• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kapanmak istiyorum 2

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu arada babanı kırmak istemiyo veya aranızın açılmasından korkuyo olabilirsin. Fakat Allah cc şöyle buyuruyor : “Biz, insana, ana babasına iyilik etmesini emrettik. Bununla beraber eğer bana bir şeyi ortak koşman için sana emir verilirse onlara itaat etme! Dönüşünüz ancak banadır.”

Babaya ve anneye, Allah’a isyan alan bir şeyde itaat edilmez!!!

Evet ben her şeyin usulüne göre olmasını istiyorum.güzellikle halledilsin her şey. babamı seviyorum ama bu şekilde davrandığı için örtünmeme karşı çıktığı için soğutuyo kendinden.ben babam kapanmamı istemiyo diye kapanmıcak değilim.örtümü de açmak istemiyorum.Allah ne emrettiyse onu yapmak istiyorum.Çok dua ediyorum saygı duyması için örtüme. siz de dualarnızı eksik etmeyin sağolun

Demokratlar baş örtüsüne, dine, emirlere karşı çıkıyor izlenimi yaratılmış resmen konuda..Ne alaka?

Sizin babanızın kendi görüşü ve öz yapısından kaynaklı bir sorun bu, demokratlıkla, sol görüşle bilmemneyle alakası yok.

Belki istemeden belki isteyerek, ama böyle bir izlenim yaratmanızı hoş karşılamadım ben.

Ayrıca nasıl ki zorla kafa kapatmak son derece yanlışsa, kapanmak isteyen bir kızın kafasını zorla açmaya çalışmak veya kapanmasına engel olmak ta o denli yanlıştır.

Ama nedense bu konuya verilen tepkiyi, kızlarını zorla kapatan insanlara verildiğini göremiyoruz.

Ben babamın söylediğini söyledim benim babam ben demokratım benim evimde kapanamaz dedi. başka kişileri ele almadım ben .kimsenin de üstünde böyle bir izlenim yarattığnı düşünmüyorum. böyle bişi düşünerek yazmadım bunu.Kesinlikle sizin de dediğiniz gibi zorla kafa kapatmak son derece yanlışsa, kapanmak isteyen bir kızın kafasını zorla açmaya çalışmak veya kapanmasına engel olmak ta o denli yanlıştır..

Seni çok iyi anlıyorum. Bi süredir bende kapanmayı düşünüyorum annem 5 vakit namaz kılar kur'an okur ama kapalı değil ve dün cesaretimi toplayıp söylediğimde sakın öyle bişey yapiyim deme evlendikten sonra kapanırsan kapan dedi. Şokumu hala atlatamıyorum. Babam zaten istemez ama pek karışamazda.. (Annemle babam ayrılar.)

Zaten çevremle ilgili korkularım var. İşimle ilgili sıkıntı yaşarsam nası çözerim die düşünüyorum. Bir de annem böyle yapınca ne düşüneceğimi şaşırdım..

Bence hiç korkma çevrendeki insanların ne dediğini umursamamalısın. İş hayatınla da ilgili sorun olacağını düşünmüyorum. Allah büyük bir yolunu bulur bir işte çalışırsın elbet.gerçekten kapanmak istiyosan böyle şeylere takılma. Bunlar şeytanın vesveseleri.Seni vazgeçrmeye çalışıyor.Şeytan kapanmak isteyenlerle çok uğraşırmış.Bunları ben de yaşadım ama hiçbiri de sorun olmadı.İşte sadece babamın karşı çıkması gibi bir sorunum var.ama ben yine vazgeçmiycem. kapanmak çok güzel bir duygu Allah herkese nasip etsin inşallah

Başörtüsü zulmü geride kaldı fakat başörtüsüne zulüm devam ediyor ne yazıkkı :(( Dogru bıldıgın yoldan şaşma kardeşim heleki bu Allahın emriyse.babanda zamanla kabullenicektir.onun ıcınde bol bol dua et.böyle zor şartlar altında bile kapanabildiysen Rabbim kat kat mükafatını vericektir emin ol.Rabbim layıkıyla tasımayı nasip etsin hepimizee....

