• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kanser... Yaşamak İstememek... Eşim...

A avrasya yarını düşünme , gerek yok.
Ne olacak , nasıl olacak derken bugün elindekilerin farkına varamıyorsun, hepimiz gibi

Önce bi dur. Şu kafanda sürekli konuşan sesleri durdur.
Sonra şükret ne güzel bir eşin var. Elinden geldiğince senin yanında. Kocan da ancak bu kadarını beceriyordur.Onun da kaygılarıyla baş etmeye çalıştığını anla.

Seni sevdiği ve yanında olduğu için teşekkür et.
Elinden ya da dilinden gelirse yaptığı işleri onayla. Belki de hata yapmaktan korkuyordur.

Şimdi neye ihtiyacımız var alacağımız bir nefese.
Çok şükür bugün nefes alabiliyoruz yarın ne getirir onu o zaman düşünelim.

Allah şifa versin .Seni ailene ve en çok da buzdolabında sırasını bekleyen bebeğinize bağışlasın...:) Amin!

Çok geçmiş olsun. Ölüm hepimizin kapısını çalacak günün birinde. Eşi veya aileden biri kanser ilan insanlar için bu süreç çok yıpratıcı. Bir blogda okumuştum. Türk aile abd de yaşıyorlardı. Kadın kanser olmuş 2 çocukları varmış. Hükümet kadın kanser tedavisi sürerken aileye psikolog gönderiyor sermek vermek amaçlı. Neyse adam blogda şunu söylüyor iyiki böyle bir destek aldık. Bu olmasaydı sacma sapan bir sekilde büyük ihtimal karımı aldatmış ve terk etmiş olacaktım. Ben de o zamanlar bu Ali Taran olayını düşünmüştüm. Adam karısının resmen ölümüne sebep oldu. Sonra üzüldü aklı başına geldi belki ama neye yarar.

Neyse size önerim kocanız gerçekten kaçıyor muhtemelen sizin fiziki olarak yanınızda ama ruhi olarak değil. Psikolojik destek alın derim

Her şeyden ve herkesten tiksiniyorum.
Hiçbir şey yapmak istemiyorum.
Son evre kanserim.
Çok ağır Radyoterapi aldım.
Aylardır yemek yiyemiyorum. 20 kilo verdim.
Su içerken bile canım acıyor.
Bir kulağım duymuyor. Duymadığım için insanlarla konuşmak işkence. Sesimi de ayarlayamıyorum.
Hayatta hiçbir şey için hiç kimseye muhtaç olmak istemeyen bir insandım. Şimdi her şey için herkese muhtaç hale geldim.
Eşim beni sağa sola götürüyor. Kendim gidemediğimden, araba kullanamadığımdan değil... mesela onun tanıdığı biri bize yardımcı olacak, onla gitmem gerekiyor. Veya kemoterapi almaya giderken yanımda geliyor.
Ve kendisi İnternet akıllı telefondan Kafasını bir saniye kaldırmıyor.
Gece 4 ten önce yatmıyor. Sabah kalkamıyor. Kaldırınca bana bağırıyor. Sabah gitmemiz gereken yere öğlen 3 te gidiyoruz veya ertelemek zorunda kalıyoruz.

Tedavim çok ÇOOK maliyetli. Ailelerimiz bir miktar verdiler. Suyunu çekmek üzere. İşe gidemiyorum.

Eşim genelde evde yemez. İyi kazanıyor ama bir kısmı dışarıda yemeye gidiyor.

Ailemde bana destek olacak kimse yok.

Kendimi çok yalnız, çok zavallı hissediyorum.

Bir de belki çocuk yaparız diye embriyo dondurmuştuk. Eminim çocuk yapsak ve ben ölsem çocuk ağlasa kalkıp da bakmaz uyanamadın diye.

Varsa yoksa akıllı telefon, whatsapp, saçma sapan forum siteleri falan, hayatta onu yüzlerce defa üzmüş arkadaşları.

Bir an önce ölüp bütün bunlardan kurtulmak istiyorum. Bunu gerçekten istiyorum.

Ama eminim ki allah bana acılı ve uzun süreçli bir ölüm verecek....

