Kanepede 'uyuma' mevzusu !

DeliHA35

... T Ü R K ...
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
4 Eylül 2014
1.517
5.983
158
Merhaba hanımlar ;

9 yıllık evlilik hayatımda akşam erken saatte kanepede sızıp kalmışlığım yoktur.Kocamsa tam aksine kanepede koltukta sersefil uyuklamayı sever.Uyuduğunda en geç 1 saatte uyanacağını bildiğim için ses etmem.

Birkaç haftadır saat 10 dan sonra TV izlerken kanepede sızıp kalıyorum bi anda içim geçiyor.Ve benim gözümü kapatmamla bağırmaya başlıyor kocam kişisi.'Kanepede uyuma,kalk yerine yat,bu saatte uyunur mu vb...Tabi o bağırınca bende çıldırıyorum hiç yoktan kavga kıyamet kopuyo gecenin bi yarısı.

Gün içinde neler yapıyorsun derseniz sıralayayım ;
1.Sabah 7 de evden çıkıyorum akşam 6 buçukta eve giriyorum.(9.00 - 17.00 çalışıyorum)
2.Bipolar bozukluğum,tiroid yetmezliğim ve kansızlığım var.Bunlar için günde toplam 9 tane ilaç içiyorum.
3.Küçük kızımın alerjik egzaması var her akşam yıkayıp kremliyorum.
4.Büyük kızımın alerjik astımı ve alerjik egzaması var polenlerden dolayı sık sık tıkanıyor hergün onun ilacını yaptırıyorum ve kremliyorum.
5.Kızların odasının hergün havalandırılıp süpürüp siliyorum.
6.Yemek bulaşık zart zurt bilumum işleri de yapıyorum.
Ben bunları yaparken de kocam kişisi kanepesiyle yaşadığı aşka dolu dizgin devam ediyor.

Şimdi bu şartlarda benim yorulmam normal değil mi?
Bunları görüpte hala anlayışsızca bağıran adama ben napıyım?
Ya da biraz daha geç saate kadar oturabilmek için ne gibi şeyler yapabilirim ?

Teşekkürler şimdiden.

Son düzenleme:
Eşinizden yardım talep ediyor musunuz? Her şeyi sizin üstlenmeniz adil değil. Ben öyle bir durumda gelip şunu yapar mısın diye yardım istiyorum.
Daha fazla oturabilmek için bence bir şey yapmayın, yatıp uyuyun. Bu yorgunluk bir yerde patlar.
Eşiniz sizi uyandırıyorsa siz de onu uyandırın, kısasa kısas:)

Zaten çalışan bir bayansız . Gerçekten sizin gibi hem çalışıp hem çocuklarıyla ilgilenip hem de yemeğini evini herşeyini yetiştiren bayanlara çok özeniyorum . Sorununuza gelince haklısınız maden sizde eşiniz gibi çalışıyorsunuz eşit olmalısınız evde bazı işlerde oda size yardımcı olsun tek başınıza yaptığınız için yoruluyorsunuz .

Oy kuzum kıyamam sana ben. Hayatın tempolu olması eşleri bazen yıpratabılıyor. Esin’le biraz vakit gecirmeye, nefes almaya ihtiyacın var belkide.
Ama kuzu ben uyumadığım zamanlarda da sohbet muhabbet gırla gitmiyor.Bir gözü telefonda bir gözü televizyonda.Belki de sıkıntıdan uyukluyom ben.

Ya işte tam tipik Türk erkeği...

Uyarmalısınız, kendi yükümlülüklerinizin ağır geldiğini ve yorgun düştüğünüzü güzel bir dille anlatmalısınız.
Zaten yeni evli değilsiniz, iletişim nasıl kuracağınızı eşinizle bilirsiniz az çok.
Ancak eşiniz neden size bu süreçlerde destek vermiyor?

Mesela siz bir işi yaparken o da farklı bir işi yapabilir.
Böylelikle ailece geçirmek için daha fazla vaktiniz kalabilir.
Sonuçta siz de çalışan bir kadınsınız, onun kadar mesai harcayıp onun kadar yorgun geliyorsunuz eve.
+ bir de evin sorumlulukları sırtınızda.
Adaletsizce davranıyor eşiniz.
Bu sadece koltukta sızıp kalma meselesi değil, bence adil olarak evde bir iş bölümü yok.

Merhaba hanımlar ;

9 yıllık evlilik hayatımda akşam erken saatte kanepede sızıp kalmışlığım yoktur.Kocamsa tam aksine kanepede koltukta sersefil uyuklamayı sever.Uyuduğunda en geç 1 saatte uyanacağını bildiğim için ses etmem.

