- 28 Ekim 2016
- 153
- 156
- 18
- Konu Sahibi asagimahalle01
-
Ben lise 1de coğrafya dersinden hiç anlamamıştım, kavrayamıyordumCalisip basarabilirmiyiz herseyi? Kapasite diye birsey varmidir?
Bir insanin basarmasi icin calismasi yeterlimidir yoksa dogustan gelen bi zekanin olmasi illa lazimmidir?
Kendimizi oldugumuz gibi kabul mu etmeliyiz aptalsak aptaliz bunu duzeltmemizin yolu yokmu?
Peki ya dogustan sanssiz olabilir miyiz yoksa bazi seyler elimizde degilmidir?
Başari kariyer neden herkes yapamaz bunlari? Zor mu bunlar ne gerekiyor?
Ornegin ezberlemek ikin 2 cumle veriliyor 2 kisiye biri 1 saatte ezberliyor digeri 10 dakikada.. herkes esit degil?bu haksizlik mi yoksa elimizden gelmeyen seyler..
Anliyacaginiz cok karisigim bu konularda lutfen beni rahatlatin calismayla herseyin basarilabilecegini hicbirseyin imkansiz olmadigini soyleyin ne olur.
bence herkeste yetenek varCalisip basarabilirmiyiz herseyi? Kapasite diye birsey varmidir?
Bir insanin basarmasi icin calismasi yeterlimidir yoksa dogustan gelen bi zekanin olmasi illa lazimmidir?
Kendimizi oldugumuz gibi kabul mu etmeliyiz aptalsak aptaliz bunu duzeltmemizin yolu yokmu?
Peki ya dogustan sanssiz olabilir miyiz yoksa bazi seyler elimizde degilmidir?
Başari kariyer neden herkes yapamaz bunlari? Zor mu bunlar ne gerekiyor?
Ornegin ezberlemek ikin 2 cumle veriliyor 2 kisiye biri 1 saatte ezberliyor digeri 10 dakikada.. herkes esit degil?bu haksizlik mi yoksa elimizden gelmeyen seyler..
Anliyacaginiz cok karisigim bu konularda lutfen beni rahatlatin calismayla herseyin basarilabilecegini hicbirseyin imkansiz olmadigini soyleyin ne olur.
Ben lise 1de coğrafya dersinden hiç anlamamıştım, kavrayamıyordum
Aynı dersi lise 3te yine gördüm ve anlatıldığı anda kavradım, hocamız da biliyorum lise 1 demek ki yeterli değil buna hakim olmaya, demek 15 yaşta verilmemesi gereken ders demişti.
ÜlkemiZ eğitim sistemi baştan aşşa o kadar yanlış ki.. yapamam dediğim matematiği üniversitede yapıyordum.
Bu sistem üzerimize kumar oynuyor, okulda başarısızlık sosyal hayata yansıyor ve yine sistem yüzünden değersiz hisseden bireyler olarak dolanıyoruz ortalıkta.
Kapasite el işidir bence, zanaatir, cerrahidir
"Öğrenmeyi öğrenmek" gerek.
Her insanin öğrenme yöntemi farklıdır canım. Bunun bir reçetesi yok, kendin keşfetmelisin. Mesela ben işitsel hafızamın daha kuvvetli olduğunu daha yeni keşfettim. Herkesin yeteneği başkadır. Mesela ben çok iyi resim çizerim ama yön duygum berbattır :) kimse her konuda mükemmel değil yani.
Elbette doğuştan getirdiğimiz bazı özelliklerimiz ve yönelimlerimiz vardır. Çok çalışarak belki istediğin alanda bir duayen olmazsın ama yine de o alanda çok başarılı biri olabilirsin. Yeter ki pes etme. Başkasının 1 yılda başardığını belki sen 5 yılda başarırsın ama mutlaka başarırsın.
Kapasite diye bir şey var
Ortalama bir insanın kapasitesi ilk doğduğunda yanı
Sonra bu zamana gördüğünüz aktiviteye göre filan değişiyor
Yani kapasite genişleyip darala bilen bir şey
örneğin
Ali ile Veli matematiği öğrenebilir
Ali nin matematik kapasitesi veliden daha üstündür tek seferde anlar
Veli ise ilk önce temel atar o kapasiteyi genişletir sonra tekrar yapar ve ancak öyle öğrenebilir
Çabaya bağlı
İmkansız diye hiç bir şey yok !
Çalışmak zaten gerekir, zeka tek başına bilgi anlamına gelmez, her şeyi çözmez. Ama şu da var, kapasite ve zeka tabii ki öğrenmek için büyük avantaj. Zeki bir insanla, bunun tersi insanın aynı şartlar altında yapabilecekleri bir olmaz.
Haksızlıkla filan neyi kastediyorsunuz anlamadım. Bana biraz terimleri birbirine karıştırmışsınız gibi geldi. Elmayla armutu karşılaştırıyorsunuz.
Tabula rasaHaksızlikla kastettigim sey bazilarinin zeki doguşuydu yani en azindan benim icin boyle. Bazilari zeki dogar hep basarili ilerler hayati bazilari nolmal bir zekada dogar yada az basarisiz olur ne kadar cabalasada.
valla ona bakarsan bazısında da para oluyor zekaya gerek bile yokHaksızlikla kastettigim sey bazilarinin zeki doguşuydu yani en azindan benim icin boyle. Bazilari zeki dogar hep basarili ilerler hayati bazilari nolmal bir zekada dogar yada az basarisiz olur ne kadar cabalasada.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?