Hanımlar merhaba
Benim için çok çok önemli bir konuda aklınıza ihtiyacım var çünkü bende düşünecek karar verecek hal kalmadı. Biraz uzun olabilir o yüzden mümkün olduğunca okunabilir bir şekilde yazmaya gayret edeceğim şimdiden teşekkürler.
37 yaşındayım mühendisim kamuda çalışıyorum. 7.yılım. 7 yıldır müdürümden mobbing görüyorum buna rağmen katlandım.
Mobbbingin içeriğinden bahsedeyim biraz. Mesleğimi yapmama izin vermiyor. Kendi işlerinde ve alanım dışındaki işlerde kullanıyor (açılış yapma, sunuculuk, konuşma metni hazırlama, diğer mühendislerin performanslarını hazırlama vs vs).
Mühendislik namına bir şey yapmadım yıllardır.
Benimle aynı dönemde atanan arkadaşlarımın tamamı doktoralarını bitirdiler (master yaptım doktoram bitemiyor maalesef çünkü alanımda çalışamıyorum). Ek olarak beni bir birime bağlamayıp kendi elinde tuttuğu için eğitimlerden yararlanamıyorum, kongre, sempozyum vs gidemiyorum, projelerde çalışamıyorum. Bu yüzden performansım düşük görünüyor yıllardır. 7 yıldır mesleği unutmayayım diye başkalarının projelerine yapışıp onlara yardım edip durdum (ismim yok bana bir getirisi yok tabiri caizse boşa çalışma).
Şu an geldiğim noktada inanılmaz mutsuzum. Hem mesleki hem özel hayatımda.
Doğduğumdan beri aynı şehirdeyim. Kapalı ve homojen yapıya sahip bir şehir. Kemiklerime kadar bıktığımı hissediyorum.
Tüm bunların birikimiyle tayin yoluna çıktım. Aksilik bu ya önce seçimler ve hükümet kurulamaması, sonra ikinci seçimler ve yeni bakan ve yeni bakanın tayinleri kapatması nedeniyle talebim değerlendirmeye alınmadı.
Sonrasında tam olacakken 15 temmuz patlak verdi. Sonrasında yinr olacakken don kabine değişikliğinde tekrar bakan yenilendi. Benim tayinim hala askıda. Ne oluyor ne de olmuyor.
Geldiğim noktada iş şuna vardı "tayinden vazgeç yurtdışına gönderelim, tayinden vazgeç bir birime bağlayalım"
Son olarak da geçen gün birim başkanlarından biri bana tayinden vazgeçeceğini söyle seni yerime yeriltireyim. Eğitimlere gönderirim projelere yazarım her konuda söz sahibi olursun gibi şeyler söyledi ama tayinden kesin vazgeçmem gerekiyor. Benim kafam allak bullak.
Burada kalmak istemiyorum çünkü geçen 7 yılda ciddi anksiyete sorunum ortaya çıktı. Haftada 3 gün ağlıyorum ama gelin görün ki gidemiyorum da tayin olayım bir türlü nihayete varmadı doktoram yarım duruyor her şey muallakta.
Siz olsanız ne yapardınız nasıl bir karar verirdiniz.
Bu arada bekarım anne ve babamla beraber yaşıyorum.