- 29 Mayıs 2021
- 3.085
- 6.051
- 108
- 40
- Konu Sahibi KahveCekirdegi7
Canım kim niye fikir veriyor o önemliKıyafet mesela? Giriş çıkış saatleri? Çalışma çalışmama
Yetişkin insan bunun ayrımını yapar: mesela annem babam kardeşim diyorsa “son otobüs gece23.00 de veya saat 10dan sonra çok yağmur varmış aklında olsun” siz bana karışamazsınız demem, benim iyiliğimi düşündükleri için uyardıklarını bilirim.
Kıyafet de atıyorum şirkette her yıl bi yılbaşı partisi vardır ben o ortamda yeniyimdir bi iş arkadaşım da derse, işte şık giyiniyor herkes saçını yaptırıyor, bundan da rahatsız olmam, sonuçta o ortamda komik veya özensiz görünmek istemem. Ama biri dese ki hiç etek giyme, pardon derim sen kimsin de bir bireyin ne giyip giymeyeceğine karar verme hakkını kendinde buluyorsun? Bu kişi erkekse ben sana sadece mor puantiyeli don giyeceksin diyor muyum diye sorarım. çünkü bu bana saygısızlık bence, sen nerde ne giyeceğini bilmiyorsun benim aklım senden çok bem daha iyi bilirim demek. Ne münasebet?!
4 yaşındaki bebeler bile kreşe giderken bunu giyeceğim diye annesine kafa tutuyor, tütü etek üstüne kapüşonlu sweat altına yağmur çizmesiyle çocuk görüyorum düşün yani.
Çalışma çalışmama anayasal hak diye biliyorum. Bi insanın çalışmama niye izin vermeyeceğini anlayamıyorum çünkü karnımızı doyuracak gıda almak için hepimizin çalışıp para kazanması gerekiyor di mi? Kendi tarlan varsa orda bile çalışman gerekiyor ki mahsül alabilesin. Bu hakkı kim niye elinden almak istesin?