Karakızın renkli mutfağı :)

karakxixzz

💃🏻💃🏻❤️🎈💗
Kayıtlı Üye
17 Ekim 2007
3.226
6
356
46
İstanbul
Benimde bir yemek topiğim olsun yaptıklarımı burdan sizlerle paylaşayım istedim doğrumu yaptım yanlışmı bilemedim ama hadi bakalım hayırlısı :))
Eki Görüntüle 805659

dün akşam ki sofram
mercimek çorbası
et sote
garnitürlü pilav
salata
ayran

bu yemeğe ne ad vereceğimi bilemedim zira bir blogda görmüştüm biraz farklı şekilde bende kendimce bu şekilde düzenleyip denedim ve tadıda görüntüsüde harika oldu tavsiye ederim hemde böyle zor gibi göründüğüne bakmayın çok kolay
kuşbaşı et bir güzel soğan ve sivri biber ile sotelenir baharatları eklenir
hepimizin bildiği kendimizce yaptığımız krep tarifi vardır sanırım 4 adet krep yaptım borcama sırası ile krep et şelinde üstüste sıraladım en üste sarımsaklı yoğurt ve tereyağında toz kırmızı biber işte hepsi bu canlarım :16::16:

$IMG_3377.webp

Son düzenleme:
hünkar beğendi eşimin bayılarak yediği diğer bir yemeğim ve tabi benimde

$IMG_4031.webp

patlıcanı fırında közledim tencerede tereyağ ve unu kavurdum üzerine közleyip doğradığım patlıcanları ekledim sonrasında süt ilave ettim kıvamı ayarladım göz kararı ocaktan indirince kaşar rendesi ekledim tuzunuda unutmayalım bu arada.
etimide soteleyip salça ve baharatlar ile lezzetlendirdim tabağa önce patlıcan sonra eti koyup yine üzerine tereyında toz kırmızı biber gezdirdim hem lezzet hemde görüntü açısından :16:

bu arada ben etleri hep önce düdüklüde bir ön pişirme yaparım sonrasında tavada sotelerim.

bu yemeğe ne ad vereceğimi bilemedim zira bir blogda görmüştüm biraz farklı şekilde bende kendimce bu şekilde düzenleyip denedim ve tadıda görüntüsüde harika oldu tavsiye ederim hemde böyle zor gibi göründüğüne bakmayın çok kolay
kuşbaşı et bir güzel soğan ve sivri biber ile sotelenir baharatları eklenir
hepimizin bildiği kendimizce yaptığımız krep tarifi vardır sanırım 4 adet krep yaptım borcama sırası ile krep et şelinde üstüste sıraladım en üste sarımsaklı yoğurt ve tereyağında toz kırmızı biber işte hepsi bu canlarım :16::16:

Eki Görüntüle 805744

hımm. nefis görünüyor. mutlaka denemeliyim.
ellerinize sağlık.

ev mantısı belki biraz büyükçe hamurlar ama işten gelince akşam saati ancak bu kadar yapabiliyorum napim

$IMG_4979.webp

eşim ve ben birde kızım 2,5 kişilik bir aile olduğumuz için açıkçası çok zor gelmiyo akşam evde mantı yapmak cünkü 2 beze bize fazlası ile yetiyo hemencecik hamurumu yoğurup kıymalı harcımı hazırlarım sağolsun kızımda (4 yaşında bu arada) yanıbaşımda hamurla oynayarak kendini oyalar tezgahın üzerinde acıp kapatırım mantılarımı zaten sonra hemencecik hop kaynayan suya
buarada eve kaçta geldiğimi merak ederseniz söyliyeyim 7:30-8:00 arası evde oluyorum her akşam ama mutfak benim terapi yerim napim:14:

canım hem pratik hemde lezzetli tavsiye ederim mutlaka denemeni eti hep aynı şekilde sunmak yerine böyle değişik şekillerde deniyorum güzelde oluyo yani :)

amanın yeni keşfim bu topic :27: krepli tarifin ve hünkar beğendin rejimde olan bir insan için katalog görevi görse de, bayıldım ilk fırsatta yapıcam inşallah. ellerine sağlık :16:

buda prensesim için hazırladığım minik kahvaltı tabağı

$IMG_4609.webp

şöyle iştahlııı iştahlııı yemek yesin diye elimden geleni yapıyorum ama nerdeee zorla yiyo hanım :14:

