• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kapalı bayanlara bir soru..

Ben sizi cidden anlayamıyorum.

Açılırsanız üsturuplu giyinmem,adamakıllı açılır saçılırım diyorsunuz.:44:

Bence geçici bir heves değil bu.:50:

Arkadaşlar kafası çok karışık bir arkadaşa yardım etmek istiyoruz..
konu din olunca çok hassas zaten..

arkadaş da ...yardıma ihtiyacım var konum lütfen kapanmasın..diyor..

polimikten kaçalım...derim..:34:

Kimsenin tanımadığı yerlerde açık gezmeyi düşünebiliyorsanız sizin çekindiğiniz Allah değil çevreniz. Siz zaten fikren açılmışsınız ama çevrenin tepkisinden çekiniyorsunuz. Unutmayın ameller niyetlere göredir ve sizin niyetiniz belli. Ya çevreyi boşverip açılın yada niyetinizin değişmesini bekleyin sabırla..

aynenn katılıyorummm...

tanıdıklar olmayacakk oradaaa..sen açılacaksınn..ama allah orada olacakkk..allah doğru kararı almayı nasip etsin sana...şeytanı uzak etsin arkadaşım sendenn...

Belli ki bilinçli bir örtünme olmamış seninki..İyisi mi kendini dinleyerek hareket et..Bence önce,örtünme şeklini değiştir,eşarbını,şalını farklı bağla mesela,açık renk tunikler giy,eğer kap diyorsunuz galiba, o tarz pardesüler giyoyorsan onları giyme,biraz değişiklik yap işte.Baktın hala kafan karışık,o zaman kendini nasıl mutlu hissedeceksen öyle yapmalısın bence.

Kimsenin tanımadığı yerlerde açık gezmeyi düşünebiliyorsanız sizin çekindiğiniz Allah değil çevreniz. Siz zaten fikren açılmışsınız ama çevrenin tepkisinden çekiniyorsunuz. Unutmayın ameller niyetlere göredir ve sizin niyetiniz belli. Ya çevreyi boşverip açılın yada niyetinizin değişmesini bekleyin sabırla..

Orada demek istediğim şey hani eğer bu geçici bir heves ise bir kaç da dener aradığım şeyin bu olmadığını yada bu hevesin geçici olduğunu görür vazgeçerim vazgeçme şansım olur ama şimdi açıldıktan ve bunu ilan etikten sonra hemen pişman olursam bu sefer açtı kapadı açtı kapadı olacak belki kapanmayı tekrar isteyecekten bu sebepten dolayı kapanamayacağım .. Yo çevreden çekinmiyorum kapandığım zaman daha zordu benim için daha çok eleştirilmiştim dışlanmıştım

peki okul bıtıpte iş hayatınıza atıldığınızı varsayalım yıne kapalı bı ortam oldu bu seferde bundan etkılenıp kapanacakmısınız nedır bu çocuk oyuncağımı örtünürken amacınız o muhteşem güzelliğinizi gizlemek değilmiydi bilinçsizce kapanıp sonra tekrar açarak tesetturude lekelemiş oluyorsunuz ne yazıkkı

bi akrabamız senelerdır kapalıydı 10 yıl olmuştur geçen bı düğüne ilk defa açık geldi hemde öle böle bı açık değil diz üstünde dapdar bi elbiseyle yaşıda öyle havai heveslere kapılacak yaşta değil 40 civarı buna rağmen sanırım oda sızın gibi nefsının oyununa düştü açılmış saçını yapmış düğünde hiç oturmadan oynadı bambaşka biri olmuş gıbıydı zıncırlerını kırmış sankı artık kapalı olmanın hiç ciddiyeti kalmadı

bu arada bende açığım açıklığı kötüleyip kapalılığı övmuyorum ama yok böyle mutsuzum deyip bunu oyuncağa çevirmeyıde doğru bulmuyorum

sanırım sana çok gaz vermişler güzelsin diye, sende neden herkes görmesin ki bunu diye düşünüyorsun.. bence sen önce egonu bir indir, ondan sonra insanları etkilemek için fiziğin veya ne kadar açık olduğunun bir öneminin olmadığını görürsün zaten :34:

