:)Baslarda kendinizi anlatirken sanki beni de tarif ediyormussunuz gibi geldi. Ortak noktalarimiz var. Bende sizinle sohbet etmeyi sevdim. Ayrica bu kadar guclu bir anne olmanizi da taktir ediyorum. Gercekten zor sureclerden gecmis ve hala devam eden bu sureclerin ustesinden gelicek guctesiniz. Msjini okurken hem guldum hem huzunlendim. Ama guzel bir sohbet umarim oglunuzunda sagligi duzelir tam anlamiyla. Teyzeyim 3erkek yigenim var benim de 4 olmuş oldu. Teyzesinin yerine yanaklarında sevin oğlunuzu. :)
Biliyormuş gibi yanaktan sevin demişsiniz benimki öptürmeyi hiç sevmeyen bir çocuk :) bebekliğinden beri böyleydi. Maaşallah yeğenlerinize
yaşları kaç? Çok anaç olduğunuzu hissettim, sizi üzmeyecekse eğer sormak isterim üzdüysem kusuruma bakmayın lütfen , tedaviden sonra mı bebek yapmayı düşünüyorsunuz? Rabbim inşallah size de nasip eder anneliği. Çok meşakkatli ama her emeğe değiyor.. ben erken anne olanlardanım esasında eşimle ne çok ortak noktamız varmış , bunları bilemeden hemen karıştık çoluk çocuğa. Planlarımızı artık çocuklar büyüdükten sonrasına bıraktık :)
Oğlumun tedavisinde en önemli şey ilaçlarını saatinde alması , günde iki kere 8:15te ilacını alıyor hatırlamam mümkün değil alarm kuruyorum ben de . Onun harici iyileşme süreci Allah’a kalmış,Rabbim yardım eder inşallah. Doktorumuz da elinden geleni yapıyor tabi ama ilaç harici yapabilecek birşey yok, vücudunun nasıl tepki vereceği önemliymiş. Bekleyip göreceğiz...
Güçlü bir anne olduğumu ambulanstaki doktor da söylemişti ; iyi düşünceleriniz için çok sağolun. Ambulans gelmedi sanki yada 5-10 dk bize saatler gibi geldi bilemiyorum , oğlumun gözleri açıktı ama tepki vermiyordu , göz bebekleri büyümüştü sarhoş yada anestezi etkisinde olur ya insan, hiç tepki vermiyordu. Eşim zaten panik anlarında tepkisiz kalır, ben de yapım gereği çok heyecanlı aşırı panik olurum yok yere sağa sola koştururum saniye duramam. Eşime dedim ambulans gelmedi oğlanı biz götürelim hastaneye , bu arada kızlarım da uyandı abisinin durumunu görünce çok korktular. Kızlara geleceğiz deyip aşağı indik ama oğlum yürüyemiyordu eşime dedim sen oğlanı benim sırtıma koy. Ben de çok iri yarı bir insan değilim oğlumun maaşallahı var seneye filan beni geçer sanırım :) o boydaki bir insanı kaldırmak da zor oluyor eşim bile oğlumu ranzasından zor indirmişti aşağı. Sırtıma koyunca taşıması daha kolay oldu aşağı indik ama eşim arabanın anahtarını almayı unutmuş. O yukarı çıkarken oğlum ayakta dikilebiliyordu ama desteksiz kesinlikle duramazdı. Ağır da olduğu için belinden kucaklayıp ayakta tutmaya çalıştım. Eşim yukarı çıkarken ambulans geldi çok şükür . Oğlumla eşim gittiler beraber ben de kızları alıp hızlıca annemin yanına götürdük zaten olay sabah 6:30da filan gerçekleşti , Pazar günüydü ve muhtemelen annem de uyuyordu yolda aradım olanları anlattım bizi kapıda karşılamasını söyledim. Kızları hızlıca bıraktım hastaneye yol aldım. Oğlumu kırmızı alana almışlar acile gidince biz hep sarı alana girerdik öyle görünce zaten şok oldum. Bt filan çekildi sebebi bulunamadı o sırada Ege’ye sevk ettiler. Aynı Ambulansla Ege’ye giderken eşim de arabayla ambulansı takip ediyordu. Oradaki doktor da gördüğü en cesur annelerden olduğumu söyledi. O an bana ilaç gibi geldi. Desteğe çok ihtiyacı olıyor insanın. Bir de şeyi hiç unutmuyorum , oğlum kitap okumayı çok sever. Hastanede yattığında birkaç dergi almıştım okusun diye ama çabucak bitirdi. 1-2 saatliğine eşime bıraktım oğlumu ve üstümü başımı değiştirmek için eve geldim. Sonra bir de her zamanki gittiğimiz kitapçıya uğradım hal hatır sorarken tadımın olmadığını görmüş olacak ki daha da sorguladı oğlumun durumunu anlattım. Bir de orda herşeyi dışardan temin ettiğimiz için ve oğlumun yanında hep ben durduğum için açıkcası çok az param kalmıştı eşimden de istemeyi unutmuşum şaşkınlıkla. Kitapçı abi çok geçmiş olsun filan dedi 3 tane kitap verdi bana senin oğlan sevecek mutlaka bunları diye , ücreti ne kadar diye sorduğumda sonra hesaplaşırız hele bi oğlan iyileşsin demişti. Zaten üçünü alacak kadar param yoktu ücreti öğrenip açıkcası bir tanesini almayı düşünüyordum. Adam cebimde fazla para olmadığını bilmiyordu ama o kadar sevaba geçti ki anlatamam benim için çok önemliydi hala da dua ediyorum işleri rast gitsin inşallah. Bu arada hastanede tanıştığım annelerle iletişimimi hala sürdürüyorum kısa zaman kaldık ama aile gibi olmuştuk orda. Siz biyopsi alınırken sanırım 1 gece kaldınız değil mi? Bir de atlamışım sanırım 26sı dediniz bu ayın 26sı de mi? Benim de 25inde koltukaltı ultrasonum var büyümüş mü diye bakılacak. Sonra da enfeksiyon hastalıkları doktoruna göstereceğim . Eğer bu ayınsa sizinki de bu hafta ikimiz için de önemli. İnşallah ikimiz de tüm hastalar da temiz sonuçlarla geri döneriz ...