kapkaranlıgım

Benim cocuğum yok henüz, belki sizi tam olarak anlayamam. Ancak ben 8-9 yaşında bir erkek çocuğunun lösemi teşhisiyle hastaneye giderken 1 ay boyunca aynı ortamdaydım. Anne ölum hepimize yakin degil mi derdi. Sadece hastalar ölmüyor degil mi derdi. Bunu yazarken ağliyorum. Hayatta çok zorluklar var.

Aynı tarihlerde benzer şeyler yaşadım bende.2012 de down sendromlu bir kızım oldu benimde.ama çocuk dünyaya getirmek herşeyi göze almak demek,iyi günude kötü günüde kabullenmek demek.bırakmayın kendinizi çocuklarinizin size ihtiyacı var,hayatta herşey bizler için.

sadece icimi dokmek icin yaziyorum yoksa cildiracagim. esasinda guzel bir hayatim vardı. aslinda pozitif bir insandim ama artik o kadar yoruldum ki. gelecegime bakinca kapkaranlik. hersey 2012 de 640 g dogan kizimla basladi. o kadar zordu ki. hala zor. kizimin kalici bir rahatsizligi yok şükür ancak cigerleri o kadar hassas, bunyesi o kadar narinki hep hasta hep oksuruyor. o oksururken ben duvarlari yumrukluyorun artik. dusunebiliyor musunuz 3,5 yasinda ve 10 kilo. simdiye kadar hep onun icin mucadele ettik. hep hastanelerdeyiz. 2. kizimda hersey guzel ne kadar kolay buyuyor derken kalcasi cikikmis. 4.5 aydir alci ve aparatta. hastanelerin bi ortopedi bolumunu ezberlememistik onu da bu sayede ogrendik. buda gececek az kaldi sonu guzel derken kizimda gelisim geriligi farkettim. herkes dalga gecti. ancak bugun dr gel. pediatriye yonlendirdi. buyuk ihtimalle otistik geriligi olan bir kizim var. ayrica yazdan beri kilo almamis aksine vermiş. o kadar yoruldum ki. basimi alip gidesim var ölsem bir kurtuluş sanki. bir insanin hicbirseyimi kolay olmaz, maddi manevi herşey icin mucadele etmek zorunda miyim ben. Allah' im ben ne yapacagim
arkadaşım öncelikle çok geçmiş olsun benim de oğlum 27 haftalık ve 1 kg doğdu ciğerleri hiç gelişmemişti 4 yaşına kadar sürekli rahatsızlanırdı sonra yavaş yavaş toparladı profesyonel destekle geç konuştu tuvalet eğitimini çok geç tamamladı ama yine de çok şükür diyorum kalıcı fiziksel bir hasarı yok premature olup kalıcı hasarı olan çok bebek var çünkü bu arada bize de otizm ve gelişim geriliği dendi inan uğraş çaba ile şu an eser bile kalmadı hepsi düzelecek sakın yılma ikinci çocuğun kalça çıkığı da tedavi edilebilir bir durum çok şükür bu süreçte eşin ve varsa annen destek olabilirse çok rahatlatır seni sakın ümitsizliğe düşme çocuğuna destek ol senden başka tutunacak dalı yok

