• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kapanmak istiyorum 2

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
demokratlıkla bunun ne ilgisi var çözemedim baban sol görüşü fazla kaçırmış diyim ben :26: allahın emri demokratik düşünceden dahamı ileriymiş amcaya bunu soralım:20: bende açığım ama inanıyorum ve inkar etmiyorum allahın emir yasaklarını

İnan ben de çözemiyorum. Demokrat olması benim nasıl giyinmek istediğime saygı da duyması demek olmuyor mu? o ise benim kararlarıma saygı duymuyor bile...

İnan ben de çözemiyorum. Demokrat olması benim nasıl giyinmek istediğime saygı da duyması demek olmuyor mu? o ise benim kararlarıma saygı duymuyor bile...

fazla kaçırmış canım ipin ucunu aslında kararlara saygı duymama herşeye müdahale etme durumu sağ görüşte çok çok daha fazla bilmeyen yok bunu ama baban gerçekten bana enterasan geldi

asıl demokrat olan özgürlüğe saygı duymalı,hemde neden kapanmana bu kadar karşıki çok şaşırdım
ama insanların düşünceleri kolay kolay değişmez,inşaallah olurda fikirleri değişir
gerçi sen gönülden istediysen er yada geç mutlaka gerçekleşir isteklerin
ALLAH yardımcın olsun arkadaşım...

asıl demokrat olan özgürlüğe saygı duymalı,hemde neden kapanmana bu kadar karşıki çok şaşırdım
ama insanların düşünceleri kolay kolay değişmez,inşaallah olurda fikirleri değişir
ALLAH yardımcın olsun arkadaşım...[

Allah razı olsun sağolun.İnşallah babamın fikirleri düşünceleri değişir. neden kapalı olmama karşı çıktığını ben de bilmiyorum..ona tersmiş böyle şeyler.

ALLAH yardımcın olsun arkadaşım...

Allah razı olsun sağolun.İnşallah babamın fikirleri düşünceleri değişir. neden kapalı olmama karşı çıktığını ben de bilmiyorum..ona tersmiş böyle şeyler.

Demokratlar baş örtüsüne, dine, emirlere karşı çıkıyor izlenimi yaratılmış resmen konuda..Ne alaka?

Sizin babanızın kendi görüşü ve öz yapısından kaynaklı bir sorun bu, demokratlıkla, sol görüşle bilmemneyle alakası yok.

Belki istemeden belki isteyerek, ama böyle bir izlenim yaratmanızı hoş karşılamadım ben.

Ayrıca nasıl ki zorla kafa kapatmak son derece yanlışsa, kapanmak isteyen bir kızın kafasını zorla açmaya çalışmak veya kapanmasına engel olmak ta o denli yanlıştır.

Ama nedense bu konuya verilen tepkiyi, kızlarını zorla kapatan insanlara verildiğini göremiyoruz.

Rabbim bu yolda seni yalnız bırakmaz inşallah.
Sana hayran kaldım ne güzel keşke bana da nasip olsa.
Babana gelince, o kadar tepkiyi neden verir anlamadım ? sonuçta bu bi tercih meselesi. Dini boyutunuda düşününce babanın tavrı gerçekten çok kötü. Sana tavsiyem babanla bi an önce bu konuyu konuşman ve geri adım atmaman.

Seni çok iyi anlıyorum. Bi süredir bende kapanmayı düşünüyorum annem 5 vakit namaz kılar kur'an okur ama kapalı değil ve dün cesaretimi toplayıp söylediğimde sakın öyle bişey yapiyim deme evlendikten sonra kapanırsan kapan dedi. Şokumu hala atlatamıyorum. Babam zaten istemez ama pek karışamazda.. (Annemle babam ayrılar.)

Zaten çevremle ilgili korkularım var. İşimle ilgili sıkıntı yaşarsam nası çözerim die düşünüyorum. Bir de annem böyle yapınca ne düşüneceğimi şaşırdım..

