• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kapanmak istiyorum 2

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

cagla94

Üye
Kayıtlı Üye
15 Temmuz 2013
71
5
18
Daha önce de yazmıştım buraya . anneme kapanmak istediğimi geçen yaz söylemiştim bu duygu içimde gittikçe büyüdü.Öyle bir an geldi ki İnsanların bakışlarından bile rahatsız olmaya başladım.Çok açık giyinen biri olmamama rağmen. sonunda annemle paylaştım bu isteğimi .Annem açık.daha önce kapalıydı . ancak babam istemediği için açılmak zorunda kaldı. herneyse.Annem adıma sevindim karşı çıkmadı.ama baban izin vermez buna dedi.sürekli babama nasıl söyleyeceğimi düşündüm durdum. biliyorum babamın huyunu ..izin vermiceğini biliyorum ama buna rağmen kapanma isteğim hiç geçmedi. daha da arttı . en sonunda anneme söylemesini rica ettim.kendimde o cesareti bulamadım hala da bulamıyorum.Anne sen biraz çıtlat söyle bakalım dedim.İkisi yalnızken söylemiş annem babama.Annem ne olduğunu şaşırmış.öyle kızmış öyle sinirlenmiş ki.bu arada ben üniversitede saç bakımı ve güzellik hizmetleri bölümü okuyorum.son senem mezun olucam bu yıl.Mesleğiyle ne alakası var kapanmasının .hayır olmaz kapanamaz.hiç müşterisi gelmez.demokratım ben,benim evimde kapanamaz .evlendikten sonra naparsa yapsın burda yaşıyorsa kapanamaz gibi cümleler kurmuş anneme de çok kızmış.Bunun üzerine ben çok üzüldüm ağladım günlerce..daha sonra babam dışarı çıkmış sinirini atmak için.eve geldiğinde hiçbir şey olmamış gibi davranmaya başladı. benim yüzüm asık tabi. o kdr şaşırdım ki böyle davranmasına.Ama hep Allaha sığındım hep sabrettim.Şuan eskişehirde okuyorum ve kapalıyım babamdan gizli.Eskişehirde kapalıyım ,bursaya geldiğimde başımı açıyorum mecburen..Bu durumdan o kdr rahatsızım ki.Geçen kurban bayramının 3.gününde nasip oldu kapanmak.Ulucamiye gittim ve namaz kıldım Allah'a açtım gönlümü dualar ettim namaz kıldım ve kapalı bir şekilde çıktım dışarı.o kdr zor günler geçiriyorum ki.herkes çok yakışmış çok güzel olmuşsun dedi.Ancak babamın karşı çıkması beni çok kırdı ve üzdü.Başkası öyle şeyler deseydi hiç umrum olmazdı ama babamın bu şekilde davranması beni yıktı..Evlendikten sonra değil şimdi kapanmak istedim.duygularım öyle yoğun ki..Şimdi okulun bitmesine doğru ben konuşucam babamla ama çok çekiniyorum yine aynı şeyleri söylemesinden rest çekmesinden korkuyorum.Ciddi düşündüğüm bir erkek arkadaşım var sağolsun bana çok destek oldu.Nişanlığımın gelinliğimin de kapalı olmasını istiyorum bunun için babamla konuşucam.Sizce ne yapmalıyım? Nasıl ikna ederim babamı ? babamın davranışları normal mi? nedir bu öfke anlayamıyorum.Ben Allah için kapandım Allah'a borcum olduğunu düşündüğüm için.Çok üzülüyorum . Peki sizler ne diyorsunuz ? bana akıl verin .

canım benim ya Allah hakkında hayırlı olanı versin
ne kadar içten yazmışsın
Sen bu niyette olduktan sonra Rabbim sana da ferahlık kapısı açacaktır eminim
gecenin ardından güneş doğar sabret
benim tavsiyem babana çok dua et, doğru yola gelsin diye
baban sonuçta, candır o, dua et ki yanlış şeyler yapıp ziyana uğramasın
Allah yardımcın olsun inşallah

canım benim ya Allah hakkında hayırlı olanı versin
ne kadar içten yazmışsın
Sen bu niyette olduktan sonra Rabbim sana da ferahlık kapısı açacaktır eminim
gecenin ardından güneş doğar sabret
benim tavsiyem babana çok dua et, doğru yola gelsin diye
baban sonuçta, candır o, dua et ki yanlış şeyler yapıp ziyana uğramasın
Allah yardımcın olsun inşallah

Çok teşekkür ederim .. amin inşallah . hep dua ediyorum .

