Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
ama haber vermene ne gerek var çık gel demiş..
ben bebekliyim öyle diyemem. özellikle haber verin derim. madem kendine güvenmiyorum öyle demeseymiş..
Nezaketen soylemis olabilit. Bide o an evdeki durumu bilemezsin
Bebek agliyor, anneanne kapiyi acamiyor belki annede musait degildi
Bazi arkadaslar vardir çat kapi gidersin bazilari vardir musait misin diye ararsin. Bekarken hep giderdim cok da misavirperverdir. Ki evlenip cocugu olduktan sonra cok fazla gitmedim. Musait degildir vs diye. En son bebegini tebrige gittigimde niye haber veriyorsun gel ben musaitim demesine ragmen bugun kapisini caldigimda şok yasadim. Icerden annesinin sesi geliyor bebek de agliyor. Annesi kapiya bak diyor. Sonra muhtemelen delikten bakiyor. Sonra evden çit cikmiyor.
Kendimi o kadar kotu hissettim ki. Istenmeyen cekilmeyen bir insan gibi hissettim. Ki ben her gittigimde sorarim musait degilsen sonra geleyim diye. Ilk defa boyle birsey basima geliyor. Yani ac kapiyi misafir var de musait degilim de. Nedir bu acmamazlik. Yarin birgun disarda elbet karsilasicaz ve ben nasil davranicam bilmiyorum. Cok kirildim ve cok incindim. Siz olsaniz ne yapardiniz? Anladiginizi belli edermiydiniz?
Bebeği olan hiç bi arkadaşıma yemek yaptırmadım, yaptırmam. En baştan tembihlerim istemiyorum diye yemek yapma huyu olan arkadaşlarıma. Ben eve giderken çiğ köfte, döner, pizza, pide tarzı birşeyler alıyorum beraber yiyelim diye. Ama bebek yüzünden ev dağınık bahanesinin ardına sığınıp kapı açmamak da kaba geldi. Yani tabii ki haber vermeden gidilmez ama konu sahibi yakındık diyor. Çok yakın arkadaşlarıma çat kapı gitsem ev dağınık olsa da sevinirler beni görünce. Beraber topluyoruz ya da bebekliyse birimiz bebeğe bakıp diğerimiz evi topluyoruz. Yakın insanlar arasında bunlar problem olmamalı. Dedikodu yapıp kınayacak insanlarla zaten arkadaş olunmaz.Ben arkadaşınızın yaptıgının yanlışolduğunu düşünüyorum.sonuçta evin dağınık olması mı önemli arkadaşımı kırmakmı benimde bebeğim var arkadaşlarımı çağramıyorum ev dağınık sürekli diye arkadaşlarımı tembihledim bana çat kapı gelin ben davet edemiyorum evim dağınık haberli gelirseniz iki ayağım bi pabuca girer bebekle ilgilenemem beni böle kabul edin dedim.şimdi sölemeden gelen oldumu onlar bebeği severken ben hemen 5dk ortalıgı toplayıp bebeği yatırıyorum ve kahve keyfi yapıyorz acıkırsak beraber kısır türü yapıyoryz dahasına gerek yok evimi yemeye gelmiyo beni görmeye geliyo
Bazi arkadaslar vardir çat kapi gidersin bazilari vardir musait misin diye ararsin. Bekarken hep giderdim cok da misavirperverdir. Ki evlenip cocugu olduktan sonra cok fazla gitmedim. Musait degildir vs diye. En son bebegini tebrige gittigimde niye haber veriyorsun gel ben musaitim demesine ragmen bugun kapisini caldigimda şok yasadim. Icerden annesinin sesi geliyor bebek de agliyor. Annesi kapiya bak diyor. Sonra muhtemelen delikten bakiyor. Sonra evden çit cikmiyor.
Kendimi o kadar kotu hissettim ki. Istenmeyen cekilmeyen bir insan gibi hissettim. Ki ben her gittigimde sorarim musait degilsen sonra geleyim diye. Ilk defa boyle birsey basima geliyor. Yani ac kapiyi misafir var de musait degilim de. Nedir bu acmamazlik. Yarin birgun disarda elbet karsilasicaz ve ben nasil davranicam bilmiyorum. Cok kirildim ve cok incindim. Siz olsaniz ne yapardiniz? Anladiginizi belli edermiydiniz?
Üstelik bebegi de daha 1 aylık. Evi daginik olsa bile normal sartlarda evine devamli giren cikan bir insanim. Bu konuda ayip olur vs diye dusunecek bir durum yok. Dedim ya anlam veremedim. Ama iyi yonden bakiyorum yine de. Cünkü benim bir kusurum yok ona karsi. Kendi problemlerinden kaynakli bir durum ama yine de anladigimi hissettirmessem catlarim.Tamam ev pis olabilir dağınık olabilir ama sormana gerek yok gel diyen kendisi demeseymiş.
Belli ki çok yakın arkadaşınız o yüzden kırılmışsınız. Yakının için ev pis olsa dağınık olsa ne olcak sanki onu ayıplıcak mısınız çocuklu ev öyle olur.
Ama verdiğiniz değeri haketmemiş demek ki. Ben olsam kesin kırgınlığımı söylerdim. Sonuçta bundan sonra bu olay hiç olmamış gibi ona normal davranmaya devam edemezsiniz. O da kırıldığınızı anlasın eğer size gerçekten değer veriyorsa telafi etmeye çalışsın. Eğer sallamazsa da samimiyeti kesersiniz. Böylelikle son bir şans vermiş olursunuz.
Üstelik bebegi de daha 1 aylık. Evi daginik olsa bile normal sartlarda evine devamli giren cikan bir insanim. Bu konuda ayip olur vs diye dusunecek bir durum yok. Dedim ya anlam veremedim. Ama iyi yonden bakiyorum yine de. Cünkü benim bir kusurum yok ona karsi. Kendi problemlerinden kaynakli bir durum ama yine de anladigimi hissettirmessem catlarim.
Ben birgun evde temizlik yapiyorum ama heryer heryerde. Eski karsi komsum tasinmisti. Sonra ziyarete gelmis cat kapi hem de bebegiyle. Aldim tabiki eve. Kahve yaptim evde bisey de yoktu. Kuruyemis vardi biraz. 1 saat kadar oturduk mutfakta sonra gitti. Ne oldu benim incilerim dokulmedi ona karsi ayip da olmadi. Kapiyi acip musait degilim deseydim de eminim ki alinmazdi. Samimiyet budur iste. Ama herkes bir degil. Kimisi icin 1 hafta onceden haber vermek gerekiyor. Zamanla taniyor insanlar birbirini. Ama bazen iste extrem durumlar cikabiliyor demek ki.Ev hali müsait olmayabilir, ancak size kapıyı açmamakla ayıp etmiş açıp kabul etmeliydi ve kusura bakma çocuk var evim dağınık derdi bukadar..
Nr olursa olsun insan evine geleni geri çevirmemeli durumunu izah etmeli hepimiz insanız evin dağınık olsa ne olur bir güler yüz iki muhabbet, artık gelenek görenek kalmadı...Çok üzücü...