• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Karaktersizmişim

Şöyle değişik bazen çok iyi , çok merhametli , çok üstüme titreyen ve herkesçe takdir gören biri. Bazen de küfür eden , aşağılayan , dediğim dedik olan , şiddet eğimli bir insan.

Şunları yapan insan seni sevmiyor, kusura bakma. Daha sevgilisiniz bir de, adam sana şiddet uygulamayı, küfür etmeyi kendinde hak görüyor, evlenince ne yapacaksın? Evlenince öldürülen kadınlar hep sevgililik döneminde şiddet görmüş insanlar, korkutmak gibi olmasın diyeceğim ama kork. Kendinize değer verin, siz kendinize değer vermediğiniz için adamlar size ikinci sınıf insan muamelesi yapmayı kendine hak görüyor. "6 yıl emek verdim" bilmem ne diye konuşup bu ilişkimsiye devam etme niyetin varsa daha çok çekersin. Nereden buluyorsunuz böyle hanzoları anlamak çok güç. Kendinize kötülük ediyorsunuz. Anneleriniz sizi elin herifinden dayak yiyin diye yetiştirmiyor.

Evet küfür etmesine takılmadım , çünkü kavga ederken ikimizde küfür ediyoruz. Küfür sinirle insanın ağzından çıkabiliyor , benim de oluyor. Sizin hiç olmuyor mu yoksa?Sonradan pişman oluyorum ama benim oluyor. Sakin bir şekilde söylemiş oluşu , gerçekten böyle düşündüğünü gösteriyor. O yüzsen rahatsız etti beni
Küfretmek sizin rutininizse bilemem,ama evliyim,ve elbetteki küfür geçmez aramızda,şaşkınlıkla karşılanacak bir şey değil bu,asıl olması gereken...Daha dün bir arkadaşın kuzeni,nişanlısıyla küfürler havada uçuşarak kavga etti,bu gün aşk kelebeği edaları,bana hiç kıyamaz amaaaa.
Evlilik öyle bir şey değil,yanlış hesap,bağdattan dönüyor sonra:işsiz:

Yapı olarak sakin biri misniz peki ? Ayrıca eşiniz de mi hiç söylemiyor?
hayır hiç sakin biri değilimdir aslında.aksine çok çabuk simirlenirim.hatta eskiden çok çabuk aglardim herşeye.
ben hayatımda kimseye küfür etmedim etmemde.bir insana özelliklede kadına asla yakışmadığını düşünüyorum.ettiğim her küfürü kendime kendi anneme edeceğimi düşünüyorum.
esimde küfür eden bir insan değildir.
birine çok sinirlendiginde veya arkadaş ortamında kullnabilir.ama bana karşı kullanamaz.benim bu konuda ne kadar hassas olduğumu bilir.
biz 4 yıl sevgililikten sonra evlendik.birbirimizin çocukluğunu biliriz o kadar deyim size.aramızda her zaman bir saygı sınırı oldu.nerede durmamız gerektiğini bildik.siz normallestirirseniz karşıdaki normallestirir
buna müsade etmeyin.saygının olmadığı yerde sevgi çok çabuk tükenir.
ilişkinizde saygıyı koruyun.
umarım gönlünüzce olur.uzun oldu kusura bakmayın..

Karakter bozukluğu var. Psikolojide adı ne bilmiyorum ama çift karakterli. Dövebilen, küfür edebilen kimse iyi olmaz kendinizi kandırmayın boş yere. Size karaktersizsin ama seviyorum işte diyen biri bu. İleride hiç iyi şeyler gelmeyecek başınıza.

Şu röportajı da şuraya koyuyorum, sen aklını başına almazsan belki başına alacak kızlar olur. "Aşk için ölmeli aşk o zaman aşk" diye bir şey yok, bu aşk değil.

Psikiyatri Uzmanı Doç. Dr. Sibel Mercan, şiddetten korunmanın en iyi yolunun sağlıklı olmadığı düşünülen ilişkilerin devam ettirilmemesinden geçtiğini belirterek, "Evlenince düzelir, onu bu davranışlarından vazgeçiririm. Aslında iyi bir insan bunu yapmaz ama çok sıkıntısı var bu dönemde' diyerek ilişkiye devam etmek, kendini kandırmak olur" dedi.

Şiddete maruz kalan kişinin fiziksel yaradan daha fazla ruhsal açıdan zarar gördüğüne dikkati çeken Mercan, kadına fiziksel ya da sözel şiddet uygulayan eş ya da sevgilinin asıl amacının baskı ya da otorite kurmak olduğunu anlattı.

