kararsız kaldım

su-doku

sen bilirsin
Kayıtlı Üye
12 Haziran 2017
9.602
33.194
498
selamlar
hemen konuya giriyorum
olay şöyle gelişiyor
lise öğrencisi biri kız diğeri erkek iki genç arasında oluyor
erkek olan çocuk kıza sürekli bir dokunma eğiliminde
kız bir süre görmezden geliyor kazadır diyor
çocuk babasınıda kaybettiği için biraz daha görmezden geliyor belki kız
bu olanlar çocuğa cesaret vermiş heralde ki
son olarak kızı dokunarak arkadaşlarının yanında taciz etmiş
kız bağırmış çağırmış
olaylar kavgalar olmuş sınıfta
çocuk ağlamış felan
ama olay idareye yansımamış
çocuk sınıf değiştirmiş
olaylardan yeni haberdar olan aile sizce ne yapmalı idare ile konuşulmalı mı yada zaten ders oldu deyip çocuğun babasının kaybınıda hesaba katarak boşvermeli mi
kız duruma üzülüyor aileyi birşey yapmama konusunda uyarıyor

Olay idareye yansımadan çocuk nasıl sınıf değiştirebiliyor

Çocuk aynı tutumlarına devam etmiyorsa , kızda araya mesafe koyduysa bence idare filan söylenmemeli . Kendileri takip edebilirler çaktırmadan ...
Çoçuğun yaptığı hiç hoş değil aferin kız ağzının payını vermiş ama bir yandan tam ‘deli-kanlı’ oldukları zamanlar , yaptığı hata uzaklaştırma filan hayatına mal olur, aile bu sefer vicdan azabı çeker .
Oyumu sessiz takipten yana kullanıyorum

değil mi
uzaklaştırma almamalı
ama diğer taraftanda sesiz kalmakta can acıtır

Ders olmuş belli ki oğlana. Aralarına mesafe de girmiş sınıf değiştirilmiş falan. Çocuğunruhsal durumu ve kızında şikayet istememesi göz önüne alınarak sessiz takipte kalınmalı. Yaptığı bir hata yüzünden hayatı kararmasın eğer dersini aldıysa.

Babasini kaybetmis olmasi yaptigi tacize bahane degil bence acaba bunami siginiyor cocuk
bilemiyorum babasının ölümünü belkide yaptıklarının maskesi olarak kullanıyor
yada yaşadığı kayıp onu bir kimlik bulma çabasına itti buda davranış bozukluğuna neden oluyor

Benim de kızım var empati yapıyorum sessiz kalınmamalı. Babası öldüyse acıyı yaşama şekli bu değil bu çocuk acı filan yaşamıyor. Ciddi bir ders almalı yaptığının çok büyük yanlış olduğunu ve bedelinin ağır olduğunu anlamalı. Yoksa bu sefer sesi çıkmayan başka bir kızın hayatını karartabilir...

Astoria psikolojiden anlayan biri olarak seninde yorumunu merak ediyorum
ikiside lise çağında yanlış birşeyler yapılmasını istemiyorum

Zaten cocuk pisman olup ağlamıs. Sinifida kendi değişmiş. Baska bir vukaatı olmaz bence. Olursa idareye bildirin bence. Yasadigi agir bir aci . Kendi de bilincli yapmamistir. Tekrari olursa tabiki haddini bildirin.

bilemiyorum ya
çocuk ağır bir kayıp yaşamış
bu olmazsa sesiz kalınmazdı ama bilmiyorum genede

Astoria psikolojiden anlayan biri olarak seninde yorumunu merak ediyorum
ikiside lise çağında yanlış birşeyler yapılmasını istemiyorum

Çocuğun babasını kaybetmesi ile taciz etmesi arasında bir neden sonuç ilişkisi yok. Her babasını kaybeden birilerini taciz etmiyor, bu olaya gereksiz duygusallık katarak anlam yüklemek olur. Ya da babasını kaybetmeseydi idareye mi bildirilmeliydi? Yani olay babasının kaybedilmesinden bağımsız değerlendirilmelidir.

