kararım, aşkım, kilolarım, okul vs....? :(

MsMarilyn

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Ocak 2013
944
64
53
İzmir
Kizlar biraz uzun ama yardiminiza cok ihtiyacim var.
Uni yi sehir disinda okuyorum. Bildiginiz gibi okullar aciliyor ama ben okula donmek istemiyorum. Aslinda orayi seviyorum, ozledim ama kafamda hicbir sey sekillenmis değil. Bu yil 1. Sinif okuycam 1 sene kaldim ve diyorum ki bu yil okulu dondurup sinava hazirlanayim kazanamazsam bi sonraki yil tekrar 1 den baslarim?
20 yasina giricem daha yani cokta buyuk bi kaybim olmayacak aslinda. Aslinda orayi seviyorum ama okudugum uni ve sehir cokta iyi degil ne kadar sevsemde mezun olunca is imkanim az olabilir diye dusunuyorum ama asil sorun bu da degil.
Psikolojim coktu resmen. Yasadigim kotu bisey olmadi ama berbat haldeyim. Okula gitsem asla derslere odaklanamiycagim bundan eminim insan kendini bilir. Sonra birine asigim ve aklim hep onda(psikolojimi bozanda biraz bu oldu). Son olarakta kiloluyum ve en azindan yaşadığım sehirde spora giderim diyet yaparim diye dusunuyorum ozellikle bu yaz cok kilo aldigim icinde donmek istemiyorum. Ama bi yandan evdede olmak istemiyorum cunku evin icinde baya bunalima giriyorum.
Yani kafamdakileri uygulamak icin okula donmemem lazim ama bi yandan da vicdan azabi duyuyorum gitmedigim icin siz olsaniz ne yapardiniz?

Uni yi sehir disinda okuyorum. Bildiginiz gibi okullar aciliyor ama ben okula donmek istemiyorum. Aslinda orayi seviyorum, ozledim ama kafamda hicbir sey sekillenmis değil. Bu yil 1. Sinif okuycam 1 sene kaldim ve diyorum ki bu yil okulu dondurup sinava hazirlanayim kazanamazsam bi sonraki yil tekrar 1 den baslarim?
20 yasina giricem daha yani cokta buyuk bi kaybim olmayacak aslinda. Aslinda orayi seviyorum ama okudugum uni ve sehir cokta iyi degil ne kadar sevsemde mezun olunca is imkanim az olabilir diye dusunuyorum ama asil sorun bu da degil.
Psikolojim coktu resmen. Yasadigim kotu bisey olmadi ama berbat haldeyim. Okula gitsem asla derslere odaklanamiycagim bundan eminim insan kendini bilir. Sonra birine asigim ve aklim hep onda(psikolojimi bozanda biraz bu oldu). Son olarakta kiloluyum ve en azindan yaşadığım sehirde spora giderim diyet yaparim diye dusunuyorum ozellikle bu yaz cok kilo aldigim icinde donmek istemiyorum. Ama bi yandan evdede olmak istemiyorum cunku evin icinde baya bunalima giriyorum.
Yani kafamdakileri uygulamak icin okula donmemem lazim ama bi yandan da vicdan azabi duyuyorum gitmedigim icin siz olsaniz ne yapardiniz?
Canım insan ideallerinin peşinde koşmalı. Okuduğun bölüm sonrasında seveceğin bir mesleğe kavuşacak mısın? Bunu düşün.. Ben olsam kesinlikle ideallerimin peşinde koşardım ki öyle yapıyorum.. Kilonu da problem etme elbet bir gün o fazla kiloların gidecek, azimli ve sabırlı ol..

Eğer kazanabileceğini düşünüyorsan bırak ama bence bu stresli halinin üstüne bir de sınav stresi eklenirse nokur bilemiyorum canım..

Canım insan ideallerinin peşinde koşmalı. Okuduğun bölüm sonrasında seveceğin bir mesleğe kavuşacak mısın? Bunu düşün.. Ben olsam kesinlikle ideallerimin peşinde koşardım ki öyle yapıyorum.. Kilonu da problem etme elbet bir gün o fazla kiloların gidecek, azimli ve sabırlı ol..

