• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kanepede 'uyuma' mevzusu !

Kocanıza güvenip doğurmadınız derken?
Sonuçta o çocuklar onun da çocukları, tabii ki ikinizin birlikte verdiği bir karar olmadı mı bu?

Nitekim, yine de eşinize sorumluluk vermelisiniz.
Çalışmıyor olsanız anlarım, ancak siz de çalışan bir kadınsınız ve sizin de iyi kötü bir nefes almaya ihtiyacınız var.

Banyolar konusunda haklısınız, çünkü zaten ikisi de kız çocuğu.
Benim de mesela 2 erkek çocuğum var, büyük olan genelde babası ile yıkanır.
Ufaklığı ben yıkıyorum ama eşim de destek veriyor.
Bazen eşim yorgun veya halsiz olur, ama çocukların banyo yapması gerekir, büyük olanı benim de yıkadığım oluyor.

Sonuç olarak iş bölümü yapıyoruz ve halden anlayarak ilerliyoruz.
Ne benim eşim kendini yayarak bütün sorumluluğu bana yüklemekte haklı olabilir, ne de aynı davranışı benim sergilemem doğru olabilir. O yüzden paylaşmak zorundayız bu hayatı, niye evliyiz ki o zaman?
Tek taraf yüklenecekse herşeyi, o zaman eşe "hayat arkadaşı"na ihtiyaç nerede kalıyor...
Kocama güvenip doğurmadım derken ;
Yardım etmeyeceğini bildiğim için önce Allaha sonra kendime güvenerek doğurdum.

Kocama güvenip doğurmadım derken ;
Yardım etmeyeceğini bildiğim için önce Allaha sonra kendime güvenerek doğurdum.

Anlıyorum, o vakit Allah yardımcınız olsun.
Ancak size bir tavsiye, ilerde bu yükümlülükler sizi zorlayacaktır, inanın.
O yüzden şimdiden bir çıkar yolu bulmanız fayda edecektir.

bunları yapmanıza rağmen hala yıkılmadım ayaktayım diye direniyorsanız ve eşinizde yardımcı olmak yerine göz kapatmanızdan şikayet ediyorsa bir uşak tutsun madem eve .
bu kadar işe pil mi kalır yahu...

Merhaba hanımlar ;

9 yıllık evlilik hayatımda akşam erken saatte kanepede sızıp kalmışlığım yoktur.Kocamsa tam aksine kanepede koltukta sersefil uyuklamayı sever.Uyuduğunda en geç 1 saatte uyanacağını bildiğim için ses etmem.

Birkaç haftadır saat 10 dan sonra TV izlerken kanepede sızıp kalıyorum bi anda içim geçiyor.Ve benim gözümü kapatmamla bağırmaya başlıyor kocam kişisi.'Kanepede uyuma,kalk yerine yat,bu saatte uyunur mu vb...Tabi o bağırınca bende çıldırıyorum hiç yoktan kavga kıyamet kopuyo gecenin bi yarısı.

Gün içinde neler yapıyorsun derseniz sıralayayım ;
1.Sabah 7 de evden çıkıyorum akşam 6 buçukta eve giriyorum.(9.00 - 17.00 çalışıyorum)
2.Bipolar bozukluğum,tiroid yetmezliğim ve kansızlığım var.Bunlar için günde toplam 9 ilaç içiyorum.
3.Küçük kızımın alerjik egzaması var her akşam yıkayıp kremliyorum.
4.Büyük kızımın alerjik astımı ve alerjik egzaması var polenlerden dolayı sık sık tıkanıyor hergün onun ilacını yaptırıyorum ve kremliyorum.
5.Kızların odasının hergün havalandırılıp süpürüp siliyorum.
6.Yemek bulaşık zart zurt bilumum işleri de yapıyorum.
Ben bunları yaparken de kocam kişisi kanepesiyle yaşadığı aşka dolu dizgin devam ediyor.

Şimdi bu şartlarda benim yorulmam normal değil mi?
Bunları görüpte hala anlayışsızca bağıran adama ben napıyım?
Ya da biraz daha geç saate kadar oturabilmek için ne gibi şeyler yapabilirim ?

Teşekkürler şimdiden.

Ay maşallah size ya, vallahi 10 a kadar dayanmanız bile mucize....

Eşinize diyecek sözüm yok.

