Karantina döneminde nerede çalışabilirim?

fascinatingjasminne

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Ağustos 2016
278
76
98
Arkadaşlar ben mimarlık okuyorum ve laptop almam gerekiyor. Yoksan projeleri yapamıyorum. Ancak alacağım laptop 5 -6 milyar. Karantina döneminde uzaktan eğitime geçildiğinden derslerim hafifledi. Yaza kadar bu parayı elde etmem lazım. Çalışmak istiyorum. Ancak marketlere iş başvurusu yapıyorum mesela internet üzerinden, hiçbiri dönüş yapmıyor. Kozmetik ürünleri satmaya başladım ama satacak insan bulamıyorum. Dönemsel olarak yani bu 2-2,5 aylık süreçte ya da 3 ay nerede çalışabilirim ve bu parayı nasıl kazanabilirim? Gerçekten kazanmam gerekiyor. Ailem yardımcı olmuyor maddi olarak. Sakarya'da oturuyorum bu arada .Temizlik olsa da yapabilirim.Evden paketleme işlerine başvurdum,çıkmadı.Kına paketleme,mum,sabun,bardak altlığı paketleme işlerine başvurdum.Hiç dönüş olmadı.Bir de modellik işine başvurdum,dönüş yaptılar ama sonradan benden vazgeçecekler bence.Fotoğraf attım,beğendiler,nisanın 3-4.haftasında çekim yapacağız dediler.Ama vazgeçebilirler benden,çok güzel değilim çünkü.Fotoğraflarda güzel çıkmışım diye çağırdılar.Ben markette falan çalışmak istiyorum aslında.Ama yaza kadar çalışabilirim.Yazın yine proje başlayacak.

Çevredeki marketlere sorabilirsin gittiğinde. Belki geçici olarak eleman sayısını arttırmak isteyen vardır vardiyalar arttıysa. Onun dışında sahibinden'e de bak oyun ablalığı/bakıcı ilanları oluyor bazen öyle birşey yapabilirsin. Bir de mimarlık öğrencisiymişsin bionluk diye freelance işler yapabileceğin bir site var. Oraya bak belki bilgisayarda yapabileceğin ufak tefek işler vardır.

Aman sakın güvenilir olmayan mankenlik ajansına vs yazmayın. Bildiğiniz başınıza gelmeyen kalmaz. Şu dönemde işiniz zor. Grafik tasarım vs yerlerine başvursanız. Mimarlık öğrencisi olduğunuz işin bazımprogramları bilirsiniz ve yardımcı olabilir aynı zamanda siz de öğrenebilirsiniz. Temizlik olayına da şirket varsa neyse ama eve gitmeyin bu devirde. Bu para kazanma durumunu üç ay değilde altı aya yaysanız olmuyor mu? Online ders verme vs yapsanız ilkokul ve ortaokul çocuklarına. İngilizce varsa onu da yapabilirsiniz. Marketlerde online sipariş teslim için başvurabilirsiniz.

Son düzenleme:
Çevredeki marketlere sorabilirsin gittiğinde. Belki geçici olarak eleman sayısını arttırmak isteyen vardır vardiyalar arttıysa. Onun dışında sahibinden'e de bak oyun ablalığı/bakıcı ilanları oluyor bazen öyle birşey yapabilirsin. Bir de mimarlık öğrencisiymişsin bionluk diye freelance işler yapabileceğin bir site var. Oraya bak belki bilgisayarda yapabileceğin ufak tefek işler vardır.
teşekkür ederim

Aman sakın güvenilir olmayan mankenlik ajansına vs yazmayın. Bildiğiniz başınıza gelmeyen kalmaz. Şu dönemde işiniz zor. Grafik tasarım vs yerlerine başvursanız. Temizlik olayına da şirket varsa neyse ama eve gitmeyin bu devirde. Bu para kazanma durumunu üç ay değilde altı aya yaysanız olmuyor mu? Online ders verme vs yapsanız ilkokul ve ortaokul çocuklarına. İngilizce varsa onu da yapabilirsiniz. Marketlerde online sipariş teslim için başvurabilirsiniz.
teşekkür ederim

