Kapiyi açmayan arkadaş(!)

Yaptığı çok yanlış bence de hissettir ama belki de lohusa olduğundan böyle yapıyordur. Lohusaların psikoloji bozuk oluyo diyorlar korkuyom ben de valla.
Evet lohusalik durumunu tamamen gozardi etmisim. Olabilir. O yonden hic bakmamistim.
 
cat kapı misafir sevmem hazırlanmam lazım oncesinde..ama soylede bir durum var gelenide kapının onunde bırakmam nolursa olsun bu da cok ayıp
 
Çat kapı gitmek hoş değil ama samimi olduğum insandan halim nolursa olsun çekinmem ve çat kapı gelebilirsin diyorsam gerçektende gelebilirsin demek istemişimdir. Ya senin zannettğin gibi samimi değilsiniz ya sadece laf olsun diye istediğin zaman haber vermeden gel demiştir.
Ne olursa olsun evde onca gürültü patırtı varken kapıya gelen komşuya evde yokmuş takliti yapmak çok ayıp. Ben olsam gördüğümde "geçen geldim kapıya vurdum sesinizde vardı açmadın" derdim. Duramazdım :)
 
Ben birgun evde temizlik yapiyorum ama heryer heryerde. Eski karsi komsum tasinmisti. Sonra ziyarete gelmis cat kapi hem de bebegiyle. Aldim tabiki eve. Kahve yaptim evde bisey de yoktu. Kuruyemis vardi biraz. 1 saat kadar oturduk mutfakta sonra gitti. Ne oldu benim incilerim dokulmedi ona karsi ayip da olmadi. Kapiyi acip musait degilim deseydim de eminim ki alinmazdi. Samimiyet budur iste. Ama herkes bir degil. Kimisi icin 1 hafta onceden haber vermek gerekiyor. Zamanla taniyor insanlar birbirini. Ama bazen iste extrem durumlar cikabiliyor demek ki.
İnsanlık hali.ne güzel bir davranış göstermişsiniz tebrik ederim :KK36:
 
Çocuklu veya çocuksuz farketmez bence çat kapı gidilmemeli kimseye en azından 10-15 dk önce arayıp haber verilmeli diye düşünüyorum.. İnsanlık hali her şey olabilir ağda,temizlik,hastalık,dağınıklık,depresyon gibi gibi bir sürü şey.. Çevremdeki herkese de söylerim çat kapı misafir sevmem diye herkes bilsin ona göre davransın, haber verip gelen misafirin başımın üstünde yeri var :KK16:
 
Bebekli ev inanın çok zor. Hele de bebek gazlıysa , emmiyorsa. Göğüsler olmuş bir taş saç baş dağılmış uyku deseniz hak getire. Öyle bir halde olmuş olabilir.
 
Kimseye habersiz gitmeyin derim.
Arkadaşınız ne zaman istersen gel demiş ama müsait olmayacağı zamanlar muhakkak olur,küçük bebekle hayat çok zor,kızım bebekken kaç tencere yaktım ocakta unutup ,evim ne haldeydi bir ben bilirim. Bu sebeple müsait olamadığını düşündüm ben ama yinede kapı acmamak hoş olmamış. Açıp "bebeği uyutuyorum ,biraz huysuz,kusura bakma" diyebilirdi.
Söylemek istiyorsanız"geldim dün ama evde yoktunuz sanırım"diyebilirsiniz. Onun size vereceği cevaba göre hareket edersiniz. Belkide söyler evdeydim acamadım kapıyı vs diye.
 
Haber vermene gerek yok demek nezaketen söylenmiş bir ifadedir genelde. Çat kapı gelinmesi gerektiği anlamına gelmez bence. Sürekli gitmemişsin ama Ev müsait değilse açamamıştır olabilir. Bence kırılma.
 
bu durum benim başıma geldi
çok çok kırıldım ama sonra karşılaştık komşum oluyor zaten
dedi üstün müsait değildi giyinene kadar sende gittin dedi
ama hala kırgınım
 
Aramadan gelene çok gıcık olurum. Arama gerek yok denmesi samimiyet içerir ama aranmadan asla gidilmemeli bence. Aramadan da hicbir zaman gitmedim.Herkeste var cep telefonu sonucta. Bu devirde 2 dk arayip sorulmamasi garip bana göre.
Kafama göre ben de acmayabilirim.
Habersiz gelene açmam kapıyı. Bi komşum var bi defa kapıyı açtım baktım terlikleri çıkarıyor eve girecek buyur etmeden. Ben de işten geldim üstümü çıkarmadan mutfaga girmişim eşimle yemek yapıyoruz adamı işe yollayacam. Tabi almadım içeri, bi daha da kapıyı açmıyorum. Samimi arkadaşım olsaydı kapıdan çevirmek yerine kapıyı açmazdım sanırım
 
Belki morali bozuktu ağlamısti o halde de dışarı çıkma ve konuşmak istememis olabilir. Sizde habersiz gitmissiniz bence takmayin yolda görünce de birsey olmamis gibi davranin ama samimi olamazsiniz hemen kirginliktan sonra. Eğer o yanlış yaptığıni düşünüyorsa sizi davet eder
 
bu durum benim başıma geldi
çok çok kırıldım ama sonra karşılaştık komşum oluyor zaten
dedi üstün müsait değildi giyinene kadar sende gittin dedi
ama hala kırgınım


bence hala kırgın olmanı gerektirecek bi durum yok açıklaması çok mantıklı. ve ne kadar samimi olursanız olun belki o an sadece yalnız kalmak istiyodur belki size özel bi durum değildir. kapıyı açmamak ne kadar ayıpsa haber vermeden gitmek de o kadar ayıp bence. sonuçta siz karşınızdaki insanı kaale almamış gibi oluyorsunuz müsait mi değil mi evde mi işi mi var umursamadan pat diye gidiyorsunuz. bence samimiyet bu değil..
 
arkadaşım o zaman sana tek tavsiyem kırıldığını kesinlikle belli et bu durum kafanda soru işareti olarak kalmasın yoksa her zaman üstünüzde ilişkinizde bu durumun gölgesi olur eskisi gibi olamazsın eğer söylemezsen. kesinlikle söyle ve açıklamasını dinle zaten eminim bi açıklama yapıp özür diliycektir. ama tekrar söylüyorum samimiyet pat diye habersizce evine gitmekten ibaret değil, onun yaptığı ne kadar ayıpsa senin yaptığın da o kadar ayıp. bence aslında şuan eşit durumdasınız karşılıklı olmuş ayıplar.
 
Back
X