Kapanmak istiyorum ama...

:) kapanalı henuz 3 ay oldu
ben biraz kiloluyum ve kapanınca teyze gibi olacağımı dusunurdum hep
oğlum dogdugundan beri yani 3 yıldır aklımda olan bişeydi ama net kararı bi turlu veremıyodum
biz kadın olarak güzel olmaya dış görünüşe önem veriyoruz yapımız bu:)
hep etrafım ne der diye dusunuyodum bi gün oturdum dedimki kuzenim benı kapalı gorse beğenmez ne kadar öenmli hiç
x arkadaşım görse konuşmayabilir ne kadar önemli hiç
kapandıgımda bana başka gözle bakacak onca ınsanı getırım gözümün önüne baktım tek tek hiç bi öenmleri yok

önce kardeşime söyledim bir sene kadar önce kıyafet bakmaya başladık internetten kafamda bişeyler oluştu kilo vermeye calıştım sadece bes kilo verebildim baktım olmıycak veremıyorum dedım boyle kapanıcam
eltimle paylaştım çok yardımcı oldular
internetten şal bağlama vidyoları izledim , kombin önerilerine baktım
uyumusz giyinp şevkimin kırılmasını istemiyodum ,
en son eşime söyledim çok sevindi eşime en son söylememin sebebi onun fikrinin beni etkilememesi idi
kendime ilk kıyafetlerimi aldım ve kapandım

offffff o ilk gün sokağa çıkma anı sana anlatamam
sanki herkes bana bakıyo manşet selin kapanmış!!!!! herkes şok oldu benden hiç beklenmiycek bişeydi
ailemde tek kapalı yok , konuşamalarım , siyasi görüşüm vs... kimse beklemiyodu...
çoğu kişi en fazla bir aya açılır dedi , şu ana kadar hiç pişman olmadım
ve herkes çok iyi yakıştırdıgımı tüm kilomun kapandıgını çok zayıf durdugumu söylüyo :) çok mutlu oluyorum:)
tabi zayıf görünmek için yapmadım ama o kapanmadan önceki endişelerimin hiçbiri olmadı boşuna kuruntu yapmışım:)
hayatımda eşim olmasaydı , ailem olmasaydıda ben şu anda kapalı olurdum çünkü içimden geliyo ve çok istiyodum kendimi böyle çok mutlu ve çok huzurlu hissediyorum
bu tamamen benim iç huzurumla ilgili bişey
açıkken çokmu farklıydım hayır yine aynı bendim :)
kapalıyım yine aynı benim kimin cennete cehenneme gideceğini bilemeyiz yapıyosan sadece kendin için yap:)
çevrenin ve senin aydaki görüntüne alışması en fazla 1 bilemedin 2 ay sonra herşey kaldıgı yerden devam:)
Hayirli olsun canim benim. Nasil mutlu oldugunu hissediyorum sanki suan. Oyle icten yazmişsinki. Cok sevindim senin adina. Bazi seyler insanin gercekten icinde var. Bende kendim cok isteyerek kapandim. Hic pisman olmadim. Rabbim herkese nasip eder insallah.. :)

Selam konu sahibi, sen sert cikisanlari hic takma.
Burda istedigi kadar kirici konussunlar ne yazarki? Cokta tin.

Bende senin gibi dusunenlerdenim biraz dgruya dgru. Ben kapaliyim 9 senedir. Zamaninda spor dersinde burnum duvara gelmisti cok kotu sekilde 1 hafta sis dolastim. Ve son bu sene farkettimki burnumun kemik yapisi degismis o kazanin siddetiyle. Nasil anlatsam. Burnum buyudukce o kemikteki egrilik su an asaga dgru buyudu buda burnumda kemer yaratti. Bende aslinda ameliyat dusunuyorum. Ama buna cesaret edemiyorm. Evdekilere bakiyorum kimsenin burnuna benzemiyor benim burnum, yani kazadan oldu bu egrlik o kesin. Abimgile felan dedim " olabilir neden olmasin rahatsizsan" dediler. Onay var. Ama bende cesaret yok simdilik.

Selam konu sahibi, sen sert cikisanlari hic takma.
Burda istedigi kadar kirici konussunlar ne yazarki? Cokta tin.