ne mutlu sana aile baskısıyla kapanıp ailenin görmediği yerlerde açılanı çok duydukta seninki daha zor allah yardımcın olsun..babanın bu kadar sert olmasının sebebi ne ailesinde hiç kapalı biri yokmu

ne mutlu sana aile baskısıyla kapanıp ailenin görmediği yerlerde açılanı çok duydukta seninki daha zor allah yardımcın olsun..babanın bu kadar sert olmasının sebebi ne ailesinde hiç kapalı biri yokmu

Babamın bu kadar katı olmasının sebebini hiç bilmiyorum . nasıl bir şey düşünüyor onu da bilmiyorum.Yoo babannem halam da kapalı . hiç bilemiyorum.. :(

İçinden gelmediği halde kızını zorla, baskıyla kapatan babalar da; senin anlattığın gibi babalar da bana göre çocuğuna zulmediyor. İlk verdiğim örnekte o kızlar ilk fırsatta öyle bir açılıyor ki... Çünkü içlerinde hep yaşayamadıkları şeylere olan özlem var. Diğer örnek için de aynı şey geçerli. İnsan ailesinden soğur bile bunun için.

Ben kapanalı 1.5 yıl oluyor. Ve benim babam 5 vakit namazını camide kılan, elinden Kuran'ı düşürmeyen bir adam. Ve emin ol şu sıkıntıyı ben de çektim. Çok şükür benimki senin baban gibi kapanamazsın, istemiyorum falan demedi. Ama aferin benim kızıma da demedi, hala da demiyor. Mesela bazen evde saçlarımı açık görünce saçların da pek güzel uzadı, kapatmasa mıydın acaba diyor kendi çapında espri yapıyor. Ama şakası dahi hoş değil. Üzülmüyor değilim.

Mülakatım vardı geçenlerde. Başörtüsüyle çalışmak dahi serbest olduğu halde benim mülakata girerken saçlarımı açmamı istedi. Açtım dedim ama açmadım. Yalan söyletiyor bak zorla...

Akrabalar, komşular sürekli laf atma hatta başımdan örtümü çekme hakkını kendilerinde buluyor ama babam bir gün çıkıp karşılarına karışamazsınız benim kızımın kılığına kıyafetine demedi. Tepki vermiyor ama işte bazen de vermemesi üzüyor insanı.

Amann... Söylenecek çok şey var da işte... Allah sabır versin canım benim. Çok zor ama... Ailen destek olsa bile insanın canını sıkan o kadar çok sebep oluyor ki. Sana engel olmasının, annenin de başını açtırmasının hesabını nasıl verecek acaba...

İçinden gelmediği halde kızını zorla, baskıyla kapatan babalar da; senin anlattığın gibi babalar da bana göre çocuğuna zulmediyor. İlk verdiğim örnekte o kızlar ilk fırsatta öyle bir açılıyor ki... Çünkü içlerinde hep yaşayamadıkları şeylere olan özlem var. Diğer örnek için de aynı şey geçerli. İnsan ailesinden soğur bile bunun için.

Ben kapanalı 1.5 yıl oluyor. Ve benim babam 5 vakit namazını camide kılan, elinden Kuran'ı düşürmeyen bir adam. Ve emin ol şu sıkıntıyı ben de çektim. Çok şükür benimki senin baban gibi kapanamazsın, istemiyorum falan demedi. Ama aferin benim kızıma da demedi, hala da demiyor. Mesela bazen evde saçlarımı açık görünce saçların da pek güzel uzadı, kapatmasa mıydın acaba diyor kendi çapında espri yapıyor. Ama şakası dahi hoş değil. Üzülmüyor değilim.

Mülakatım vardı geçenlerde. Başörtüsüyle çalışmak dahi serbest olduğu halde benim mülakata girerken saçlarımı açmamı istedi. Açtım dedim ama açmadım. Yalan söyletiyor bak zorla...

Akrabalar, komşular sürekli laf atma hatta başımdan örtümü çekme hakkını kendilerinde buluyor ama babam bir gün çıkıp karşılarına karışamazsınız benim kızımın kılığına kıyafetine demedi. Tepki vermiyor ama işte bazen de vermemesi üzüyor insanı.

Amann... Söylenecek çok şey var da işte... Allah sabır versin canım benim. Çok zor ama... Ailen destek olsa bile insanın canını sıkan o kadar çok sebep oluyor ki. Sana engel olmasının, annenin de başını açtırmasının hesabını nasıl verecek acaba...

