Kapının önünde ayakkabı bırakan medeniyetsiz komşular

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Evet disari ayakkabi konulmasi yasak.
Hos degil tabii ki bizde cok dikkat ederiz hemen aliriz iceri.
Ayrica bende sehrin en luks sitesinde oturuyorum bende goruyorum ayakkabi ama aklima hic koydeki murtaza efendi gelmedi hatta aklimdan ayakkabilarini disari koymuslar da gecmedi ay ne bileyim cok ustten ustten konusmussunuz koylu insanlari asagilamak sizin haddinize degil benzetmeniz cok cirkin olmus..

Açıkcası bu durum beni de rahatsız ediyor insanların ayakkabılarını ite ite çıkmak zorunda kalıyorsunuz bir de bazıları çöp kovalarını da dışarıya koyuyor kimse kimsenin ayak kokusunu çöp kokusunu çekmek zorunda değil. Artık çoğu ev havuzlu saunalı spor salonlu lüks ayarında yapılıyor insan bıraz tertip düzen istiyor

Enteresan.
Gerçi nasıl bir apartman, ev planı olduğu da önemli.
Ev içerisinde ayakkabı hemen alınacak alan yoktur, giriş dardır ve böyle anlaşılıp bir yöntem geliştirebilir.
Bizim sitede en temel yasaklardan biri.
4 daire olduğu için alan çok büyük, kimse kimsenin kapısından geçmiyor ama yine de yasak çünkü ev içi alan mevcut.
Korona dönemine kadar kapı dışında ayakkabı çıkmasına da karşıydım, ev girişinde hemen tek adımla paspas alanı oluşturmak gerek.

İki yan sitemizde plan olarak her dairenin kapı önünde ayakkabılık bölümü var, eve dahil, ortak alan değil.
Müstakil evde kim ne yapıyorsa yapar ama toplu yaşamda bir zorunluluk bu ayakkabı meselesi.
haklısın bizde de yasaktı önceden çöpü bile saatinde koymak zorundayız.kameralarda var yönetim görüyor zaten.biz katta karar aldık birer de raf gibi ayakkabılıktan aldık en fazla 2 şer ayakkabı oluyor akşam 8 gibi eve geldik mesela sabaha kadar kalıyor sabah alıyoruz içeri öyle günlerce kalmıyor.virüsten çok korkar olduk 4 aydır koyuyoruz zaten .hergün de dışarı çıkmıyoruz haftada 3 anca konuyor idare ediyoruz.

Yeni bir siteye taşındık. Şehrin lüks sitelerinden biri. Yani kime sorsan bilir bu siteyi. Beş yıl önce yapıldı.

Oturan kesim genelde maddi durumu iyi insanlar. Memurlar, hekimler, müteahhitler, aileden zenginler falan. Okumak da çare olmamış yalnız bu insanların bir kısmına.

kapılarının önünde ayakkabı bırakıyorlar.

Köydeki murtaza efendinin kapısının önü gibi bizim kat. Yani insan o ayakkabıları içeri almaz mı. Bu kadar mı mağaradan getirdiğiniz kültürden vazgeçmezsiniz. Çocuklar da görgüsüz anababalarından ne öğrenirlerse onu yapıyorlar. Pes.

Yönetime söyledim. Hocam, haklısınız, uyarıyoruz diyorlar. Ama değişen bir şey yok. Çöp poşeti alıp bütün ayakkabıları çöpe at diyor şeytan.

Ya da duvara yazı mı asayım. Napayım.

Öğretmenim. Okulumda 40'a yakın öğretmen var. Büyük çoğunluğunun evine gitmişimdir. Hepimiz kapının önünde ayakkabılarımızı çıkarıyoruz. Ha tabi ki onlarca çift ayakkabı kapı önünde yigilmiyor, evde ayakkabılık diye bir şey var ama sizin dediğiniz olay başka. Demek ki biz mağaradan gelmişiz bugüne kadar hiç fark etmemiştim 🤔

Evet. Diyorum ki keşke benim de arkasına basılmış pis kokan ayakkabım olsa. Çok kıskanıyorum inan
Sen o ayakkabılarının arkasına basan delikanlı yiğit abileri aşağılarken dikkat et otobüste minibüste hanımlara yer veren hep o ayakkabısının üstüne basanlardan çıkıyor ama sen otobüs minibüs neyim bilmezsin Range Rower ın mı Porschen ni var kız arabanın modelini de söyle havandan geçilmez burada

belki pandemiden dolayi birakiyorlardır.
ayakkabiları içeri almayin demişlerdi çunku pandemi ilk çıktiginda
ben mesela kapida ayakkabi falan birakmayi hic sevmem ama son 7 8 aydir iceri almiyorum bu yüzden
ayakkabı birakmadigim icin medeni oldugumu düşünmedim, şuanda mecburen dişarda biraktigim icin medeniyetsiz olduğumu düşünmüyorum.
ayakkabiyi disarda birakmak hoş olmayabilir ama bunun medeniyetle bir alakası yok.