Bende senin gibi dusunenlerdenim biraz dgruya dgru. Ben kapaliyim 9 senedir. Zamaninda spor dersinde burnum duvara gelmisti cok kotu sekilde 1 hafta sis dolastim. Ve son bu sene farkettimki burnumun kemik yapisi degismis o kazanin siddetiyle. Nasil anlatsam. Burnum buyudukce o kemikteki egrilik su an asaga dgru buyudu buda burnumda kemer yaratti. Bende aslinda ameliyat dusunuyorum. Ama buna cesaret edemiyorm. Evdekilere bakiyorum kimsenin burnuna benzemiyor benim burnum, yani kazadan oldu bu egrlik o kesin. Abimgile felan dedim " olabilir neden olmasin rahatsizsan" dediler. Onay var. Ama bende cesaret yok simdilik.
Ama canim seninki farkli birsey. Benim abimde senin gibi olmustu. Keyiften degil yani. Onu olabilirsin ki ..

İnsanız sonuçta burnun sana rahatsızlık veriyorsa yaptır. bunun kapanmakla hiç bir alakası yok. Kapanabilirsinde. Günahı yada sevabı nedir bilmiyorum. Bu senin Allah'la arandaki durum. Ben sana hüküm veremem burnunu yaptırırsan cehennemliksin. Nefsine sahip çıkamıyorsan kapanma.. Kapanacaksan makyaj yapma vb. şeyler diyemem. Çünkü benim hakkım yok buna.. İnsanız sonuçta hepimiz güzel olmak istiyoruz. Artık işe girerken bile insanlar dış görünüşümüze göre yargılıyorlar.
Gerçekten kendi isteğinle kapanacaksan kapan.. sırf erkek arkadaşın yada ailesi mutlu olacaksa kapanma..

Ve hiç anlamıyorum bu tür erkekleri.. Seni açık halinle görmüş beğenmiş.. sonra nedir bu kapalı olsan hem benim için hem ailem için uygun olur durumları..

İnsanız sonuçta burnun sana rahatsızlık veriyorsa yaptır. bunun kapanmakla hiç bir alakası yok. Kapanabilirsinde. Günahı yada sevabı nedir bilmiyorum. Bu senin Allah'la arandaki durum. Ben sana hüküm veremem burnunu yaptırırsan cehennemliksin. Nefsine sahip çıkamıyorsan kapanma.. Kapanacaksan makyaj yapma vb. şeyler diyemem. Çünkü benim hakkım yok buna.. İnsanız sonuçta hepimiz güzel olmak istiyoruz. Artık işe girerken bile insanlar dış görünüşümüze göre yargılıyorlar.
Gerçekten kendi isteğinle kapanacaksan kapan.. sırf erkek arkadaşın yada ailesi mutlu olacaksa kapanma..

Ve hiç anlamıyorum bu tür erkekleri.. Seni açık halinle görmüş beğenmiş.. sonra nedir bu kapalı olsan hem benim için hem ailem için uygun olur durumları..
Canim herkes kendi kararini kendisi verir ama karişmak olmaz kapanman guzel olur demek. İyilige davet guzel birsey. Mesela ölünce Allah kapali olana soracak sen neden kardesine anlatmadin ? Diye .. Yani herkes birbirinden de sorumlu. Tabiki evlenmeden insani degistirmek istemek degisik bir durum ama şu da var. Evlendikten sonra bayana yazilan günah erkegede yaziliyor. Eşinin kapanmasini istemesi guzel birsey hem eşinin disariya karsi degil kendine guzel olmasini istiyor olabilir. Hemde sorumlusu oldugu kisiyi dogru yola iletiyor olabilir. Yani uyarmazsa onada gunah. Bunu ben demiyorum kitaplarda yaziyor canim. Belki ters gelebilir ama boyle yani ..

Biraz şişiyor sonra düzeliyor. Ne kadar zamanda duzeldi hatirlamiyorum :) toplumu bosver kirikti burnum de kimse yadirgamaz olan cok var cunku et vs icin
Benim en cok korktugum " aa x te olmustu buda ona ozeniyor" demeleri. Bizim bi kuzen var, onun burnu sekilsizdi, o ameliyat oldu keyfe. Tamda onun ardindan ben ameliyat olsam ilk once o kuzenim ve sonra diger kuzenlerim tarafindan yadirganirim.