Canım sen harika bişeysin :54: Sanırım aynı yaştayız bende daha yeni kapandım çok şükür ki ailem yanımda oldu bizde de kimse kapalı değildir aksine ama yinede annem soranlara kendi tercihi nasıl istiyorsa öyle yaşar diyebildi umuyorum baban da düşünüp doğruya yönelir annen de babana direnmeli başını açmamalıydı doğru olan budur Allah'ın emri eşin veya babanınkinden kat kat büyüktür herkes kendi sevabıyla kendi günahıyla yaşıyor sen babanla konuş bu benim tercihim de seni üzmek istemiyorum vs de zaten okulunda bitiyor yakında evlenirsin kurtulursun bu baskıdan inşallah :14:

canım çok sağol. inşallah benim ailem de böyle arkamda durur benim.babam çok karşı ama kabul etmesi gerek saygı duymalı başka yolu yok.Dediğin gibi yapıcam bakalım inşallah saygı duyar bana. İnşallah canım.Allah daim etsin kapanmanı inşallah

Allah'ım kolaylık versin, baki eylesin inşallah.
Babanızı da akıl fikir ihsan eylesin inşallah. Ben her ne olursa olsun açmamanızı öneririm.
Memleketinize döndüğünüzde de lütfen açmayın başınızı. Allah emrediyor diye yaptığınız bir şeyden kul istiyor diye vazgeçmeyin.
Ben kapanalı 3 yıl oldu abim çok tuhaf karşılamıştı, yakıştıramamıştı ama sonradan alıştı.
Size tavsiyem özellikle nişan düğün gibi merasimlerde kesinlikle ve kesinlikle örtülü olunuz.
Ben evlendiğimde açıktım ve şimdi öyle pişmanlık duyuyorum ki anlatamam.
Bir tanecik bile resmimi ortada bırakamıyorum, hepsi çekmecede.
Ama gel gör ki annemler, kayınvalidemeler eş dost hepsi vitrine koymuşlar resimlerimi, utanıyorum.
Annemin ve kayınvelimdemin evindekileri kaldırdım, eşimin babaanesine de rica ettim kaldırmasını.
Sizde bu pişmanlığı yaşamamak için lütfen buna fırsat vermeyin.
Ben evliliğimin 5. yılında kapandım, ancak nasipmiş , benden 1 ay kadar sonra eşim alkolü ve sigarayı bırakıp namaza ve kuran okumaya başladı.
Evimizin bereketi, neşesi arttı. Eşimin doğru kararından 1 ay sonrada hamile kaldım.
Çok hayırlı bir niyettesiniz, Allah'ım yardımcınız olsun her işiniz yolunda gitsin inşallah.

Ben nişanlığımın da gelinliğimin de kapalı olmasını istiyorum . ama eğer buna babam izin vermezse sevdiğim adama kaçmayı bile düşünüyrum.Bence böyle davranmamalı saygılı olmalı kararlarıma babam. Allah bereketlerinizi üzerimizden eksik etmesin.Tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim. bebişiniz hayırlı olsun inşallah Allah kucağınıza da almayı nasip etsin.

Başörtüsü zulmü geride kaldı fakat başörtüsüne zulüm devam ediyor ne yazıkkı :(( Dogru bıldıgın yoldan şaşma kardeşim heleki bu Allahın emriyse.babanda zamanla kabullenicektir.onun ıcınde bol bol dua et.böyle zor şartlar altında bile kapanabildiysen Rabbim kat kat mükafatını vericektir emin ol.Rabbim layıkıyla tasımayı nasip etsin hepimizee....

Amin inşallah dediğiniz gibi olur . Sizler de dualarınızı eksik etmeyin.Ben kararımdan vazgeçmiycem.Allahım büyük . bana doğru bir yol gösterir elbett. Amin . çok teşekkr ederim.

