Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Evet yazik gunah. Dugun stresi ayri bu ailelerin sorunu ayri. Elinde olmayanlar bile verirken böyle bedavaya getirmis adam birde taki istiyo insan utanir onu soylerken. Damatda suc. Hayirdir baba derdim yanibu nedir ya kazık yakından gelir diye bosuna dememişler cok üzüldüm
![]()
benim ailem alcak bana takılanları canım nişanlıma takılanları da biz alırız madem e getirmişler olayı kısasa kısas yapıyolar ama benim ailem benim herşeyimi yaptı yani aldıkları takı parasıyla borcu kapatamazlar bile daha taksit ödicekler babam siz ugrasmayın ben öderim yavas yavas dedihadi borcu harcı anlarım da o zaman kız tarafının taktığı takıları hangi sıfatla alabileceğini söylüyor. kusura bakmayın ama eşinizinde dur demesi lazım bu konuya. 1. si o takılar düğün hediyeleri olarak size gelir gerisi sizin insiyatifinizdedir. 2. si de gelen kişilere göre çoğu geri iade edilir vakti zamanı geldiğinde peki o zaman kayınpeder sizin yerinize düğünlere giderken takıları alıcakmı birde bu açıdan soru sorun. bence kabul etmeyin sonrasında eşinle çok sorun yaşarsınız. bi evlilik nasıl başlarsa öyle gider siz siz olun sivrilmeden durumu nişanlınıza özet geçin. oldu gurur yapçak diye ben borç içinde hacizle uğraşayım.
bana kalsa evet konuyu kavgaya bile getirebilirim ama nişanlım durduruyo almaz o vs diyo ama bunun lafını eden adam o düğün günü gelir alır o takıları nasıl güvenicem ki benne münasebet gençler düğün dernek kazanç kapısı değildir o şeref yoksunu adama söyleyin ne yardımın var da neyi alıyorsun diye gerekirse konuşmayın kavga edin veyahut sen bu nişanı at verdiklerini al,normal insanlar değiller zira,ailesi pisse adam da pis çıkıyor çoğu zaman demedi deme.
takılar yasal olarak gelinindir sen vermezsen alamaz eşin ne diyor bu durumakızlar merhaba,
yeni üye oldum sizin fikirlerinizi alabilmek için..
ben yakında evleniyorum düğünüme 2 ay var daha önceden de olaylar oldu ve biz nişanlımla herşeyi beraber yapmaya karar verdik ama tabi bnm ailem üstüne düşeni yapmak isteyince kırmadık
nişanlımın ailesi bir çöp almadı benim evime biz esyaları alıp herşeyi bitirene kadar hiç sesleri cıkmadı neye ihtiyacınız var demedi ben bizi düşündüklerini belli etmke için en azından bi sormalarını beklerdm yapmasalarda.
takılar bizde kalcak borclarımızı ödicez dedik hiç ses cıkmadı ben sırf düğünde takılanlar yetsin borcumuz kalmasın diye(cünkü araba almak istiyoruz) uygun şeyler aldım gelinliğimi kiraladım mobilyam koltugum hep uygun fiyataydı eksikle vs evimizi hallettik hersey bitti simdi kayınpederim takıları ben alcam demiş senetler herşey nişanlımın üstüne duyunca şok oldum gercekten uyku uyuyamıyorum kaç gündür
nişanlıma konus en azından borclara yardım etsinler dedim biz o takılara güvenerek senet ödemelerini hep düğün sonrasına atmıştık.. işin içinden cıkamıyoruz
nişanlıma da kızamıyorum cok pis bi gurur var vermicem dediyse istemez bi daha ama bizim hakkımız da yok mu takılarda biz nasıl öderiz onca borcu![]()
güvenmiyorsan yasal tedbir koydur kanun var hakkın senin obana kalsa evet konuyu kavgaya bile getirebilirim ama nişanlım durduruyo almaz o vs diyo ama bunun lafını eden adam o düğün günü gelir alır o takıları nasıl güvenicem ki ben
benim ailem alcak bana takılanları canım nişanlıma takılanları da biz alırız madem e getirmişler olayı kısasa kısas yapıyolar ama benim ailem benim herşeyimi yaptı yani aldıkları takı parasıyla borcu kapatamazlar bile daha taksit ödicekler babam siz ugrasmayın ben öderim yavas yavas dedi
su an gözümde bildiğin aç gözlüler nerden ne koparırız derdindeler
''ailem üstüne düşeni yapmak istedi bizde kabul ettik''bak başta farklı yazıyorsun şimdi farklı söylüyorsun. her şeyi biz yapıyoruz altınlarla borçlarımızı ödeyeceğiz dedin şimdi de ailem her şeyi yapıyor onlara vereceğim diyorsun. doğrusu nedir bu işin?
ama benim ailem gereğinde fazla yardımcı oldular bize ve ilkte hiç bişey söylenmedi babm bak dünür bizim adetimiz bu kız takılan kızda kalır dedi tm dendi o zamn söylenseydi madem bizde alırız diye bizde en azından ödemelerimizi ona göre ayarlardıko zaman kusura bakmayın ama ne olurs aolsun şartlar eşit olur ya her ikitarafada verilmez yada ikisinede verilir. ama işin doğrusu size kalmasıdır.yasal hakkında sende kalmasını söyler. aileler yaptığını yapsın yapamadığı taktirde siz üstlenin borçları ama kimseye de altınları falan vremeyin. öyle ayrımcılık yapılmaz. herkesin ailesi kendinedir. evliliklerdeki en büyük sıkıntılarda böyle ayrımcılıkla başlar.
Kolay da olsa almayın. Hukuken hakkınız olmayacak evlenin imzayı atın alın.evet bileziklerimle düğün işleri bittikten sonra alırız demiştik üstüne biraz daha koyup ama bu gidişle zor![]()
''ailem üstüne düşeni yapmak istedi bizde kabul ettik''
ve fazlasını yaptılar bütün beyaz esyalarımızı aldılar halısı perdesi çeyizi ve bizim cok cevremizde yok öyle düğüne gelcek cok insanımız yok yani