Görseldeki gibi bı görüntüyse çirkin evet bizde de kapı önü vestiyer var , ama merdiven kullanılan yerde bu tür yığılma yüzünden düşenler de olur kötü görüntü kokuyu geçtim.konuda tepki alan konu sahibinin konu amacından sapıp para ile medeniyeti aynı şey sanması . yanlış üslup doğru sözün celladidir maalesef konu sahibi de bunun kanıtı

Var ayakkabılığımız da hiç ayak kokmuyor çok şükür gelenler de hiç ayak kokuyor demedi belki bizim ayaklarımız kokmuyor kokanların evet zor olur
Yani bilemadim ama kapının önünde 7 çift ayakkabı duracağına içeri alsanız o 7 çifti ve evden çıkarken giymek istediğinizi alıp giyseniz daha iyi, daha güzel ve görüntt açısından daha doğru olmaz mı ? 1 2 çift değil 7 çift yani biraz fazla geldi 🙄🙄

Sen o ayakkabılarının arkasına basan delikanlı yiğit abileri aşağılarken dikkat et otobüste minibüste hanımlara yer veren hep o ayakkabısının üstüne basanlardan çıkıyor ama sen otobüs minibüs neyim bilmezsin Range Rower ın mı Porschen ni var kız arabanın modelini de söyle havandan geçilmez burada
kadın haksız ama bu kadar da üstüne gitmeyin öğretmen yahuu bu arabalara nasıl binsin aynı senin benim gibi orta halli bir arabası vardır işte :KK53:

nasıı yani içinde miydi?
Evet akşam gelmiştim eve,ben ayakkabıları çıkartıp girdim peşimden ayakkabıların sıcağına o girmiş hemen sanki yuva gibi 🤦🏼‍♀️ belki yarım saat geçti geçmedi markete inmem gerekti ayakkabıyı elime alır almaz top gibi içinden bi fırladı 🤭🤣 en son tüm apartman başıma toplanmıştı noooolduuuuu diye artık nasıl bağırdıysam 😂😂😂 küçük kömürlük faresiydi ama tatlıydı 😄

Yani bilemadim ama kapının önünde 7 çift ayakkabı duracağına içeri alsanız o 7 çifti ve evden çıkarken giymek istediğinizi alıp giyseniz daha iyi, daha güzel ve görüntt açısından daha doğru olmaz mı ? 1 2 çift değil 7 çift yani biraz fazla geldi 🙄🙄
Abarttım canım 7 değil ya 3 çift falan 2 renk spor bi tane de klasik bulunduruyorum prensesin üslubuna sinirlendim 7dedim dağınıklık takıntım var benim 7 çift zaten yapamam hepsi ayakkabılığımda kutularda

Biraz okudum da yorumları, konu sahibi sağlam linç yemiş.
Üslubu rahatsız edici olabilir ki ben öyle algılamadım.
Aksine ‘her şey yerinde yapılır’ sözü aklıma geldi.
Köy kültürü, köyde devam eder.
Her şey için geçerli bu, resmi ve koyu renk zorunlu bir davette çiçekli elbise giyeceğim diye diretmeye benzer bu.

Aldığımız her kültür zenginliğimizdir, köyümüze gider yer sofrasında yeriz, bahçede mangal yakarız ama toplu yaşama geldiğinde bir zahmet şehir ve toplum kurallarını gözetmek zorundayız.
Hala ‘ben böyleyim’ diye devam etmek niyedir, anlamıyorum, böyle ilerleyemeyiz.

Abarttım canım 7 değil ya 3 çift falan 2 renk spor bi tane de klasik bulunduruyorum prensesin üslubuna sinirlendim 7dedim dağınıklık takıntım var benim 7 çift zaten yapamam hepsi ayakkabılığımda kutularda
Heee ay.bende 7 cift deyince gözümde canlanan görüntüden öyle yazdm kusuruma bakmayın o zaman 🤗

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X