Kansere nasıl destek olabilirim..

alonely

Üye
Kayıtlı Üye
1 Ocak 2014
5
0
6
35
İstanbul
Herkese merhabalar,
Öncelikle yeni olduğumdan konuyu nereye açmam gerektiğini bilemediğimden buraya açmak zorunda kaldım..
Sorunum şu ki şu an bir alt dönemimde okuyan bir kızın bugün lenf kanseri olduğunu öğrendim.Üstelik 3.evredeymiş.Benim sorum ise nasıl yardım edebilirim ben ona?Belki bilen vardır.Bugün şahit olduğum kadarıyla sınıftaki kişiler bunu önemsemediler bile.Bir tek ben etkisinde kalarak aptal mıyım dedim ama ondan sonra hayır daha insanlığımın ölmemiş olduğuna dair kanıt bu dedim.Ben böyle ciddi bir hastalık yaşamadım o kişinin acılarını bilemem ya da empati kuramam.Yanımda geçenler iyi bir kızDI derken sadece susabilirim.Kimse umut etmiyor mu yani atlatabileceğine inanamadım.Dediğim gibi bilen varsa ve bana yardımcı olursa çok teşekkür ederim.Ayrıca hepinizden bir dua etmenizi rica ediyorum 16 yaşındaki bir kız için gencecik bir kız için.Yardım edecek etmeyecek herkese çok teşekkür ederim...

Allah şifa versin.Zor bir hastalık ama iyileşmez diye birşey yok.İnşallah uygun tedaviyle kısa zamanda iyileşir.

Rabbim şifalar versin . Öncelikle sende dua ederek başla , bizlerle beraber .

Bu hastalığı yenen çok örnek var , hem henüz çok genç. 4.evre son evre diye biliyorum yanılmıyorsam ... Çok yakınım ve yaşı arkadaşının çok çok üstünde bir ablam 10 senedir yaşıyor , hem de bu hastalığı yenerken daha da gençleşti , daha da hayata sarıldı .

Güzel örnekler var , onun ihtiyacı olan şey MORAL . Aman dikkat bu morali vereceğim derken sürekli hastalığından bahsetme ama . Eğer umutsuzluğu varsa bunu yok etmesine yardımcı ol.

Tekrar tekrar şifalar diliyorum .

Herkese merhabalar,
Öncelikle yeni olduğumdan konuyu nereye açmam gerektiğini bilemediğimden buraya açmak zorunda kaldım..
Sorunum şu ki şu an bir alt dönemimde okuyan bir kızın bugün lenf kanseri olduğunu öğrendim.Üstelik 3.evredeymiş.Benim sorum ise nasıl yardım edebilirim ben ona?Belki bilen vardır.Bugün şahit olduğum kadarıyla sınıftaki kişiler bunu önemsemediler bile.Bir tek ben etkisinde kalarak aptal mıyım dedim ama ondan sonra hayır daha insanlığımın ölmemiş olduğuna dair kanıt bu dedim.Ben böyle ciddi bir hastalık yaşamadım o kişinin acılarını bilemem ya da empati kuramam.Yanımda geçenler iyi bir kızDI derken sadece susabilirim.Kimse umut etmiyor mu yani atlatabileceğine inanamadım.Dediğim gibi bilen varsa ve bana yardımcı olursa çok teşekkür ederim.Ayrıca hepinizden bir dua etmenizi rica ediyorum 16 yaşındaki bir kız için gencecik bir kız için.Yardım edecek etmeyecek herkese çok teşekkür ederim...

Merhaba ne kadar düşüncelisin tebrik ederim. En güzel yardımın dua olucak tabiki, bunun yanı sıra bu kızla tanışıyor musunuz tam anlayamadım orayı. Eğer sağlığı bu duruma müsaitse hastalığından bahsetmeden birlikte sinemaya gezmeye vs gidebilirsiniz. Çünkü bu hastalıkta en önemli şey moral.

Kanser durumlarında hasta olmaktan çok destek olmak zor. Rabbim şifasını versin. Kanserin kaçıncı evrede olması da önemli türü de önemli. 4. Evreye gelmiş o hastalığı yenen çok kişi var ya da 1. Evrede hastalığı yenmeyen de var. Kanserin en iyi tedavi yöntemi kişinin kendisidir, önce inansın bu hastalığı yeneceğine moralini yüksek tutsun, hayata bağlansın yaşamayı sevsin... Ve en önemlisi belki de bol bol dua edin, edelim inşallah....

Back
X