Canım sen harika bişeysin :54: Sanırım aynı yaştayız bende daha yeni kapandım çok şükür ki ailem yanımda oldu bizde de kimse kapalı değildir aksine ama yinede annem soranlara kendi tercihi nasıl istiyorsa öyle yaşar diyebildi umuyorum baban da düşünüp doğruya yönelir annen de babana direnmeli başını açmamalıydı doğru olan budur Allah'ın emri eşin veya babanınkinden kat kat büyüktür herkes kendi sevabıyla kendi günahıyla yaşıyor sen babanla konuş bu benim tercihim de seni üzmek istemiyorum vs de zaten okulunda bitiyor yakında evlenirsin kurtulursun bu baskıdan inşallah :14:

Allah'ım kolaylık versin, baki eylesin inşallah.
Babanızı da akıl fikir ihsan eylesin inşallah. Ben her ne olursa olsun açmamanızı öneririm.
Memleketinize döndüğünüzde de lütfen açmayın başınızı. Allah emrediyor diye yaptığınız bir şeyden kul istiyor diye vazgeçmeyin.
Ben kapanalı 3 yıl oldu abim çok tuhaf karşılamıştı, yakıştıramamıştı ama sonradan alıştı.
Size tavsiyem özellikle nişan düğün gibi merasimlerde kesinlikle ve kesinlikle örtülü olunuz.
Ben evlendiğimde açıktım ve şimdi öyle pişmanlık duyuyorum ki anlatamam.
Bir tanecik bile resmimi ortada bırakamıyorum, hepsi çekmecede.
Ama gel gör ki annemler, kayınvalidemeler eş dost hepsi vitrine koymuşlar resimlerimi, utanıyorum.
Annemin ve kayınvelimdemin evindekileri kaldırdım, eşimin babaanesine de rica ettim kaldırmasını.
Sizde bu pişmanlığı yaşamamak için lütfen buna fırsat vermeyin.
Ben evliliğimin 5. yılında kapandım, ancak nasipmiş , benden 1 ay kadar sonra eşim alkolü ve sigarayı bırakıp namaza ve kuran okumaya başladı.
Evimizin bereketi, neşesi arttı. Eşimin doğru kararından 1 ay sonrada hamile kaldım.
Çok hayırlı bir niyettesiniz, Allah'ım yardımcınız olsun her işiniz yolunda gitsin inşallah.

Bu arada babanı kırmak istemiyo veya aranızın açılmasından korkuyo olabilirsin. Fakat Allah cc şöyle buyuruyor : “Biz, insana, ana babasına iyilik etmesini emrettik. Bununla beraber eğer bana bir şeyi ortak koşman için sana emir verilirse onlara itaat etme! Dönüşünüz ancak banadır.”

Babaya ve anneye, Allah’a isyan alan bir şeyde itaat edilmez!!!

Babanız gerçekten kimsenin etkisi/baskısı altında kalmadan kapanıyor olduğunuza, veya bunun bir heves olduğuna inanıyor olamaz mı?

Ben sol görüşlü bir aileye mensubum, yakınlarımız arasında kapalı kimse yok; aslına bakarsanız inançlı bir aile de değiliz. Ben de yarın kapanmak istesem benim babam da tepki verir, vazgeçirmeye çalışır ama gerçekten araştırarak ve isteyerek buna karar verdiğime ve bunu hayat tarzı olarak benimsediğime ikna olursa söylense de izin verir, vermek de zorunda zaten, ben ondan ayrı bir bireyim.

Bence babanız samimiyetinize inanmıyor.

Demokratlar baş örtüsüne, dine, emirlere karşı çıkıyor izlenimi yaratılmış resmen konuda..Ne alaka?

Sizin babanızın kendi görüşü ve öz yapısından kaynaklı bir sorun bu, demokratlıkla, sol görüşle bilmemneyle alakası yok.

Belki istemeden belki isteyerek, ama böyle bir izlenim yaratmanızı hoş karşılamadım ben.

Ayrıca buraya da katılıyorum. Babanız belki görüşlerini size karşı çıkmak için ileri sürüyordur ama aslında bunun demokratlıkla bir ilgisi yok.

