- 29 Kasım 2018
- 698
- 1.165
- 33
Nafaka onursuzluk değildir. Kesinlikle katılmıyorum... Aldatılan, şiddete uğrayan ya da evliliğinde bir şekilde kandırılmış/kötü muameleye uğramış bütün kadınların ömür boyu alması taraftarıyım. Zira Türkiye şartlarında (ne yazık ki) bir kadın boşanınca bu yaftayı etiket yapıştırır gibi ömür boyu üzerine yapıştırıyorlar. İş hayatında, sosyal hayatında ve hatta aşk hayatında dahi ömür boyu karşısına çıkıyor, buna da bu toplumda yaşayan insanlar neden oluyor işte tam olarak bu yüzden (haksızlığa uğrayan bütün kadınların) ömür boyu nafaka hakkı olmalı. Asla onursuzluk değil, size yapılanlar onursuzluk!Önceki konumu bilenler biliyordur.Bir buçuk aylık evliyken kaynım tarafindan darp edilip evden atildim kaynanamin telefonunu beş DKK geç açtım diye hemde sebep bu :) Herneyse üstünden 2ay geçti şükürler olsun bende atlattım..Hep pişman olur mu diyodum bir aydır surekli bizim evin önünde görüyorlar en son kardeşim kovalamış kapının önünden oda ayrı içimi soğuttu bı bunu hazmedemiyodum hiç bişey olmamış gibi dev etmesini diğer yapdiklarinin bedelinide Rabbim sorsun o pisiriga.Herneyse bir hafta nafaka bağlandığını öğrendim 700 TL arkadaşım vardı yanımda avukat aradığında oda beddua ede ede vericekler bide o adı insanlarin parası bence alma onursuzluk gibi geliyo bana dedi..Bende Allah bilyo ya hiç elim varmiyo o paraya avukatın parasını vericem çünkü maddi olarak bitigim avukatı da zaten ne şartlarda tuttum bı ben bı Allah bilir..Kendimde ne kadar zor durumda olsamda tenezzül etmek içimden gelmiyo bı yandan bana bunları yaptılar desemde sonuçta o adı insanların parası diyorum al git bı ihtiyacı olana ver diyorum sonra kendime sen kendin acınacak haldesin diyorum :) kafayı yedim kısaca kendimi ikna edemiyorum ama ise de girebilirim artık hem biseyleri atlattım hem babamlar falanda evde mahvoldugumu görüyorlar.Avukatta en çok onların canını nafaka acıtır diyo bı an acısın canları diyorum sonra ben kimim ki Rabbim sorar hesabını diyorum..Napmam gerekiyo çok kararsızım lütfen bana yardımcı olun.Hakkinizi helal edin lütfen buraya kadar okudunuz..