• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kapıcımız ve Yaptığı

nurella34

Gülümse Kaderine
Kayıtlı Üye
5 Aralık 2015
753
879
53
Merhaba arkadaşlar kapıcı (Ayşe hanım) isminde bir çalışanımız var.Ben ve eşim herzaman bu hanıma saygılı davranır parasını 2 aylık 2 aylık veririz.Çünkü bende eşimde zor bir iş yaptığını ve bu soğukta çalıştığını görüp üzülüyoruz.Çöp ağır olursa eşim kendisi götürüyor bu arada. Neyse geçen ay eşim yine 2 ayı birden verdi düz parayı verdi bozuk olmadığı içinde dediki 4 lirayı bidaki ay veririm . Tamam dedi ayşe hanım. Yani 2. ay içinde eksiği vericekti zaten önden vermiş oluyorz. Her neyse Ayşe hanım geldi ertesi gün kapımı kırıcak gibi çaldı,ve 4lirayı istedi..Ben şok oldum:KK57:Sonra dedimki herhalde ihtiyacı var yoksa neden böyle yapsın bu soğukta çalışıyor dedim kendi kendime..Dedimki kötü düşünme..Cüzdanımdan çıkardım verdim tepki vermeyince yaptığına utandı bende olurmu hiç ihtiyacınız var demekki yoksa biliyorum böyle yapmıcağınızı sıkmayın canınızı dedim.Çünkü gerçekten ben üzülüyorum çöpleri taşırken soğuk bide hava ..
Eşime söylediğimde kızdı ama onu yumuşattım ve oda ihtiyacı var demekki deyip birşey demedi.
Bugünde çöpü koydum hafif bir çöp,ve kargo gelmişti uzunlamasına hafif boş ebatsız bir karton kutu koydum..Oda yukarıdan iniyordu ve söylendiğini duydum sinirlendim tam bizim kata inmediği için beklemedim kapıyı kapadım..Sabır çektim yine birşey demedim. Saniyesinde kapı çaldı ama çok fena şekilde açtım ben bunları nasıl götüreyim eşin yokmu diye bana kızdı:KK57:Dedimki hafif ve siz hep bu tarz çöpleri zaten taşıyorsunuz komşularımızın çöpleri oldukça ağır olur ve onları taşır.Bize gelince eşimi soruyo:KK57:Eşim Allahtan evde yoktu yoksa gerçekten sinirlenirdi 5yaşındaki çoçuğun taşıyacağı bi çöpü laf etti kadın.Bende bu sefer kızdım eşim evde yok ve bunlar hafif neden biz götürelim anlayamadım bu kadarda olmaz dedim sakince kapadım kapıyı ama tepkimi belli ettim. Sinirim çıktı ya haksız olduğu yerde hala kadına hala üzülüp hala daha bağırasım var!
Şimdi arkadaşlar bizim ağır diye kendi götürdüğümüz çöpler komşularımızın günlük çöpü ve onları taşıyor. Bende mi onlar gibi yapsam ve sadece günü geldiğindemi para versem?
Binada birtek ben siz diye hitap ediyor ve lakait olmuyorum senmi demeye başlasam? saygı gösterdikçemi böyle yapıyor? Saygılı biriyim ama saygısızlık görünce şartellerim atar benim şartellerimi iyice attırmadan nasıl tutum sergilemeliyim?

Insana vicdan muhasebesi yaptiriyorlar zorla... hani bu senin işin diyip bir daha butu copu birakacaksin bu seferde iste uzuluyor insan... valla yerinizdr olsam aydan aya odememi yaparım copumude kapiya koyarim birsey dediginde de kusra bakmayin eşim cop tasiyacaksa o zaman size aidat vermeyelim derdim.. bak ondan sonra nasi duzeliyor

2 sylık vermeyin heray normal verin.
sonuçta 2 aylık verince 1 ay fazla parası oluyo 1 ay eksik.

tabiki çöp taşı yer sil her kadının yapabileceği şeyler değil ama para aldığı işi sizden beklemesi üstüne birde söylemesi yüzsüzlük.

İyilik yapınca bir kere, sonrasında neden yapmadın diye sorarlar

Böylelerine iyilik yaramaz, kimi insan minnet duyar, daha da saygılı davranır; kimisi de gevşer işte böyle, işi savsaklar. Kişilik meselesi

Yüz verme hiç para aldığı işi duzgun yapacak esin evde yok mu ne demek ben hiç öyle bi kapiciya rastlamadım umarım rastlamam da

fazla yüz vermişsiniz...parasını zamanı geldiğinde verin..demek ki saygıdan hoşgörüden anlayan biri değil..anladığı dilden konuşun sizde işi buysa minnet edemez işinin karşılığında para alıyor..

Aynen iyilikden maraz doguyor,esım hangı calisanına yakın davransa maddı anlamda destek olsa kazıgı yer oturur..gercekden bazen dıyorsun ıyılık bos bu dunyada,kotu olan yarıyor ınsanlara.

