Kapının önünde ayakkabı bırakan medeniyetsiz komşular

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
A Awaken konuyu yeterince sabote ettiniz bence.
Bu kadar aşağıladığınız insanların arasında fazlasıyla vakit geçiriyorsunuz. Geçirmeyin.

Mune Mune

benim yazdigim yorumu alintilayanlar olmasaydi sabote de olmayacakti konu.
benim bu konuya yazmis olduklarimi alintilayan ve eski yorumlarimi bu konuya tasiyan üyeler bulamasin bana bende sabote etmek zorunda kalmam. sonucta söz hakki doguyor degil mi?

Cocuklarla ve ac insanlarla dalga gecmedim ben.
Bazi yorumlar üzerine ironi ve giciklik karisimda birkac cümle ettim.
Yoksa ben ac insanlarla dalga gecmem yardim ederim :KK66:

Yani hakikat degil düpedüz iftira oluyor.
Beni tanimiyorsunuz yakinen o yüzden hangi cüret ile hakikat diyorsunuz pes..
İroninin de ne olduğunu tanımlarım şimdi ama uzun sürer o, örnekle açıklamak gerek şüpheye yer bırakmaksızın.
Ama sizin yaptığınız ironi değil, bayağı beslemeli düşünceler ile aktarımdı.

Sizi yargılamak haddim de işim de değil, burada eskiden bildiğim 2 3 üye vardı, artık 10 12 oldu.
Ben çoğu mesajda isim bile okumadan cevap yazarım çünkü şahısla değil, fikirlerle ilintiliyim.
Ama maalesef sizi isminize bile bakmadan, iletiyle tanıyabiliyorum ‘o muymuş’ diye dönüp okuduğumda yanılamıyorum.
Yanılmak isterdim.

Üstelik dostum uyardı da sizin hakkınızda, daha önce yine aynı kışkırtma içerikleri mesajlarınızı yolladı ama o sinir ile vakıf olamadım:)

Konunun içinde hesaplaşma gibi oldu ama olacakla öleceğin önüne geçilemez😂

Kısaca, insanlar eylemleri ve söylemleri ile bir bütündür.
Sürekli küfreden biri ‘ aa ben mübalağa yapıyorum’ diyerek muhteşem edepli bir dil kullandığını savunamaz.
Aynı sizin ‘ironi’ adı altında başka insanların yoksunluklarıyla, zayıf ve zorluklarıyla dalga geçmeniz gibi.
İnşallah yapıyorsunuzdur yardım, haftada ülkemizde 18 bin harcayacak kadar güzel imkanı olan insandan, bayağı bayağı fazla yardım beklerim şahsen.

Bunu yapıyor olmanız yine sizin başkalarının zorluklarını silah olarak kullandığınız gerçeğini maalesef değiştirmiyor.

İşte biz pis fakirler, napalım gururlu insanlarız.
1 kelime bile gururumuzu incitse unutamıyoruz.
Bknz: fakir edebiyatı

Son düzenleme:
Şimdi konunun "çok lüks site, maddi durumu iyi insanlar ve eğitim seviyesi iyi insanlar" ile kapı önünde ayakkabı bırakmak meselesiyle nasıl bağdaştırdınız onu anlayamadım şuan 🤔 bir de eski çağlarda mağarada yaşayan insanlar mağara önünde ayakkabı bırakmıyorlardı onu da belirtmek isterim.. Yani bu mağaradan getirilen bir kültür ya da sizin değiminizle kültürsüzlük değil.. Kapı önünde aşırı çok ayakkabı olur alanı daraltır pislik olur falan anlarım da bir iki ayakkabı kapının önünde durur insanlar içeri almadı diye sanki hanenize tecavüz edilmişçesine öfkelenip kin kusmanız da ayrı bi enteresan geldi.. Hele ki bunu eğitim seviyesine, maddi duruma, köydeki bilmem ne amcalara falan bağlamanız daha da enteresan..zaten insanları aşağılamak isterken bu köy hayatından ve köydeki yaşayan insanlardan neden bahsedilir onu da anlamış değilim de neyse 🤷‍♀️ Ben ve eşim gayet eğitimli insanlarız maddi durumumuz belki sizin lüks sitenizde yaşayacak kadar yoktur bilemem 😂 ama iyiyiz yani bazen bizde kapının önünde bırakıyoruz ayakkabılarımızı ne var bunda?? Hele ki korona zamanı ayakkabıları her akşam al içeri yıka dezenfekte et koy falan hiç uğraşmıyoruz hep kapıda bu aralar.. Ancak ayakkabı değişim günlerinde onları alıp diğerlerini koyuyoruz. Sadece Apartman görevlisinin temizlik yapacağı günlere dikkat ediyoruz... Kültürsüz, görgüsüz falan olduğumuzu da düşünmüyorum gerçekten çok komiksiniz.. Bana bu tavrınız hiç hoş gelmedi üslubuz da çok çirkin..

