Doğuma Hazırlık Kanguru / Sling..

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

sun_rise

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
13 Nisan 2015
10
1
40
Arkadaşlar kanguru almayı düşünüyorum ama kullanışlı mıdır? Erkek bebeklerde de rahatlıkla kullanılabilir mi? Özellikle seyahati ve gezmeyi seven biri olarak bebek arabasını her yere götüremeyeceğimi düşünüyorum, o nedenle tecrübeli annelerden bu konu hakkında bilgi almak isterim :)

Aşağı yukarı aynı haftalarda doğum yapacağız. Kanguru almayı bende düşünüyordum, mobilya aldığımız yer bizim eğer alırsak çok kullanamayacağımızı o nedenle bizim için gereksiz olduğunu söyledi nedeni de. Doğumumuz yaz ortasına denk geliyor, bebeğin 40 ı çıkıp tam kullanmaya başlayacağımız sırada da kışa gireceğiz tekrar bahara yada yaza döndüğünde bebeğimiz hareketli olacağı için kanguru da durmak istemeyecektir demişti. Eğer evde veya sıcak bir yerde yaşıyorsanız değerlendirebilirsiniz tabi ama bu tarafını da düşünün derim.

Arkadaşlar kanguru almayı düşünüyorum ama kullanışlı mıdır? Erkek bebeklerde de rahatlıkla kullanılabilir mi? Özellikle seyahati ve gezmeyi seven biri olarak bebek arabasını her yere götüremeyeceğimi düşünüyorum, o nedenle tecrübeli annelerden bu konu hakkında bilgi almak isterim :)

canım benim 3,5 aylık bir oğlum var.. bende iki ürün de var.. ikisini de kullanıyorum.. hatta ilk başta wrapsling almadığıma da pişman oldum..
bu wrapsling'leri doğur doğmazdan itibaren kullanabiliyorsun hatta tüm uzmanlar tavsiye ediyorlar. şöyle ki bebek tamamen sana bağlanmış oluyor düşme, kafa oynaması felan olmayacağı için sen ellerin özgür rahatça hem evdeki işlerini görebiliyorsun hem dışarda gezebilirsin.. hem de bebeğin senden ayrı kalmıyor..
kanguru ise 3 aydan sonra mevsim ne olursa olsun bence gerekli.. hareketlenen bebek wrapsling ile durmuo artık.. baş destekli alabilirsin ben baby2go aldım hem hesaplı hem çok rahat, bel desteği de var taşıyan için.. mevsimine bakma benim bebeğim şubatta doğdu ben 8. günde dışarı çıkardım bebeğimi.. kanguruyu rahatlıkla kullanabilirsin 3 aydan sonra..

Ben de kraft domino modeli kanguru almayı düşünüyorum. Ama bu wrapsling fikri de fena değil hani. :)) İnsan ilk çocuğunda ne kadar hevesli oluyor, hepsini alayım hepsini alayım :anneadayı::21:

Ilgilenirseniz momfortbaby kangurumu satiyorum. Icinde yenidogan aparati da var. Ben 25 gunden sonra kullanmaya basladim, kesinlikle hayat kurtariyor. Cunku gunluk isleri halletmek icin daha pratik ve anneyi kisitlamiyor. Bende iki tane oldugu icin satiyorum, sattigim 20 gundur bende ve az kullanildi. Tamamiyle ergonomik, bebegin bacak ve omurga yapisina uygun. Sirt ve bel agrisi yapmiyor, disarda 3 saat kaldigim oldu bir sikinti yasamadim. Yenidogan aparati oldugu icin 200 e aldim, 150 tl ye satiyorum.

benim bebeğim de erkekti. başta babasling markalı sling kullandım ben. kış bebeği olduğu için slingin içine yatırdığımda hiçbir yeri dışarıda kalmıyordu, dışarıda istediğimiz kadar yürüyebiliyorduk soğuk havada. tabii biraz kilolu doğduğu için ve maşallah hızlı kilo aldığı için sling kısa süre sonra benim belimi çok ağrıtmaya başladı. o zaman chicco nun you and me kangurusunu aldık. uzunca bir süre kullandık ne zaman koca bebek oldu taşınmaz oldu o zaman bıraktık. dışarıda insan rahat rahat dolaşabiliyor elleri açık bir şekilde bu büyük avantaj.

Sanırım sezaryen olacağım, bu nedenle tereddüt yaşıyorum açıkçası. Bebeğim bana göre biraz büyükmüş, doktorun öyle söyledi. Ameliyatla ne kadar sling kullanabilirim ki:KK64: normal ihtimalim yüksek olsaydı wrap sling alacaktım...

Ilgilenirseniz momfortbaby kangurumu satiyorum. Icinde yenidogan aparati da var. Ben 25 gunden sonra kullanmaya basladim, kesinlikle hayat kurtariyor. Cunku gunluk isleri halletmek icin daha pratik ve anneyi kisitlamiyor. Bende iki tane oldugu icin satiyorum, sattigim 20 gundur bende ve az kullanildi. Tamamiyle ergonomik, bebegin bacak ve omurga yapisina uygun. Sirt ve bel agrisi yapmiyor, disarda 3 saat kaldigim oldu bir sikinti yasamadim. Yenidogan aparati oldugu icin 200 e aldim, 150 tl ye satiyorum.

Çok teşekkür ederim ancak ilk çocuk olduğu için biraz fazlaca hevesliyiz, her şeyin ilk kullanıcısı o olsun istiyoruz.

X