Merhaba arkadaşlar kapıcı (Ayşe hanım) isminde bir çalışanımız var.Ben ve eşim herzaman bu hanıma saygılı davranır parasını 2 aylık 2 aylık veririz.Çünkü bende eşimde zor bir iş yaptığını ve bu soğukta çalıştığını görüp üzülüyoruz.Çöp ağır olursa eşim kendisi götürüyor bu arada. Neyse geçen ay eşim yine 2 ayı birden verdi düz parayı verdi bozuk olmadığı içinde dediki 4 lirayı bidaki ay veririm . Tamam dedi ayşe hanım. Yani 2. ay içinde eksiği vericekti zaten önden vermiş oluyorz. Her neyse Ayşe hanım geldi ertesi gün kapımı kırıcak gibi çaldı,ve 4lirayı istedi..Ben şok oldum:KK57:Sonra dedimki herhalde ihtiyacı var yoksa neden böyle yapsın bu soğukta çalışıyor dedim kendi kendime..Dedimki kötü düşünme..Cüzdanımdan çıkardım verdim tepki vermeyince yaptığına utandı bende olurmu hiç ihtiyacınız var demekki yoksa biliyorum böyle yapmıcağınızı sıkmayın canınızı dedim.Çünkü gerçekten ben üzülüyorum çöpleri taşırken soğuk bide hava ..
Eşime söylediğimde kızdı ama onu yumuşattım ve oda ihtiyacı var demekki deyip birşey demedi.
Bugünde çöpü koydum hafif bir çöp,ve kargo gelmişti uzunlamasına hafif boş ebatsız bir karton kutu koydum..Oda yukarıdan iniyordu ve söylendiğini duydum sinirlendim tam bizim kata inmediği için beklemedim kapıyı kapadım..Sabır çektim yine birşey demedim. Saniyesinde kapı çaldı ama çok fena şekilde açtım ben bunları nasıl götüreyim eşin yokmu diye bana kızdı:KK57:Dedimki hafif ve siz hep bu tarz çöpleri zaten taşıyorsunuz komşularımızın çöpleri oldukça ağır olur ve onları taşır.Bize gelince eşimi soruyo:KK57:Eşim Allahtan evde yoktu yoksa gerçekten sinirlenirdi 5yaşındaki çoçuğun taşıyacağı bi çöpü laf etti kadın.Bende bu sefer kızdım eşim evde yok ve bunlar hafif neden biz götürelim anlayamadım bu kadarda olmaz dedim sakince kapadım kapıyı ama tepkimi belli ettim. Sinirim çıktı ya haksız olduğu yerde hala kadına hala üzülüp hala daha bağırasım var!
Şimdi arkadaşlar bizim ağır diye kendi götürdüğümüz çöpler komşularımızın günlük çöpü ve onları taşıyor. Bende mi onlar gibi yapsam ve sadece günü geldiğindemi para versem?
Binada birtek ben siz diye hitap ediyor ve lakait olmuyorum senmi demeye başlasam? saygı gösterdikçemi böyle yapıyor? Saygılı biriyim ama saygısızlık görünce şartellerim atar benim şartellerimi iyice attırmadan nasıl tutum sergilemeliyim?

Ya normalde bende hep ılımlı düşüp anlsyisla karsilamaya calisirim ama sahiden iyi niyetinizi suistimal etmeye baslamis bence

Psikologuun soyledigi bi soz vardi o geldi aklima devamli yaptiginiz iyilikler bir sureden sonra goreviniz haline gelir demisti sahidende oyle oluyor

Ama ben mevzu her ne olursa herkiminle olursa konusma taraftariyim
Bence alin birgun karsiniza konusun agir copleri sirf ona zahmet vermemek icin goturdugunuz halde onun yaptiginin saygisizlik oldugunu (nihayetinde isi ve yapmak zorunda)

Mecbur olmadiginiz halde ucretini iki aylik iki aylik oderken onun eksik 4 lira icin cirkinn davrandigini vs uygun bir dille konusun
Ha olduda kendisi ayni sekilde devam ederse sizde diger aparrman sakinleri gibi davranirsiniz olur biter

İyilik yap,kötülük yapacağı günü bekle.
O misal olmuş sizinki de.
Evet,herkes gibi davranın.
İşinin karşılığında ücretini alıyor,hayrına yapmıyor ya.

Yaşadıklarım, duyduklarım ve okuduklarım öğretti ki kimseye acımayacaksın. Acıdıkça tepene çıkıyolar acıdıkça acınacak hale düşürüyolar

Merhametten maraz doğmuş yine. Hangimiz işverenimize, müdürümüze ve hatta okuldaki hocamıza böyşe bir çıkış yapabiliyoruz? Kimse kimseye böyle hoşgörü göstermiyor. Ayşe Hanım da bu alışık olmadığı iyi niyetli davranışla kendini şaşırmış demek, siz hatırlatın ona bence.

apartmani temizleyen bir teyze var .bütün komşular bu teyzeye yokmus gibi davranir kimi parasini zamaninda vermez kimi laf eder kimi temizlemesi icin su vermez . ama ben her hafta suyu verirm. Cay veririm yanina kek .borek vs mutlaka ikram ederim .parasini zamaninda veririm hatta fazlasini veririm. Toruni icn kiizmin kuculen kiyafetlerini veririm . erzak veririm.elimden gelen herseyi yaparim. Birgun ben evde yokken esim odemesini yapmis .1 hafta sonra kapiya gelip neden parayi vermiosunuz demis esimde sasirmis gecen hafta verdigini soylemis gunu gelmeden odemis yani esim. Teyze unutmusum falan demis ardan 2 ay gecti bu seferde ayni seyi bana yapti . sok oldum kaldim. Esim bana sen iyi niyetlisin herkese boylesin senden yuz buldu bukadarda olmaz vs dedi .. Ben kendi adima ders aldim umarim sende almissindir... Cok yuzgoz olmak dogru degil ...

Back
X