Birkaç haftadır saat 10 dan sonra TV izlerken kanepede sızıp kalıyorum bi anda içim geçiyor.Ve benim gözümü kapatmamla bağırmaya başlıyor kocam kişisi.'Kanepede uyuma,kalk yerine yat,bu saatte uyunur mu vb...Tabi o bağırınca bende çıldırıyorum hiç yoktan kavga kıyamet kopuyo gecenin bi yarısı.

1.Sabah 7 de evden çıkıyorum akşam 6 buçukta eve giriyorum.(9.00 - 17.00 çalışıyorum)
2.Bipolar bozukluğum,tiroid yetmezliğim ve kansızlığım var.Bunlar için günde toplam 9 ilaç içiyorum.
4.Büyük kızımın alerjik astımı ve alerjik egzaması var polenlerden dolayı sık sık tıkanıyor hergün onun ilacını yaptırıyorum ve kremliyorum.
Ben bunları yaparken de kocam kişisi kanepesiyle yaşadığı aşka dolu dizgin devam ediyor.

Teşekkürler şimdiden.

Çok üzüldüm durumunuza.
Çalışan bir bayan olarak bile sızmanızı olgunlukla karşılayıp saygı duymalıydı!
Bu saydığınız mazeretleriniz bile olmasa sadece çalışıp akşam eve girmeniz yeter.
Maalesef bende troit hastayım yorgun düşüyorum akşamları ve çocukların ders şu bu bittikten sonra kanepede 9,30 gibi dalıyorum.
Belki 1 belki 2 saat kesitirip eşiminde konuşmaya ihtiyacı olabilir diye kendimi zorla olsada ayarlayıp kaldırıyorum.
Acaba şey düşündüm ilgi alaka mı ister eşiniz.

3-4-5. maddeleri eşine devret..

alerjik astım nasıl bir leş durum biliyorum, hem eşim hem iki oğlum öyle.. 1 haftadır full tıkalı geziyorlar, ben ventolinin hazırlanmasını gösterdim o hazırlıyor yetişemiyorum herkese.. siz de kızların banyosunu, kremini, inhaler hazırlanmasını eşinize bırakın, hem uyumaz hem de kızlarla zaman geçirir..

alerjik astım nasıl bir leş durum biliyorum, hem eşim hem iki oğlum öyle.. 1 haftadır full tıkalı geziyorlar, ben ventolinin hazırlanmasını gösterdim o hazırlıyor yetişemiyorum herkese.. siz de kızların banyosunu, kremini, inhaler hazırlanmasını eşinize bırakın, hem uyumaz hem de kızlarla zaman geçirir..

Benim de 2 oğlum var ikisinde de alerji problemleri var.
İlaçlarını eşim takip eder mesela.
Ben o anlamda çok şanslıyım diyebilirim.

Merhaba hanımlar ;

2.Bipolar bozukluğum,tiroid yetmezliğim ve kansızlığım var.Bunlar için günde toplam 9 ilaç içiyorum.

Teşekkürler şimdiden.
Hiçbir şey yapmadan tüm gün totomu devirip yatsam bile bana yatacağım yeri hele ki bağırarak hiç söyleyemez.
Küreği çakarım suratına.
Kürek kadar dilim de işe yarar sanırım :D
Mutsuzsa gitsin mutlu olacak başka meşgale bulsun size çemkirmek yerine.
Geç saate kadar oturabilmek için ilginizi çeken bir hobi edinebilirsiniz.

Benim de 2 oğlum var ikisinde de alerji problemleri var.
İlaçlarını eşim takip eder mesela.
Ben o anlamda çok şanslıyım diyebilirim.

çok mantıklı.. ben panoya astım hangi saatte ne yapılacak, atlaması riskini almayayım diye.. ama yetişemiyorum, ya aç kalıp nefes alacaklar, ya da nefes alamayıp tok olacaklar allah korusun :27:

Kaç yaşındasınız
İki çocuğunuz var allah bağışlasın benim yok da :))
Ben yeni evliyim ama balık baştan kokar
Eşim de ben de hiç kanepede uyuklamadık
Eşim hep yardım eder ev işlerinde
Tipik Türk erkeği değildir
Siz de eşinize iş yaptırın dicem ama yıllar geçmiş bu saatten sora imkansız gibi bişey
Anca emekli olunca yapar ev işi kanımca

çok mantıklı.. ben panoya astım hangi saatte ne yapılacak, atlaması riskini almayayım diye.. ama yetişemiyorum, ya aç kalıp nefes alacaklar, ya da nefes alamayıp tok olacaklar allah korusun :KK53:

Bizim de bir tablomuz var, buzdolabına tutturulmuş.
Çünkü gündüz annem ilgileniyor çocuklarla veya bir hastalıkları oluyor vs. gibi durumlarda ilaç saatlerini düzenleyip asıyoruz buzdolabına, oradan annem takip ediyor.