sadece icimi dokmek icin yaziyorum yoksa cildiracagim. esasinda guzel bir hayatim vardı. aslinda pozitif bir insandim ama artik o kadar yoruldum ki. gelecegime bakinca kapkaranlik. hersey 2012 de 640 g dogan kizimla basladi. o kadar zordu ki. hala zor. kizimin kalici bir rahatsizligi yok şükür ancak cigerleri o kadar hassas, bunyesi o kadar narinki hep hasta hep oksuruyor. o oksururken ben duvarlari yumrukluyorun artik. dusunebiliyor musunuz 3,5 yasinda ve 10 kilo. simdiye kadar hep onun icin mucadele ettik. hep hastanelerdeyiz. 2. kizimda hersey guzel ne kadar kolay buyuyor derken kalcasi cikikmis. 4.5 aydir alci ve aparatta. hastanelerin bi ortopedi bolumunu ezberlememistik onu da bu sayede ogrendik. buda gececek az kaldi sonu guzel derken kizimda gelisim geriligi farkettim. herkes dalga gecti. ancak bugun dr gel. pediatriye yonlendirdi. buyuk ihtimalle otistik geriligi olan bir kizim var. ayrica yazdan beri kilo almamis aksine vermiş. o kadar yoruldum ki. basimi alip gidesim var ölsem bir kurtuluş sanki. bir insanin hicbirseyimi kolay olmaz, maddi manevi herşey icin mucadele etmek zorunda miyim ben. Allah' im ben ne yapacagim
Size söyle bişey soylemek isterim oncelikle sabredin ve dua edin Rabbim hepimizin dertlerine deva olsun inşallah. Benim ablamin kızinda bi hastalık var ölene kadar bi hap kullanacak ama öyle beterdiki gitmedikleri doktor nerdeyse kalmadi kızımız asla kilo almior ve kulaklari bile o kadar seffaftiki gozler şaşı bacaklar carpık zar zor yürüyen yillarca tedaviler ameliyatlar herkes artık bu çocuğu böyle kabul edin düzelmez diye guya yıkıcı teselliler ızdirab gibi geçen ve hiç bitmeyen aci...sonraeniştem dediki ben ne için baba oldum kızımın iyileşmesi için elimden bumu geliyor başka doktorada göturmeliyim dedi ve basardık artık kilo alimi basladi ama taa 8. Sınifta.. Rabbime şükürler olsun şu an ingilizce öğretmeni bu yil mezun oldu ve ilk tercihlerde yerleşti o bütün hastaliklardan eser yok şükür herkes bu çocuk özurlü kabul edin derken yılmadık iyikide ümitsizliğe kapilmadık.yegenimle ayni hastalığı olan yaşıtı erkek cocuk şu an boyu kisa zeka geriliği var ama yegenim hepsini yendi sizde ümitsizliğe kapılmayın Rabbim yardimci olsun

Size söyle bişey soylemek isterim oncelikle sabredin ve dua edin Rabbim hepimizin dertlerine deva olsun inşallah. Benim ablamin kızinda bi hastalık var ölene kadar bi hap kullanacak ama öyle beterdiki gitmedikleri doktor nerdeyse kalmadi kızımız asla kilo almior ve kulaklari bile o kadar seffaftiki gozler şaşı bacaklar carpık zar zor yürüyen yillarca tedaviler ameliyatlar herkes artık bu çocuğu böyle kabul edin düzelmez diye guya yıkıcı teselliler ızdirab gibi geçen ve hiç bitmeyen aci...sonraeniştem dediki ben ne için baba oldum kızımın iyileşmesi için elimden bumu geliyor başka doktorada göturmeliyim dedi ve basardık artık kilo alimi basladi ama taa 8. Sınifta.. Rabbime şükürler olsun şu an ingilizce öğretmeni bu yil mezun oldu ve ilk tercihlerde yerleşti o bütün hastaliklardan eser yok şükür herkes bu çocuk özurlü kabul edin derken yılmadık iyikide ümitsizliğe kapilmadık.yegenimle ayni hastalığı olan yaşıtı erkek cocuk şu an boyu kisa zeka geriliği var ama yegenim hepsini yendi sizde ümitsizliğe kapılmayın Rabbim yardimci olsun
aglattin beni