Biraz şişiyor sonra düzeliyor. Ne kadar zamanda duzeldi hatirlamiyorum :) toplumu bosver kirikti burnum de kimse yadirgamaz olan cok var cunku et vs icin
Aslinda bi planim var kafamda ama olurmu bilmem. Benim kucuklukten beri cene kemigimde egri. Su sekil; sol kemigin gelismemis ve agzimi acip kapatirken duz kapnmiyor. Zig zag yapiyor. Et felan yiyemiyorum yoruluyorum.simdilik bos dusunce ama ilerde evlendigimde cenem yuzunden ayiptir soylemesi esimle öpusmede sorun yasanir felan diye dusunmeyw basladim. Tamda evlilige yakin ameliyat olmak cok dikkat ceker. Planim su aralar once cenemden ameliyat olmak sonra kimse " gecmis olsun" a gelmeden once hemen ardindan burnumdan olmak. Araya kaynar gider burun ameliyati.
Ama ne kadar zamana toparlanirimda tekrar brun ameliyatina hazir olrum bilmiyorum. Zamanimda kisitli. Okulum var.

Aslinda bi planim var kafamda ama olurmu bilmem. Benim kucuklukten beri cene kemigimde egri. Su sekil; sol kemigin gelismemis ve agzimi acip kapatirken duz kapnmiyor. Zig zag yapiyor. Et felan yiyemiyorum yoruluyorum.simdilik bos dusunce ama ilerde evlendigimde cenem yuzunden ayiptir soylemesi esimle öpusmede sorun yasanir felan diye dusunmeyw basladim. Tamda evlilige yakin ameliyat olmak cok dikkat ceker. Planim su aralar once cenemden ameliyat olmak sonra kimse " gecmis olsun" a gelmeden once hemen ardindan burnumdan olmak. Araya kaynar gider burun ameliyati.
Ama ne kadar zamana toparlanirimda tekrar brun ameliyatina hazir olrum bilmiyorum. Zamanimda kisitli. Okulum var.
Anladim canim gecmis olsun. . kimseye soylemeden ol bence sen. Oyle buyuk birsey degil evde yat asagiya .. Bu milletin dilinden zaten kendi hayatimiza bakamaz olduk. Ne olurdu herkes guzel dusunse hep bi acik arama derdindeler. Onemli olan senin sagligin kimseye birsey aciklama bence

Anladim canim gecmis olsun. . kimseye soylemeden ol bence sen. Oyle buyuk birsey degil evde yat asagiya .. Bu milletin dilinden zaten kendi hayatimiza bakamaz olduk. Ne olurdu herkes guzel dusunse hep bi acik arama derdindeler. Onemli olan senin sagligin kimseye birsey aciklama bence

Tesekkur ederim canim cok sagol. Bi arastiriyim bakalm ceneme ameliyati karsilarmi sigorta. Ardindan burun ameliyati. Simdiden bakinmam gerek yaz tatiline az kaldi. Evet dedigin gibi aciklamaya gerek yok.

