Lekeler, Çiller Kararmış olan bıyık bölgemdeki lazer sonrası görunum :(

Lekeler, Çiller ve Cilt Rengi Sorunları

Ruks

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
9 Nisan 2014
20
1
1
İstanbul
$ImageUploadedByKadınlar Kulübü1397995967.278205.webp . Nasıl ve ne zaman gecer sizce kendımı çok kotu hıssedıyorum .. Ikı gun once lazer yaptırdım. Dökulecekmı dokulmeyecekmı dıye kaygılanıyorum bıyık bölgem bıde hassas hemenkızarıp ız kalıyor :(

iPad 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Gecer mi bilemem ama baya kotu olmus. Yaz aylarinda vucudun acikta kalan kisimlarina epilasyon yaptirmamak lazim. Cunku lazeri yaptrip gunese ciktigin an boyle lekeler kaliyo ne yazikki. Bide bu bolge cok hassas. Keske hemen bi gunes koruyucu surseydin:/

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Lazer epilasyonun kış mevsiminde yaptırılması daha uygundur. Güneşin lazer epilasyon uygulanmış bölgelere kötü yönde etki etmemesi için kış günlerinde yapılması tercih edilir. Lazer epilasyon sonrası ciltte istenmeyen lekeler oluştuysa Eczanelerin önerdiği kremleri kullanabilirsiniz.

1- Bu kremlerden en etkili olanları bepanthen plustur. Her gün kullanıldığı takdirde 1 ay içinde lekelerin renginde açılma görülür.

2- Lazerden kalan lekeler için kullanılan bir diğer kremde advantandır. Advantan bepanthen plus gibi her gün sürülmez. 2 gün sürülüp 2 günde ara verilmesi gereklidir. Advantan içinde kortizon bulunur. Bu nedenle uzun süre kullanılması sakıncalıdır.

3- Madecassol krem epilasyon sonrasında oluşan lekeler için oldukça etkilidir. Özellikle bepanthen ile karıştırarak lekeli bölgeye uygulayabilirsiniz. Madecassol hücre yenileyici bir kremdir. Hızlı bir şekilde lekeli bölgeyi tamir etmeye yarar.

4- Silverdin yanık kremi doktorlar tarafından önerilen diğer bir leke kremidir. Özelliklede yanıklarda etkili olan silverdin lekeli bölgelere uygulanabilir. Yanık bölgeleriniz bir süre sonra kabuklanmaya başlayacaktır. Bu nedenle kabukları kendiniz yolmaya kalkmayın. Elle yapılan müdahale sonucunda lekeleriniz kalıcı olabilir. Kabuğun kendi kendine düşmesini beklemelisiniz.

5- Lazer epilasyon lekeleri için bitkisel çözüm : Bitkisel olarak lekelere zeytinyağı uygulayabilirsiniz. Yukarıda önerilen kremleri mutlaka doktorunuza sorarak kullanmalısınız. Bazı hassas ciltler bu kremleri kabul etmeyebilir ve alerjik reaksiyonlar görülebilir.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Eki Görüntüle 1079159 . Nasıl ve ne zaman gecer sizce kendımı çok kotu hıssedıyorum .. Ikı gun once lazer yaptırdım. Dökulecekmı dokulmeyecekmı dıye kaygılanıyorum bıyık bölgem bıde hassas hemenkızarıp ız kalıyor :(

mrb bende bıyık lekesınden cok kotü muzdarıbım sir agdadanoldu sanıyorum benımkı 2 yıldır ugrasıyorum suanda nd:yag lazere basladım hem leke hemde tüy epilasyonu ıcın ama yaz aylarındada kullanılabılen bir lazer ve her yerde olmuyor saglı k bakanlıgı doktor olan klınıklerde ısın verıyormus onun harıcınde dıger epılasyonları bu mevsımde yaptırman sakıncalı bence yarıda bırakmanı tavsıye ederım daaha sonra dönusu olmayan lekelerın ortaya cıkabılır ve sen şuanda kesınlıkle 50 faktör gunes kremı edınmelısın onsuz cıkma dısarı cunku lekelenme kalıcı olabılır

Aynen öyle yaptım ve yarıda bıraktım

Back
X