Kararsizim 5 bucuk yasina kadar anaokuluna gondermesem mi?

caddythecat

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
27 Şubat 2017
665
622
23
45
Mrb,Cocugumu cok hastalandığı ve alerjik sebeplerden dolayi dr tavsiyesiyle kresten aldim bir donem gitti sadece.Suan 4 yasinda.Onumuzdeki yil da gondermeyip 5 bucuk yasinda gitse diyorum anaokuluna.Sonraki yil da ilkokula baslar.Fikirlerinizi bekliyorum.

Benim çocuğumda alerjik astım ki 10-15 günde bir mutlaka acilde alıyorduk soluğu sabaha kadar tedavi görüyor sonra çıkıyorduk
Doktorumuzla tanıştık o kesinlikle hayat standardımızın düşürülmemesinden yana oyüzden kreşten almamıza kesinlikle karşı çıktı düzenli kullandık ilaçlarını hala kreşine gitmeye devam ediyor
Evde nasıl vakit geçiriyor okula başladığında kreşin eksikliğini hissedebilirsiniz

Hastalık başka bir şey ama ben de yillarin egitimcisi olarak, senelerce sosyalleşme imkanı bulamayan, o düzeni görmeyen çocuklara üzülüyorum. Sanki kreşe giden çocuk yetimhaneye gidiyor gibi yorumlar var ve olmaya devam edecek.

27 aylık kızım var. Ay başında kreşe başladı. Çok severek gidiyor. Bu sabah bir anne diye yapıştı bacağıma ama konuşup anlattık, ikna ettik, gitti. Akşam da güle oynaya geldi. Bu arada ay başından beri hasta. Burun akıntısı, öksürük, hapşırma... arada da ateş. Hep onun iyiliği için. Yakında ben de işe başlayacağım. 15 günde bile ne kadar değişti hareketleri. Ve en önemlisi evde sıkılıyordu orada pek bir eğleniyor. Kreş iyidir bence...

2,5 yaşından beri kızım gidiyor, oğlum da 4,5 yaşından beri. Bağışıklıkları gelişti iyi oldu. Okula da gayet alışkınlar. Hatta yaramazlık yaptıklarında okula göndermemekle tehdit ediyorum. Yani okulu sevme konusunda alışkanlık önemli bir şey. Geç kalmayın zaman değişik, geri kalıyorlar bir de.

Ben de egitimciyim ve sosyallesme konusunda cok takilmiyorum.Inanirmisiniz her sabah aglayarak gidiyordu ve her hafta abartisiz her haftasonu acildeydik oksuruk ates..ben ise gidemez hale gelmistim asiri hasta oluyordu.Bazi seylere alerjisi cikti dahasi alerjik bunyesi var. Hergun yalvarıyordu gonderme beni diye.Ben de okulda 1.sinifa kucuk baslayanlarin haline cok üzülüyorum acikcasi cocugumu erken baslatmayacagim ve bu sebeple sadece 1 yil anaokuluna gitmesi bana mantikli geliyor.

merhaba, calismayan bir Anne olmama ragmen oglumu 2 yasindan beri Krese yolluyorum.yaklasik iki bucuk senedir gidiyor.yarim gun yollarsaniz hem sizin icin hem cocugunuz icin Cok faydali olacagini düsünüyorum.hem cocugunuz sosyallesir hemde calismiyorsaniz size zaman kalir.cocugunuzun hayatinin düzeni olur.hem okula basladiginda zorluk cekmez.oglumda ilk yilinda Cok hastalandi ve doktorumuz bunun Cok normal oldugunu söyledi.cocugunuz hastalandiginda evde kalir.onunda kendi yasitlarinla zaman gecirmeye ihtiyaci var, kreste cok sey ögreniyorlar.paylasmayi, kendilerini savunmayi, kendi sorunlarini kendi cözmeyi....Bence okula Kadar beklemenizde fayda var.