İroninin de ne olduğunu tanımlarım şimdi ama uzun sürer o, örnekle açıklamak gerek şüpheye yer bırakmaksızın.
Ama sizin yaptığınız ironi değil, bayağı beslemeli düşünceler ile aktarımdı.

Sizi yargılamak haddim de işim de değil, burada eskiden bildiğim 2 3 üye vardı, artık 10 12 oldu.
Ben çoğu mesajda isim bile okumadan cevap yazarım çünkü şahısla değil, fikirlerle ilintiliyim.
Ama maalesef sizi isminize bile bakmadan, iletiyle tanıyabiliyorum ‘o muymuş’ diye dönüp okuduğumda yanılamıyorum.
Yanılmak isterdim.

Üstelik dostum uyardı da sizin hakkınızda, daha önce yine aynı kışkırtma içerikleri mesajlarınızı yolladı ama o sinir ile vakıf olamadım:)

Konunun içinde hesaplaşma gibi oldu ama olacakla öleceğin önüne geçilemez😂

Kısaca, insanlar eylemleri ve söylemleri ile bir bütündür.
Sürekli küfreden biri ‘ aa ben mübalağa yapıyorum’ diyerek muhteşem edepli bir dil kullandığını savunamaz.
Aynı sizin ‘ironi’ adı altında başka insanların yoksunluklarıyla, zayıf ve zorluklarıyla dalga geçmeniz gibi.
İnşallah yapıyorsunuzdur yardım, haftada ülkemizde 18 bin harcayacak kadar güzel imkanı olan insandan, bayağı bayağı fazla yardım beklerim şahsen.

Bunu yapıyor olmanız yine sizin başkalarının zorluklarını silah olarak kullandığınız gerçeğini yine değiştirmiyor.

İşte biz pis fakirler, napalım gururlu insanlarız.
1 kelime bile gururumuzu incitse unutamıyoruz.
Bknz: fakir edebiyatı

hangi arkadasiniz bana köpek diye küfür eden yoktan yere ac cocuklarla dalga geciyor diyen arkadas mi?
en son ban yedigimiz o konuda ben "bunlari almanya atsa vs " tadinda bir yorumu alintiladim ona cevap verdim. sonuc olarak hic o konuda kücük cocukmus vs tarzinda yorum okumadigim halde ac cocuklarla dalga geciyor damgasi yedim!
bende butun yorumlari ve konuyu okumadim ve atlayarak gittim. önüme gelen o yorumu da alintiladim ona cevap verdim.
evet iftira yani düpedüz.
herkes bana veya gurbetcilerle dalga gecsin kendi durumunu karsilastirsin bende susayim öyle mi? bana küfür edenlere bakin sonra konusun..
cunki durduk yere kimseye birsey söylemem.
tipki bu konuda ki gibi. önce alinti yapildi yorumum sonra aaa sen gecenki bu bu kisisin diye uslupsuzca yaklasildi bende cevap verdim.
ben bana söyleyene söyledim söylerim. yoksa kimseyle isim olmaz.

ayrica bana köpek diye küfür eden üye yatsin kalksin sükretsin sikayetci olmadim!
üyeler her yorumu ve her alintiyi kimin neyi ve neden yazdigini bilmiyor takip etmez ama herkes kendisini bilir !