Ben nişanlığımın da gelinliğimin de kapalı olmasını istiyorum . ama eğer buna babam izin vermezse sevdiğim adama kaçmayı bile düşünüyrum.Bence böyle davranmamalı saygılı olmalı kararlarıma babam. Allah bereketlerinizi üzerimizden eksik etmesin.Tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim. bebişiniz hayırlı olsun inşallah Allah kucağınıza da almayı nasip etsin.

Sakın kaçmak gibi bir düşüncen olmasın,şimdi çok gençsin kafan karışık ama kesinlikle bu düşünceyi kafandan at olurmu..
Yapacağın bu hata ilerideki evlilik hayatını ciddi olarak zora sokabilir,bir sıkıntın olursa sen kaçtın geldin der erkek..

Ay inanmıyorum ya ablamın yaşadıklarınının aynısını yaşamışsın kelimesi kelimesine.Ablamda okuduğu yerde kapalıydı memlekete gelince açıyordu.Babamda bu evde kapanamazsın evlenince ne yaparsan yap diyordu.Bilirim yani nasıl bi durum olduğunu ablamda evlendikden sonra rahat rahat kapandı.Allah yardımcın olsun canım ne güzel kapanmak istemen belki senin baban benim babam kadar inatçı değildir ısrarlarına devam et sürekli dile getir kapanmak istediğini bıktırana kadar ama kızdırmadan sonuçta kendi seçimin sen bir bireysin hemde yetişkin bir birey eğer ben demokratım diyorsa her görüşe saygılı olması gerekir sende bir birey olarak her isteğini yaparsın.vallahi bende anlamıyorum bu işi babamıda yıllardır anlamış değilim onun için yazdıklarım dışında pek bir şey diyemeyeceğim canım inşallah iyi haberler getirirsin

Allah seni bu yolda sabredenlerden eylesin baban ikna olur inşaALLAH.dediğim sahabenin hayatını mutlaka oku

Ay inanmıyorum ya ablamın yaşadıklarınının aynısını yaşamışsın kelimesi kelimesine.Ablamda okuduğu yerde kapalıydı memlekete gelince açıyordu.Babamda bu evde kapanamazsın evlenince ne yaparsan yap diyordu.Bilirim yani nasıl bi durum olduğunu ablamda evlendikden sonra rahat rahat kapandı.Allah yardımcın olsun canım ne güzel kapanmak istemen belki senin baban benim babam kadar inatçı değildir ısrarlarına devam et sürekli dile getir kapanmak istediğini bıktırana kadar ama kızdırmadan sonuçta kendi seçimin sen bir bireysin hemde yetişkin bir birey eğer ben demokratım diyorsa her görüşe saygılı olması gerekir sende bir birey olarak her isteğini yaparsın.vallahi bende anlamıyorum bu işi babamıda yıllardır anlamış değilim onun için yazdıklarım dışında pek bir şey diyemeyeceğim canım inşallah iyi haberler getirirsin

Çok teşekkür ederim canım inşallah iyi haberlerle gelirim buraya yinee.. Allah bana da bu durumda olanlara da sabır versin.

Çok teşekkür ederim, kızım şu an 2 yaşına girmek üzere.
Yalnız sakın ha sakın, baban izin vermedi diye asla kaçma.
Bu da çok büyük bir hata olur, gerekirse diren tartış v.s. isterse nişanına gelmesin ama asla kaçma.
Bu karar hayatında yapabileceğin en büyük hata olabilir.
Evlilik mutlaka aile rızası ile olmalı, sözlendikten sonra çokta karşı gelebileceğini sanmıyorum bir şekilde dediğinizi yaptırırsınız.
Hatta eş adayınız da ben bu kararını destekliyorum ne şekilde istiyorsa öyle giyinmeli diye desteklerse etkili olur diye düşünüyorum.
Ama ne olur kaçma fikrini atın kafanızdan.