-sadece bana ait bir fikir-
sizin kapalı olduğunuzu düşünmüyorum
sebebi:
1-kınada giydiğiniz kıyafet (kadınlar arası dediniz fakat fotoda erkekler de var)
2- hiç bir kapalı arkadaşımın "ben çok güzelim muhteşemim vb" cümleler kuracağını sanmam
3- kapalı birinin "açılırsam tam açılır miniler falan giyerim usturuplu giyeneceksem niye açılim" diyeceğini sanmam

neyse ne bu tür konuların bu tür sosyal paylaşım sitelerinde kasti açıldığı kanaatindeyim
hayırlısı olsun

Belli ki bilinçli bir örtünme olmamış seninki..İyisi mi kendini dinleyerek hareket et..Bence önce,örtünme şeklini değiştir,eşarbını,şalını farklı bağla mesela,açık renk tunikler giy,eğer kap diyorsunuz galiba, o tarz pardesüler giyoyorsan onları giyme,biraz değişiklik yap işte.Baktın hala kafan karışık,o zaman kendini nasıl mutlu hissedeceksen öyle yapmalısın bence.

Ferace giyiyorum ve genelde siyah eşarp takıyorum

Merhabalar derdimi anlatmadan önce sizlerden ricam lütfen olayı farklı boyutlara çekip konumun kapanmasına sebeb olmayın gerçekten yardıma ihtiyacım var tartışmayalım bana yardım edin ... Ben 20 yaşında bir Üniversite çğrencisiyim üç sene önce kendi rızam ile kapandım fakat üniversiteye başladıktan sonra sanki işler değişti bende değiştim büyüdüm güzelleştim belki egoist gibi olacak ama kendimi çok beğeniyorum muhteşem bir güzelliğe sahib gibi hissediyorum ve son zamanlarda bunu sergileme isteğim kabarcıkta kabarıyor örtünmek istemiyorum ama işin dini boyutundanda haberdarım açıldığımı düşününce kalbim sıkışıyor sanki İslami terketmiş gibi olacağım . Halbuki namazlarıma devam ediyorum bana ne oldu bilmiyorum aranızda benim gibi kapanıp açılmak isteyen yada açılan varsa ne hissettiğini paylaşabilecek mi . Örtü bir nevi kişinin dünya görüşünü yansıtıyor ve ben bunu çıkardığım zaman belkide bu görüşte bir insanlara evlilik yapamiycam bilmiyorum kafam çoooook karıştı Eylül'e kadar karar vermek istiyorum yardımlarınızı bekliyorum ikna edilmeye ihtiyacım var ..

varya sana sadece şunu söylüyüm allah karşılığını cennete verecektir, bende kapalıyım ara ara bende açıldım, ama şimdi kapalıyım. ne yapacanda millete güzelliğini göstermekmi iyidir cennete daha güzel olup sana hayran olanların sayısını arttırmakmı? bu dünya geçici, ama ahiret sonsuuuuzzzzzzz
ben kapalıyım nişanlıyım evlenecezde inşallah bekliyoruz. allah sanada daha hayırlısını versin. allaha dua et, inşallah karşına sana uygun biri çıkar.

Ben kapalı değilim.
Ama normal t-shirt ve diz hizasında eteğimi giyerim.
İp askılı, mini hiç giymedim.
mayo, bikini giymem. (halbuki fiziğimi megolamanlık derecesinde severim.)
bu dinen değil de bazı yerlerimi başkalarının gözünün önüne sermek istememem yüzünden.
usturuplu giyinirim, abartmam yani.

kapalı olmayıp uzun kollu, uzun etek ya da pantolon giyen arkadaşlarım var.
çok da düzgün giyiniyorlar.

demem o ki, kendini nasıl iyi hissedeceksen öyle yap.
başını açtın diye dinsiz, kapadın diye dini bütün olmuyorsun.
evliliğe de sadece baş örtüsünün varlığına göre karar veren biriyle de evlenme.

