Kapiyi açmayan arkadaş(!)

revanche

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2013
1.670
1.931
83
Bazi arkadaslar vardir çat kapi gidersin bazilari vardir musait misin diye ararsin. Bekarken hep giderdim cok da misavirperverdir. Ki evlenip cocugu olduktan sonra cok fazla gitmedim. Musait degildir vs diye. En son bebegini tebrige gittigimde niye haber veriyorsun gel ben musaitim demesine ragmen bugun kapisini caldigimda şok yasadim. Icerden annesinin sesi geliyor bebek de agliyor. Annesi kapiya bak diyor. Sonra muhtemelen delikten bakiyor. Sonra evden çit cikmiyor.
Kendimi o kadar kotu hissettim ki. Istenmeyen cekilmeyen bir insan gibi hissettim. Ki ben her gittigimde sorarim musait degilsen sonra geleyim diye. Ilk defa boyle birsey basima geliyor. Yani ac kapiyi misafir var de musait degilim de. Nedir bu acmamazlik. Yarin birgun disarda elbet karsilasicaz ve ben nasil davranicam bilmiyorum. Cok kirildim ve cok incindim. Siz olsaniz ne yapardiniz? Anladiginizi belli edermiydiniz?

Ederdim tabiki cnm.geçen size geldim içerden ses geldi hırsız sandım bir an ama baktım kapıda zorlama yoktu tv mi açık. Bırakıyorsunuz gibi ima ederdim her halde anlar o kadarını.ben aramadan gitmem ama sizin aranızdaki diyalog farklı olduğu için bir şey diyemem

Bazi arkadaslar vardir çat kapi gidersin bazilari vardir musait misin diye ararsin. Bekarken hep giderdim cok da misavirperverdir. Ki evlenip cocugu olduktan sonra cok fazla gitmedim. Musait degildir vs diye. En son bebegini tebrige gittigimde niye haber veriyorsun gel ben musaitim demesine ragmen bugun kapisini caldigimda şok yasadim. Icerden annesinin sesi geliyor bebek de agliyor. Annesi kapiya bak diyor. Sonra muhtemelen delikten bakiyor. Sonra evden çit cikmiyor.
Kendimi o kadar kotu hissettim ki. Istenmeyen cekilmeyen bir insan gibi hissettim. Ki ben her gittigimde sorarim musait degilsen sonra geleyim diye. Ilk defa boyle birsey basima geliyor. Yani ac kapiyi misafir var de musait degilim de. Nedir bu acmamazlik. Yarin birgun disarda elbet karsilasicaz ve ben nasil davranicam bilmiyorum. Cok kirildim ve cok incindim. Siz olsaniz ne yapardiniz? Anladiginizi belli edermiydiniz?

Belki evde davet ederken hesap edemediği olağanüstü bir durum var.
Ne bileyim taze bir kavga, gerginlik ortamı...
Anladığımı belli ederdim ama "herhalde müsait değildin" diye anlayışla karşıladığımı da belirtirdim.

ben hiç çaktırmayan tiplerden değilimdir. anında mesaj atardım kapıdan ayrılır ayrılmaz. işin vardıysa gelmezdim zaten çok üzüldüm.. diye. bu duygularla yüzüne oynamayın söyleyin gitsin. belki gerçekten akla gelmeyecek bir sebebi vardır. ya da öğrenmiş olursunuz aranızdaki muhabbetin seviyesini.

Ne kadar samimi de olsam çat kapı gelen birine herzaman gıcık olmusumdur. Ama hiç kapıyı da acmadigim olmadı. . Peki sizin geldiginizi tahmin etti mi acaba ? Aramadan falan direk gitti iseniz

Tanrı misafirisiniz sonuçta. kapı açmamak çok ayıp olmuş. zaten sürekli yaptığınız bir şey değilmiş sanırım.