Ellerine sağlık nefis görünüyor yemeklerin, hele de çalışan bir bayana göre..maşallah :16:
Hünkar beğendiye bayılırımmm ama eşim sevmiyor maalesef :43:

Bu arada dikkatimi çeken bir şey daha var. Hep böyle misafir gelecekmiş gibi özenli sofralar mı kurarsın?

ev mantısı belki biraz büyükçe hamurlar ama işten gelince akşam saati ancak bu kadar yapabiliyorum napim

Eki Görüntüle 805753

eşim ve ben birde kızım 2,5 kişilik bir aile olduğumuz için açıkçası çok zor gelmiyo akşam evde mantı yapmak cünkü 2 beze bize fazlası ile yetiyo hemencecik hamurumu yoğurup kıymalı harcımı hazırlarım sağolsun kızımda (4 yaşında bu arada) yanıbaşımda hamurla oynayarak kendini oyalar tezgahın üzerinde acıp kapatırım mantılarımı zaten sonra hemencecik hop kaynayan suya
buarada eve kaçta geldiğimi merak ederseniz söyliyeyim 7:30-8:00 arası evde oluyorum her akşam ama mutfak benim terapi yerim napim:14:

bu saatte eve gelipde bu yemekleri hemencecik yapabiliyosanız, bide bununla yetinmeyip süsleyip püsleyip bide resmini çekiyorsanız, sizi şiddetle tebrik ederim..ne diyim:))helal olsun:46:
:46::46:

Son düzenleme:
bu saatte eve gelipde bu yemekleri hemencecik yapabiliyosanız, bide bununla yetinmeyip süsleyip püsleyip bide resmini çekiyorsanız, sizi şiddetle tebrik ederim..ne diyim:))helal olsun:46:
:46::46:

Ayyy çok teşekkür ederim:16::16::17::17: fotoğraf çekmek zaten ayrı bir ilgi alanım ilk fırsatta kursa gitme planım var yemek yapmak benim için terapi aslında bütün enerjimi atıyorum mutlu oluyorum yemekleri ocaga koyup masa süslemeye başlamam en keyif aldığım şey eşim bile karıcım valla ne diyim sana hiç üşenmiyosunda diyo napim seviyorum işte yeterki hasta olmayayım sağlığım yerinde olsun

Ellerine sağlık nefis görünüyor yemeklerin, hele de çalışan bir bayana göre..maşallah :16:
Hünkar beğendiye bayılırımmm ama eşim sevmiyor maalesef :43:

Bu arada dikkatimi çeken bir şey daha var. Hep böyle misafir gelecekmiş gibi özenli sofralar mı kurarsın?

canım teşekkür ederim :17::16: evet belki komik ama hep böyle misafir gelecekmiş gibi kurarım soframı seviyorum masayı süslemeyi zaten akşamdan akşama hep birlikte yemek yiyoruz kızım ve kocamla birde pazar kahvaltımızı çalışan insan olunca malesef e bunuda güzel bir masa ile kendimizi ödüllendirelim diyorum hem zevk alarak yapıyorum belki ondan zor gelmiyo bana iş stresimi atıyorum bu sayede :16::1:

dün akşamdan mavi mavi masmavi :21:
domatesli spagetti
kızarmış biftek
salata
yoğurt
küçük hanım için sebzeli renkli hayvan şekilli makarna :9:
meyve suyu

$IMG_5318.webp

Back
X