İroninin de ne olduğunu tanımlarım şimdi ama uzun sürer o, örnekle açıklamak gerek şüpheye yer bırakmaksızın.
Ama sizin yaptığınız ironi değil, bayağı beslemeli düşünceler ile aktarımdı.
Sizi yargılamak haddim de işim de değil, burada eskiden bildiğim 2 3 üye vardı, artık 10 12 oldu.
Ben çoğu mesajda isim bile okumadan cevap yazarım çünkü şahısla değil, fikirlerle ilintiliyim.
Ama maalesef sizi isminize bile bakmadan, iletiyle tanıyabiliyorum ‘o muymuş’ diye dönüp okuduğumda yanılamıyorum.
Yanılmak isterdim.
Üstelik dostum uyardı da sizin hakkınızda, daha önce yine aynı kışkırtma içerikleri mesajlarınızı yolladı ama o sinir ile vakıf olamadım:)
Konunun içinde hesaplaşma gibi oldu ama olacakla öleceğin önüne geçilemez
Kısaca, insanlar eylemleri ve söylemleri ile bir bütündür.
Sürekli küfreden biri ‘ aa ben mübalağa yapıyorum’ diyerek muhteşem edepli bir dil kullandığını savunamaz.
Aynı sizin ‘ironi’ adı altında başka insanların yoksunluklarıyla, zayıf ve zorluklarıyla dalga geçmeniz gibi.
İnşallah yapıyorsunuzdur yardım, haftada ülkemizde 18 bin harcayacak kadar güzel imkanı olan insandan, bayağı bayağı fazla yardım beklerim şahsen.
Bunu yapıyor olmanız yine sizin başkalarının zorluklarını silah olarak kullandığınız gerçeğini yine değiştirmiyor.
İşte biz pis fakirler, napalım gururlu insanlarız.
1 kelime bile gururumuzu incitse unutamıyoruz.
Bknz: fakir edebiyatı