Merhaba arkadaşlar ,

Ben 22 yaşında genç bir kızım.8 yıldır birlikte olduğum biri var , ilk aşkım ve inşallah Allahın izniyle evlilikle taçlanır 1-2 seneye kadar. Erkek arkadaşım kapanmamı istiyor ve ailesi de. Tabi ben sadece onlar istiyor diye değil kendim de istiyorum Allah rızası için ama başörtüyü başıma taktığım an nasıl çıkardığımı bilmiyorum.Nefsim bana izin vermiyor, yakışmadığını düşünüyorum.Şimdiden şunları duyar gibiyim ; sen güzel olmak için değil Allah rızası için kapanacaksın.Evet biliyorum ben oruç tutan, elinden geldiğince günlük namazlarını kılmaya çalışan ve hergün en azından 10-15 dk Kuranı Kerim okuyan biriyim.Bunu söylememin sebebi farkındayım yani Allah için olması gerektiğinin. Fakat benim burnum biraz kötü , hiç beğenmiyorum başımı örtünce daha da çıkıyor ortaya.Nefis bu ya olmaz diyor. Kapalı bayanları görünce çok hevesleniyorum, bende yapmalıyım diyorum. 1-2 ay sonra estetik olup kapanayım diyorum düşüncelerim çok yanlış bunu da biliyorum Rabbim affetsin beni :( Bana çok dua edin , neyi nasıl yapmam gerektiğini bilmiyorum zamanı geldi de geçiyor
bence kapanıpta güzel olmayan bayan yoktur nefsiniz size galip gelmek istiyor güzel olmuyorsun,burnun şöyle görünüyor felan..kapanın nefsinizi zillet edip yenin zamanla bu goruntunuzu benimsersiniz zaten hatta açık haliniz tuhaf gelir .ayrıca eminim nişanlınız sizi böyle daha çok beğenir, kimin nasıl göründüğü allah Îçin bakana göre değişir.

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar ,

Ben 22 yaşında genç bir kızım.8 yıldır birlikte olduğum biri var , ilk aşkım ve inşallah Allahın izniyle evlilikle taçlanır 1-2 seneye kadar. Erkek arkadaşım kapanmamı istiyor ve ailesi de. Tabi ben sadece onlar istiyor diye değil kendim de istiyorum Allah rızası için ama başörtüyü başıma taktığım an nasıl çıkardığımı bilmiyorum.Nefsim bana izin vermiyor, yakışmadığını düşünüyorum.Şimdiden şunları duyar gibiyim ; sen güzel olmak için değil Allah rızası için kapanacaksın.Evet biliyorum ben oruç tutan, elinden geldiğince günlük namazlarını kılmaya çalışan ve hergün en azından 10-15 dk Kuranı Kerim okuyan biriyim.Bunu söylememin sebebi farkındayım yani Allah için olması gerektiğinin. Fakat benim burnum biraz kötü , hiç beğenmiyorum başımı örtünce daha da çıkıyor ortaya.Nefis bu ya olmaz diyor. Kapalı bayanları görünce çok hevesleniyorum, bende yapmalıyım diyorum. 1-2 ay sonra estetik olup kapanayım diyorum düşüncelerim çok yanlış bunu da biliyorum Rabbim affetsin beni :KK43: Bana çok dua edin , neyi nasıl yapmam gerektiğini bilmiyorum zamanı geldi de geçiyor
ayakkabılar ayağımı vurduğu halde sırf kıyafetime uyuyor diye onları düğünün sonuna kadar giyen bi varlıktım :-)bir yandan da kapanmak istiyordum ama bir türlü cesaret edemiyordum . o ne der bu ne der güzel mi olur çirkin mi olur vs vs ... her an dua ediodum bana nasip olması için .Hiç unutmuyorum bir gün nette dolaşıyorum bir sohbet geldi karşıma onu dinlerken buldum kendimi. ve orada şu cümle geçiodu : ayakkabıları ayağını vursa dahi çıkartmayan bacım sen onun bunun yüzünden tesettüre mi giremeyeceksin :skandal: işte o an karar verdim veeeeee eşimin yemin törenine kapalı gittim :super:

Iyice düşünüp öyle karar verin aklinizda soru isaretleri varsa sizi cesaretlendirmesi adina örtünmeyle ilgili kitap video vb. Seylerden yararlanabilirsiniz..

Ne zaman kapanirsaniz kapanin icinize sinsin ve tammmanasiyla tesettur kurallarina uyarak kapanim hu en güzeli. O yuzden bu karari vermekde acele etmeyin. Bende beklemedeyim. Kapanmak istiyorum yakismayacagini dusunmuyorum sizin gibi ama iste kapanmakda maddiyat diyip duruyo nefsim malesef.

bence biranda tesettüre girmek yerine kademeli olarak kendinizi alıştıra alıştıra geçebilirsiniz bende 6-7 yıllık kapalıyım biranda kapanmamıştım kısa giyinmeyi falan belli zamanda giymeyi bırakarak başlamıştım.sizde bu şekilde başlarsanız içinize sinebilir.Allah yardımcınız olsun.

Back
X