Kapalı komedon

annetavuk

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
417
Puanlar
23
Ergenliğimden beri alnımda kapalı komedonlar var. Dönem dönem sönüyordu bu yaz tüm yüzüme yayıldı özellikle yanaklar ve çenem. 28 yaşındayım sivilcelerimden dolayı beni ergen sanıyorlar. Salisilik asit içerikli ürünler denedim cildim hassasiyet yaptı. Ne yapmalıyım bunlara? Makyaj bile yapamıyorum çok kötü duruyor 🤧

Benim de hayatımda ilk akne ve komedon problemim 30a yaklaşınca bu ürünlerle başladı. Kozmetik marketlerde satılan ve iyi bilinen çoğu ürün genç ciltlerde belki işe yarıyor ama yetişkin cildini rezil ediyor. Ben de içerik okuyup aralarından en güvenilir markayı, en iyi formülasyona sahip ürünü ucuza kaçmaya çalışmadan seçmeme rağmen yüzüm kapalı komedon ve sivilce yuvası oldu bir ara. Dermokozmetik ürünlere geçtiğim gibi cildim nefes aldı. Şimdi komedon ve sivilcem sıfır mı? Tabi ki değil tek tük var ama eski ürünlerle oturup ağlayacak noktaya gelmiştim. Muhtemelen cilt bariyeriniz ağlıyor şu anda sürdükleriniz de asla toparlamıyor. Bilindik eczane markalarından bir nemlendirici, tonik, yüz yıkama jeli alın bitti gitti.

Çatır çatır kurutacak şekilde salisilik asit kullanmamalısın cildin hep nemli ve yumuşak olmalı

Back
X