Benim cocuğum yok henüz, belki sizi tam olarak anlayamam. Ancak ben 8-9 yaşında bir erkek çocuğunun lösemi teşhisiyle hastaneye giderken 1 ay boyunca aynı ortamdaydım. Anne ölum hepimize yakin degil mi derdi. Sadece hastalar ölmüyor degil mi derdi. Bunu yazarken ağliyorum. Hayatta çok zorluklar var.
Bende oğlumu dogurdugum da kuveze almislardı sarılık için nasıl aglamıstim sonra emzirmeye gittigimde bi babanin feryadini duydum bebegini kaybetmiş Rabbim ona sabirlar versin..sonra dedimki ben iki gün sonra geçecek bi hastalık için agliyorum burda bi baba evladini kaybetmis sustum nefes almasi bana yetti oglumun şimdi hala huysuz aksi ama kızamiyorum şükürler olsun Rabbime bugunde bebegime sarılıp uyuma firsati verdigi için

arkadaşım öncelikle çok geçmiş olsun benim de oğlum 27 haftalık ve 1 kg doğdu ciğerleri hiç gelişmemişti 4 yaşına kadar sürekli rahatsızlanırdı sonra yavaş yavaş toparladı profesyonel destekle geç konuştu tuvalet eğitimini çok geç tamamladı ama yine de çok şükür diyorum kalıcı fiziksel bir hasarı yok premature olup kalıcı hasarı olan çok bebek var çünkü bu arada bize de otizm ve gelişim geriliği dendi inan uğraş çaba ile şu an eser bile kalmadı hepsi düzelecek sakın yılma ikinci çocuğun kalça çıkığı da tedavi edilebilir bir durum çok şükür bu süreçte eşin ve varsa annen destek olabilirse çok rahatlatır seni sakın ümitsizliğe düşme çocuğuna destek ol senden başka tutunacak dalı yok
benimkide insallah duzelur artik. bizde 2 ay once konuşmaya basladik ama hic susmuyor simdi. krese gonderin dedi dr krese gidiyor bir yildir. kucugudemi kreşe versek diyorum.

içim titredi yazınızı okurken gözyaşlarımı tutamadım. İnsanoğlu ne çabuk unutuyo başından geçenleri.Rabbim tez zamanda evlatlarınıza şifa versin inşallah dualarıma bundan sonra sizi de dahil edicem.

Bende oğlumu dogurdugum da kuveze almislardı sarılık için nasıl aglamıstim sonra emzirmeye gittigimde bi babanin feryadini duydum bebegini kaybetmiş Rabbim ona sabirlar versin..sonra dedimki ben iki gün sonra geçecek bi hastalık için agliyorum burda bi baba evladini kaybetmis sustum nefes almasi bana yetti oglumun şimdi hala huysuz aksi ama kızamiyorum şükürler olsun Rabbime bugunde bebegime sarılıp uyuma firsati verdigi için
eger kucugum otizmliyse ömür boyu yardimimiza muhtac olacak. hayat o kadar acimasiz ki . onun icin cok üzülüyorum.

Bi yazida okumuştum otizmli cocuklar dünyanın en sevgi dolu insanlari diye onlar asla kötülük düsünmez herseyi herkesi severlermiş aslinda kötünün iyisi yani yanlış konusuyosam affola ama tvlerde izliyoruz taciz edenler katil olanlar neler neler eğer bebeginiz otizmliyse onu sevginizle büyütun ve bilin asla komseye kötülük etmeyecek ve inşallah ahirette yeri cennetin en guzel köşesi.ve inşallah otizm degildir Rabbim sifalar versin

Benim oģlumunda inek sütü alerjisi var ve en ilerisiymis yani dtlar dioki sadece deride yara olmakla kalmiyo eğer alerjisi gecmeden bu ürunlerden çok yerse Allah korusun kaybedebilirsiniz diye ve kaynana da (şimdi artık görüşmüyoruz bin şükür )artık amacı neyse torunum torunum der her geldiginde bi kutu çikolata getirir zorla yedirmeye calisirdi ben engelledigimdede sen çocuk kıskaniyosun benden diye kavgalar ederdi ama ben o ne derse takmadim yani hanfendi istiyo diye oğlumumu kaybedeyim sizde kimseyi takmayin bırakin eşiniz yardım etmesin herkesin vebali kendine siz en iyisini yapin yeter

Her anne guclu ve harikadir benim gozumde. Siz de çocuklarınız için mükemmel bir annesiniz. Yaşadığınız artik gücüm tükeniyor hissi daha iyi bir anne olmak için biraz daha gücüm olsa istegi aslında.