Mrb,Cocugumu cok hastalandığı ve alerjik sebeplerden dolayi dr tavsiyesiyle kresten aldim bir donem gitti sadece.Suan 4 yasinda.Onumuzdeki yil da gondermeyip 5 bucuk yasinda gitse diyorum anaokuluna.Sonraki yil da ilkokula baslar.Fikirlerinizi bekliyorum.
Kesinlikle gönderme..benim kızım 4 sene gitti.üzülüyorum kızımı düşünümce.keşke anneme yada kayınvalideme rica etseydim.çok pişmanım

Benim küçük oglu da 4 yaşında göndermedim 5 buçuk yaşından öncede göndermek istemiyorum zaten zayıf narin bi çocuk bir sene anaokulu sonrada ilk okula göndermeyi düşünüyorum büyük oğlumuda öyle gönderdim bi zararini görmedim çokta başarılı ve sosyal içinize sinmiyor sa göndermeyin

Kızım şuan 4 yaş 9 aylık. Okula gitmiyor.
İnş seneye anaokuluna gidecek.

Evimizde TV ve internet yok. PC de bazı yüklü çizgi filmleri var. Belli sürelerle onları gunvelleyip yenilerini yüklüyoruz.. Her gün 1-2 saat parktayiz. Yağışlı havalarda yakındaki bir kapalı oyun alanına gidiyoruz yine birkaç saat kalıyoruz. Haricen evde faaliyetler yapıyoruz. Harf, sayı, yazı çalışmaları yapıyoruz aktivite kitaplarından alıştırmalar yapıyoruz.

İstanbul'da İsadem var. Okul öncesi çocuklar için 3-6 yaş, hafta içi etkinlikler var. Ucretsiz. Okul öncesi eğitimi mezunu öğretmen ( bazen pedagog ve diyetisyen de oluyor ) eşliğinde temalı eğitim faaliyeti ve oyun oynamali etkinlikler yapılıyor. Yaklaşık 1,5 saat sürüyor. Haftada bir iki kez de oraya gidiyoruz. O bize Supper oldu. Orada okul, sınıf ortamı görüyor. Bensiz sosyalleşmesi acısından epey fark oldu. Çok memnunum..

Çevremizde kolejler ve özel anaokulları var. Ancak bekarken Bir sene kadar özel bi anaokulunda çalışmıştım. O yüzden okullara karşı bi onyargim var. Guvenilecek temiz bir okul araştırmasındayiz. İnş bulucaz. Ancak bulamazsak da en kotu bu şekilde devam ederiz diye düşünüyorum.

Hastalık her şekilde olacak. Okulun ilk senesi malesef çok hastalıkla geçecek. Ama 2-3 yaşındaki bi çocukla 5-6 yaşında okula başlayan bi çocukta hastalık durumlarında bakımından nasıl bir farklılık oluyor, oluyor mu, annelerden görüş almak isterim ben de.

Son düzenleme:
Neden pismansiniz?Kac yasina kadar gondermediniz?
Cunku insanlarla iletisim kurmayi reddediyor ozellikle park veya yasitlarinin oldugu alanlarda cekimser diyalog sifir kaciyor kaydirakta kimse yoksa kayiyor hakkini savunmayi bilmiyor teyzeleri ve annem beni bende onlari sucluyorum bu duruma gelmesinde cok kucuk ezilir gonderme dediler benden baskasina teyze demeyeceksin yabancilarla konusma vs.....suan 5 yasinda hic gitmedi bir kizim daha var evden kacmak cin surekli teyzesine gitmek ve gece kalmak istiyor bebegim kucuk ilgim azaldi fakat ailemin bunu firsata cevirmesi uzuyor beni babasina teyzem ve ananem seni sevmiyormus sen domuzmusun diyor ama okula gitse bunlar olmazdi gorusme diyecrksiniz ama olaylar cok uzun simdi anlatip konuyu dagitmayayim

Benim çocuğum da alerjik astım krese gidiyor hiç pişman değilim.yine olsa yine gönderirim.

Şimdi gondermediniz diyelim,beş yaşında anaokuluna başladığında yine sık sık hastalanacak
Bağışıklığı ne kadar erken guclenirse o kadar iyi...
Hem kreş çocuklar için iyi oluyor ya...
Yaşıtlarıyla olmanın mutluluğunu almayın elinden derim ben...