Kesinlikle o kadar doğru ki yazdıkların.. Neden böyleler anlamıyorum..Gerçekten dediğin gibi insan soğuyor ailesinden.Gelinliğimi nişanlığımı kapalı istiyorum dedim anneme,Hoca mısın hafız mısın 1 kere evleniceksin diyor. ne kadar yanlış bir düşünce.İnsanın morali o kadar bozuluyor ki.sen de yaşamışsın bilirsin. Nasıl atlatıcam bunu bilmiyorum.Kapanma isteğim hiçbir an olsun azalmadı daha da artıyo..ne yapıcam hiç bilmiyorum. Teşekkürler paylaştıkların için canım.Allah hepimize kolaylık sabır versin inşallah

Kesinlikle o kadar doğru ki yazdıkların.. Neden böyleler anlamıyorum..Gerçekten dediğin gibi insan soğuyor ailesinden.Gelinliğimi nişanlığımı kapalı istiyorum dedim anneme,Hoca mısın hafız mısın 1 kere evleniceksin diyor. ne kadar yanlış bir düşünce.İnsanın morali o kadar bozuluyor ki.sen de yaşamışsın bilirsin. Nasıl atlatıcam bunu bilmiyorum.Kapanma isteğim hiçbir an olsun azalmadı daha da artıyo..ne yapıcam hiç bilmiyorum. Teşekkürler paylaştıkların için canım.Allah hepimize kolaylık sabır versin inşallah

Annenin karşı çıkmamış hali bir de bu öyle mi? :26: Gerçekten Allah yardımcın olsun canım senin ya. Asıl gelinliğin nişanlığın açık olması abes kapalı biri için. Ben kapandıktan sonra facebooktaki fotoğraflarımı bile kaldırdım açık olduğum için. Neticede fotoğraf görmek de aynı şey. En basitinden düşünecek olursak kapandıktan sonra o fotoğraflarında açık olduğun için herkese göstermek istemeyeceksin. Bana çok anlamsız geliyor bir açılıp bir kapanmak falan.

Bu da senin sınavın demek ki. Sabret canım. Üzüldüm, çünkü çok iyi anlıyorum ben seni.

Canim suan Rabbim bilir ne kadar cok sevap kazaniyorsun bu zorlu sinavdan gecerek..
Benimde bir sene olacak kapanali fakat ailemden kesinlikle hic kotu tepki almadim..
Zaten muhafazakar bir aile yapisina sahibiz..

Sana nasil yardim edebilirim inan bilmiyorum..
Bu tarz konularla ilgili seneler once kitaplarda okuyordum..
Ama hayat romanlarda ki gibi olmuyor iste..

Senin icin ve babanin anlayisi icin dua edecegim..
İnsaAllah sonuc guzel olur..

Belki babam baskasinin zoru ile kapandigini dusunup kiziyordur..

Babanin karsisina gecip 'baba ben hala senin kizinim.. sadece tesetturluyum.. ve ben seni cok seviyorum.. sende beni her halimle sevmeni dilerim' gibi birazda duygularinla konussan acaba anlar mi seni?

Allah yardimcin olsun..
Seni gonulden tebrik ediyorum..

Canım inan hiç yadırgamadım tuhaf bulmadım babanı. Çünkü benim babam ve abim de kapanmamı istemez. Ailemiz de herkes açık. Özellikle abim çok karşı kapanmamıza. Zaten benim de kapanma gibi bir düşüncem yok, hiç olmadı. Ama Allah sabrını sana verir dilerim ki kısa zamanda her şey istediğin gibi olur. Sabrın sonu selamettir. Sana tek tavsiyem babanla bu tepkisinin sebeplerini düzgünce konuşmak.

Canim suan Rabbim bilir ne kadar cok sevap kazaniyorsun bu zorlu sinavdan gecerek..
Benimde bir sene olacak kapanali fakat ailemden kesinlikle hic kotu tepki almadim..
Zaten muhafazakar bir aile yapisina sahibiz..

Sana nasil yardim edebilirim inan bilmiyorum..
Bu tarz konularla ilgili seneler once kitaplarda okuyordum..
Ama hayat romanlarda ki gibi olmuyor iste..

Senin icin ve babanin anlayisi icin dua edecegim..
İnsaAllah sonuc guzel olur..

Belki babam baskasinin zoru ile kapandigini dusunup kiziyordur..

Babanin karsisina gecip 'baba ben hala senin kizinim.. sadece tesetturluyum.. ve ben seni cok seviyorum.. sende beni her halimle sevmeni dilerim' gibi birazda duygularinla konussan acaba anlar mi seni?

Allah yardimcin olsun..
Seni gonulden tebrik ediyorum..

Allah razı olsun .kesinlikle kimsenin zoru falan yok. tamamen kendi gönlümden geçen bir mesele bu.dediğiniz gibi geçip karşısına içimden gelenleri anlatıcam. bu cesareti kendimde nasıl bulucam bilmiyorum ama söylemek zorundayım..Bundan snra bu şekilde yaşamak istiyorum.Dualarınız için çok teşekkr ederim.