Ama ben bir gün düşünmedim oğlumun havası ne zaman verilecek diye, eşim hemen saati geldi mi "hadi hanım ilaçlara başlayalım" der mesela.
Kendi başlar. Benden de rica ettiği olur, "şurubunu da sen verir misin? ben büyüğün filanca ilacını veriyorum" şeklinde.
Bir birimize destek hareket ediyoruz.
Doğrusu da bu...

Dünden beri eşim bana tripli çocukla sızıp kaldığım için. Güya çocuğu uyutup zaman gecirecektik. Ben ne olduysa sızıp kalmışım. Sabah uyandığımda fark ettim. Eve geldi her şey normal gibi ama bir sorun var belli. Laf dokundurmadi bir şey demedi ama insan anlıyor. Aman dedim napim durtseydi:KK48: bence bu kadar sorumluluğu yüklenmeyin. Erkekler komutla çalışır. Bir şeyler yapmasını isteyin. Ben şu an çalışmıyorum bu yüzden eşimden bir şey beklemiyorum ama en azından yemekten sonra çocuğun elini yüzünü yikamasini istiyorum. Caktirmayin çocuğu öyle alıştırdım:KK48: yemekten sonra hemen babasına koşar çok basit gibi görünüyor ama bu bile bir şey. Ufak ufak çaktırmadan isteklerde bulunun. Bir anda çok şey isterseniz tepki veriyorlar haşlanan kurbağa gibi yavaş yavaş hissettirmeden.

Küçük kızım banyoyu sevmediği için bin naz niyazla ancak ben yıkıyorum.
Büyük kızım 8 yaşında ve özel bölgesinin kenarlarında da kuruluğu olduğu için babası hem yıkayamaz hemde kremleyemez.
İlaç mevzusunda ise kızım zaten ilacını hazırlayıp kendi yapabiliyor ben sadece başında duruyorum.

Aslında bu kadar şeyi tek başıma yaptığım için değil anlayış göremediğim için kızgınım.Yoksa zoruma gitmez yapmak.Sonuçta ev benim çocuk benim kocama güvenip doğurmadım.

Kaç yaşındasınız
İki çocuğunuz var allah bağışlasın benim yok da :))
Ben yeni evliyim ama balık baştan kokar
Eşim de ben de hiç kanepede uyuklamadık
Eşim hep yardım eder ev işlerinde
Tipik Türk erkeği değildir
Siz de eşinize iş yaptırın dicem ama yıllar geçmiş bu saatten sora imkansız gibi bişey
Anca emekli olunca yapar ev işi kanımca
27 yaşındayım.
Annesi 'klasik Türk erkeği' gibi yetiştirmiş bende düzeltemedim.
Böyle yuvarlanıp gitmeye çalışıyoruz.
Huzurunuz daim olsun.

Küçük kızım banyoyu sevmediği için bin naz niyazla ancak ben yıkıyorum.
Büyük kızım 8 yaşında ve özel bölgesinin kenarlarında da kuruluğu olduğu için babası hem yıkayamaz hemde kremleyemez.
İlaç mevzusunda ise kızım zaten ilacını hazırlayıp kendi yapabiliyor ben sadece başında duruyorum.

Aslında bu kadar şeyi tek başıma yaptığım için değil anlayış göremediğim için kızgınım.Yoksa zoruma gitmez yapmak.Sonuçta ev benim çocuk benim kocama güvenip doğurmadım.

Kocanıza güvenip doğurmadınız derken?
Sonuçta o çocuklar onun da çocukları, tabii ki ikinizin birlikte verdiği bir karar olmadı mı bu?

Nitekim, yine de eşinize sorumluluk vermelisiniz.
Çalışmıyor olsanız anlarım, ancak siz de çalışan bir kadınsınız ve sizin de iyi kötü bir nefes almaya ihtiyacınız var.

Banyolar konusunda haklısınız, çünkü zaten ikisi de kız çocuğu.
Benim de mesela 2 erkek çocuğum var, büyük olan genelde babası ile yıkanır.
Ufaklığı ben yıkıyorum ama eşim de destek veriyor.
Bazen eşim yorgun veya halsiz olur, ama çocukların banyo yapması gerekir, büyük olanı benim de yıkadığım oluyor.

Sonuç olarak iş bölümü yapıyoruz ve halden anlayarak ilerliyoruz.
Ne benim eşim kendini yayarak bütün sorumluluğu bana yüklemekte haklı olabilir, ne de aynı davranışı benim sergilemem doğru olabilir. O yüzden paylaşmak zorundayız bu hayatı, niye evliyiz ki o zaman?
Tek taraf yüklenecekse herşeyi, o zaman eşe "hayat arkadaşı"na ihtiyaç nerede kalıyor...

Back
X