Çok teşekkür ederim, kızım şu an 2 yaşına girmek üzere.
Yalnız sakın ha sakın, baban izin vermedi diye asla kaçma.
Bu da çok büyük bir hata olur, gerekirse diren tartış v.s. isterse nişanına gelmesin ama asla kaçma.
Bu karar hayatında yapabileceğin en büyük hata olabilir.
Evlilik mutlaka aile rızası ile olmalı, sözlendikten sonra çokta karşı gelebileceğini sanmıyorum bir şekilde dediğinizi yaptırırsınız.
Hatta eş adayınız da ben bu kararını destekliyorum ne şekilde istiyorsa öyle giyinmeli diye desteklerse etkili olur diye düşünüyorum.
Ama ne olur kaçma fikrini atın kafanızdan.

Rıza ile olmalı tabii ki ama benim nişanlığım vs kapalı olsun istiyorum.hep öyle hayal ettim ben . bakalım inşallah dediğimizi yaptırabiliriz.kesinlikle hayır dıyıp çekilirse öyle yaparım yani o en son çarem.. tabii ki ben de her şey usulüne göre olsun isterim ailem yanımda olsun hep. ama beni zorlarsa da yapıcak bişi yok .. İnşallah böyle bişeye gerek kalmaz da babam kendi rızasıyla kabullenir durumu .. çok teşekkür ederim

Allah dilediğe kalbe yumuşaklık verir ve inş. babanızın kalbide sizin kararınıza ve rabbimizin emirlerine karşı yumuşarda fikirlerinize daha fazla karşı çıkmaz. yer gök dua üzerinedir. namazlarınızda duayı eksik etmeyin iyi geceler

Allah dilediğe kalbe yumuşaklık verir ve inş. babanızın kalbide sizin kararınıza ve rabbimizin emirlerine karşı yumuşarda fikirlerinize daha fazla karşı çıkmaz. yer gök dua üzerinedir. namazlarınızda duayı eksik etmeyin iyi geceler

İnşallah amin. çok teşekkür ederim iyi geceler

Daha önce de yazmıştım buraya . anneme kapanmak istediğimi geçen yaz söylemiştim bu duygu içimde gittikçe büyüdü.Öyle bir an geldi ki İnsanların bakışlarından bile rahatsız olmaya başladım.Çok açık giyinen biri olmamama rağmen. sonunda annemle paylaştım bu isteğimi .Annem açık.daha önce kapalıydı . ancak babam istemediği için açılmak zorunda kaldı. herneyse.Annem adıma sevindim karşı çıkmadı.ama baban izin vermez buna dedi.sürekli babama nasıl söyleyeceğimi düşündüm durdum. biliyorum babamın huyunu ..izin vermiceğini biliyorum ama buna rağmen kapanma isteğim hiç geçmedi. daha da arttı . en sonunda anneme söylemesini rica ettim.kendimde o cesareti bulamadım hala da bulamıyorum.Anne sen biraz çıtlat söyle bakalım dedim.İkisi yalnızken söylemiş annem babama.Annem ne olduğunu şaşırmış.öyle kızmış öyle sinirlenmiş ki.bu arada ben üniversitede saç bakımı ve güzellik hizmetleri bölümü okuyorum.son senem mezun olucam bu yıl.Mesleğiyle ne alakası var kapanmasının .hayır olmaz kapanamaz.hiç müşterisi gelmez.demokratım ben,benim evimde kapanamaz .evlendikten sonra naparsa yapsın burda yaşıyorsa kapanamaz gibi cümleler kurmuş anneme de çok kızmış.Bunun üzerine ben çok üzüldüm ağladım günlerce..daha sonra babam dışarı çıkmış sinirini atmak için.eve geldiğinde hiçbir şey olmamış gibi davranmaya başladı. benim yüzüm asık tabi. o kdr şaşırdım ki böyle davranmasına.Ama hep Allaha sığındım hep sabrettim.Şuan eskişehirde okuyorum ve kapalıyım babamdan gizli.Eskişehirde kapalıyım ,bursaya geldiğimde başımı açıyorum mecburen..Bu durumdan o kdr rahatsızım ki.Geçen kurban bayramının 3.gününde nasip oldu kapanmak.Ulucamiye gittim ve namaz kıldım Allah'a açtım gönlümü dualar ettim namaz kıldım ve kapalı bir şekilde çıktım dışarı.o kdr zor günler geçiriyorum ki.herkes çok yakışmış çok güzel olmuşsun dedi.Ancak babamın karşı çıkması beni çok kırdı ve üzdü.Başkası öyle şeyler deseydi hiç umrum olmazdı ama babamın bu şekilde davranması beni yıktı..Evlendikten sonra değil şimdi kapanmak istedim.duygularım öyle yoğun ki..Şimdi okulun bitmesine doğru ben konuşucam babamla ama çok çekiniyorum yine aynı şeyleri söylemesinden rest çekmesinden korkuyorum.Ciddi düşündüğüm bir erkek arkadaşım var sağolsun bana çok destek oldu.Nişanlığımın gelinliğimin de kapalı olmasını istiyorum bunun için babamla konuşucam.Sizce ne yapmalıyım? Nasıl ikna ederim babamı ? babamın davranışları normal mi? nedir bu öfke anlayamıyorum.Ben Allah için kapandım Allah'a borcum olduğunu düşündüğüm için.Çok üzülüyorum . Peki sizler ne diyorsunuz ? bana akıl verin .