Mutsuzluğum sonsuz.

Yasiniz kac bilmiyorum.
Ama birkaç tavsiyem var size. Bu hayata insanlarin kahrini cekmeye gelmediniz. 3 gun omrum kalsa bunu aglamak ve uzulmek icin kullanmam emin olun. Hayatta bazen icinizi tuketenlere yol vermeniz gerekebilir. Huzurlu bir yasam sizinde hakkiniz. Evet hastaliginiz son evredeymiş bu cok uzucu bir durum ama nice insan var kanseri yenen. Nice insan var umut besleyen. Bunlari kanser oldugunuz icin degil esinizin davranislarindan yola cikarak soyluyorum. Esiniz asiri bencil... doktorlar ne diyor bilmiyorum ama benim tek bildigim şey size manevi anlamda destek olmayan biri sizin varliginizi haketmiyor. Ve sizin kendinizi daha cok yipratmak yerine size gercekten iyi gelen insanlarla birlikte olmaya ihtiyaciniz var..

Olumlu dusunun. Olmek istiyorum demek yerine ben bu hastaligi gercekten yenmek istiyorum deyin. Yasamak guzel gunler gormek istiyorum deyin. Eminim yasamak istiyorsunuz ama esinizin bu davranislari size keske olsem dedirtiyor. Ama bu hayata tek basiniza geldiniz bazen herseye bir cizgi cekip doya doya yasamak gerekir.. belki bana kizarsiniz bu yazdiklarimdan dolayi. Arkadasim var birtane daha 20 yasinda o da kanser. Umut yok desede doktorlar onun gozlerinin ici guluyor ben olmicem daha evlenicem coxugum olacak guzel gunler gorecem diyor. Sizin aksinize asiri derecede şişti.. ama umutlu , ama guluyor , ama gercek anlamda onu seven biri var yaninda. Hastaligiyla savasiyor. Sizde oyle yapin ve gereksiz yere kendinizi uzmeyin. Uyandiginizda disari cikip bulutlara bakin evet toz pembe degiller ama allah ne guzel yaratmiş. Insanin içi açiliyor. Umutsuzluk yuklediginiz o bedene umut depolayin sevgi depolayin en onemlisi mutluluk depolayin. Ve sizi gercekten mutlu edeen bulutlarin uzerine cikaran insanlarla birlikte olun. Bol bol kahkaha atin. :) kahkaha atmadiginiz gunu yaşadim saymayin. Kendinize bakin cunku sizden bir tane daha yok.

Doktor hanım benimki az görülen bir lokasyonda işte, onlar olsa ameliyat olacaktım, benimki genizde maalesef.
Mrb. Benim de ailemde kanser hastasi var. Son 1 yildir bu konuyla cok icli disliyiz. Daha cok yeni teshis icin biopsi alan cok becerikli bir dr.dan duydum; sizin gibi genc bir ca hastalari varmis. Kadin ameliyati reddetmis ve tedavi icin yurtdisina gitmis. BLACKSALVE isimli bir ilac kullanmis ve kanserli bolge tamamen iyilesmis. Dondugunde sok olduk dedi. Lutfen onemseyin ve arastirin. Acil sifalar...

Andiz otu bitkisini arastir canim bitkiyi kendi evinde yetiştiren kanser hastasi amca kanseri 20 günde yenmiş.İnternette haber sitelerinde de yaziyor arastir görürsün hatta bence bitkiyi temin et kullanmaya başla sonucta alternatif tip diye bisey var geçmiş olsun canim.

Her şeyden ve herkesten tiksiniyorum.
Hiçbir şey yapmak istemiyorum.
Son evre kanserim.
Çok ağır Radyoterapi aldım.
Aylardır yemek yiyemiyorum. 20 kilo verdim.
Su içerken bile canım acıyor.
Bir kulağım duymuyor. Duymadığım için insanlarla konuşmak işkence. Sesimi de ayarlayamıyorum.
Hayatta hiçbir şey için hiç kimseye muhtaç olmak istemeyen bir insandım. Şimdi her şey için herkese muhtaç hale geldim.
Eşim beni sağa sola götürüyor. Kendim gidemediğimden, araba kullanamadığımdan değil... mesela onun tanıdığı biri bize yardımcı olacak, onla gitmem gerekiyor. Veya kemoterapi almaya giderken yanımda geliyor.
Ve kendisi İnternet akıllı telefondan Kafasını bir saniye kaldırmıyor.
Gece 4 ten önce yatmıyor. Sabah kalkamıyor. Kaldırınca bana bağırıyor. Sabah gitmemiz gereken yere öğlen 3 te gidiyoruz veya ertelemek zorunda kalıyoruz.

