dinime, peygamberime,kitabıma ve Allahıma sonuna kadar inanıyorum ama din şarlatanlarına değil.
yeri gelir diyanet işlerini bile tanımam. onlarda insan neticede üst bir merci değil ki.. bir keresinde kemiklerini kırmadan kadını dövebilirsiniz diyen de onlar değil miydi?
yaa Margarıta cok bılıosan sen bı fetva yayınla da bız de rahat edelım yaa
din şarlatanları mı demiş bunu ..
pekı sen nerden arastırdın senın kaynagın google mu oluyor ??ıslam hukuku kıtabına mı baktın yoksa kelam mı okudun fıkıh mı ..bi adım ıleremıyoruz hala hala aynı at gozlgu yaa dın sarlatanıdır aa tabı ..hosumuza gıtmeyen seyler dın sarlatanlıgının işi gerısı ben dınımınde ımanımdayım benım kalbım temız ..
hangı alımle konusun hangı kıtaptan buldun bıze de soyle de bız de tartısmayalım var mı yok mu
burda sana tartış ya da tartışma diye bir cümle mi yazmışım?
herkes görüşünü bildiriyor.. ben kimseyi hedef alarak yazmadım.. niye üstüne alındın?
fetva yayınlama hakkım,yetkim var mı dedim?herşeyin doğrsunu ben bilirim, ey kitleler peşimden gelin mi dedim.. herkesin aklı var fikri var.. kimsenin kimseden bir ayrıcalığı yok.. canı isteyen haklarını kullanır,özgürlüğünü seçer.. canı isteyen de sırtından sopayı,karnından sıpayı eksik ettirmez.. bana ne be? herkesin kendi seçimi...
diğer duruma gelince;
LAıK bir ülke burası ,, elbetteki diyanet işleri sırdan bir merci.. üst bir kurul değil!! Arkadasın biri diyanet işleri de böyle düşünüyor demiş, kadınların çalışmasını günah olarak görüyor demiş.ben de aynı diyanet işleri vaktiyle böyle bir fetva da verdi.. (kemiklerini kırmadan kadını dövebilirsiniz diye..) o zaman ona da riayet edelim dedim. o fetvayı da gazetede okudum. hurriyetti.. tarihini araştıramam kimse için ama merak eden.. google da aratır arşivinden bulur, demek istedimm. herşeyi yarım yamalak anlayıp konuşuyorsun insanların karşısında, tartışmayı bilmiyor , sürekli hakaret ediyorsun.(kırmızı ile işaretlediğim yere bak)
atama-belirsizlik topiğinde de çıktın vakti zamanında, atanamayan 350bin öğretmene atanamadıkları için laf çarpıp, hükümet yanlısı konuşmalar yaptın. bize ne senin politik renginden??
üstüne yetmedi sırf kendini haklı çıkarmak için gecen sene fizik birincisi bile atanamamışken ( çünkü fizik için hiç kadro açılmadı ) kuzenim 94 aldı da atandı diye palavra attın.googledan bulunmuş gazete küpürlerini göstermiştik sana cümleten..
o zamandan mı kalma google'a gıcıklığın?
bak ben herkesle, her zıt görüşte, her ortamda sağlıklı bir şekilde tartışırım.. amacım da hiç bir zaman fikirlerimi empoze etmek olmaz.. kendi görüşlerimi savunmak olur amacım.. karşıt görüşlü insanlarla da tartışmak medeni koşullarda keyif verir bana..
ammaaaaaa yalan söyleyebilen insanlarla polemiğe girmek çok keyifsiz,can sıkıcı bir durumdur.. o yüzden ne yazarsan yaz, seninle hiç bir platformda işim olmaz...
son olarak arkadaşlar.. bu konu sevimsiz bir şekle girdi..görüşlerimi net bir şekilde belirticem..(çünkü bazıları hedef tahtası haline getirmeye çalışınca,yanlış anlayanlar çok oluyor..) daha sonra bu sayfaya uğramıycam. zira zevk almamaya başladım.
ben kadının da hatta erkeğin de çalışması kendi insiyatifindedir görüşündeyim.. canı isteyen çalışır, canı isteyen gezer, canı isteyen amuda kalkar bekler.. kimsenin kimseden hesap sormaya hakkı yoktur bu durumda..
bazı durumlarda gerekirse erkek evde çocuk bakar, ev işi yapar; kadın dışarda çalışır.. çiftlerin kendi kararıdır ; kimi ilgilendirir ki?
ama işe din teması sokulduğunda, çalışmamaya mazeret arandığını düşünüyorum.çünkü bizim dinimizde, kitabımızda (benim bildiğim kadarıyla diyeyim de , sonra adım hacıya , hocaya çıkmasın-öyle bir rütbem yok çünkü-) böyle bir şeye şu ana dek rastlamadım. milletin verdiği fatva da beni ilgilendirmez.. bu fetvalarla ilgilenenlerde buyrun devam etsin.
bye byee