öncelikle babanızın bu konuda baskı yapmasını desteklemiyorum ancak ben de kapanmayı doğru bulmuyorum.din bu değil bence.önemli olan senin iç güzelliğin.kapalıyken belki kendini tacizlerden koruduğunu düşünebilirsin ama tam tersi türban fantezisi falan yapan sapıklar var bana inanmıyorsan bak internetten.

benim annem de kapalıydı , 35 yaşında falan açıldı düşün,çok sağlık sorunu yaşadı bu yüzden. bi kere başını rahat hareket ettiremiyorsun,annemde boyun fıtığı eklem sıvı eksikliği vs boyunda olabilecek bütün sağlık sorunları var.kapalı olduğu zamanlar migren sorunu baş ağrısı had safhadaydı,özellikle yazın ayılıp bayılıyordu ancak açıldığından beri en fazla baş ağrıları oluyor.

ayrıca yaklaşık 5 yıldır araba kullanıyorum babam da 20 senedir falan kullanıyor yaşadığımız tecrübeler şu şekilde,türbanlı yayalar ve sürücüler ciddi anlamda kaza geçirme riski taşıyor,biz artık alıştığımız için dikkatli kullanıyoruz,çevrelerini net bir şekilde göremediği için yola atlayabiliyorlar, ve ya şerit değiştirebiliyorlar,bana inanmıyorsan floryada arabayla bir tur atman yeterli,orada çoğu bayan şöför kapalı ve jipli,jip gibi büyük arabaları tehlikeli kullanıyorlar acemi kapalı bayanlar.inan ben baban gibi katı demokrat kapalı bayanları sevmeyen biri değilim ailemin çoğu kapalı insanlarken söylüyorum sana bunu,tamamen senin iyiliğin için çünkü bu öyle bir yol ki bir kere kapansan bir daha açılmazsın bu yüzden gelecek bütün iyi kötü eleştirileri ciddiye alman lazım.

bunun dışında bu konuda aklıma gelen herşeyi söylemek istiyorum sana.

mesela biliyorsun d vitamini güneş yoluyla alınıyor ve kapalı bayanlarda genelde d vitamini eksikliği var. üstelik yazın yüzemeyeceksin de bunu düşün? ben çok üzülüyorum eşleri dilediğince yüzerken kendi haşemayla yüzmeye çalışıp zorlanan ve ya kıyafetiyle kenarda duran bayanları görünce.

bir süre eskişehirde kapanıp bursada açılarak belki aradaki farkı anlayabilirsin ben uzun süre böyle devam etmeni tavsiye ediyorum emin olana kadar. tekrar söylüyorum bunun geri dönüşü yok bu yüzden ilgili doktorlarla da görüşmeni öneririm sağlık açısından