Bolumumden memnunum ama uni sıkıntı ama dedigim gibi esas sorun ettigim o degil zaten okul donsemde okula odaklanamycam aklim planlarimda kalacak biliyorum

Sinav konusunda stresli olmam biliyorum zaten hazirda okulum var o yuzden. Ama okuluma odaklanamayinca baya stresli olacagimdan eminim
bölümünden memnun musun? Kazanamazsan 1 yıl kaybedip yine 4yıl okuyacaksın,bu seni üzermi?Bunlar önemli..:KK50:

Kilonuzun bu kadar hayatınızı etkilemesine izin vermeyin lütfen. Bence ilk yapmanız gereken bölümünüzde mutlu olup olmadığınıza ve başka bir bölüm isteyip istemediğinize karar vermek. Eğer bölümünüzden memnunsanız gerçekten sevdiğiniz bir meslekse çalışın 1.sınıf notlarınızı yüksek tutup yatay geçiş düşünün daha mutlu olabileceğinizi inandığınız bir üniversiteye. Ama yok eğer bölümünüzü sevmiyorsanız bunu kendinize yüksek sesle söyleyin ve bir an önce sınava hazırlanmaya başlayın. Ben de okul değiştirdim 2sene okuduktan sonra. Ama benim hayalim istediğim meslek belliydi. Bu süre zarfında okulumu da bırakmadım hem okula gittim hem de sınava hazırlandım. Ve şu an istediğim yerdeyim ve çok mutluyum. Lütfen ne istediğinize karar verin ve istediğiniz yerde olabilmek için elinizden geleni yapın sonucu çok ama çok güzel olacak:)

Kizlar hepiniz haklisiniz ama hala cok kararsizim hicbir seyden emin degilim....

Ah canım benim ya senin kafan çok karışmış. Okulun ne zaman açılacak bilmiyorum ama o zamana kadar kendine vakit ayırmaya çalış güzel şeyler düşün arkadaşlarınla gez eğlen müzik dinle kafanı dağıt hiç birşeyi düşünme ne kiloları ne de okulu. Bunlar hep kendine yeterince zaman ayıramamandan kaynaklanıyor bence. Okullar açılıncaya kadar mutlu olacağın şeylerle uğraş sonra düşünürsün ne yapacağını. Önce bir soluklan sonra karar verirsin ne yapacağına. Eğer istersen bizler de elimizden geldiğince destek olmaya çalışırız:)

Ah canım benim ya senin kafan çok karışmış. Okulun ne zaman açılacak bilmiyorum ama o zamana kadar kendine vakit ayırmaya çalış güzel şeyler düşün arkadaşlarınla gez eğlen müzik dinle kafanı dağıt hiç birşeyi düşünme ne kiloları ne de okulu. Bunlar hep kendine yeterince zaman ayıramamandan kaynaklanıyor bence. Okullar açılıncaya kadar mutlu olacağın şeylerle uğraş sonra düşünürsün ne yapacağını. Önce bir soluklan sonra karar verirsin ne yapacağına. Eğer istersen bizler de elimizden geldiğince destek olmaya çalışırız:)

Cok tesekkur ederim haklisiniz biraz takmasam daha saglikli bi karar veririm

Yaşadığım tecrübeye dayanarak söylüyorum. : aşk için okuldan vazgeçme !
Kiloluyum vs bilmem ne konularınida kafana takma.. diyet yapmak Zayıflamak veya aşığım diye okul hayatından sakin uzaklaşma.
Seneye diye ertlersin canın seneyede gitmek istemez çünkü okulla arana soğukluk girer ( 3 ay girmiş bile yaz tatilinde yani ) .
Hep seneye seneye atarsin sonra hiç gitmezsin. 1. Uniyi bitir 2. Kez hazirlan yine sınava gir. Ama elindeki hazır imkanı okulunu hiç birşeye değişme canım ;)

Back
X