• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kapıcımız ve Yaptığı

Ne guzel bir kalbiniz var bu arada sizin gibi insanlara cok ihtiyacimiz var su dunyada... Kapicinizda iste iyilik yaparsin ama insanoglu tepene biner ya o durum olmus. Aslinda vicdan yapmamak en iyisi herkesin kendi gorevi ve isi diye dusunup karismamak lazim yoksa yuz buldumu sonuc boyle oluyor maleseff

Bende sizin gibiyim acirim yazık derim ama kazığı yiyen ben olurum hep. Bizim de bir komşu abla vardı .Kendi ailesi çocukları çok yuzsuzler acayip yani, eltisi de temizliğe gidiyor bize geldi evi baştan aşağı temizleyecek dolapların içleri duvarlar dahil halledecek. Böyle anlaşıldı parada da anlastik 5 gün gelecek toplamda. Velhasıl abla geldi bizde tanıdık diye kek yap börek yap günde 3-4 kere çay demlerdik ayran kola verirdik falan bu ablada otururdu 1 saat :KK70: İşler öylece dururdu bir oturma odasının duvarını kaç saatde yapardı falan. Ertesi gun o komşu abla geldi beraber gün yapar gibi oturduk yedik ictik. Akşam üstü kaynanalari geldi falan ama işler öylece duruyor sonra eltisi demez mi sizin evde amma büyük bak 2 günde daha bu kadar yapıldı para da az galiba diye. Annemle biz bir şey diyemedik ertesi.gün Teyzem geldi başa. Öğlen yemeği verdik sadece sonra ne çay ne kahve hatta yanına bile gitmedik napiyorsun abla desek kaynanasını anlatırdı 1 saat. :KK70: Teyzem iyice sıkıya alınca ayy bi iş yaptı şoka girersiniz bizi salak bulmuş anlayacağınız. Arada durur sigara yakardi falan teyzemi gorunce hiç icemedi bile.
Teyzeniz olmasa yaptigi keyiften para alcakmis desenize :KK70: Bunu bizim buradaki temizlige gidenler okusa sizi mumla ararlar millet bi avizeyi 3 kez sildiriyo :KK70:

Maaşını aydan aya verin ve bunu Maaş günü gelmeden önce belirtin çünkü bayan alışmış siz 2 aylık ödeme yaptığınız için o da ona göre ödemelerini ayarliyor olabilir onun için Öncesinde belirtin. ÇÖP konusunda da eşiniz yardım etmeyi kesmeli herkesin görevi ayrı o bayanın gorevini siz benden daha ıyı bilirsiniz. Acıma duygusunu siz dışa vurdukça mazlumluk niyetine sizi kullanıyor gördüğüm kadarıyla. Eşiniz de cop konusunda aşırı abartılı bir durum olmadığı sürece yardım etmesin bayana. Sorduğunda da herkesin görevi ayrı diyebilirsiniz

ben de sizin gibi davranırdım ama bazı insanlar cidden saygıyı HAZMEDEMİYORLAR.....yok yani bazı insanlar güdülmek için rabbim onu sizin o işlerinizi yapsın diye özel yaratmış birazcık ipleri ele alın bence çok da rencide etmeden herkes haddini bilecek nokta

Gerçekten temizlik elamanları bir değişik oluyor. Geçen iş yerinde asansördeyim.Temizlik firmasından beyde asansörün içini siliyor. Merhaba Nasılsınız dedim. Döndü bana ağzını yaya yaya iyiyim sen napıyosun dedi? Şirkettin ceosu bile benle sizli konuşur sen kimsin. Çok sinirlendim.

Acirsan acinacak duruma gelirsin onun yaptigi isi yapabilmek icin can atan insanlar var bir cop ne kadar agir olabilir ki yapicak bunu bu isten para kazanıyor bi daha soylenirse esim cop tasirsa size eksik para veririm ya da vermem nasil isterseniz de bak en iyi sizin çöpünüzü tasiyacaktir maalesef deve diken iliskisi bir kez daha ne kadar dogru oldugunu kanitladi

O onun görevı eşiniz kendısı atarak hata yapmış.
Bundan sonra atmayın çöpleri falan ve parasnı gününde verın.

Bazı ınsanlar böyle işte. Hakedene hakettıgı gbi.

Gerçekten temizlik elamanları bir değişik oluyor. Geçen iş yerinde asansördeyim.Temizlik firmasından beyde asansörün içini siliyor. Merhaba Nasılsınız dedim. Döndü bana ağzını yaya yaya iyiyim sen napıyosun dedi? Şirkettin ceosu bile benle sizli konuşur sen kimsin. Çok sinirlendim.

Gelecek butun tepkileri goze alarak diyorum ki yuz goz olmaya musait calisanlara selam dahi vermeyin.. ceo tabi ki saygi cercevesinde konusur, o sekilde egitilmis.. ama diger tip insanlarla muhatap olmayin..

Konu sahibi koy copu alsin, dinleme ve duyma.. sikayeti varsa ciksin isten..

parasını ne eksik ne fazla zamanında verin.
çöpleri de siz atmayın o onun işi ne kadar ağır olursa olsun. ben de günde 13 saat yol dahil dışarda çalışıyorum kimse bana acımıyo. acırsan acınacak hale gelirsin.