Son düzenleme:
Allah'ım kolaylık versin, baki eylesin inşallah.
Babanızı da akıl fikir ihsan eylesin inşallah. Ben her ne olursa olsun açmamanızı öneririm.
Memleketinize döndüğünüzde de lütfen açmayın başınızı. Allah emrediyor diye yaptığınız bir şeyden kul istiyor diye vazgeçmeyin.
Ben kapanalı 3 yıl oldu abim çok tuhaf karşılamıştı, yakıştıramamıştı ama sonradan alıştı.
Size tavsiyem özellikle nişan düğün gibi merasimlerde kesinlikle ve kesinlikle örtülü olunuz.
Ben evlendiğimde açıktım ve şimdi öyle pişmanlık duyuyorum ki anlatamam.
Bir tanecik bile resmimi ortada bırakamıyorum, hepsi çekmecede.
Ama gel gör ki annemler, kayınvalidemeler eş dost hepsi vitrine koymuşlar resimlerimi, utanıyorum.
Annemin ve kayınvelimdemin evindekileri kaldırdım, eşimin babaanesine de rica ettim kaldırmasını.
Sizde bu pişmanlığı yaşamamak için lütfen buna fırsat vermeyin.
Ben evliliğimin 5. yılında kapandım, ancak nasipmiş , benden 1 ay kadar sonra eşim alkolü ve sigarayı bırakıp namaza ve kuran okumaya başladı.
Evimizin bereketi, neşesi arttı. Eşimin doğru kararından 1 ay sonrada hamile kaldım.
Çok hayırlı bir niyettesiniz, Allah'ım yardımcınız olsun her işiniz yolunda gitsin inşallah.

Yalnız fotoğraftaki sizin yansımanız kabul edilir kaldırmak zorunda değilsiniz bunun günahı yoktur ama eğer isterseniz benim ailemde yapanlar var sonradan tekrar gelinlik giyip çekinebilirsiniz her yerde resimleriniz olur ne kadar güzel :16:

Yalnız fotoğraftaki sizin yansımanız kabul edilir kaldırmak zorunda değilsiniz bunun günahı yoktur ama eğer isterseniz benim ailemde yapanlar var sonradan tekrar gelinlik giyip çekinebilirsiniz her yerde resimleriniz olur ne kadar güzel :16:

Günah olup olmadığını bilmiyorum, araştırmadım ama şimdi kapattığım mahrem yerlerimin fotoğrafta dahi görünüyor olması beni rahatsız ediyor. Neden insanlar benim göğsümü, omzumu görsün, bundan ötürü çok pişmanlık içindeyim lakin yeniden gelinlik giyip fotoğraf çektirmek istemem açıkçası. Her şey orjinali ile güzel, resimlerimi saklıyorum ileride çocuklarım, torunlarım bakabilirler.

resim yansıma demişsiniz ama sonuçta var olan birşeyin yansıması gerçek yani.o yüzden 5 yıl sonra kapanan arkadaşım olabildiğince toplamış resimleri gördükçe toplamayada devam etsin