Son düzenleme:
-sadece bana ait bir fikir-
sizin kapalı olduğunuzu düşünmüyorum
sebebi:
1-kınada giydiğiniz kıyafet (kadınlar arası dediniz fakat fotoda erkekler de var)
2- hiç bir kapalı arkadaşımın "ben çok güzelim muhteşemim vb" cümleler kuracağını sanmam
3- kapalı birinin "açılırsam tam açılır miniler falan giyerim usturuplu giyeneceksem niye açılim" diyeceğini sanmam

neyse ne bu tür konuların bu tür sosyal paylaşım sitelerinde kasti açıldığı kanaatindeyim
hayırlısı olsun

Kanaate varmadan önce konuyu iyi okumalıydınız o konumda fotoğraftakinin ben olmadığını yazmıştım zaten . Yorumlardan bulabilirsiniz . Kasti açılımların bu konulara has olduğunu düşünmüyorum sırf eğlence olsun diye bir sürü fake konu açılıyor benim konseptinin dışında biri avukatım araştırma yapıyordum dedi mesela biride şizofrenim dedi fake olduğu ifşa olduktan sonra kasti açsaydım tartışma çıkmaması için bukadar hassas davranmzdım zaten ki tartışmadan hiç hoşlanmayan biriyim kına elbisem konusunu dahi tartışma çıktığı için kapattırmıştım

Son düzenleme:
konunu okudum yorumları okumadan cevap vericem.bende kapalıyım yaklaşık 1 sene oldu ğişman olduğum dönemde oldu açılmak istedim kendimi çirkin buldum vs vs.ama iyiki açılıp hataya düşmemişim diyorum çünkü asıl günah açılmak değil açılmanın günah olduğunu bilip o günaha ortak olmaktır.yinede kendi tercihin ben bu geçirdiğin evrenin normal olduğunu düşünüyorum ikilemde kalabiliyor insan.benim tercihim açılmamandır.allah yardım etsin arkadaşım.:34:

İlginç ama ben de kendimi hep kapalı hayal ederim :31:Eşimden başkası görmesin saçımı başımı vücudumun hatlarını derim..
Ama başörtüsünün gerektirdiği ağırlığı taşıyabilir miyim emin değilim..Oyüzden de beklemedeyim hala..

İlginç olur mu? Ben de o hayal ile kapandım Elhamdülillah.

Kapalıyken de şeytan ve nefis uğraşıyor işte, tek bir kişinin değil bence bütün tesettürlü kardeşlerimizin başına geliyor bu üzücü durum.

Merhabalar derdimi anlatmadan önce sizlerden ricam lütfen olayı farklı boyutlara çekip konumun kapanmasına sebeb olmayın gerçekten yardıma ihtiyacım var tartışmayalım bana yardım edin ... Ben 20 yaşında bir Üniversite çğrencisiyim üç sene önce kendi rızam ile kapandım fakat üniversiteye başladıktan sonra sanki işler değişti bende değiştim büyüdüm güzelleştim belki egoist gibi olacak ama kendimi çok beğeniyorum muhteşem bir güzelliğe sahib gibi hissediyorum ve son zamanlarda bunu sergileme isteğim kabarcıkta kabarıyor örtünmek istemiyorum ama işin dini boyutundanda haberdarım açıldığımı düşününce kalbim sıkışıyor sanki İslami terketmiş gibi olacağım . Halbuki namazlarıma devam ediyorum bana ne oldu bilmiyorum aranızda benim gibi kapanıp açılmak isteyen yada açılan varsa ne hissettiğini paylaşabilecek mi . Örtü bir nevi kişinin dünya görüşünü yansıtıyor ve ben bunu çıkardığım zaman belkide bu görüşte bir insanlara evlilik yapamiycam bilmiyorum kafam çoooook karıştı Eylül'e kadar karar vermek istiyorum yardımlarınızı bekliyorum ikna edilmeye ihtiyacım var ..