Ne kadar samimi de olsam çat kapı gelen birine herzaman gıcık olmusumdur. Ama hiç kapıyı da acmadigim olmadı. . Peki sizin geldiginizi tahmin etti mi acaba ? Aramadan falan direk gitti iseniz
Evet aramadim. Fakat 4 gun once ugradigimda annesi gidecegini soyledi. Ben de haftaici gelirim dedim gitmeden goreyim. Annesi de dedi zaten niye gelmiyorsun hic. X i yalniz birakma vs vs.. Anlam veremedim. Ben de çat kapiyi hic sevmem ama ayni apartmandayiz ve samimi idik. Agzimin payini aldim zaten.

Hoş olmamış evet ama yine de bebekli eve keşke aramadan gitmeseydiniz. Samimiyetinizin derecesine bağlı biraz tepkiniz. Eğer anlayış gösterip atalatabileceğiniz birşeyse hiç söylemeyin ama bir daha da aramadan gitmeyin. Ama yok ben söyleyeceğim derseniz de kırmadan söyleyin.

Çok zor durum benim başıma gelse herhalde bir daha arayamazdım bile. Ama işte diyorum ya muhabbetinize bağlı biraz. İstersen güzel bir mesaj yaz.

Nezaketen arayip haber vermene gerek yok dese de kimsenin evine cat kapi gitmeyin.
Hele bebekli birinin evine asla.
Simdi kapiyi acsa sana musait degilim dese ve gonderse rahatsiz olmayacak miydin yani?
Zaten musait degilim diye gonderemezdi bence.
Keske cat kapi gitmeseydiniz. Neyse olan olmus, kirilmayin. Size ozel bir davranis degildir bu.

Nezaketen arayip haber vermene gerek yok dese de kimsenin evine cat kapi gitmeyin.
Hele bebekli birinin evine asla.
Simdi kapiyi acsa sana musait degilim dese ve gonderse rahatsiz olmayacak miydin yani?
Zaten musait degilim diye gonderemezdi bence.
Keske cat kapi gitmeseydiniz. Neyse olan olmus, kirilmayin. Size ozel bir davranis degildir bu.
Keşke.. Ne kadar aptalim dusuncesizim diye kendimi yiyip bitirdim ciktiktan sonra. Ama olan oldu. Bir daha cat kapi mi aslaaa..

Habersiz gitmeniz doğru bisey değil. " Kapim herzaman acik, ayy biraz daha otursaydiniz, istediğiniz zaman gelin." vs genelde bunlar nezaketen kullanılan cumlelerdir. O, öyle dedi diye çat kapı gidilmez. Muhtemelen ev cok daginiktir vs birde yeni bebeği olmuş. Belkide sizinle ugrasmaya vakti yoktur.

Evet aramadim. Fakat 4 gun once ugradigimda annesi gidecegini soyledi. Ben de haftaici gelirim dedim gitmeden goreyim. Annesi de dedi zaten niye gelmiyorsun hic. X i yalniz birakma vs vs.. Anlam veremedim. Ben de çat kapiyi hic sevmem ama ayni apartmandayiz ve samimi idik. Agzimin payini aldim zaten.

Ama sizin olduğunuzu bilmiyor olabilir

Çat kapı gelen insanları hep çok anlayışsız dusuncesiz bulmusumdur. Belki evi toparlayamadi temizleyemedi ya da belki çayın yanına koyacak bisisi yok yanı her ihtimali düşünmek lazım biz buna anlayış diyoruz ama kendi demiş aramadan gel diye dolayisiyla haksız duruma düşmüş oluyor.

Her zaman gel beklerim ,x i yanlız bırakma.Bunlar klişe laflar.
Aramana gerek yok gel demek de nezaketen..
Çat kapı gidilmez bir yere..
Çat kapıyı bırak bir gün önceden haber verilmesi taraftarıyım...

İçinize atmaya gerek yok
Direk söyleyin Fark ettiğinizi ve üzüldüğünüzü
Sonra mesafe koyun
Dürüstçe bir davranış değil yaptığı

Back
X