kapkaranlıgım

Herşey bir imtihan. Kimin başına ne zaman ne geleceğini bilemiyoruz.. Allah gönlünüzü ferahlatsın, yavrucaklara Şafi ismiyle şifa versin..

öncelikle çok geçmiş olsun. belli ki çok yıpranmışsınız. çocuklarınız hariç üzerinizdeki sorumlulukları atın gitsin. eşinizi ise hiiiiiiiiiç takmayın derim koca adam size güveniyor ki rahatça hasta olabiliyor. valla bana bakacak kimse olmadığından kendime öyle bi bakıyorum ki anlatamam.hastalık lüksüm yok benim. kayınvalideniz aradığındada ben 2 çocuğuma bakıyorum sizde istiyorsanız kendi çocuğunuza bakın diyip susturun artık. küsen küssün. bu ne yahu. bi dünya iyisi siz misiniz?

Yaşadıkların hiç kolay değil elbette,ama güçlü olmalısın arkadaşım.Bnm de ikizlerim prematüre doğdu 1 kg idiler.Biz çok şükür sorunumuz yok ama senin bebeğin bir mucize çok küçük doğmuş,sabret kilo o kadar önemli değil kestane balı ona çok iyi gelecektir sütüne kat her akşam doğal karışımlar kullan.Arı sütü ve bal karışılı süt yap onun bağışıklığını kuvvetlendirecektir.Kalça çıkıklığı tedavi edilebiliyor bunun için canını sıkma canım ,otizm belirtisi erken teşhiste çok önemli ve sabırla bunun tedaviside mümkün.Allah a isyan etme dua et,bu imtihandan inşallah çıkabilesin.

büyük kizin kresin gittm bugun. kucugude goturdum. anlattim. masallah cok iyi bir kresimiz var. kres sahibimiz ve psikolog otizm beklemediklerini Sosyal eksiklik tahmin ettiklerini söyledi. psikologumuz daha evvel otizm rahatsizlugi olan bireylerle çalışmış bir bayan. salgin donemi bitince kreşe baslatacagiz. kizim orda onlari gözlerini ayirmadan dinledi gulucuk saçtı, herseyi inceledi. cok uclardayim. bi sanki kesin var gibi geliyor bi yok gibi.

sadece icimi dokmek icin yaziyorum yoksa cildiracagim. esasinda guzel bir hayatim vardı. aslinda pozitif bir insandim ama artik o kadar yoruldum ki. gelecegime bakinca kapkaranlik. hersey 2012 de 640 g dogan kizimla basladi. o kadar zordu ki. hala zor. kizimin kalici bir rahatsizligi yok şükür ancak cigerleri o kadar hassas, bunyesi o kadar narinki hep hasta hep oksuruyor. o oksururken ben duvarlari yumrukluyorun artik. dusunebiliyor musunuz 3,5 yasinda ve 10 kilo. simdiye kadar hep onun icin mucadele ettik. hep hastanelerdeyiz. 2. kizimda hersey guzel ne kadar kolay buyuyor derken kalcasi cikikmis. 4.5 aydir alci ve aparatta. hastanelerin bi ortopedi bolumunu ezberlememistik onu da bu sayede ogrendik. buda gececek az kaldi sonu guzel derken kizimda gelisim geriligi farkettim. herkes dalga gecti. ancak bugun dr gel. pediatriye yonlendirdi. buyuk ihtimalle otistik geriligi olan bir kizim var. ayrica yazdan beri kilo almamis aksine vermiş. o kadar yoruldum ki. basimi alip gidesim var ölsem bir kurtuluş sanki. bir insanin hicbirseyimi kolay olmaz, maddi manevi herşey icin mucadele etmek zorunda miyim ben. Allah' im ben ne yapacagim
canım rabbim yardımcın olsun.benim kızımda zor büyüyor halada öle.çok öksürüyordu meğer d vitamini eksikliğindenmiş.sürekli hastaydı ayrıca bizdede tam o yaşlarda gelişim geriliği çıktı el bilek röntgeni çektirmiştik.yaşıtlarından geride çıkmıştı persentili 10 du hiç unutmam.çok şükür öle öle büyüyor.yiyen içen bi kız değil mız mızdır.bende senin gibi çok kafamı vurasım gelir. anlıyorum seni.inan büyürde yarın seni beğenmez.evlenr çocuk doğururda senin büyüttüğünü eleştirir.bak burayada yazdım işte.

büyük kizin kresin gittm bugun. kucugude goturdum. anlattim. masallah cok iyi bir kresimiz var. kres sahibimiz ve psikolog otizm beklemediklerini Sosyal eksiklik tahmin ettiklerini söyledi. psikologumuz daha evvel otizm rahatsizlugi olan bireylerle çalışmış bir bayan. salgin donemi bitince kreşe baslatacagiz. kizim orda onlari gözlerini ayirmadan dinledi gulucuk saçtı, herseyi inceledi. cok uclardayim. bi sanki kesin var gibi geliyor bi yok gibi.
bizede pisikolok sosyal bozukluk sosyal fobi topluma girememe tanısı koydu.şimdi bu çocuklar mız mız oldukları için narin ve hassaslar öle harala gürele toluma karışamıyorlar.onuda hemen bozukluk diyorlar.merak etmee hepsi geçeceeeeekkkk.

canım rabbim yardımcın olsun.benim kızımda zor büyüyor halada öle.çok öksürüyordu meğer d vitamini eksikliğindenmiş.sürekli hastaydı ayrıca bizdede tam o yaşlarda gelişim geriliği çıktı el bilek röntgeni çektirmiştik.yaşıtlarından geride çıkmıştı persentili 10 du hiç unutmam.çok şükür öle öle büyüyor.yiyen içen bi kız değil mız mızdır.bende senin gibi çok kafamı vurasım gelir. anlıyorum seni.inan büyürde yarın seni beğenmez.evlenr çocuk doğururda senin büyüttüğünü eleştirir.bak burayada yazdım işte.
saglikla buyusunlerde beni begenmesinler

avm ye gittik kuzenimle. kucuk kizim kuzenime guldu, onunla eglendi. bilemiyorum ya bi bakiyorum sorunu var gibi bi bakiyorum yok. mesela sabah büyüğü servise indiriyorum kucuk sesini cikarmadan oyuncaklariyla oynuyo o zamam diyorum kesin bir sorun var. ama bazende biz baska odaya gecince hemen yanimiza geliyo, yanliz kalmak isyemiyir.

Back
X