Kapıda dikilip bakan komşu?

Adam bana "mahallenin muhtarı" kafasında biri gibi geldi. Apartmana kim gelip gidiyor takip ediyor gibi.
Uyuyamamak falan çok abartı. Bir daha aynı şey olursa sorarsınız. Cevabına, tavrına göre anlarsınız zaten.

Neyse apartmanın kapısına geldim anahtarla açtım ve kapıyı kapadım. Sonra otomatiğe biri bastı ve kapı açıldı. Aldırış etmeden merdivenleri çıkıyorduk oğlumla bir de ne olsun? Alt kiracınin kocası kendi daire kapılarını açmış her iki elinı de cebine koymuş bön bön bakıyor. Hiç ses seda yok. Allahım o kadar çok korktum ki anlatamam. Hemen eve girdim kapıyı kapadım.
Otomatige basmis , baska birini bekliyor olabilir .Tamam yaptigi biraz garip ama uyuyamayacak kadar ne var.

Siz sakin korku filmi izlemeyin. Hic uyuyamazsiniz. :KK53:

Bazen apartmana yabanci bir kadin veya cocuk bile giriyor ve merdivende bulunan esyalarinizi calabiliyorlar. Yabanci biri girince kontrol amacli bakilabilir.

Merdivenlerde esyanin ne isi var ki? Kimsenin merdivene esya biraktigini gormedim. Oyle herkesin rahatca girip cikabildigi biyerde oturuyorsaniz zaten hic birakmamaniz lazim. Her biri girdiginde kapiya kosmak pek mantikli degil. Bekci gibi devamli evde mi duruyorsunuz ki?

Kapiya cikip insan süzmek hicbir acidan mantikli gelemiyor.

Merdivenlerde esyanin ne isi var ki? Kimsenin merdivene esya biraktigini gormedim. Oyle herkesin rahatca girip cikabildigi biyerde oturuyorsaniz zaten hic birakmamaniz lazim. Her biri girdiginde kapiya kosmak pek mantikli degil. Bekci gibi devamli evde mi duruyorsunuz ki?

Kapiya cikip insan süzmek hicbir acidan mantikli gelemiyor.
Konuda bahsedilen adam her eve giriste kapiya kosuyorsa sorun vardir tabi ki. Ancak bir defa olmus bu devam ederse hayirdir komsu desin.

Daha sakinim yorumları okumak iyi geldi. Belki de eşya çalmak falandır diye sandıbir daha olursa sorarım. İlk defa böyle bir şey yaşadığım için uyuyamadım

Hayırlı geceler

Arkadaşlar bu eve 3 hafta oldu taşınalı. Ev sahibi, biz ve benim bi alt katım da kiracı var (bende kiraciyim). Bu gun oğlumla markete gittik. Geri dönüşte alt kiracının kocası balkondaydi. Neyse apartmanın kapısına geldim anahtarla açtım ve kapıyı kapadım. Sonra otomatiğe biri bastı ve kapı açıldı. Aldırış etmeden merdivenleri çıkıyorduk oğlumla bir de ne olsun? Alt kiracınin kocası kendi daire kapılarını açmış her iki elinı de cebine koymuş bön bön bakıyor. Hiç ses seda yok. Allahım o kadar çok korktum ki anlatamam. Hemen eve girdim kapıyı kapadım. Ev sahibine söyledim "o seni tanımadığı için açmıştır kapıyı bu kim diye" dedi bana. Ama ben çok korktum uyuyamıyorum siz ne düşünüyorsunuz?
Tanımıyorsa kime geldiniz vs diye sorsaymış ya, kapıda dikilene kadar:işsiz:

belki daha önce hırsızlık vs bir şey yaşamıştır.bizim apartmanda da kamera ve kameralı diyafon var.yeni birileri taşındığında bizler de hep gözetlerdik oralardan çünkü daha önce başımıza hırsızlıklar geldi.kameralardan önce de kapıyı açar bakardık kimsin diye sorardık da hatta bazen.eğer tekrarlayan bişey olursa ev sahibine söylersin.

Ciddi ciddi kapida durup insanlari mi suzuyorsunuz? Bu normal mi?
Orada insanlar yasiyor ve arkadaslari, akrabalari, aileleri gelebilir. Binanin muhtari misiniz siz? Kimlik kontrolu yapin bari. Ne kadar rahatsiz edici.
Illa bakicaksaniz bari caktirmadan bakin. Gerci tanimadiginiz insanlari suzerek elinize ne geciyorsa.

Hanımefendi süzüyorum derken bizim zile basıyorlar.Ben de açıyorum.Doğal olarak kim bunlar diye bakıyorum.Başkasının misafirini süzecek kadar meraklı,saygısız ve haddini bilmez değilim.

yuh yani birgün ters birine denk gelmeniz dileğiyle yaptığınız ayıp

Aynı cevabı yazacağım.

Hanımefendi süzüyorum derken bizim zile basıyorlar.Ben de açıyorum.Doğal olarak kim bunlar diye bakıyorum.Başkasının misafirini süzecek kadar meraklı,saygısız ve haddini bilmez değilim.

Bazen apartmana yabanci bir kadin veya cocuk bile giriyor ve merdivende bulunan esyalarinizi calabiliyorlar. Yabanci biri girince kontrol amacli bakilabilir.

Evet ben de bunu anlatmaya çalıştım ve benim evimin ziline basıyorlar.Buna rağmen ben aman aman bir tepki vermiyorum.Kimseyi de göz hapsine almayı sevmem.Mahallenin muhtarı olacak son insan olabilirim sanırım.

Ben tanimiyorsam actirmiyorum. Zilime basilsa yine tanimiyorsam umursamam acmam. Kime geldiyse ona ulaşsın napiyorsa yapsin.
Tanimadik insanlara kapi acip sonra kime geldiklerini takip etme durumu hic aklima gelmemisti.

Ben tanimiyorsam actirmiyorum. Zilime basilsa yine tanimiyorsam umursamam acmam. Kime geldiyse ona ulaşsın napiyorsa yapsin.
Tanimadik insanlara kapi acip sonra kime geldiklerini takip etme durumu hic aklima gelmemisti.

Ne güzel :) Öğrenmiş oldunuz.

Back
X