Karar Vermek Zorundayım

Sevdecik34

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
30 Eylül 2017
12
6
1
32
Merhabalar! Yeni üyeyim. Bu soruyu sormak için açtım. Hayatımın en önemli kararını veriyorum. Bir sevdiğim var 1 yıldan fazla süredir birlikteyiz, evlilik düşünüyoruz. İyi bir bölümden mezun onun ataması gelince ailesiyle tanıştıracak.Bende yeni mezun oldum, işlerimi yoluna koyup kariyer hedefliyorum. Geçen günlerde kardeşimle tanıştırdım, kız sadece nasihat dinledi. Durmadan ona yok şunu oku yok bunu oku. Kardeşiminde güzel bir mesleği var. Onu olabilmek için çok çaba harcadı maddi imkansızlıklara rağmen. Okusa diyelim nasıl okuyacak ? Benim işimi beğenmiyor finans uzmanı olmak istiyorum, diyor ki keşke öğretmen olsaydın tatilin olurdu çocuklarımıza rahat bakardın. Çocuklarımız derken de kendisi 4 çocuk istiyor. Ben 4 kardeşim ve bunaldım artık çocuk muhabbetinden. Bu isteğinden asla vazgeçmiyor. Kardeşimle görüştüklerinde benimle bugüne kadar ne konuştuysa sorguladı teyit etti. Bense bugüne kadar onu hiç öyle sorgulamadım seven insan herşeyiyle kabul etmez mi ya? Neyseki içi rahatladı. Kafamda hiç bir şey kalmadı içim rahat dedi. Ben hiç öyle kapris yapmam, uyumluyum. Bazı insanları görüyorum emdikleri sütü burunlarından getiriyorlar ama bir bakıyorum birlikteler. Geçen gün sordum kapris yapsam bunu kaldırabilir misin ? Hayır dedi. 1 yılımızda sadece 1 kere kavga ettik hep benim anlayışım sayesinde. Bir de tek çocuk diye ailesini yanına almayı düşünüyor. Durumları iyi evleri her şeyi var. Başka da ev alır. Ona rağmen bizimle yaşayacaklarmış. Hangi devirdeyiz ya? Bir sürü çocuk yap, aileme bak , kariyerde yap, tutumlu ol, misafirlerle ilgilen , temiz ol, herkesin imrendiği insan ol. Çocuklarını kolejde okutacakmış. Bana çok yük biniyor. Bu şeyleri düşününce bana ağır geldi esnek değil. Ondan ayrıldım iki gündür. Ama özlüyorum. Numaramı silmiyor sakinleşince dönmemi bekliyor. Benim isteğim benim kariyerim olsun,bir çocuk,yıpranmayayım geçinip gitsek daha ne ? Bu kadar hırpalanmanın anlamı var mı? Çok özlüyorum da kendime engel olmak istiyorum.

Kesinlikle kendine engel ol çünkü en doğrusunu yapmışsın.. Paşama bak 4 çocuk yap evde anne babasına bak ek olarak oda dışarıda erkeğim ben diye gezip kasılsın..Bu evlilik baştan ofsayt.. Çok doğru bir karar vermişsin..Aman geri dönüp yakma kendini..

Esimde erkek olarak tek çocuk hasta olursa alırım ederim yok dedi biliyor musun dedim köyden buraya temelli gelecekse kesenin ağzını açarsın çocuğunu koleje gondermesin alt katımdan daire alırsın orda yaşar giderler herseyini yaparım ama aynı evde olmaz insanın en azından yatarken bir özel hayatı olsun yada dedim alırsın 3 katlı villa madem bu kdr ananı istiyorsun benim istediğim gibi düzenleyelim vb vb konuştum konuştum sonra bıraktım haline eee sonra kp ben kendim getirdim hastaydı kp gitti gün annem hastalandı ( tek büyük çocuk benim) annem nerden baksan hastalığını benim evimde hastanede geçirdi çünkü annemin evi sobalı benim dogalgazliydi eşim kalktip gıkını çıkarmadı sağolsun ve ben kaç günlerce uyumadım o adam da uyumadı
Gece yarısı uykusu bölümdü tekrar hastaneye gittik nöbetleşe uyuduk çünkü çok ağır geçiriyordu hastalığını bir yandan 11 yaşında kız kardeşim vardı eşim vasıtasıyla koleje gidiyor eşim onun okulundakileri tanıdığı için onlarla ilgileniyor sorun olduğunda bana yansıtmaya çalıştık gitti kardeşimle konuştu öğretmenleri idare etti

