- Konu Sahibi dunya cadisi
-
Devlet olmuyor Ankara'da bir özel üniversite %50burslu oluyor ancak.Mimarlık seçmesi bence, Türkiyede aile şirketinde çalışmadığı sürece hem getirisi az, hem işsizlik çok, hem çalışma ortamı kötü. Paralı kroların kaprislerini çeker.
Dişçilik bilmiyorum açıkçası. Amma velakin bence daha uygun fiyatlı seçenek bakın, devlet ünvsi olmuyor mu?
Eğer ortalamamı yüksek tutarım devlete geçiş yaparım diyorsa bir kaç sene diş sıkılabilir ama o da garanti değil. Bu sene ortasında bir özel üniversite ücretlerine %20 zam yaptı mesela. Öğrenciler isyanda ama yetki de okulda. Böyle durumlarla karşılaşmak var ve ülkenin durumu malum. Kendine güveniyorsa bu denenebilir. Özelde tıp okuyup devlete geçiş yapan tanıdıklarım var çünkü. Başta da dediğim gibi hangisini severek yapıcaksa onun için şartları zorlamak lazım. Diş hekimliği bitirip teknisyen yanında çalışan doktorlar da var çünkü.Devlet olmuyor Ankara'da bir özel üniversite %50burslu oluyor ancak. .
baskent mi? eger baskentse bence dis hekimligine gecmesine deger.Devlet olmuyor Ankara'da bir özel üniversite %50burslu oluyor ancak.
İki bölümle ilgili de fikrim yok sadece şöyle bir fikirle geldim bu sene kaçırdı ama seneye sıfırdan sınava girse özel okuması şart değilse eğer hem sizi zorlamaz hem belki iyi bir devlet okulunda yer bulur şu an sadece okul giderini hesaplamanız boş çünkü sürekli online devam etmeyecek ve yeme içmesinden giyim arkadaşlarla illaki aktiviteleri olacak kitap vs masrafları var ben devlette okuduğum halde baya güzel meblağdı o kitaplar yani o okulda kullanacağı her şeyi kendi alacak en azından biz öyle yapıyorduk kimya okuduk ama en basitinden labda giyilecek önlüğe kadar biz alıyorduk kişisel malzemeler dahil ki covid yüzünden daha sıkı sistem olacaktır diye düşünüyorumMerhabalar.Derdim kızımın okuluyla ilgili.Lütfen fikirlerinizi bizimle paylaşın.
19 yaşında bir kızım var.Yildiz Teknik Üniversitesi mimarlik bölümünde 1.sinifta okuyor.Gerek uzaktan eğitim gerekse mimarlık bölümünün iş sıkıntılarını duyması nedeniyle bölüme pek de ısınamadı.Dersleri iyi aslında.İlk dönem ortalaması 3.63.Bir de mimarlık bölümünün her yıl sıralamasının düşmesi de canını sıkıyor.
MYP ile yatay geçiş yaparak özel bir üniversitenin diş hekimliğine geçmeyi düşünüyor %50 burslu olarak ama ondan da emin olamıyoruz diş hekimliğinin de geleceği pek de umut vermiyor gibi.
Maddiyat kısmına gelecek olursak İstanbul'da yurda en az yıllık 25000 TL vereceğiz.Geçmeyı düşündüğü özel okulun yıllık ücreti 45000tl civarında.Tefe tufe oranında zam olacakmış her yıl.Bu özel okul ailemin yaşadığı şehirde olduğu için yurt ücretinden kurtuluruz.Eşim de ben de öğretmeniz.5/6yıl 1 maaşı okula ve harçlığınıa ayirip 1 maaşla geçinebilir miyiz bu da biraz korkutuyor beni.
Bir de diş hekimliğine geçerse çekilen onca sıkıntıya değer mi?Sonu nasıl olur?
LÜTFEN FİKİRLERİNİZ BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ.ÖZELLIKLE BU İKİ PİYASAYI (MİMARLİK VE DİŞ HEKIMLIĞİ)BILENLER YORUM YAZAR MISINİZ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?