Tamamen yüz bulmuş
Kadın resmen iyiniyeti suistimal ediyor
Bunu tekrar yaparsa ben size bu yüzden ücret ediyorum göreviniz diceksiniz
Allah allah ya hadsizliğin bu kadarı !

Merhaba arkadaşlar kapıcı (Ayşe hanım) isminde bir çalışanımız var.Ben ve eşim herzaman bu hanıma saygılı davranır parasını 2 aylık 2 aylık veririz.Çünkü bende eşimde zor bir iş yaptığını ve bu soğukta çalıştığını görüp üzülüyoruz.Çöp ağır olursa eşim kendisi götürüyor bu arada. Neyse geçen ay eşim yine 2 ayı birden verdi düz parayı verdi bozuk olmadığı içinde dediki 4 lirayı bidaki ay veririm . Tamam dedi ayşe hanım. Yani 2. ay içinde eksiği vericekti zaten önden vermiş oluyorz. Her neyse Ayşe hanım geldi ertesi gün kapımı kırıcak gibi çaldı,ve 4lirayı istedi..Ben şok oldum:KK57:Sonra dedimki herhalde ihtiyacı var yoksa neden böyle yapsın bu soğukta çalışıyor dedim kendi kendime..Dedimki kötü düşünme..Cüzdanımdan çıkardım verdim tepki vermeyince yaptığına utandı bende olurmu hiç ihtiyacınız var demekki yoksa biliyorum böyle yapmıcağınızı sıkmayın canınızı dedim.Çünkü gerçekten ben üzülüyorum çöpleri taşırken soğuk bide hava ..
Eşime söylediğimde kızdı ama onu yumuşattım ve oda ihtiyacı var demekki deyip birşey demedi.
Bugünde çöpü koydum hafif bir çöp,ve kargo gelmişti uzunlamasına hafif boş ebatsız bir karton kutu koydum..Oda yukarıdan iniyordu ve söylendiğini duydum sinirlendim tam bizim kata inmediği için beklemedim kapıyı kapadım..Sabır çektim yine birşey demedim. Saniyesinde kapı çaldı ama çok fena şekilde açtım ben bunları nasıl götüreyim eşin yokmu diye bana kızdı:KK57:Dedimki hafif ve siz hep bu tarz çöpleri zaten taşıyorsunuz komşularımızın çöpleri oldukça ağır olur ve onları taşır.Bize gelince eşimi soruyo:KK57:Eşim Allahtan evde yoktu yoksa gerçekten sinirlenirdi 5yaşındaki çoçuğun taşıyacağı bi çöpü laf etti kadın.Bende bu sefer kızdım eşim evde yok ve bunlar hafif neden biz götürelim anlayamadım bu kadarda olmaz dedim sakince kapadım kapıyı ama tepkimi belli ettim. Sinirim çıktı ya haksız olduğu yerde hala kadına hala üzülüp hala daha bağırasım var!
Şimdi arkadaşlar bizim ağır diye kendi götürdüğümüz çöpler komşularımızın günlük çöpü ve onları taşıyor. Bende mi onlar gibi yapsam ve sadece günü geldiğindemi para versem?
Binada birtek ben siz diye hitap ediyor ve lakait olmuyorum senmi demeye başlasam? saygı gösterdikçemi böyle yapıyor? Saygılı biriyim ama saygısızlık görünce şartellerim atar benim şartellerimi iyice attırmadan nasıl tutum sergilemeliyim?
sız demeye devam edın ama yuzde vermeyın, o da onun ısı gerekırse karda gerekırse yazın sıcagında para kazanmak ıstıyorsa o işi yapacak, çöpüde atacak, apartmanıda temızleyecek kapıcı varken çöp atmanız yanlış zaten bellıkı şımarmıs hem neden parasını 2 aylık verıyorsunuz kı aylık verın gıtsın, boylelerıne ıyılık yaramaz ben soyleyım..

Yüz bulmus tabii
Sizde diger herkes gibi davranin , koyun cöpleri götürsün iyilik yaramiyor kimseye..

eşin ve sen insanlık etmişsiniz ama anlayana kadın sınırı aşmış bundan sonra siz de parayı aylık ve olması gerektiği gibi verin çöpleri de koyun taşısın.yardım etmek tabi güzel ama bu haddini aşmak oluyor.sonuçta o bu iş için para alıyor ve ona yardım eden insana da saygısızlık etmesi hiç hoş değil

Kusura bakmada çöp bile taşıyamıyorsa, başka kendisine bedenine uygun iş bulsun.
Ben bu konuda çok katıyım

sizden yüz bulmuş. Şımartamaya gerek yok bence. Tamam soğuk falan ama saatlerce çalışmıyorlar 1 saat sürmez çöp toplamaları niye bukadar vicdan yapıyosunuz ki???

bu onun görevi siz insanlık yapmışsınız ama bunu iş olarak yapan kişi olduğundan aranıza bir sınır koymalısınız... gece gündüz soğukta çalışan insanlar var Allah herkese kolaylık versin ama para kazanmak kolay diil...

Eşin çok elzem durumlar dışında yardım etmesin artık.
Köpek çeken yaranıyor artık insanlara. Saygısızlık itaat isteği getiriyor herhalde bu tiplere.
Cahille münakâşaya da girmeyin parasını ayda bir verin, koyun kapıya çöpünüzü alsın gitsin.

Back
X