Tedavim çok ÇOOK maliyetli. Ailelerimiz bir miktar verdiler. Suyunu çekmek üzere. İşe gidemiyorum.

Eşim genelde evde yemez. İyi kazanıyor ama bir kısmı dışarıda yemeye gidiyor.

Ailemde bana destek olacak kimse yok.

Kendimi çok yalnız, çok zavallı hissediyorum.

Bir de belki çocuk yaparız diye embriyo dondurmuştuk. Eminim çocuk yapsak ve ben ölsem çocuk ağlasa kalkıp da bakmaz uyanamadın diye.

Varsa yoksa akıllı telefon, whatsapp, saçma sapan forum siteleri falan, hayatta onu yüzlerce defa üzmüş arkadaşları.

Bir an önce ölüp bütün bunlardan kurtulmak istiyorum. Bunu gerçekten istiyorum.

Ama eminim ki allah bana acılı ve uzun süreçli bir ölüm verecek....

Mutsuzluğum sonsuz.
Bir insanın size karşı duyarsızlığı sizi nasıl bu kadar mutsuz edebilir?Belkide eşinizden ayrılıp o ölmüş gibi hayatınıza devam etmelisiniz yada hiç olmamış gibi böylece üzülmezsiniz.En çok ihtiyacınız olan şeye sarılın yani moralinizi yüksek tutmaya çalışın lütfen.Başınıza gelen bu durum günahlara kefaret lütfen ölüm için değil hayırlı bir ölüm için dua edin çünkü ahiretteki durumumuzu hesap etsek hiç ölmek istemeyiz.Lütfen güçlü olun hiç bu illet sizde yokmuş gibi...

Şu konuyu okuduğumdan bu zamana bdv içindeki diğer konular öyle basit, sıradan oldu ki kanaatimce.

Nelerle baş ediyorsun, tebrik ederim Çünkü
Her ne kadar karamsar yazsan da, umudun var, salmadın kendini
Sesin olsun istedin buradaki yazın. Çok iyi yaptın.

Dilerim en yakın zamanda şifa bul, eskisinden daha iyi ol,

Derinden etkilendim, samimiyetimle iyiliğini diliyorum.

Çok çok geçmiş olsun canım ve geçirip yoluna mutlu mesut devam edersin inşallah. Moralini hiç birşey için bozma tabi demesi kolay diyorsun ama en azından dene.
Kocana gelince o geç kalkmaları öküzlük ama telefon olayı psikolojik olabilir. Bazen erkekler üzüldüklerinde nasıl tepki vereceklerini bilemeyip başka şeylere odaklanıyomuş gibi yapabiliyorlar belki seninkide öyledir.
Ne olursa olsun moralini yüksek tut iyileşmiş binlerce vaka var. Kim bilir inşallah sizinkide onlardan olur, dualrım sizinle olacak.
Etrafa kim olursa olsun fazla takılmamaya çalışıp kendinize ve iyileşmeye odaklanın. İnşallah bu pis hastalıktan kurtulacaksınız, aminnn.

Olmeyin hanimefendi siz niye olesiniz....ise yaramaz zirto esiniz olsun siz yasayin

Eloglu iste, es de olsa cok beklentide olmamak gerekiyor (maaalesef) Karisi olunce birlikte olen erkekler eskidenmis, simdikiler dedginiz gibi elinde telefon soytarilik pesinde. Lakin sizi oteye beriye goturuyormus, hastaneye goturuyormus, buna da sukretmek lazim. Ayse Yilmazel le evlenen zirto neydi, adini unuttum karisi hastalaninca sivismisti. Okuz mokuz ama esiniz serefsiz degil en azindan.