Otizm li bir çok birey var hayatına kimseye bağımlı olmadan devam eden ve meslekleri olan.
Cocuklara etiket yapistirmaya pek bir meraklı olduk toplum olarak. Daha bebekten başlıyor kolik, biraz büyüyünce hiperaktif okula başlayınca hmm dikkat dağınıklığı var bunun, ergenlik zamanında depresif, pesimist, üniversitede asosyal, siyasi görüşü faşist, dini gorusu bilmem ne ist........
Boşverin
Güçlü olun çocuğunuza ne verebiliyorsaniz onu verin
Elinizden geleni yaptıktan sonra gerisi boş.
Sağlıklı da olsa hasta da olsa eksikte olsa neyse imkan olarak o yapılır.
Ortopedik olan problem alçı ve atelle çözülür inşallah. Erken fark edilmiş olması büyük şans. İleride tüm sosyal hayatını etkileyecek bir etiketten kurtulmuş oluyor böylece. Yavrucak biraz eziyetini çekiyor ama yanında sizin gibi bir annesi olduğu için çok şanslı.
Merak etmeyin zamanı geldiğinde bu günleri düşünüp nereden nereye diyeceksiniz
O zamana kadar inşallah Çevrenizde sizi anlayan insan sayısı artar, yükünüzü hafifleten sebepler artar, insanların Farkındalık lari artar... sizin de sabriniz ve ümidiniz artar..
H herseyduzelirmi

Canım sana birşey olursa o yavrularınla kim ilgilenir ?
Allah bana sağlık sıhhat ömür versin diye dua etmen lazım.
Elinden geleni yap ilgilen sonuçta gerilik varmış, düzelemeyecek birşey değildir Allah ın izniyle
Sinirlendiğinde onların önüne ilgilenecekleri birşey koy azıcık balkonda hava al. Yada ailelerinin yanına bırak 1-2 saat dışarı çık hava al. Sana da iyi gelecektir.

Şu yazdıklarınızı okurken gözyaşlarımı tutmadım, çünkü kendi annem geldi aklıma. Annemde aynı sorunları yaşamış bideğişik şekilde. Benmde sorunlarım varmıştı 2 yasımda belimden alınan ur ardından felç kalmam doktorların bidaha yürüyemez demeleri yemeye bağlı sorunlar yaşayıp gittikçe zayıflayamam vs. vs. doktorların verdiği özel mamalarla beslemiş beni 10 yaşımda . Ama şimdi ne haldeyım biliyormusunuz yürüyorum ameliyat olmaktan liseye bile gidemedim kendi olduğum ameliyat sayımı ben unuttum. sonrasından dişardan meslek okudum yaptığım stajda kendimi geliştirdim ve şuan gercekten en iyi kurumsal bi firmada çalışıyorum. eskiye dair hiç bişe kalmadı desem yalan olur ufak bi sorunum kaldı mesanemde . Şuan yemek yemeyim diye gözümün içine bakıyorlar :) herkesin kendi sorunu kendisine ağır gelir ama sabredin Allah öyle biryerden size ferahlık veriyorki. Şuanki durumuma binlerce kez şükürler olsun. Heleki annem canım vefakar dertli annem. hiç şüphesiz anneler daha çok çekiyor :( Allah yardımcınız olsun sabredin lütfen umutsuzluğa kapılmayın Allah kımseye kaldıramayacağı yük vermezmiş

tüm kalbimle senin için dua ettim. büyük kızın zamanla toparlar hiç merak etme. eşimin kuzeni de 600 küsür gramla doğmus. şimdi epey kilolu biri :) küçük kızınla ilgili de içimde sanki otizmli değil gibi bir his oluştu. kaldı ki öyle olsa bile ilgiyle, gereken eğitimle sizlere çok muhtaç olmadan da hayatını idame edebilir..içini ferah tut onların sana ihtiyacları var şimdi

Back
X