Bunca sey yapiyosun uyuklayinca bagirip cagiracak ne var bunda? Kaldiki valla yas gectikce farkediyorumki bende vucut cok sarsiliyo herseyden: ( yas geciyo sorumluluklar vs kolay degil gercekten kadin olmak zaten zor, helede bizim kulturumuze gore herkesinde bahsettigi gibi daha daha zor

Ama kuzu ben uyumadığım zamanlarda da sohbet muhabbet gırla gitmiyor.Bir gözü telefonda bir gözü televizyonda.Belki de sıkıntıdan uyukluyom ben.
bağırıyor mu yoksa yerine yat diye senı düşündüğü için mi konusuyor

Canım ya kıyamam sana.O kadar sağlık sorunuyla bir sürü işi omzuna alıyosun.Ne de olsa analık işte.Baba olmakla anne olmak aynı şey değil.Evden çıkış saatin 7 belliki uyanışın 6 filan.Ne var yarım saat kanepede kestirsen.Onun da keyfi başka.Nolur üstüne bir battaniye atsa.Sonra kadın sinir hastası olunca kabahahatli oluyor.Allah kolaylık versin.Yeni evlenecek olanlara da net tavsiyemdir,erkekleri ilk günden sorumluluk almaya alıştırsınlar.Baştan kıyamayınca sonra böyle oluyo malesef.Biraz eli maşalı olmakta fayda var:sinirli:

Siz kızların temizliği ile ilgilenirken o odalarını süpürüp silebilir. Veya size yemek hazırlayabilir mesela..
Ama bu kişi siz anlatınca insafa gelip anlar mı orasını bilemedim..

Ev sizin koltuk sizin istediğiniz yerde uyuyun zamanla vazgeçer seslenmekten..

Ben evde yardırırken koca kişisi saksı gibi oturursa çok huzursuz oluyorum. Nadir olsa da çok kötü bakıyorum kendilerine..

Siz kızların temizliği ile ilgilenirken o odalarını süpürüp silebilir. Veya size yemek hazırlayabilir mesela..
Ama bu kişi siz anlatınca insafa gelip anlar mı orasını bilemedim..

Ev sizin koltuk sizin istediğiniz yerde uyuyun zamanla vazgeçer seslenmekten..

Ben evde yardırırken koca kişisi saksı gibi oturursa çok huzursuz oluyorum. Nadir olsa da çok kötü bakıyorum kendilerine..
Yapmaz , yapmıyor yıllarca kendimi yırttım yaptırabilmek için ama yok yapmıyor adam.Anasının evinde de yapmıyordu kendi evinde de yapmıyor.Artık ben pes ettim ona laf anlatmaktan

Canım ya kıyamam sana.O kadar sağlık sorunuyla bir sürü işi omzuna alıyosun.Ne de olsa analık işte.Baba olmakla anne olmak aynı şey değil.Evden çıkış saatin 7 belliki uyanışın 6 filan.Ne var yarım saat kanepede kestirsen.Onun da keyfi başka.Nolur üstüne bir battaniye atsa.Sonra kadın sinir hastası olunca kabahahatli oluyor.Allah kolaylık versin.Yeni evlenecek olanlara da net tavsiyemdir,erkekleri ilk günden sorumluluk almaya alıştırsınlar.Baştan kıyamayınca sonra böyle oluyo malesef.Biraz eli maşalı olmakta fayda var:sinirli:
Sağol desteğin ve anlayışın için.
Çok iyi geldin bana:KK19:

Merhaba hanımlar ;

9 yıllık evlilik hayatımda akşam erken saatte kanepede sızıp kalmışlığım yoktur.Kocamsa tam aksine kanepede koltukta sersefil uyuklamayı sever.Uyuduğunda en geç 1 saatte uyanacağını bildiğim için ses etmem.

Birkaç haftadır saat 10 dan sonra TV izlerken kanepede sızıp kalıyorum bi anda içim geçiyor.Ve benim gözümü kapatmamla bağırmaya başlıyor kocam kişisi.'Kanepede uyuma,kalk yerine yat,bu saatte uyunur mu vb...Tabi o bağırınca bende çıldırıyorum hiç yoktan kavga kıyamet kopuyo gecenin bi yarısı.

1.Sabah 7 de evden çıkıyorum akşam 6 buçukta eve giriyorum.(9.00 - 17.00 çalışıyorum)
2.Bipolar bozukluğum,tiroid yetmezliğim ve kansızlığım var.Bunlar için günde toplam 9 ilaç içiyorum.
4.Büyük kızımın alerjik astımı ve alerjik egzaması var polenlerden dolayı sık sık tıkanıyor hergün onun ilacını yaptırıyorum ve kremliyorum.
Ben bunları yaparken de kocam kişisi kanepesiyle yaşadığı aşka dolu dizgin devam ediyor.