Ailemden destek yok demissiniz buraya takildim. Maddi yardim yapmislar, valla bu zamanda kimse kimseye yapmiyor kiymetini bilin. Anneniz babaniz hayatta mi?

Bu arada bu kadar kotu hissetmeniz normal, kanser tedavisi vucudu patlatiyor resmen. Uzman bir psikologa gorunmek ister misiniz? Kanser hastalarinda uzmanlasmis terapistler var. Moraliniz yerine gelir destek cikan biri olunca. Valla artik manevi destek de satin alinabiliyor madem satin alin diyorum:) Moralinizi duzeltin once derim. Daha da olmazsa cagirin geleyim esinizin popisine tekme vurup telefonunu elinden alirim....sadece bir telefon uzaktayim hizmetlerim maddi karsiliksiz manevi paha bicilemez:KK48:

Ben de ilk tedavimde cok bilincsizce davrandim. Sizin gibi hatatran cekilmistim.
Hala kemoterapi aliyorsaniz tavsiye edecegim kisi Canfeza Sezgin.
Her kur icin bir muayene ucretini normal aliyor .
Kemoterapi ve tahliller sgk + 126 civari
Ama hic bir yan etki gormedim.
Sedyeyle gelip tekerlekli sandalyeye donenler, tekrlekli sandalyelerini atti..
Buraya geldigimde tum vucudum simsiyah komur yanigi gibiydi. 35 kiloydum. Simdi 57 kiloyum diyenler var.. onlari gorunce dogru yerdeyim diyoum. 4. Kure başladım ve hayatın icinden hic kopmadım. Kucukyalidan kendim Bostanci-Atakoy dz otobusuyle gidip geliyorum.

Bol limon tuketin
Kirmizi sogan
Jemoterapinin 2. Gunu sarimsaga baslayin kemoterapinin yapildigi gune dek devam edin.
Daha zinde bir donem atlatacaksiniz..

Ben de ilk tedavimde cok bilincsizce davrandim. Sizin gibi hatatran cekilmistim.
Hala kemoterapi aliyorsaniz tavsiye edecegim kisi Canfeza Sezgin.
Her kur icin bir muayene ucretini normal aliyor .
Kemoterapi ve tahliller sgk + 126 civari
Ama hic bir yan etki gormedim.
Sedyeyle gelip tekerlekli sandalyeye donenler, tekrlekli sandalyelerini atti..
Buraya geldigimde tum vucudum simsiyah komur yanigi gibiydi. 35 kiloydum. Simdi 57 kiloyum diyenler var.. onlari gorunce dogru yerdeyim diyoum. 4. Kure başladım ve hayatın icinden hic kopmadım. Kucukyalidan kendim Bostanci-Atakoy dz otobusuyle gidip geliyorum.

Bol limon tuketin
Kirmizi sogan
Jemoterapinin 2. Gunu sarimsaga baslayin kemoterapinin yapildigi gune dek devam edin.
Daha zinde bir donem atlatacaksiniz..

Allah konu sahibine de, size de tez vakitte hayırlı şifa versin inşallah

Arkadaşım eşini öyle görüp kinleniyor, sonucunda da kendini üzüyorsun belliki..Ama unutma herkesin acıyı yaşayışı farklıdır. Erkeklerden zerre haz etmeyen biri olarak; eşine de hak vermek lazım diyorum. Kafasında, zihninde, yüreğinde neler var bilemeyiz. Belki de seni böyle görmenin acısını telefondan çıkarıyor. Yaşadıklarınızı görmemek için iyice bağlanmış olamaz mı sanal aleme? Karıya kıza gidiyor deseydin farklı konuşurdum. Bir kanser hastasından empati yapmak istenmez ama onun yaşadığı da kendine.. erkek gözüyle de bakamayız ki.
Ayrıca ne ölmesi ya, kanser sancılı, çok zor bir süreç. Ama toparlandıktan sonra hayatın ne kadar tatlı olduğunu bizden daha iyi anlayacak ve daha çok keyfini çıkaracaksın. Çok yakınımdan biliyorum, kocasını eve kapatıp o tur benim bu tur senin geziyor :) intikam soğuk yenir, az dur hele :)

Back
X