Karar veremedim.

Cakiltasinsm

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Aralık 2018
2.978
2.991
63
33
Merhaba arkadaşlar ben onlisans mezunuyum 4 yılda açıktan okumak istiyorum. Benim kafamda adalet ,is guvenligi,ve bankacılık var ama karar veremedim bunları okuyup, calisan varmi yada onereceginiz başka bi bölüm.

hangi işi yapmak istiyorsunuz? sektörler çok alakasız.
Hangi işi yapmak istediğimi bilmiyorum sadece ii bi isim olsun istiyorum is guvenligi uzmani olabilir bankacida olabilir önemli olan iş imkanı hangisinde daha kolay hiçbirinde tecrübem yok ama yapabilirim yani gelistiririm kendimi

Sosyal hizmetler okuyorum ben. 4 yılı açıktan okuyabilirsiniz sizde. Birkaç ek eğitime katılıp sertifika alır elinizi güçlendirirsiniz. Atamasıda güzel bence.

Merhaba arkadaşlar ben onlisans mezunuyum 4 yılda açıktan okumak istiyorum. Benim kafamda adalet ,is guvenligi,ve bankacılık var ama karar veremedim bunları okuyup, calisan varmi yada onereceginiz başka bi bölüm.
Kendinize sorun para ile mi uğraşayım ,
İnsanla mı uğraşayım ,
Sağlıkla mı vs.
Mesleki Eğilim Testleri var ,
Çözmenizi tavsiye ederim.

Kendinize sorun para ile mi uğraşayım ,
İnsanla mı uğraşayım ,
Sağlıkla mı vs.
Mesleki Eğilim Testleri var ,
Çözmenizi tavsiye ederim.
Aslında hiç sıkıntı değil neyle uğraştığım herseye açığım yoğun iş temposu olsun farketmez bana yinede bakicam dediginize merak etti.

İşgüvenliğini tavsiye etmem, lisans mezunu birçok bölüm sertifika alarak yapabiliyor bu mesleği. Ayrıca maaşlar, saygıdeğerlik vs konularında bir adım geride gibi. İş kazası, tehlikeler, riskler de cabası. İlk çıktığında iyiydi de bence tadı kaçtı, bu meslekte olan arkadaslarım var onlardan bildğim kadarıyla bu şekilde. Adalet hukuk vs güzel bi tercih olabilir bana göre. Bir yakınımız polisken aynı zamanda hukuk okudu şuanda avukatlık yapıyor, önü açık bir meslek.

Aman diyeyim ataması iyi bir bölüm yazın sonra 88 puan alıp atanamayan kesimden olmayın. Mesela dışarıdan bankacılık okumak hiçbir işinize yaramaz bence madem böyle bir düşünceniz var hangi mesleklerin önü açık bunu araştırın.

Bankaciliktan uzak durun. Ben simdiki aklim olsa tercih etmezdim. Surekli baski ve hedef odakli calisabilirim diyorsaniz, stresle yasamayi ogrenirseniz tercih edebilirsiniz. Giris saatiniz bellidir, cikis saati koca bir delik. Ozel bankalar icin soyluyorum tabii. Arti yanlari da var. Maas gunu gunune yatar, cumartesi pazari var, yan haklari cok. Kurumsal bir yerde calisirsiniz, her sorununuza cozum bulunur. Karar sizin.

Hukuk iyi bişey tabiki ama bende o kapasite yok gibi daha doğrusu iki çocukla zor gibi iş güvenliği bende araştırdım maaşlar ıyii diye ama internette yazan hersey yalan galiba orda 9 bin maaş ve eleman azligindan bahsediyor

Siz bankacimisiniz öf bilmiyorum yasadigimiz yerde is imkanı çok az olan torpille kendi işimi kurmak istiyorum okuduğum bölümle oda destekler felan çok zor şartlarda veriyorlar ama fikirleriniz benim için iyi oluyor dışardan çünkü her meslek güzel geliyor

Nette yazan haberler eski tarihli olabilir mi? Ben rekabet arttığı için fiyatların düştüğünü biliyorum ama yeni verilere ulaşmak lazım son durum için.

Onu açık meslek kalmamiski ziraat teknikeriyim sözde atama yok ziraat muhendisligine gecsem oda ataması çok zor

İş güvenliği uzmanlığı , c b a diye gidiyor statüler. Siz önce c den başlıyorsunuz, yüksek maaşlar a olduğunuzda ama ona da 10 yıl çalışarak geliyorsunuz.

AdaLET daha mantıklı ozman
Adalet okuyunca ne olunuyor bilmiyorum ama avukat olunmuyor ,onun için bitirip hukuka geçmek zorundasın dikey geçişle sanırım. Bir arkadaşım açıköğretimde çocuk gelişimi diye bir bölüm okuyor, kpss ye girip anasınıfı öğretmeni olabilirim diyor, onu da bir araştır istersen

Evet bankaciyim, 6 senedir bu sektordeyim. Banka deyince akliniza sadece gişe gelmesin, hani para, fatura vs islerinin goruldugu yer. Bireysel kisim var-sizin benim gibi bireylerle ilgilenen-,ticari kisim var-buyuk sirketlerle ilgilenen-, kobi kismi var-kucuk ve orta buyuklukteki sirketlerle ilgilenen-, operasyon kismi var-banka evraklari ve talimatlarla ilgilenen vs. Bunlari arastirabilirsiniz. Bu zamanda hem de hic tecrubeniz yokken bence kendi isinizi kurmaya kalkmayin, ortalik kurtlar sofrasi, hem sermayenizi hem de ozguveninizi kaybetmeyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…