Daha önce de yazmıştım buraya . anneme kapanmak istediğimi geçen yaz söylemiştim bu duygu içimde gittikçe büyüdü.Öyle bir an geldi ki İnsanların bakışlarından bile rahatsız olmaya başladım.Çok açık giyinen biri olmamama rağmen. sonunda annemle paylaştım bu isteğimi .Annem açık.daha önce kapalıydı . ancak babam istemediği için açılmak zorunda kaldı. herneyse.Annem adıma sevindim karşı çıkmadı.ama baban izin vermez buna dedi.sürekli babama nasıl söyleyeceğimi düşündüm durdum. biliyorum babamın huyunu ..izin vermiceğini biliyorum ama buna rağmen kapanma isteğim hiç geçmedi. daha da arttı . en sonunda anneme söylemesini rica ettim.kendimde o cesareti bulamadım hala da bulamıyorum.Anne sen biraz çıtlat söyle bakalım dedim.İkisi yalnızken söylemiş annem babama.Annem ne olduğunu şaşırmış.öyle kızmış öyle sinirlenmiş ki.bu arada ben üniversitede saç bakımı ve güzellik hizmetleri bölümü okuyorum.son senem mezun olucam bu yıl.Mesleğiyle ne alakası var kapanmasının .hayır olmaz kapanamaz.hiç müşterisi gelmez.demokratım ben,benim evimde kapanamaz .evlendikten sonra naparsa yapsın burda yaşıyorsa kapanamaz gibi cümleler kurmuş anneme de çok kızmış.Bunun üzerine ben çok üzüldüm ağladım günlerce..daha sonra babam dışarı çıkmış sinirini atmak için.eve geldiğinde hiçbir şey olmamış gibi davranmaya başladı. benim yüzüm asık tabi. o kdr şaşırdım ki böyle davranmasına.Ama hep Allaha sığındım hep sabrettim.Şuan eskişehirde okuyorum ve kapalıyım babamdan gizli.Eskişehirde kapalıyım ,bursaya geldiğimde başımı açıyorum mecburen..Bu durumdan o kdr rahatsızım ki.Geçen kurban bayramının 3.gününde nasip oldu kapanmak.Ulucamiye gittim ve namaz kıldım Allah'a açtım gönlümü dualar ettim namaz kıldım ve kapalı bir şekilde çıktım dışarı.o kdr zor günler geçiriyorum ki.herkes çok yakışmış çok güzel olmuşsun dedi.Ancak babamın karşı çıkması beni çok kırdı ve üzdü.Başkası öyle şeyler deseydi hiç umrum olmazdı ama babamın bu şekilde davranması beni yıktı..Evlendikten sonra değil şimdi kapanmak istedim.duygularım öyle yoğun ki..Şimdi okulun bitmesine doğru ben konuşucam babamla ama çok çekiniyorum yine aynı şeyleri söylemesinden rest çekmesinden korkuyorum.Ciddi düşündüğüm bir erkek arkadaşım var sağolsun bana çok destek oldu.Nişanlığımın gelinliğimin de kapalı olmasını istiyorum bunun için babamla konuşucam.Sizce ne yapmalıyım? Nasıl ikna ederim babamı ? babamın davranışları normal mi? nedir bu öfke anlayamıyorum.Ben Allah için kapandım Allah'a borcum olduğunu düşündüğüm için.Çok üzülüyorum . Peki sizler ne diyorsunuz ? bana akıl verin .

Allah yar ve yardımcın olsun sana güç kuvvet sabır versin senden tek ricam MUSAB BİN UMEYR İN HAYATINI OKU SANA GÜÇ VERİR.unutma sen hak olan birşey yapıyosun sabret vazgeçme.unutmaki peygamberimizede en yakını amcası inanmadı inşaALLAH bu davranışının mükafatını misliyle alırsın.

Son düzenleme:
Selam canım öncelikle hayırlı olsun kapanmışsın, tebrik ederim bu kararından dolayı.
Bende yaklaşık 2 yıl olacak kapalıyım çok şükür .. Bana da 35 yaşımda nasip oldu keşke daha erken nasip olsaydı öyle üzülüyorum ki geçmiş günlerim için. Ama benim ailem asla bana yol göstermedi kızım namaz kıl, örtün demedi. Ben ne yaptımsa kendim yaptım doğruyu bulmaya çalıştım..KÜçücük bir çocukken bile iman tahtam açık olmasın derdim :) gömlek yakamı üst düğmeye kadar kapatırdım. Benimle nasıl dalga geçerdi herkez ama ben umursamazdım.
Bende kapanınca ilk kez gittim Türkiye'ye babam annem havaalanın da beni öyle görünce şok oldular,burun kıvırdılar,surat astılar,laf yarışına girdiler, babam sen yobaz olmuşsun dedi, annem kızım saçların ne güzel açık bırak sen gençsin dedi diretti resmen. Ama ben bildiğimden şaşmadım.. Asla taviz vermedim..
Ne kadar kararlı olduğumu görüncede saygı duydular mecburen..