Son düzenleme:
Ayy yesinler senii ifadeye bak pardon da sen kimsin ya kimsin sen sana ne milletin evinin önünden. Doldurup çöpe atacakmış falan, pandemiden dolayı biz de almıyoruz içeriye karşı komşum da almiyo nolmuş yani. Sen şu dönemde o pis ayakkabılarını içeri sokunca medeni mi oluyosun 😅

Bizim binada da vardı bu problem yönetici herkese mesaj atmıştı ayakkabılığına koymayan veya içeri almayıp dışarı bırakanlarınkini çöp saatinde apartman görevlisi atacaktır diye. Doğru yanlış yöntem bilemem ama ondan sonra kimse koymuyor hiç

Konudaki etiketlenmelerim, bu topikle alakalı şikayet raporlarını görünce gözlerimin yuvalarından fırlaması sonucu duygu durumum Atakule'den at beni in aşağı tut beni tadında:silah: ama merak etmeyin elimde herkese yetecek kadar uyarıyla geldim, telaşa lüzum yok.

Pandemi nedeniyle gelir gelmez milyor dolarlik ayakkabilarimi kapida birakiyorum.Evde 4 kisi yasadigimizi varsayarak 2×4=8 eder.8 tane kalabalik kapi onu bir sureligine.Sonra iceri aliyorum ayakkabiligimin icine.

Oturdugum yer nezih bir bina ve semt herkes boyle yapiyor pandemi nedeniyle.Ama balkonum olsaydi balkona koyardim belki de.

Ama sunu hatirladim :) annem ben kucukken bir sitede oturuyorduk.Yazligimizdi ve onu yonetici secmislerdi.Annemin ilk isi kapi onundeki ayakkabilari iceri almalarini rica etmek olmustu.Cunki kolidorda suursuzca etrafa saciliyorlardi.Bu kalabaliga engel olmak icin annem her kata ayakkabilik yaptirmisti.Canim annem..

hangi arkadasiniz bana köpek diye küfür eden yoktan yere ac cocuklarla dalga geciyor diyen arkadas mi?
en son ban yedigimiz o konuda ben "bunlari almanya atsa vs " tadinda bir yorumu alintiladim ona cevap verdim. sonuc olarak hic o konuda kücük cocukmus vs tarzinda yorum okumadigim halde ac cocuklarla dalga geciyor damgasi yedim!
bende butun yorumlari ve konuyu okumadim ve atlayarak gittim. önüme gelen o yorumu da alintiladim ona cevap verdim.
herkes bana veya gurbetcilerle dalga gecsin kendi durumunu karsilastirsin bende susayim öyle mi? bana küfür edenlere bakin sonra konusun..
tipki bu konuda ki gibi. önce alinti yapildi yorumum sonra aaa sen gecenki bu bu kisisin diye uslupsuzca yaklasildi bende cevap verdim.
ben bana söyleyene söyledim söylerim. yoksa kimseyle isim olmaz
🧐🧐
Bana niye açıklama yapıyorsunuz ki?
Ne merciiyim ne de size hakaret eden üyelerden biriyim.
Görmedim de, öyle bir şey görsem sizden önce şikayet edecek onlarca kadın var burada.

Neyse ne, ben şuna çok inanırım.
İnsanları kavgada tanırsınız, nerenizden vurduğuna bakarak.
Maddi zorlukla alakalı bir konuda siz karşınızdakileri yumuşak karınlarıyla yani zaaflıyla, maddi zorluğuyla vurdunuz.

Yine banlanacağız bu konuşmadan ötürü, umrumuzda mı elbet değil.
Çünkü ifade edebiliyoruz kendimizi değil mi?
Hakaret, aşağılama vb söylemler olmadan şuan sizinle karşılık dialog kuruyoruz ve benim hiçbir sıkıntım yok bundan.

Kimse burada edep düstur timsali değil hele ben hiç değilim😂
Ama bazı noktalar vardır, vurulmaz.
Kavgada söylenmez diye bir tabir vardır, bilir misiniz?
Siz o noktaya girdiniz, anlatmak istediğim bu.
Yoksa benim hakkımda şuan çıkıp ‘bu laga luga yapıyor da pis çingene ağzı bozuk’ diyecek en az 5 6 üye vardır, illa özelde küfrümü yemiştir.

