Kızım şuan 4 yaş 9 aylık. Okula gitmiyor.
İnş seneye anaokuluna gidecek.
Evimizde TV ve internet yok. PC de bazı yüklü çizgi filmleri var. Belli sürelerle onları gunvelleyip yenilerini yüklüyoruz.. Her gün 1-2 saat parktayiz. Yağışlı havalarda yakındaki bir kapalı oyun alanına gidiyoruz yine birkaç saat kalıyoruz. Haricen evde faaliyetler yapıyoruz. Harf, sayı, yazı çalışmaları yapıyoruz aktivite kitaplarından alıştırmalar yapıyoruz.
İstanbul'da İsadem var. Okul öncesi çocuklar için 3-6 yaş, hafta içi etkinlikler var. Ucretsiz. Okul öncesi eğitimi mezunu öğretmen ( bazen pedagog ve diyetisyen de oluyor ) eşliğinde temalı eğitim faaliyeti ve oyun oynamali etkinlikler yapılıyor. Yaklaşık 1,5 saat sürüyor. Haftada bir iki kez de oraya gidiyoruz. O bize Supper oldu. Orada okul, sınıf ortamı görüyor. Bensiz sosyalleşmesi acısından epey fark oldu. Çok memnunum..
Çevremizde kolejler ve özel anaokulları var. Ancak bekarken Bir sene kadar özel bi anaokulunda çalışmıştım. O yüzden okullara karşı bi onyargim var. Guvenilecek temiz bir okul araştırmasındayiz. İnş bulucaz. Ancak bulamazsak da en kotu bu şekilde devam ederiz diye düşünüyorum.
Hastalık her şekilde olacak. Okulun ilk senesi malesef çok hastalıkla geçecek. Ama 2-3 yaşındaki bi çocukla 5-6 yaşında okula başlayan bi çocukta hastalık durumlarında bakımından nasıl bir farklılık oluyor, oluyor mu, annelerden görüş almak isterim ben de.