Ama bu konuda çok yalnız bırakıldım hiç destek görmedim tam tersi hep alay ettiler.

Benim anne babamı ikna olmaya iten sebep: bu yolu kendi rızamla seçmiş olmam oldu bence.. Çünkü etrafımda tek kapalı kişi yok :) yurt dışındayım çevrem yabancı dolu :) kimden etkileneyim? Birinden etkilendi bu kız da diyemediler :))

Benim kapanma çoşkum ve heyecanım zaten onları susturdu Allah büyük işte ..

Bu resim olayını duyduğum iyi oldu bende gelinlik resimlerde açıktım çok olmasada. Gördüğüm yerde bende kaldırtacağım sağolun bunu bilmiyordum ..

Selam canım öncelikle hayırlı olsun kapanmışsın, tebrik ederim bu kararından dolayı.
Bende yaklaşık 2 yıl olacak kapalıyım çok şükür .. Bana da 35 yaşımda nasip oldu keşke daha erken nasip olsaydı öyle üzülüyorum ki geçmiş günlerim için. Ama benim ailem asla bana yol göstermedi kızım namaz kıl, örtün demedi. Ben ne yaptımsa kendim yaptım doğruyu bulmaya çalıştım..KÜçücük bir çocukken bile iman tahtam açık olmasın derdim :) gömlek yakamı üst düğmeye kadar kapatırdım. Benimle nasıl dalga geçerdi herkez ama ben umursamazdım.
Bende kapanınca ilk kez gittim Türkiye'ye babam annem havaalanın da beni öyle görünce şok oldular,burun kıvırdılar,surat astılar,laf yarışına girdiler, babam sen yobaz olmuşsun dedi, annem kızım saçların ne güzel açık bırak sen gençsin dedi diretti resmen. Ama ben bildiğimden şaşmadım.. Asla taviz vermedim..
Ne kadar kararlı olduğumu görüncede saygı duydular mecburen..

Ama bu konuda çok yalnız bırakıldım hiç destek görmedim tam tersi hep alay ettiler.

Benim anne babamı ikna olmaya iten sebep: bu yolu kendi rızamla seçmiş olmam oldu bence.. Çünkü etrafımda tek kapalı kişi yok :) yurt dışındayım çevrem yabancı dolu :) kimden etkileneyim? Birinden etkilendi bu kız da diyemediler :))

Benim kapanma çoşkum ve heyecanım zaten onları susturdu Allah büyük işte ..

Ne mutlu size. Allah bana da nasip etsin inşallah benim ailem de ne kadar istekli olduğumu görür ve saygı duyarlar.ben de kimseden etkilenmedim. sadece içimden gelen güzel bir duygu bu.Kapalıyken kendımı daha güzel ve huzurlu hissediyorum. İnsanların rahatsz edici bakışlarından kurtuldum.Allaha daha yakın hissediyorum kendimi bu da beni mutlu ediyor.

Bu arada babanı kırmak istemiyo veya aranızın açılmasından korkuyo olabilirsin. Fakat Allah cc şöyle buyuruyor : “Biz, insana, ana babasına iyilik etmesini emrettik. Bununla beraber eğer bana bir şeyi ortak koşman için sana emir verilirse onlara itaat etme! Dönüşünüz ancak banadır.”

Babaya ve anneye, Allah’a isyan alan bir şeyde itaat edilmez!!!

Evet ben her şeyin usulüne göre olmasını istiyorum.güzellikle halledilsin her şey. babamı seviyorum ama bu şekilde davrandığı için örtünmeme karşı çıktığı için soğutuyo kendinden.ben babam kapanmamı istemiyo diye kapanmıcak değilim.örtümü de açmak istemiyorum.Allah ne emrettiyse onu yapmak istiyorum.Çok dua ediyorum saygı duyması için örtüme. siz de dualarnızı eksik etmeyin sağolun

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X