Allah yardımcınız olsun sizden birkaç birşey söylemek istiyorum

Son düzenleme:
kalbinizin sesi ile doğru şeyler yapmak yönündeki o arzunuz Allah ın o kadar hoşuna gidiyordur ki tüm kilitli kapıları dahi açacaktır emin olun. rabbim herşeyi görüyor sizin niyetinizi ve mücadelenizi DE, bu da emin olun sizi mevki olarak yükseltecektir. Allah ın emri anne babanın emrindeN üstün olduğu için bu konuda geç kalmadan kalbinizin sesini dinleyin . çünkü zaman çokk hızlı geçiyor ve her geçen gün hesabımız kabarıyor. ALLAH SİZDEN VE GÜZEL YÜREĞİNİZDEN RAZI OLSUN İNŞ.:nazar::nazar:

kapanmak istemek kolay ama bunu gercelestirmek en zor olanidir.
bence insanin bu konuyu cok derin dusunmesi lazim.aksi takdorde pismanlik yasiyor

ailelerin zorla kızlarının başçını kapatmak istemesi de zorla kapanmasını engellemeside yanlış. babanızla sakin bir anında konuşmaya çalışın. şöyle bir kahvesini getirin önüne. sakinleşsin. pat diye konuyada girmeyin. yumuşak konuşun. ikna edersiniz belki.

Babanıza konuyu tekrar açarsanız eğer tatlıca söyleyin , sakin bir anda konuşun.

Bu sizin hür iradenizle vermiş olduğunuz bi karar , karşı çıkması çok yanlış sonçta aklı başında , reşit yaşta bi insansınız.

İnşllh bu kez olumlu yanıt alıp bu güzel isteğinizi gerçekleştirirsiniz..

Gelinlik konusunda ise nasıl istiyorsanız öyle gelin olun..

Çünkü insan ömründe bir kez giyiyor gelinliği ,hayaliniz nasılsa öyle gelin olun..

Sonra içinizde yara olarak kalmasın..Günümüzde bir çok tesettürlü gelinlik giyen var ve onlar ne hafız ne de hoca..

Hem ayrıca güzel bi seçim olduktan sonra çok hoş duruyor tesettür gelinlik..

Babanızla sakince konuşun önce tabi ama insanların bu konudaki düşünceleri nettir genelde.
Bu yüzden babanız bile olsa nasıl giyineceğinize sizin adınıza karar veremez.
Sizi ne mutlu edecekse o şekilde yaşayın :)

kalbinizin sesi ile doğru şeyler yapmak yönündeki o arzunuz Allah ın o kadar hoşuna gidiyordur ki tüm kilitli kapıları dahi açacaktır emin olun. rabbim herşeyi görüyor sizin niyetinizi ve mücadelenizi DE, bu da emin olun sizi mevki olarak yükseltecektir. Allah ın emri anne babanın emrindeN üstün olduğu için bu konuda geç kalmadan kalbinizin sesini dinleyin . çünkü zaman çokk hızlı geçiyor ve her geçen gün hesabımız kabarıyor. ALLAH SİZDEN VE GÜZEL YÜREĞİNİZDEN RAZI OLSUN İNŞ.:nazar::nazar:

Allah bana kapanma cesaretini verdiği için sonsuz şükrediyorum.Ben halimden çok memnunum.Bu kararı uzun zamandır düşünüyordum.Vicdanım rahat en azından.Umarım babam kararıma saygı duyar.Allah sizden de razı olsun dualarınızı eksik etmeyin.teşekkür ederim.

Babanıza konuyu tekrar açarsanız eğer tatlıca söyleyin , sakin bir anda konuşun.

Bu sizin hür iradenizle vermiş olduğunuz bi karar , karşı çıkması çok yanlış sonçta aklı başında , reşit yaşta bi insansınız.

İnşllh bu kez olumlu yanıt alıp bu güzel isteğinizi gerçekleştirirsiniz..

Gelinlik konusunda ise nasıl istiyorsanız öyle gelin olun..

Çünkü insan ömründe bir kez giyiyor gelinliği ,hayaliniz nasılsa öyle gelin olun..

Sonra içinizde yara olarak kalmasın..Günümüzde bir çok tesettürlü gelinlik giyen var ve onlar ne hafız ne de hoca..

Hem ayrıca güzel bi seçim olduktan sonra çok hoş duruyor tesettür gelinlik..

Umarım her şey dediğiniz gibi olur. İnşallah babam kararıma saygı duyar bu sefer.Bu Allah ın emrettiği bir şey.ve ben bunu gerçekleştirmek istedim.dualarınızı eksik etmeyin. çok teşekkür ederim

demokratlıkla bunun ne ilgisi var çözemedim baban sol görüşü fazla kaçırmış diyim ben :26: allahın emri demokratik düşünceden dahamı ileriymiş amcaya bunu soralım:20: bende açığım ama inanıyorum ve inkar etmiyorum allahın emir yasaklarını

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X