kararsızim fikirlerinize ihtiyacım var

frozen12345

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
25 Mart 2014
583
376
133
Günaydin arkadaşlar
5 yıldır bi özel sirketin pazarlama departmanındayim ve maaşım aylık ortalama 1200-1300 arası yani öyle çok iyi değil. Kayinbabamin bulundugum şehirde iyi bi muhitte dükkanı var oraya ufak bi butik dükkanı açmak istiyorum ama kararsızim yani ne gibi zorlukları olur simdiki işimi kaybettim için pişman olurmuyum sonra. Boyle ufak işletmesi olanlar neler yasiyosunuZ ne gibi sıkıntılar la karsilasiyosunuz. Yıllardır hep birilerinin ağız Kokusu nu çekmekten biktim şimdiki isim sabah 8 aksam 6 mesai saatleri ve çok yoğun çalışıyorum fikir verin lutfen

Emin misin sıkıntı çıkmayacağına kayınvaliden çıkarmasa bile eşinin kardeşleri çıkarabilir.

Dahası sadece o dükkanı açmakla bitmiyor iş bunun vergisi var faturaları var.

Yani bu aslında dükkanı acacağınız muhite bagli. Iş yapacak bir yerse düşünülebilir ama kaydadeğer iş yapmayacaksa kiraydi, vergiydi, sigortaydi derken elde avuçta bir şey kalmayabilir, su anki maasinizi arayabilirsiniz. Yani risk alma lüksünuz varsa yine de denryin derim. Allah rast getirsin.

Emin misin sıkıntı çıkmayacağına kayınvaliden çıkarmasa bile eşinin kardeşleri çıkarabilir.

Dahası sadece o dükkanı açmakla bitmiyor iş bunun vergisi var faturaları var.
kardeşleri değil de belki eltim çıkarır sıkıntıyı çünki üçün beşin hesabını yapan bi insan

ben hep merak etmişimdir böyle butik işletenlerin durumunu. bulunduğum yerde 3-5 butik var böyle çokta fazla müşterileri olmuyor ben gittiğimde ama kapanmıyor da. demek ki kazandırıyor,keşke bi yakınım olsa da sorabilsem

dükkan çocuk kıyafeti üzerine açılırsa kazanırsınız bence
ben bir anne olarak yakınımda çocuk kıyafeti + okul çantası + oyuncak hepsini bir arada bulabileceğim bir yer olmasını isterdim.

benımde en buyuk hayallerımden bırısıdır bır dükkanım olsun ben ısletıyım satıyım yapıyım falan fılan.

ama oyle kolay olmuyor işte ya yapacagınız iş her kesıme hitap edecek cocuk yaslı genc tarz kıyafetlerın olacak tek tiple olacagını düşünmüyorum

sonunu düşünen kahraman olamaz demısler ya iyiki dersin ya keşke.Rabbım yardımcın olsun

iş yapıp yapmayacağı muhite ve dükkanda neler satacağınıza bağlı elbette.
çok iyi olabilir ama tutmayabilir de.
çevrede neler var , fiyatlarınızı o çevrede yaşayan kişilerin bütçelerine göre ayarlamalısınız vs.
çok kriter var.

ama bir de sabah 8 akşam 6 demişsiniz ya şimdiki işiniz için.
kendi işiniz de olsa en geç 09,00 dediniz mi açmanız lazım dükkanı. akşam 18,00'de de memur gibi kapatamazsınız.
ayrıca hafta sonları da açık olmanız gerekir.

bence önce bunu düşünün.

Dükkan açmak kolay değil maalesef. Vergisi, sigortası, malzemesi... Heleki o kadar emekten sonra batmak insanın psikolojisini bozar. Bence hiç kendinizi riske atmayın.

birinin sorun çıkarmasına dair ufacık bi şüpheniz varsa oturup iyi düşünün derim ben.. çünkü bu tarz aile içinde olan şeylerde laf olabilir yada psikolojik açıdan sizi yıpratmak isteyende olabilir kulağınıza ufacık bi şey bile gelse bu sizi çok üzebilir artılarını ve eksilerini iyi ayırt etmek lazım :)

kira problemi yoksa aç dükkanını.ama esnaflıkta zor .vergileri var.dekorasyonu var.özel hayat yok bayram yok kendi işinin stresi daha zor.maaşında iadre eder piyasa şartlarına göre .kendinden eminsen aç hiç olmazsa dükkan kirası problemin yok.

Back
X