Tacizin yorumlanma stiline de bakmak lazım. Evet rızası olmadan yapılan her şey tacizdir ancak kızımız atıyorum sınıf içerisinde kafasına vurmasını da taciz gibi algılamış olabilir, poposuna dokunmasını da taciz olarak algılamış olabilir. Ona göre durum değerlendirmesi de yapmak lazım, ben genel olarak hiçbir şeyi tek taraflı incelemem. Neyse, idareye şikayet gibi değil de okulun rehberlik merkezi ile görüşülerek çocukla bir konuşma yapılması sağlanabilir. Rıza nedir, birinin rızası olmadan ona istemediği hareketler yapmak ne gibi sonuçlar doğurabilir, bunları içeren bir konuşma. Biraz profesyonellikten uzak ama ergenlerde "ana bacı empatisi" diye tabir edebileceğim şey de işe yarıyor. :) Yani "Senin annene/ kız kardeşine birisi böyle bir şey yapsaydı hoşuna gider miydi? Gitmezdi değil mi? Dokunduğun kız da bir babanın çocuğu, bir abinin kız kardeşi." şeklinde bir empati kurdurmak da işe yarayabiliyor. En son da mağdur ile yüzleştirerek samimi bir özür dilemesi sağlanabilir.

Konuyu çok detaylı bilmediğim için eyyorlamam bu kadar. İdareye giderse siciline işlenebilir, belki rıza kavramlarını tam olarak bilmiyordur, ergenlikte hormonlar/dürtüler de malum. Ergenler sonradan utanacakları pek çok şey yapabiliyorlar, daha dürtüseller. Dolayısıyla tekrarı olursa bir idari/hukuki yaptırım uygulanabilir diye düşünüyorum, mağduru sürekli mağdur etmenin de alemi olmaz böyle bir durumda.

Her acısı olan ne yaptığını bilmeden millete tacizde mi bulunsun?

Yaptığı şeyin ne kadar yanlış olduğunu biliyor. Ve hatta kıza dokunma konusunda ısrarcı oluyor. Bi hatadır oldu denmez buna.
Yanlışta ısrarcı olmak denir..

Sessiz kalınması uygun değil. Nasılsa bir yaptırımla karşılaşmadım diye işleri büyütebilir.

babasını kaybettı dıye tacıze sessız kalınmaz cok yanlıs bakıs acısı bu
ne alaka yanı o baska o baska

ıdareyle gorusulmelı

hata yapan cezasını cekmelı yaptıgım yanıma kar kaldı deyıp daha da cesaretlenmemelı

Bilemedim, şuan ne öğrenirse hayatına öyle devam edecek. Bence hayatta unutamayacagı bi ders alması gerekir diye düşünüyorum bi yandan. Bazı şeylerin affı olmuyor bu yaşta taciz eder bundan 10 sene sonra ne yapacagı malum. Nasılsa ceza almadım diye bi süre sonra devam edilebilir aynı şeylere. Babam öldü acım var onun bunun evladını taciz edeyim gibi bi düşünce cok saçma birde lise öğrencileri kazık kadar insanlar çocukta değiller.

biliyorum tacizin bir bahanesi değil kayıp lakin özel bir durum diye düşünüyor belkide duygusal davranıyorum
şimdi taciz elle dokunma çok yakın durma son olarak poposuna dokunma şeklinde olmuş
bu durum ne zaman başladı diye sorduğumda babasının kaybından sonra bu şekilde davranmaya başlamış çocuk
olaylar olduktan sonra kızdan özür dilemiş
bugün karar verdim tatilden sonra okulun rehberlik servisiyle konuşup bu durumu en olur şekilde kapatıcam

yorumlar için teşekkürler kızlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…