- 5 Aralık 2015
- 753
- 879
- 53
Merhaba arkadaşlar kapıcı (Ayşe hanım) isminde bir çalışanımız var.Ben ve eşim herzaman bu hanıma saygılı davranır parasını 2 aylık 2 aylık veririz.Çünkü bende eşimde zor bir iş yaptığını ve bu soğukta çalıştığını görüp üzülüyoruz.Çöp ağır olursa eşim kendisi götürüyor bu arada. Neyse geçen ay eşim yine 2 ayı birden verdi düz parayı verdi bozuk olmadığı içinde dediki 4 lirayı bidaki ay veririm . Tamam dedi ayşe hanım. Yani 2. ay içinde eksiği vericekti zaten önden vermiş oluyorz. Her neyse Ayşe hanım geldi ertesi gün kapımı kırıcak gibi çaldı,ve 4lirayı istedi..Ben şok oldum
Sonra dedimki herhalde ihtiyacı var yoksa neden böyle yapsın bu soğukta çalışıyor dedim kendi kendime..Dedimki kötü düşünme..Cüzdanımdan çıkardım verdim tepki vermeyince yaptığına utandı bende olurmu hiç ihtiyacınız var demekki yoksa biliyorum böyle yapmıcağınızı sıkmayın canınızı dedim.Çünkü gerçekten ben üzülüyorum çöpleri taşırken soğuk bide hava ..
Eşime söylediğimde kızdı ama onu yumuşattım ve oda ihtiyacı var demekki deyip birşey demedi.
Bugünde çöpü koydum hafif bir çöp,ve kargo gelmişti uzunlamasına hafif boş ebatsız bir karton kutu koydum..Oda yukarıdan iniyordu ve söylendiğini duydum sinirlendim tam bizim kata inmediği için beklemedim kapıyı kapadım..Sabır çektim yine birşey demedim. Saniyesinde kapı çaldı ama çok fena şekilde açtım ben bunları nasıl götüreyim eşin yokmu diye bana kızdı
Dedimki hafif ve siz hep bu tarz çöpleri zaten taşıyorsunuz komşularımızın çöpleri oldukça ağır olur ve onları taşır.Bize gelince eşimi soruyo
Eşim Allahtan evde yoktu yoksa gerçekten sinirlenirdi 5yaşındaki çoçuğun taşıyacağı bi çöpü laf etti kadın.Bende bu sefer kızdım eşim evde yok ve bunlar hafif neden biz götürelim anlayamadım bu kadarda olmaz dedim sakince kapadım kapıyı ama tepkimi belli ettim. Sinirim çıktı ya haksız olduğu yerde hala kadına hala üzülüp hala daha bağırasım var!
Şimdi arkadaşlar bizim ağır diye kendi götürdüğümüz çöpler komşularımızın günlük çöpü ve onları taşıyor. Bende mi onlar gibi yapsam ve sadece günü geldiğindemi para versem?
Binada birtek ben siz diye hitap ediyor ve lakait olmuyorum senmi demeye başlasam? saygı gösterdikçemi böyle yapıyor? Saygılı biriyim ama saygısızlık görünce şartellerim atar benim şartellerimi iyice attırmadan nasıl tutum sergilemeliyim?

Eşime söylediğimde kızdı ama onu yumuşattım ve oda ihtiyacı var demekki deyip birşey demedi.
Bugünde çöpü koydum hafif bir çöp,ve kargo gelmişti uzunlamasına hafif boş ebatsız bir karton kutu koydum..Oda yukarıdan iniyordu ve söylendiğini duydum sinirlendim tam bizim kata inmediği için beklemedim kapıyı kapadım..Sabır çektim yine birşey demedim. Saniyesinde kapı çaldı ama çok fena şekilde açtım ben bunları nasıl götüreyim eşin yokmu diye bana kızdı

Şimdi arkadaşlar bizim ağır diye kendi götürdüğümüz çöpler komşularımızın günlük çöpü ve onları taşıyor. Bende mi onlar gibi yapsam ve sadece günü geldiğindemi para versem?
Binada birtek ben siz diye hitap ediyor ve lakait olmuyorum senmi demeye başlasam? saygı gösterdikçemi böyle yapıyor? Saygılı biriyim ama saygısızlık görünce şartellerim atar benim şartellerimi iyice attırmadan nasıl tutum sergilemeliyim?