Karaca düdüklü tencere

_cedric_

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2013
1.262
1.675
133
Merhaba bayanlar. İlk defa duduklu tencere kullanıyorum. 3 buçuk yıllık evliyim ama daha önce hiç kullanmadım korktuğum için. Şimdi ocağa haslamayip buzluga atmak için tane mısır attım . Kilidini kapattım ve derecesini de 3 e getirdim. Tam olarak nasıl kullanıldığını bilen birileri varsa yardimci olursanız çok sevinirim.

Bilen hiç kimse yok mu :( kapağını açmaya korkuyorum resmen.

3 dereceye getir orta ateşte pişir. ses çıkmaya başlayınca kısarsın. sonra altını kapatınca bir süre bekle. ve kademe kademe çevir. önce 2 sonra bir. havası çıkacak zaten. çok rahat kullanımı var

3 dereceye getir orta ateşte pişir. ses çıkmaya başlayınca kısarsın. sonra altını kapatınca bir süre bekle. ve kademe kademe çevir. önce 2 sonra bir. havası çıkacak zaten. çok rahat kullanımı var

Biraz önce altını kapattım . Sanırım bütün havası da çıktı. Artık fis sesi gelmiyor. Kilidini açabilir miyim sıkıntı olmaz dimi ?

eğer derecesini 2 ve 1 e getirince fıss sesi çıkmıyorsa havası kalmamış rahatlıkla açabilirsin

Ayy çok şükür açtım kapağını patlama falan olmadı :KK45: bundan sonra hep kullanicam düdüklü tencereyi ne güzel çok çabuk pisirdi.

Back
X