Bence manevi bir boşluğa düştüğünüz için nefsinize açılmak daha kolay geliyor, sanırım kapanma kararını çok detaylı bir araştırma yapmadan öylesine verdiniz, size tavsiyem dini anlamda size ilham olacak bol bol islami kitaplar okuyun bu sizin ruhunuzu besleyecek ve muhteşem bir güzelliğe sahip olan sizin kendinizle daha az meşgul olmanızı sağlayacaktır :) Eğer gerçekten islamiyete ve onun getirdiklerine inanıyorsanız aslolanın dünya değil ahiret hayatı olduğunu bilir kararınızı da ona göre alırsınız.

Ben lisedeyken aile baskısıyla kapandım ki gittiğim okul Anaolu imam hatip lisesiydi.
Çok ağladım çok zorlandım.
Lise bitince açıldım ama asla huzur bulamadım birşeyler eksikti hayatımda.
Mini etek de giydim askılı da.

Sonra Yüce Mevlam eşimi çıkardı karşıma kapalı olmanı çok isterdim dedi.
Zaten içimde vardı kapanma isteği açıldığıma pişmandım.
Eşim vesile oldu ve şimdi kapalıyım hamdolsun.
Çok ama çok huzurluyum kapalıyken.
Bence iyi düşün derim.
Allah yardımcın olsun.

Bence asıl mesele açılıp kapanmaktan ziyade kendinizi sergileme isteği. Lütfen sözlerime alınmayın.Kapalı olduğu halde açık kızlar kadar süslü (hatta fazla), dikkat çeken kadınlar görüyorum. Emin değilim ama sanırım bir hadiste " nefis örtüsü, en güzel örtüdür" geçiyor. Ben de böyle düşünüyorum. Nefsini örtmeyen kara çarşafa girse ne farkeder? Duruş, tavır, bakış, sohbet ve insan ilişkilerindeki yaklaşımın edepli olması çok önemli. Ben insanları iyi niyet, terbiye ve zekayla etkilemeyi hoş buluyorum, kıyafetle güzellikle dikkat çekme isteğinin ise basitlik olduğunu düşünüyorum. Zaman zaman ben de o furyaya dalmıyor değilim, gülüyorum kendime de.

Etrafımda kapalı iken açılan insanlar oldu, komik bahanelere sığınarak, bir açıldı pir açıldı dercesine hem de... Ben genelde psikolojik bir derdi vardır Allah yardım etsin, önce onu çözsün inşallah diyorum.

Dinin görsel boyutunun buz dağının görünen kısmı olduğunu düşünüyorum, manevi boyutu çok daha derin ve büyük. Manevi yanını güçlendirmedikçe maddesel ve ölçülebilir şeyler hap eksik hep yarım. Size tavsiyem kendinizi geliştirmeniz; dini yönden, psikolojik yönden, kişilik yönünden, ilgi alanınız olan her türlü bilgi yönünden. İki kelimeyi bir araya getiremeyen dışardan taş bebeklere benzeyen insanlar görmekten yoruldum zira. Herkes görünüşe odaklı :20: Ne yani herkes uyuşturucu kullansa kullanacak mıyız, ya da herkes hırsızlık yapsa?

Rahat ol, sen kendi fikirleri, kendi kişiliği olan bir bireysin, ne yaparsan sorumluluğunu alarak, düşünerek yap. Başkaları ne der diye kapanma, başkaları ne der diye açılma.Hepimizin hesabı Allahla.

peki o fotodakiler siz değildinizde neden fızığınız çok güzel diyenlere ben değilim demediniz

Ferace giyiyorum ve genelde siyah eşarp takıyorum

En çok sevdiğim kapalı modeli :46::46:

Ben de ferace giyiyorum, siyah eşarp takanlara bayılıyorum, ben çok dikkat çekmeyen şallar kullanıyorum. Ama benim de isteğim şöyle omuzlardan dökülen siyah bir eşarp.

Back
X