öncelikle babanızın bu konuda baskı yapmasını desteklemiyorum ancak ben de kapanmayı doğru bulmuyorum.din bu değil bence.önemli olan senin iç güzelliğin.kapalıyken belki kendini tacizlerden koruduğunu düşünebilirsin ama tam tersi türban fantezisi falan yapan sapıklar var bana inanmıyorsan bak internetten.

benim annem de kapalıydı , 35 yaşında falan açıldı düşün,çok sağlık sorunu yaşadı bu yüzden. bi kere başını rahat hareket ettiremiyorsun,annemde boyun fıtığı eklem sıvı eksikliği vs boyunda olabilecek bütün sağlık sorunları var.kapalı olduğu zamanlar migren sorunu baş ağrısı had safhadaydı,özellikle yazın ayılıp bayılıyordu ancak açıldığından beri en fazla baş ağrıları oluyor.

ayrıca yaklaşık 5 yıldır araba kullanıyorum babam da 20 senedir falan kullanıyor yaşadığımız tecrübeler şu şekilde,türbanlı yayalar ve sürücüler ciddi anlamda kaza geçirme riski taşıyor,biz artık alıştığımız için dikkatli kullanıyoruz,çevrelerini net bir şekilde göremediği için yola atlayabiliyorlar, ve ya şerit değiştirebiliyorlar,bana inanmıyorsan floryada arabayla bir tur atman yeterli,orada çoğu bayan şöför kapalı ve jipli,jip gibi büyük arabaları tehlikeli kullanıyorlar acemi kapalı bayanlar.inan ben baban gibi katı demokrat kapalı bayanları sevmeyen biri değilim ailemin çoğu kapalı insanlarken söylüyorum sana bunu,tamamen senin iyiliğin için çünkü bu öyle bir yol ki bir kere kapansan bir daha açılmazsın bu yüzden gelecek bütün iyi kötü eleştirileri ciddiye alman lazım.

mesela biliyorsun d vitamini güneş yoluyla alınıyor ve kapalı bayanlarda genelde d vitamini eksikliği var. üstelik yazın yüzemeyeceksin de bunu düşün? ben çok üzülüyorum eşleri dilediğince yüzerken kendi haşemayla yüzmeye çalışıp zorlanan ve ya kıyafetiyle kenarda duran bayanları görünce.

bir süre eskişehirde kapanıp bursada açılarak belki aradaki farkı anlayabilirsin ben uzun süre böyle devam etmeni tavsiye ediyorum emin olana kadar. tekrar söylüyorum bunun geri dönüşü yok bu yüzden ilgili doktorlarla da görüşmeni öneririm sağlık açısından

sizin zihniyetinize göre yaşantınıza göre kapanmak böyle algılanabilir.din bu değil sözünüz çok yanlış.bilmeden fetva vermeyin.Allah kadınlara kapanın diyor,yani farz.kendinizi haram bakışlardan koruyun diyor.
denizde yüzmek farz değil...
lütfen böyle kapanmak gibi güzel düşünen kardeşlerimize yanlış tavsiyeler vermeyin.iyice öğren ki dinini öyle tavsiyede bulun

başımızda türbanmı var yoksa at gözlüğümü türbanlılar kafasını çeviremiyomuşta kaza geçirme riski artıyomuş at gözlüğü olsa etrafımızı göremeyiz bu kadarda olmaz

senin annende o hastalıkların olası varmış benim annemde kapalı yıllardır ama ne boyun fıtığı var nede migreni

yazında çok rahat haşemayla yüzüyorum öyle kenarda beklemiyorum haşemalılara üzülmene gerek yok bence

türbanı karalamanın kibar şekli olsa gerek bu

Son düzenleme:
bende senin okuduğun bölümden mezunum :) sınıftaki arkadaşlarımdanda kapalılar vardı. şöyle bi rahatlık oldu onlar için staj veya çalışan arkadaşlarım iş yerlerinde başlarını açtılar. zaten güzellik salonlarına erkekler girmiyo rahatlardı o yönden.babana bunu örnek verebilirsin mesela

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X