Kızım şuan 4 yaş 9 aylık. Okula gitmiyor.
İnş seneye anaokuluna gidecek.

Evimizde TV ve internet yok. PC de bazı yüklü çizgi filmleri var. Belli sürelerle onları gunvelleyip yenilerini yüklüyoruz.. Her gün 1-2 saat parktayiz. Yağışlı havalarda yakındaki bir kapalı oyun alanına gidiyoruz yine birkaç saat kalıyoruz. Haricen evde faaliyetler yapıyoruz. Harf, sayı, yazı çalışmaları yapıyoruz aktivite kitaplarından alıştırmalar yapıyoruz.

İstanbul'da İsadem var. Okul öncesi çocuklar için 3-6 yaş, hafta içi etkinlikler var. Ucretsiz. Okul öncesi eğitimi mezunu öğretmen ( bazen pedagog ve diyetisyen de oluyor ) eşliğinde temalı eğitim faaliyeti ve oyun oynamali etkinlikler yapılıyor. Yaklaşık 1,5 saat sürüyor. Haftada bir iki kez de oraya gidiyoruz. O bize Supper oldu. Orada okul, sınıf ortamı görüyor. Bensiz sosyalleşmesi acısından epey fark oldu. Çok memnunum..

Çevremizde kolejler ve özel anaokulları var. Ancak bekarken Bir sene kadar özel bi anaokulunda çalışmıştım. O yüzden okullara karşı bi onyargim var. Guvenilecek temiz bir okul araştırmasındayiz. İnş bulucaz. Ancak bulamazsak da en kotu bu şekilde devam ederiz diye düşünüyorum.

Hastalık her şekilde olacak. Okulun ilk senesi malesef çok hastalıkla geçecek. Ama 2-3 yaşındaki bi çocukla 5-6 yaşında okula başlayan bi çocukta hastalık durumlarında bakımından nasıl bir farklılık oluyor, oluyor mu, annelerden görüş almak isterim ben de.
Cok arastirdim dr da aynisini soyledi 5 yas itibariyle bağışıklık güçleniyor cocugun fiziki olarak ta gucleniyor.Yani hastalik gecirerek bagisiklik kazanmasi zor grip larenjit vs bunlara bağışıklık kazanılmıyor ki.Antibiyotik kullandikca neyin bagisikligi kazanilacak.Bir tanıdık 3 yildir gonderiyor surekli antibiyotik surekli hasta.Boyle cok ornek var.Benimki alerjik bir cocuk bir de 6 ay neler cektik.Gidiyor 2 gun sonra oksuruk başlıyor.Iki doktor da okuldan alin dedi.Yerinizde olsam 5 yasa kadar evde tutarim fiziken güçlensin bağışıklığı da 5 yas gibi guclenir dedi.Ben calisan bir anneyim tabiki zor oluyor benim icin ama hersey onun iyiligi icin.

Ben hastaligindan ziyade gitmek istemiyorsa gondermeyin derim.benim kizim da okul oncesi bir yil kres bir yil anaokuluna gitti ama hic istemeye istemeye.her sabah ne ugraslar verirdim gonlunu yapip gondermek icin.simdi ikinci sinifta ve hala basima kakiyo beni zorla gonderdin diye.kardesim de iki yil gidecek haksizlik yapmayacaksin diyor.her cocuk ayni olmuyor kimisi uc yil dort yil gidiyor cok da severek kimisi de benimki gibi zorla.bence cocuk gitmek istemiyorsa zorlamayin sonra benim gibi pisman olursunuz.

Hasta olma durumu sadece krese bağlı değil. Benim iki çocuğumda 3 yıldır kreste aynı yaşlarda iki yeğenim çocuklarıma göre daha fazla hasta oldular daha fazla antibiyotik kullandılar evde oldukları halde. Yani salgın olduğunda evdeki çocuğu da koruyamiyorsun. Çok kasmamak lazim

Back
X