Sen 4 kardessin ama bir evlat olmanın yükü çok ağır gerçekten. Ama eşimin bu davranışı ona karşı daha farkli bakmama sebepdi bu davranışları ne kdr kavga etsek de mesela hep bu aklıma geliyor şuan da KV ne kdr şikayet etsem de hastalansa yada gelmek istese iki aile içinde en iyi çözüm buluruz bir şekilde artık

Karşındaki insan çok zor emin ol onun gibi biriyle yaşamak çok daha zor. Senden modern kölelik beklemiş resmen. Tek çocuk olunca illa ki anne babayla yaşamak zorunda mı? Zamanı gelince karşılıklı yada altlı üstlü dairelerde oturulabilir.

Çocuk sayısına eşler birlikte karar vermelidir, tek taraflı ben çocuk istemiyorum yada 4-5 tane istiyorum demekle olmaz.

Kardeşinizle konuşup sizin anlattıklarınızı teyit etmeside çok ilginç ve kırıcı, demek ki size karşı son derece güvensiz biriydi ilk fırsatta bunu belli etmiş.

Sizin yapacağınız mesleğe bile saygısı yok. Sizi aklında ki kalıba sokmaya çalışıyor düpedüz.

Bu kişiyle bir evlilik yoluna girersen çok sıkıntı çekersin, karşında herşeyi ben bilirim, benim dediğim olacak diyen biriyle bir ömür geçmez. Hakkında hayırlısı olsun insallah

cocuk meselesini benimkide konusyordu hala konusuor 5 cocuk diye. ama sen istemesen nasıl olacak

öğretmen olmayı bende calısma hayatını gördükten sonra istedim gercekten rahat ama seni böyle sevmiş kabul etmeliydi

ailesini böyle yanında isteiyorsa o adamdan uzak durucaksın net. herkesin kendi evi var o ana kuzusu

bugun agla yarın unutursun

Adam resmen köle arıyor ya zaten her şeyi geç kardeşimi görür görmez benim söylediklerimi teyit etmeye çalışması masadan kalkma sebebidir ya şaka gibi

Ben ortada ayrilicak derece bisi gormedim.ama ev ustune gitmeme konusunda haklisin.ayni evin icinde anne ve kiz anlasamazken kaldiki kv kp nasil anlasabilirsnizki.adam bu istedigini kabul ederse ayri evde yasamayi sende seviyosan baris

Bir erkek için değmez ya bu kadar yıpranmaya işte özlüyorum çok emek verdim. Sadece zor bir Zamandayım sizlerden destek alarak geçirecem bugünleri.
Yaşın daha çok küçük .kariyer hedefim var demişsin ,hedeflerine odaklan ,özgürce kazandığın parayı harca gez toz ,canın ne isterse yap ..senin anlattıklarınla ömür mü geçer ?

Sen aklıbaşında bir kızsın, o köle arayan bir uyanık. Bulmuş senin gibisini istediğini yaptırmaya çalışıyor. Hiç umrunda olmasın kariyerine hedeflen.

Adam kendine eş değil köle arıyor resmen.
Maddi olarak rahat yaşamanızı sağlamak dışında hiç bir artısı yok, ömür boyu siz mi alttan alıp taviz vereceksiniz?
Bu kadar baskılanacağım bir yaşantı içinde olmak istemezdim.

ortada fol yok yumurta yok 4 çocuk şartı oldu canım köle arıyor adam kendine aç gözünü biraz evlilik böyle olmaz

Hayattan beklentileriniz aynı değil,yakın bile değil.Mutsuz bir evliliğe sürüklersiniz kendinizi devam ederseniz.Üstelik bu rahatsız olduğunuz durumlar katlanarak artar evlenince.Şimdi kaldıramıyorsanız ilerde cehenneme döner hayat.Velhasıl,doğru karar vermişsiniz benim gözümde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…