Arkadaşlar ben mimarlık okuyorum ve laptop almam gerekiyor. Yoksan projeleri yapamıyorum. Ancak alacağım laptop 5 -6 milyar. Karantina döneminde uzaktan eğitime geçildiğinden derslerim hafifledi. Yaza kadar bu parayı elde etmem lazım. Çalışmak istiyorum. Ancak marketlere iş başvurusu yapıyorum mesela internet üzerinden, hiçbiri dönüş yapmıyor. Kozmetik ürünleri satmaya başladım ama satacak insan bulamıyorum. Dönemsel olarak yani bu 2-2,5 aylık süreçte ya da 3 ay nerede çalışabilirim ve bu parayı nasıl kazanabilirim? Gerçekten kazanmam gerekiyor. Ailem yardımcı olmuyor maddi olarak. Sakarya'da oturuyorum bu arada .Temizlik olsa da yapabilirim.Evden paketleme işlerine başvurdum,çıkmadı.Kına paketleme,mum,sabun,bardak altlığı paketleme işlerine başvurdum.Hiç dönüş olmadı.Bir de modellik işine başvurdum,dönüş yaptılar ama sonradan benden vazgeçecekler bence.Fotoğraf attım,beğendiler,nisanın 3-4.haftasında çekim yapacağız dediler.Ama vazgeçebilirler benden,çok güzel değilim çünkü.Fotoğraflarda güzel çıkmışım diye çağırdılar.Ben markette falan çalışmak istiyorum aslında.Ama yaza kadar çalışabilirim.Yazın yine proje başlayacak.
Bir laptop için sağlığını riske atmaya değer mi? Market çok riskli bu süreçte bence hiç soğru bir karar değil. Temizlik öyle sandığın kadar kolay değil malesef çok güç bir iştir. Yaşın çok genç temizlik işini kaldıramayabilirsin.
Bence bir süre bekle ortalık yatışsın cafeler falan açılında yazın çalışır çıkarırsın parasını biraz gecikse birşey olmaz heralde

Bir laptop için sağlığını riske atmaya değer mi? Market çok riskli bu süreçte bence hiç soğru bir karar değil. Temizlik öyle sandığın kadar kolay değil malesef çok güç bir iştir. Yaşın çok genç temizlik işini kaldıramayabilirsin.
Bence bir süre bekle ortalık yatışsın cafeler falan açılında yazın çalışır çıkarırsın parasını biraz gecikse birşey olmaz heralde
Benim işim laptopla malesef.Laptop olmadan bu bölüm okunmuyor.İlla dışarıdan çalışacağım diye bir kaide yok evden de çalışmak isterim.Lakin iş bulabilirsem

Suan online siparis goturen marketler cok ilan acti hem basvuru yapin hem de neden calismak istediginiz aciklayan bir cover letter-niyet mektubu tarzi bir onyaziyi mail atin. Mutlaka ise yaracaktir

Bilgisayari 2.el veya taksitli neden almiyorsunuz?
2.el almak istemiyorum.Çünkü sonra,bir sürü sorun çıkıyor.Örneğin anakartı bozuluyor,bunu yaptırması zaten 400,500 tl.Daha önce elimde böyle bilgisayar vardı,çok sorun yaşadım.Proje çizerken bilgisayar kendi kendine kapanıyordu ve proje yarım kalıyordu.3.sınıf projelerinde render almamız gerekiyor ve özellikleri yüksek olan bilgisayarla alınabiliyo bu render ancak.Taksitli alsam bile,şu an bir gelirim yok ki.Birikim yapıp öyle almam lazım.

Ben senin yerinde olsam bu market, kargo işinden falan vazgeçerdim. Hiçbir şey sağlığından önemli değil. Bak neredeyse millet balkona bile çıkmıyor. Onun yerine evden yapabileceğin şeyler bul. Mesela çeviri yapabilirsin. Ya da online ders verebilirsin. Başka bir yol daha önereyim ben sana; indirimleri takip et. Eğer icralık değilsen bazı mağazalar elden taksit yapıyor. Onları bir araştır. Yavaş yavaş ödersin.

Back
X