Kapanmak istiyorum ve bazı konularda yardımınıza ihtiyacım var

Lalihh

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2015
3
0
1
Kapanmak Aklımda var olan bir şey hayatımda da bir insan var ve oda bunu istiyor hatta Fazlasıyla istiyor ve dile getiriyor bugün gittim bir Kaç Kıyafet Şal aldım ertele ertele zamana bırakanca fark ettim ki olmuyor ama Aklımda bir soru var ki o da Hayatım da ki insan ben kapandıktan snra ya açık bayanlara bakarsa ? Kendimi alamıyorum bunu düşünmekten kıskanç yapımda var kendim de yıpranıyorum onuda yıpratıyorum söyledim ona bu düşüncemi çünkü birde dedim gözün dışarda sen başkalarına bakıyorsun o zamanda bakacaksın bunlar Kafamı karıştırıyor kendi kendimi böyle Şeyler yapıyorum sizlerinde böyle Düşünceleri oldumu işi Gereği Etrafında fazla bayanda var. Hatta işi Gereği o Çevreyi bile edinmeye Çalışıyor kafam çok Karışık şimdiden Sabırla okuyan herkese çok teşekkürler. Birde mezun olduktan sonra iş konusuna da çok takılıyorum ama sırf bu Yüzden kapanmamak siz konusu olamaz bile tabi

insan kapanacaksa hayatında olan biri istediği için değil Allah istediği için kapanmalıdır.. hiç kimse Allah'tan daha büyük değildir, bir kulun isteğini Allah'ın isteğinden üstün tutmak şirke girecek kadar yanlış bir davranıştır..

sevgiler..

Tabi ki söyledikleriniz doğru ama birde teşvik diye bir şey var mesela benim böyle bir istediğim vardı ama kendimce şartlanmışım diyordum evlendikten sonra ama hayatınızdaki insan onun yaşayış tarzı sizi Teşviki Buda kötü bir şey değil yoksa bir insan için tabi ki kapanılmaz çok teşekkürler

teşvik güzel bir şey, vesile olmak güzel bir şey ama karar kişinin kendisinin olmalıdır.. zorlayanlar, hatta zorlamayı haklı görenler var, eşinin ya da çocuğunun başını kapatıp kendisi günahtan günaha koşanlar var.. benim fikrim özellikle bu durumdakiler içindi..

yazınızdan ve buraya konu açmanızdan anlaşıldığı üzere tereddütleriniz var, o sebeple acele etmeyip biraz daha düşünmenizi tavsiye ederim..

Nisa suresi 97. Ayet: İman edip de hicret etmeyerek kendi öz nefislerine zulmeder vaziyette olanların canlarını alırken melekler onlara diyorlardı ki: “Ne işte idiniz?”Onlar da: “Biz bu ülkede, dinin emirlerini uygulayamayan, baskı altında yaşayan kimselerdik” deyince, melekler bu sefer şöyle dediler:”Peki Allah’ın dünyası geniş değil miydi? Siz de orada hicret etseydiniz ya?” İşte onların durağı cehennemdir. Ne fena bir dönüş yeridir orası!

Allah dinin emirlerini yerine getirebilmek için hicret bile edin derken, iş bulamam veya o başkasına bakar diye düşünmek lüks olur bence. Hiç böyle düşünmeyin, siz kapalısınız diye başkasına bakacaksa Rabbim zaten korusun sizi ondan.

Kapanma konusundaki düşünceleriniz bu şekildeyse , siz tam olarak türbana hazır değilsiniz demektir.
Din konularında çok bilgili değilim hiç araştırmadımda ama bana göre kadının kapanması dediğimde aklıma' vücut hatlarını dışarıdaki gözlere karşı gizlemesi 'olarak görüyorum .
Yani sevgilim açık kızlara bakar diye kapanmaya çekiniyorum derseniz o amacını aşmış olur =)
Eğer erkek çapkın ise kapalı , açık her kadına bakar .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…