"Bir insanı seçmek, 'onu tüm özellikleriyle seçmek' demektir. İyi birisi ama öfkesini kontrol edemiyor, kendini tutamadığından yapıyor ve sonra çok pişman oluyor. 'Onu bırakamam, beni dövüyor ama sonra bana sarılıp ağlıyor, özür diliyor, yapmayacağım' diyor ve 'tekrar yapıyor' diyen danışanlara sık rastlıyoruz. 'Sanki bir sabah uyanacak ve bu insan değişmiş olacak, bir daha hiç küfretmeyecek, hiç el kaldırmayacak' diye bekleyerek, yıllarını geçirmiş, hala durumun değişmeyeceğini kabul edemeyen, içinde kalamayan ama bırakıp da gidemeyen kişiler bizlerden yardım istemeye geliyor."

Bak senin yazdıklarınla birebir aynı şeyleri söylemiş uzman, şiddet uygulayan adamların profili hep aynı. Demek ki neymiş, senin gibi değişir diye bekleyen insanlar boşa bekliyormuş, mantıklı olanı böyle kişilerle ilişki sürdürmemekmiş.

Sevgilin dengesiz ustelik psikolojik olarak normal degil ,tedavi gormesi lazim ama buna yanasir mi bilmem ,
Zamanla yas gectikcev kotu yanlari iyi yanlarindan fazla cikacak ,
Evlilik sevgililik gibni degil daha fazla cikarv catismasi yasayacaksiniz ,
Hadi sen seviyorsun cekerim diyorsun ,
Cocugun boyle bir babayi hakkedecek ne yapti ,
Ailenin sucu ne birde bu acidan olaya bak

Merhabalar hanımlar , benim bi derdim var. 6 yıllık bi ilişkim ve değişik bi sevgilim var. Şöyle değişik bazen çok iyi , çok merhametli , çok üstüme titreyen ve herkesçe takdir gören biri. Bazen de küfür eden , aşağılayan , dediğim dedik olan , şiddet eğimli bir insan. İyi yönleri gerçekten çok iyi , çok iyi anlaşıyoruz falan ama kötü yönleri de bi o kadar bezdiriyor. Geçenlerde bana gayet sakin bir şekilde senin en büyük sorunun karaktersiz oluşun dedi:cry: tartışıyorduk ama sinirle falan değil gayet sakin söyledi. Ben de o zaman ayrıl benden , neden karaktersiz biriyle sevgilisin dediğimde seviyorum işte falan dedi. Ben de ama ben artık seni sevmek istemiyorum, böyle yaparsan seninle evlenmek de istemem dedim. Gözleri doldu , kalktı gitti. Biliyorum ki bu ilişkiye devam etmem sağlıklı olmayacak , ama seviyorum ve gerçekten o kadar iyi yanı var ki ilişkiyi bitirmeye kıyamıyorum. Başka biri olsa hayatımda onunda kötü yanları olacak diye düşünüyorum. Ne olur siz olsanız ne yaparsınız , akıl verir misiniz :mad:
karaktersizligin sözlük anlamını bilmeden bunu söyledigini düşünüyorum - fikir olarak dengesiz birisin (tutarsız ) demeye mi calıştı acaba :)
ama iyi kötü yanlarını yazdıgına göre (ne manada bunu söleydi ise hoş degil söyledigi ) ve ayrılmanız cook cookk iyi. ayrıl.

Adam psikopat ama haklı.

Sürekli aşağılıyor dövüyor sövüyor buna rağmen yanında duran bir insan var. O adamın yerinde olsam ben de yanımdakinin karaktersiz olduğunu düşünürdüm. Yüzüne karaktersiz dediğim biri gelip benimle hala konuşuyorsa o insan gerçekten de karaktersizdir. Zayıf karakterlisin, omurgasızsın, zavallı karakterlisin, karaktersizsin bunlar çok ağır hakaretler; haysiyetini düşünen bir insan bu tip hakaretleri zaten kabullenemez. Karakterli bir insan bu hakaret eden insanın yüzüne bir daha bakmaz, kaldı ki siz seviyorum yazmışsınız. Gerisini siz hesap edin.

Siddet egilimli biri icin nasil "iyi yonu de var yaa" diyebilirsiniz.

Bu iliskiyi devam ettirmeniz gosterecegi siddeti simdiden kabul etmissiniz demektir.

Adam baya baya hakaret etmis size karaktersiz diyerek. Bitti demek yerine ayril o zaman benden diyorsunuz. Neden? Ne kadar dogrusu olursa olsun siddet gibi bir yanlis tum dogrulari goturur.

