Merhaba kızlar. Üniversite öğrencisiyim, yabancı dille ilgili bir bölüm okuyorum. Bu sene hazırlık bitti seneye 1. sınıfa geçeceğim. Aslında bölümümü seviyorum ve okuduğum dile karşı ilgim var, türkiye de geçerli de bir dil. Okuduğum şehri seviyorum daha doğrusu alıştım. Üniversite ortamı da iyi. Ama benim hayalimde ki bölüm hep tercümanlık oldu. Maalesef kazanamadım aşırı yüksek puanları zaten hazırlanmadan girmiştim sınava. Aslında şuan okuduğum bölümü bitersem de tercümanlık/çevirmenlik yapabilirim ama ben bizzat mütercim tercümanlık bölümünü okumak istiyorum. Benim sorunum şu: istediğim bölümün puanları çoook yüksek mesela ben karar verip şuan okuduğum okulu bırakıp tekrar 1 yıl sınava hazırlansam acaba bu çok istediğim bölümü kazanabilecek miyim?ya kazanamazsam o zaman her şey bitti. Kazandım diyelim gideceğim şehire en baştan adapte olmam lazım ki bunda zorluk çekeceğimden eminim. Tüm yakın arkadaşlarım şuan okuduğum şehir de yani gideceğim yerde çok yalnızlık çekicem. Onun dışında aileme bu konuyu hiç açmadım ama büyük ihtimalle karşı çıkacaklar. Bir de tekrardan 1 yıl dershaneye gitmek çok kötü görünüyor gözüme. Okuduğum yerde mutluyum ama tek sorun hayallerimde ki bölüm bambaşka. Kızlar akıl verin =(