Ama bazı noktalar vardır, vurulmaz.
Kavgada söylenmez diye bir tabir vardır, bilir misiniz?
Biliyorum elbette.
Ama bana kavgada dahi söylenmeyecek sözler söyleyene iki mislini söylerim. Olay bu :)
Yapana yaparim. Söyleyene söylerim. Etkiye tepki. iyiye iyi kötü ye kötü..

iyi geceler

ben bana söyleyene söyledim söylerim. yoksa kimseyle isim olmaz.

ayrica bana köpek diye küfür eden üye yatsin kalksin sükretsin sikayetci olmadim!
üyeler her yorumu ve her alintiyi kimin neyi ve neden yazdigini bilmiyor takip etmez ama herkes kendisini bilir !
Kusura bakmayın da bin tane başka konuya mesaj yazsanız yine de ben tatile gidiyorum ibibikler siz de ucuz peynir kovalayın diyen kişi olarak akıllarda kalacaksınız. Ayrıca o konuda size kimse almanyadan atılsın demedi. Öncesinde siz klasik ya sev ya terket mottosuyla burdakilere salladınız. Size ne oluyosa.. Konu sabote edip kapanmasına vesile oldunuz. Aman neyse ne. Umarım bir daha yorumunuza rastlamam

Bir sey daha demeden edemeyecegim.

Hani ölen kisinin ayakkabılarını kapının önüne koyarlar ya o da beni cok uzer.Ne zaman koysam o da aklıma gelir hüzünlenirim.

Anlattığı yerle birebir aynı bir siteye yeni taşındım , eski oturduğumuz yer aile binasıydı , tahmin edersiniz herkes kafasına göre :) Burda dikkat ediyorum , kural kuraldır fakat bazen elim kolum dolu oluyor, o an unutabiliyorum.Aklıma gelir gelmez hemen fırlıyorum , olur da sizin gibi takıntılı biri ailem hakkında abuk subuk varsayımlar geliştirir (köylülük bunun kesinlikle dışında) kafayı takar vs inanın uğraşacak enerjim yok.

Ben seni böyle güzelce konuşturdum senin kişiliğini gördüm sen sadece alman değil ırkçı bir zalimsin. Türkiyede yaşamıyorsunda ama türk insanların kurdugu sitede baya cirit atıyorsun saygımı bozmak istememde sen türkiye düşmanımısın türk düşmanımısın yoksa insan düşmanımı tarafını seç

Kurnazlıkta çok başka birşey

SOn olarak Almanları böyle temsil etme diğer İyi kesimli Almanlara haksızlık etme çünkü çok iyi Alman arkadaşlarımızda var ama sen ısrarla bize Hakaret ediyorsun ayıp?! Ve günah
al iste. hayretler icerisinde okudum simdi bunu da yeni. gülsem mi sasirsam mi ne yapsam acaba :)
irkci bir zalim he? en yakin dostlarim benim her cesit ülkeden geliyor. dünyaya ve her cesit millete acik ve iletisimde olan bir atatürk cocuguyum ben.

yani kisaca: sen ne diyon degisik ?

al iste. hayretler icerisinde okudum simdi bunu da yeni. gülsem mi sasirsam mi ne yapsam acaba :)
irkci bir zalim he? en yakin dostlarim benim her cesit ülkeden geliyor. dünyaya ve her cesit millete acik ve iletisimde olan bir atatürk cocuguyum ben.

yani kisaca: sen ne diyon degisik ?
Niye kendinizin böyle anlaşılmasına yol açıyorsunuz gerçekten anlamadım :KK64:

Köy möy karıştırmasaydınız iyiydi ama konuda haklısınız. Bu konu, bazıları aksini söylese de görgü meselesi bence. Ama bazı insanlar laftan anlamıyor ne yazık ki.

Bizim karşı komşunun ayakkabıları kat holüne saçılmış şekilde duruyor çoğu zaman.
Çok yüksek bir katta oturmadığımız için ben merdiven kullanıyorum. Alt katın ayakkabıları merdivende dizili oluyor. Bazen çöpü oluyor, çöpün ağzı açık vs insanı hayattan soğutuyorlar.

"Kindi kipimin ini" diye bir şey de yok ayrıca. Kat holü ortak kullanım alanıdır. Merdivenler de sirkülasyon aracıdır; milletin ayakkabılığı değil. Ama bu yaştan sonra kimseye görgü öğretemezsiniz.
Yönetim bir şey yapmıyorsa yapacak bir şey yok sanırım. Bizim yönetim çöplerin ağzını bağlamayı anlatabildi en fazla.

Bir defasında bahçeden çıkarken çocukların "hadi katları dolaşıp ayakkabılara tükürelim" dediklerini duydum. Ama çocuk da ayakkabı da kapı önü de kendilerinin olduğu için hayatıma devam ettim :KK14:

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X