Kanin yavas akmasi?

bboobbeepp

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Aralık 2018
363
342
103
31
Arkadaslar size bir sey soracagim.

Ben ilk hamileligimi ogrendigimde doktora kan vermeye gitmistim. Hemsire kanimin yavas aktigini, hatta akmayi durdugunu dolayisiyla yeni tup almasi gerekecegini soyledi. 1-2 dk daha bekledikten sonra vazgecti, neyse bu yeterli herhalde dedi.

Aradan 2 gun gecti tekrardan kan vermeye gittim beta hcg karsilastirmak icin. Bu sefer de baska bir hemsire kan alirken, kanin cok yavas akiyor dedi. Ben de neden acaba 2 gun once de baska hemsire aynisini soyledi dedim.

Ben bu durumu doktorumla paylasmayi unuttum ama icime dert oldu. Sizce bu durum neden basima geldi? Boyle bir durumun hamilelikte tehlikeli olabilecegini biliyorum ve suan endiselendim

Bebek aspirini verir size sonrasinda copaspin yada igneye doner.
Mutlaka haberdar edin dr.unuzu
Birde devlette 2 dusukten sonra kan pihtilasmasi var mi yok mu onun arastirmasi yapiliyor.

Şuan hamilemisiniz? Dr.nuza mutlaka söyleyin.
Mesela benim pihtilasmam genetik cikti. Arastirma hast gidiyorsunuz ama bunun icin 2 dusuk yapma şarti istiyor devlet sonrasinda sizi genetik bolumune yonlendiriyor. Orada kan verip 45 gun sonucun cikmasini bekliyorsunuz.
Normal yasantida problem olmuyor ama hamile kaldiginizda bebek beslenemedigi icin dusunuyor. Kafaniza gore kan sulandirici asla kullanmayin. Bu seferde kaniniz cok sulandigi icin bebeginiz düşer. Dr.lar bilir,onlara danisip güvenin.

Canim suan 7+2 hamileyim. Bu kan pihtilasmasi anneannemde de varmis. Yurtdisinda yasiyorum, aile hekimi bakiyor bana. Kan verirken yavas akmasinin, ignenin kucukluguyle ilgili oldugunu dusunuyor, bir sorun yok diyor.

Yurtdisi şartlarini bilmiyorum. Hayirlisiyla kucagina alirsin insallah bebegini.
Eger ellerinde ,ayaklarinda karincalanma olursa bu kanin donuklastigina isaret. Hemen c vitamini iceren meyveler tüket limon,mantalina portakal gibi bunlar kanini sulandirir.

limonlu su ictim biraz once, o da kanin guzel akisini sagliyormus. bir de ben cok su icmiyorum, bence o da etkiliyor olabilir.

Bende kan verirken bazen yavaş akıyor. Hemşireye göre değiştiğini farkettim bu durumun. Daha önce çok zorlanıyorlardı sanırım damarım da zor bulunuyor. Şimdi kan aldırırken uyarıyorum sıkıntılı diye. Pıhtılaşma için test yaptırdım bazı doktorlar var bazı doktorlar yok diyor kendi doktorum da çok hafif düzeyde dedi.
Siz doktorunuza danışın bir de daha tecrübeli bir hemşire denesin bakalım fark edecek mi.

canim kendi doktorum, ignenin buyukluguyle ve ya damara giris pozisyonuyla alakalidir dedi. susuz olmak da sanirim etkiliyormus. O yuzden bilmiyorum belki INR testi yaptirabilirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…