Teşekkürler şimdiden.
tek cocuk evde artı olarak kendı anne ve babam ve es kısısı toplamda 4 yetıskın bır cocuk.
calısma saatım 8-5 arası.
sabah kalkış 6:50 cıvarı evden cıkısım 7:20 en geç eve gelışım 17:30-18:00 arası bır saat.
akşam rutınım yemek sofra kkur topla bulasık etrafı topla kızımla oyna yıka ust basını degıstır, varsa camasır at makıneye, en son kız uyuyunca dus al yat yatıs saatım ortalama 22:00..
esım ne yapar ısten gelır yan gelır yatar bır tek wc ye ve yemek ıcın yerınden kalkar bırde sıgara ıcmek ıcın kalkar.. arada kızımla az bıraz oynar, aılem desen gunduz kıza bakıyorlar akşam odalarına cekılıyorlar yemek sonrası bende bır ıs beklemıyorum annem arada yemek yapar bulasıga yardım eder kendı camasırlarını yıkar o kadar...
ve ben gec saate kadar oturayım demıyorum uykum geldı ıse yatıyorum dınlenmem gerek, zaten esım cok konusmaz konuskan bırı degıl tv tel takılır yatmak en ıyısı gelıyor ama bana dese nıye uyukluyon vs kızarım o net kendısı her gun sııznkı gıbı gelır yarım saat bır saat kestırır sonrada gecenın bır yasınına kadar uyumaz ama sabahta 9 dan once kalkmaz..
arada fark var yanı...

Merhaba hanımlar ;

Teşekkürler şimdiden.
Daha dün akşam yaşadım aynı sorunu vardiyalı çalışıyor eşim tüm gün çocuklarla ilgileniyorum eve geldiğinde yemeği hazır oluyor 1 de geldiği için çocukları uyutup yemeğini hazırlayıp p varsa bulaşık yıkıyorum ev topluyorum onu beklersem en az 2 de yatıyoruz

Eee ben sabah 8 de mecbur kalkıyorum

Onu beklmeyop yatsam o geldiğinde uykunun ortalarında oluyorum ve iyice dalıyorum uykuya

Dünden daldım tabi geldi ölü gibi yatıyorsun kalkda geçeyim yerime

Sen neden uyuyorsun böyle bı ton laf duydum ve evde yapmayı unuttuğum bı kaç işi hatırlattı

Yumuşatıcı olmadığı için iş kıyafetlerini yikamistim güzel kokmuyormus diye bağırdı gecenin bı yarışı sustum ve yattım

Ama ortalık ayağa kalktı

Sabah uyandık o adam gitmiş normal adam geri gelmiş

Sana geceleri ne oluyor dedim ki vardiya başladığında ilk gün beni bekleme yat uyu da demişti hani

Eee dedim yorulmayayim mi yemeğin hazır bulaşık yok ortada işlerim bitti niye yatmayayim

Çok uyuşuk oluyormuşum uyuyunca eee tabi sen işten duşunu alip çıkıyorsun uykun açık 2-3 saat gece uykusunu almış insan perande atacak değil yaaa

O okuzden bende de var bı adet

Takma kafaya geç yerinde uyu benimki yerimde uyurken laf etti daha ne olsun :/

Esiniz sizinle vakit gecirmek istedigi icin sizi uyandiriyo olabilir mi? Bende esim erken uyudugu zaman sinir olurum yani tek istedigim benimle oturmasi cay kahve icip muhabbet etmesini istedigim icin...belki esinizdw bu sebeple uyumanizi istemiyodur

Esiniz sizinle vakit gecirmek istedigi icin sizi uyandiriyo olabilir mi? Bende esim erken uyudugu zaman sinir olurum yani tek istedigim benimle oturmasi cay kahve icip muhabbet etmesini istedigim icin...belki esinizdw bu sebeple uyumanizi istemiyodur
Bildiğim kadariyla konu sahibinin uyku bozukluğu var bunu eside biliyordur muhakkak

Hiç öyle olduğunu zannetmiyorum.Çünkü akşamları TV-telefon arasında vakit geçiren bir insan.Ben konuşalım dediğimde bile televizyona bakarak 'buyur seni dinliyorum' diyen bir şahsiyet kendileri.
Velhasıl derdim anlayışsızlık ve kötü üslup.

Merhaba hanımlar ;

2.Bipolar bozukluğum,tiroid yetmezliğim ve kansızlığım var.Bunlar için günde toplam 9 tane ilaç içiyorum.

Teşekkürler şimdiden.
Koca kisiniz baya anlayissizmis. Benm hoslanmadgm bisy ve anam-babam cok o seklde uyurdu ben hemen kaldrrdm. Ama ikiside birak uyusn derdi. Esimde sever ama benm nefrt ettgmi bildgi icin uyumaz saolsun. Ama tiroidi biliyrm annem hep uyur kalir oyle. Keske anlaysli olabilse esin

Back
X