Ona muhtac degilsiniz, colugunuz cocugunuz yok, evli degilsiniz ne diye iyi yonu var diye hakaretlere katlaniyorsunuz?

Sirf iyi yonu var diye siddetin ustunu ortemezsiniz. Sirf birbirinizi seviyorsunuz diye siddete boyun egemezsiniz.

Yarin obur gun bu godomanla evlenirseniz dayak yediginizde burada size donup derlerki bacim neden evlendin o zaman? Sevgiliykende boyle degil miydi? Neden kabul ettin? Adam degismemiski sen ogrenilmis caresizligi yasamissin derler.

Bu kadar dusuk gormeyin kendi degerinizi ya. Neymis iyi yonu de varmis. Kendi degerini bilen kadin siddetin oldugu yerde tum dogrulari bir kalemde siler atar. Bu kadar acik ve net.

Sevgilin dengesiz ustelik psikolojik olarak normal degil ,tedavi gormesi lazim ama buna yanasir mi bilmem ,
Zamanla yas gectikcev kotu yanlari iyi yanlarindan fazla cikacak ,
Evlilik sevgililik gibni degil daha fazla cikarv catismasi yasayacaksiniz ,
Hadi sen seviyorsun cekerim diyorsun ,
Cocugun boyle bir babayi hakkedecek ne yapti ,
Ailenin sucu ne birde bu acidan olaya bak
Yani daha ne yaşadılar ki,nişan yapıp ailesinin iç yüzünü tanımadı,iyi ya da kötü...Gebelik yaşayıp eşinin ilgisini ya da ilgisizliğini görmedi,çocukların eğitimi,para yönetimi hakkında çatışmaya düşmedi,dövüyo ama seviyo da yaaa...Evlen de her şey nasıl binle çarpılıyor gör,kulaklarımızı çınlatmayla kalmaz,senfoni orkestrasıyla konser de verirsin bu gidişle...:kahve:

Merhabalar hanımlar , benim bi derdim var. 6 yıllık bi ilişkim ve değişik bi sevgilim var. Şöyle değişik bazen çok iyi , çok merhametli , çok üstüme titreyen ve herkesçe takdir gören biri. Bazen de küfür eden , aşağılayan , dediğim dedik olan , şiddet eğimli bir insan. İyi yönleri gerçekten çok iyi , çok iyi anlaşıyoruz falan ama kötü yönleri de bi o kadar bezdiriyor. Geçenlerde bana gayet sakin bir şekilde senin en büyük sorunun karaktersiz oluşun dedi:cry: tartışıyorduk ama sinirle falan değil gayet sakin söyledi. Ben de o zaman ayrıl benden , neden karaktersiz biriyle sevgilisin dediğimde seviyorum işte falan dedi. Ben de ama ben artık seni sevmek istemiyorum, böyle yaparsan seninle evlenmek de istemem dedim. Gözleri doldu , kalktı gitti. Biliyorum ki bu ilişkiye devam etmem sağlıklı olmayacak , ama seviyorum ve gerçekten o kadar iyi yanı var ki ilişkiyi bitirmeye kıyamıyorum. Başka biri olsa hayatımda onunda kötü yanları olacak diye düşünüyorum. Ne olur siz olsanız ne yaparsınız , akıl verir misiniz :mad:
Başkasının da kötü yanları olacak diye buna kendını mahkum edeceksın valla ılgınc

"ilişkiye devam etmem sağlıklı olmayacak" kismina kesinlikle katiliyorum. Evlendikten sonra sevgilinin kotu yanlari daha da bas gosterecek. Ilerde pisman olmaman adina birak gitsin.

Bunu önce kendime sonra ona sordum. Asla mantıklı bi cevap alamadım. Saçmalıyor sürekli. O benim kıyafetime çok karışıyor mesela , eğer çok karışmasa biraz yumuşak olsa ben hep daha fazlasını istermişim. Karaktersizliğe bunu söylüyor. Ya da bazen ben diyorum çok karışıyorsun falan , o zaman da karaktersiz oluyorum. Lafımın arkasında duramıyor oluyorum
Ben de önemli bir şey var sandım. Hayatta bizi üzen, ağlatan insanlardan uzak durmak en iyisi. Ama seviyorum diyorsunuz. İnşallah iyi olursunuz.

Sevgiliniz dengesiz biriymiş eşim gibi iyi hali çok iyi sinirli halinde saklanacak yer arar insan
.bu durum zamanla sadece seni yorar ve seninde dengeni bozar bi bakmissin ona benzemissin ...

Back
X