• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kapıyı kitledimmi ütüyü çektimmi ocağı kapattımmı derdiii

Sizlerde ne boyutta bilmiyorum ama bende had safhada..
Gece yatarken kapıyı kitliyoruz emin olmak için tekrar bakıyorum yatıyorum eşime kitlemişmiydik diye soruyorum
Dışarı çıkıp 6 kat inip geri çıktığımı bilirim kapıya bakmak için.
Ütüyü çektimmi diye odaya girip tekrar bakıyorum.
Sigarayı nereye söndürdüm diye emin olmak için tekrar bakıyorum.
Dışarı çıktığımda ocağın altını kapatmışmıydım diye aklıma gelir komşuyu ararım gazı kapattırrım. Yangın çıksa ararlardı zaten diyip kendimi avutuyorum. İyice cinsleştim.
Sizlerle aynımıyız yoksa ben takıntılımıyım.
aynı olay bendede var yatarken bile kontrol ederim ama artık duamı okuyup bu hısden kurtuldum gibi Allah a emanet ediyorum cunki

Eşim de sofben ocak açık kaldı telasindasir hep.. yarı yoldan geri dönmekten bıktık.. kapatirken sesli şekilde "ocağı kapadim" diyor.. o zaman aklı kalmıyor.. OKB durumu olan arkadasima doktor bunu onermisti.. dusundugune emin olunmuyor ama söylediğin akilda kalıyor..

nasıl geçti peki?
Bunun icin kendimi cok zorladim mesela resim cekmeyi biraktim,100 kere kontrol ederdim fisi cektim mi diye hatta cekik gordugum halde prizi eller cekmisim derdim.onu yapmayi biraktim.Kackere apartmanin kapisimdan yukari cikar tekrar tekrar bakardim onu biraktim.Tabiki kolay olmadi ama internetten arastirdigimda bunun ciddi rahatsizliga kadar gittigini goruncr surekli kendimi telkin ettim.Ben galip gelicem dedim şükür ben galip geldim

Can'ım ne kadarlık evlisiniz bilmem ama.Ben yeni evlendiğim ilk aylarda,yaklaşık 1 yıl da olabilir hep böyle tedirgindim gazı kapattım mı,kombiyi kapadım mı,fişten fön makinesini çektim mi falan diye,fakat öncesinde böyle sorumluluğum yoktu o yüzden kendi evim olunca temkinli olmak adına böyle davrandım.E yaşantıya alışıp,artık tecrübelenince bu korkularım gitti.Pratiklik kazandım.Blki geçer senin de.

Psikiyatriste başvurmalısın ve emin ol faydasını göreceksin.Bir kaç seferde bile kaygılarından kurtulursun.

Sizlerde ne boyutta bilmiyorum ama bende had safhada..
Gece yatarken kapıyı kitliyoruz emin olmak için tekrar bakıyorum yatıyorum eşime kitlemişmiydik diye soruyorum
Dışarı çıkıp 6 kat inip geri çıktığımı bilirim kapıya bakmak için.
Ütüyü çektimmi diye odaya girip tekrar bakıyorum.
Sigarayı nereye söndürdüm diye emin olmak için tekrar bakıyorum.
Dışarı çıktığımda ocağın altını kapatmışmıydım diye aklıma gelir komşuyu ararım gazı kapattırrım. Yangın çıksa ararlardı zaten diyip kendimi avutuyorum. İyice cinsleştim.
Sizlerle aynımıyız yoksa ben takıntılımıyım.
Bu sorun bende de var önceden yoktu ta ki ütüyü fişte takılı unutup manisaya gidene kadar ki bir gece kaldık eve bir döndüm fiş takılı ütünün ışığı yanık buhar kazanli ütü öylece duruyodu valla ondan sonra 10 kere de olsa girip bakıp öyle çıkıyorum 2 sene oldu bu olay olalı hala eşim bilmiyo mesela. bildiğin ev yanıcak haberimiz yok hiç bir şeyden şimdi çok takıntılı hale geldim hele ki tatile gitcegimiz zaman daha beterim baktığım kontrol ettiğim yerlere tekrar ben bakıyorum ardından bi de eşime baktiriyorum ben unutuyorum sen bak emin ol diye

Benim de yakın arkadaşım bu dertten müzdarip ve ütüydü ocaktı derken inanılmaz kaygılar yaşıyor. Hem bu obsesif durumundan ötürü hem de bunun yarattığı kaygıdan dolayı tedavi gördü. İlaç kullandı ama terapilere pek düzenli devam etmedi. Bence terapi bu işin en önemli ayağı. Sadece ilaçla tedavi eksik kalıyor gibi..Bana birgün dediki ütüyü yanımda götüreceğim başka türlü rahat edemem. Ben de prizin fotoğrafını çek dedim. O gün çok gülmüştük ama gerçekten artık evden çıkarken öyle yapıyor. Fotoğraf çekiyor, gün içinde bakıyormuş kaygıları azalıyormuş.

Gecenlerde bir haber okudum...aileye uyku spreyi sikip uyutan bir serefsiz haberi....
O zamandan beri bende de cam ve kapi kinusu aynen boyle...yalniz degilsiniz...

Back
X