• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Karar Verdim, Zayıf Olacam :)

selam kızlar, geçmişi çok okuyamadım, umarım herkes iyidir. beni soracak olursanız iç güveysinden halliceyim :)
aynen canım, zaten pro arkasında tekrar kilo alınca motivasyonum düştü, tekrar yükseltmem lazım

mahzen de terketti, umarım diyeti bırakmaz
bırakmadım canım, gelemedim ama devam zira en çok ihtiyacım olan dönem

evet mahzen yok piyasada

pro gerçekten güzel kilo verdik

ama haftasonu kıtlıktan çıkmış gibi yedikk

yok olmayacak böyleeee
şok diyetlerin maalefef yan etkisi bu, ilk gidenler ödem devamında kilo da gider ama fazla protein de zarar, o yüzden herşey kararında olmalı. amacımız kısa zamanda kilo çok kilo vermek yerinde sağlıklı beslenmek olmalı

selam kızlar, geçmişi çok okuyamadım, umarım herkes iyidir. beni soracak olursanız iç güveysinden halliceyim :)

şok diyetlerin maalefef yan etkisi bu, ilk gidenler ödem devamında kilo da gider ama fazla protein de zarar, o yüzden herşey kararında olmalı. amacımız kısa zamanda kilo çok kilo vermek yerinde sağlıklı beslenmek olmalı

canım hoşgeldin, :KK60: umarım kısa zamanda sağlığına kavuşursun :KK60:

aynen canım, sağlıklı beslenme en güzeli,

canım hoşgeldin, :KK60: umarım kısa zamanda sağlığına kavuşursun :KK60:

aynen canım, sağlıklı beslenme en güzeli,

evet yeni sloganımızzzzzz

SAĞLIKLI BESLENMEEEEEEE

biraz araştırma yapayım dedim ve 1 porsiyonda ki yemek miktarı meğer ne kadar azmış, ben tabak dolunca porsiyon diyordum:KK48:

Bir porsiyondaki yiyecek miktarı
1. Grup: Ekmek, tahıl, pirinç ve makarnalar
Bir dilim ekmek, üç-dört sigara böreği, iki bisküvi, iki etimek, çeyrek simit, bir kâse pirinç veya mercimek çorbası, bir kâse şehriye veya tarhana çorbası, iki yemek kaşığı bulgur pilavı, iki yemek kaşığı makarna, iki yemek kaşığı patates püresi.
2. Grup: Sebzeler
Altı yemek kaşığı taze fasulye veya ıspanak, altı yemek kaşığı bamya veya patlıcan, altı yemek kaşığı lahana veya karnabahar, üç yemek kaşığı kereviz, üç yemek kaşığı bezelye veya pırasa.
3. Grup: Meyveler
İki mandalina, bir elma, bir portakal, 12 kiraz, bir şeftali, yarım adet muz, bir yemek kaşığı kuru üzüm, üç kuru kayısı.
4. Grup: Peynir, yoğurt
Bir bardak süt veya yoğurt, yarım çay bardağı lor peyniri veya çökelek, bir kibrit kutusu beyaz peynir, veya dil peyniri, iki adet karper peyniri.
5. Grup: Et, tavuk, balık, kurufasulye, yumurta ve çerezler 30 gram ete karşılık bir köfte, bir pirzola, üç-dört parça kuşbaşı, bir yumurta kadar balık, beş adet midye, 40 gram diyet ton, beş adet kalamar.

• Bir öğünlük dengeli beslenme örnekleri:
  • Bezelye (et, kurubaklagil grubu), pilav (tahıl grubu), yoğurt (süt grubu), Salata (sebze-meyve grubu)
  • Üç köfte kadar tavuk ızgara (et grubu), makarna (ekmek-tahıl), yoğurt (süt grubu), salata (sebze-meyve)
  • Çorba (Tahıl), kuru fasulye (et-baklagil grubu), yoğurt (süt grubu), elma (sebze-meyve grubu)
  • Etli kabak dolma (et ve sebze), yoğurt (süt grubu), salata (sebze-meyve grubu), ekmek (tahıl grubu)

• Dengesiz menü örnekleri:
  • Kıymalı pide (et ve tahıl grubu)
    Kola
    (Bu yemekte sebze-meyve ve süt grubu yoktur.)
  • Ekmek arası döner (tahıl ve et grubu)
    Ayran (süt grubu)
    (Bu yemekte sebze ve meyve grubu yoktur.)

Yağ depolayan yanlışlar
Tek tip gıda maddesiyle beslenme: Sadece maden suyu içmek, karpuz veya greyfurt yemek gibi bilimsel temeli olmayan diyetlerdir. Belki aç kaldığınız için kısa sürede kilo verirsiniz, ancak uzun dönemde yeterli beslenmediğiniz için başka hastalıklara yakalanma olasılığını artırırsınız. Bu şekilde kilo verenlerin hemen hepsi de kısa süre sonra verdiklerinden daha fazla kiloyu geri alır.
Çok düşük kalorili diyetler: Günlük 800 kalorinin altındaki diyetler kalp atım bozuklukları, kanda potasyum düşüklüğü, halsizlik, bitkinlik, saç dökülmesi ve âdet kesilmesi yapabilir.

http://www.radikal.com.tr/veriler/2005/01/17/iki.gif
Light ürünlerle zayıflamaya çalışma: Sadece light ürünler yiyerek zayıflayamazsınız. Bunların da kalorilerinin olduğunu unutmayın. Devamlı bu ürünlerle beslenmek de kilo almanıza yol açabilir. Önemli olan bir günde aldığınız toplam kalori miktarıdır. Light bisküvi veya light kek yiyeceğinize, dört-beş badem veya ceviz yemek daha faydalı.
Egzersize ara verme: Kilo verdikten sonra yine eskisi gibi beslenmeye başlarsanız, kilolarınızı hızla geri alırsınız. Bu nedenle dengeli beslenme ve egzersiz ömür boyu devam etmeli.
Yemek yemeyerek zayıflama: Bu yöntemle zayıflamak mümkün olabilir ama vücudunuzda birikmiş olan fazla yağ kitlesini veremezsiniz. Amacınız kilonuzun hafiflemesi değil yağ kitlesinin kaybolması olmalı.
Naylon eşofman giymek veya hamamda terlemek: Bu metotlar terlemeye ve su atılmasına yarar. Yağ miktarında azalma olmaz. Kaybedilen su geri alınınca eski kiloya geri dönülür.
Diğer yanlışlar: Hızlı ve büyük lokmalar halinde yemek yemek, az çiğnemek ve çatalı kaşığı elinden hiç bırakmamak, az su içmek, televizyon veya kitap, gazete okurken yemek yemek.

menü bildirimi:
dün sabah:
2 yumurta
az peynir

dün akşam:
yumurtalı mantar sote

bugün sabah:
2 yumurta
3-4 lahana sarma

Akşam:
balık, salata olcak
biraz helva yerim