Kararsızım:/

Bencede zaten sana saygıları yoksa arayıp aramaman da çok umurlarında değil. cumaları da arama kandildede arama. ben olsam aramam. helee helee benim ailemi yok sayacaklar ezer geçerim hepsini.
ne yazık ki zerafet bazen eziklik olarak görülebiliyor. bu ayrıımı yapamayan insanlara zerafet göstermeye çalışmayın

Yani haftada birkez aramak olması gereken diye düşünüyorum biz öyle gördük büyüdük kişiden kişiyedeğişir.Ama ben aramasam ekmeklerine yağ sürmüş olurum onların amacı bu zaten önümde bi elti örneğim var tamamen dışladıkları ymarım anlatabilmişimdir.Onlar istiyoki oğullalrı olsun gerisi hiç önemli değil

eşinle aran iyi ise dışlasalar ne olacak?

Bencede zaten sana saygıları yoksa arayıp aramaman da çok umurlarında değil. cumaları da arama kandildede arama. ben olsam aramam. helee helee benim ailemi yok sayacaklar ezer geçerim hepsini.
ne yazık ki zerafet bazen eziklik olarak görülebiliyor. bu ayrıımı yapamayan insanlara zerafet göstermeye çalışmayın
Açıkcası şu saatten sonra çokda umurumda değiller. Ama onların isteği bu iyice cıngara bağlamışlar sadece damatları kızları oğulları huzurlu olsun istiyorlar zihniyetleri çok farklı ben onlardan koparsam eşimde benim ailemden kopar ve işte o gün düğün bayram ederler

Merhaba kızlar bi konuda size danışmak istiyorum önerileriniz için şimdiden teşekkürler. Şimdi ben 5 yıllık evliyim bu zamana kadar eşimin ailesini cuma günleri ve kandillerde hep aradım eşimde benim ailemi aradı.Benim ailem de eşimin ailesini aradı hep iyilik güzellik olsun diye ama eşimin ailesi benim ailemi hiç aramadı buda ek bir bilgi olsun. Bu arada kural gibi illa bu günler olmak zorunda değil yanlış anlaşılmasın ama bi hoşluk olacaksa bu günler fırsat bilinir.

İlk zamanlar arada bir eşimin ablalarınıda arardım ama onlar başka herhangi bir gün beni hiç aramadılar sormadılar ki il dışındayız aileler ablalar farklı ilde şimdi bu akşam aileleri aradıktan sonra eşim ablalarınıda aramak isteyecek ama inanın hiç içimden gelmiyor allahın rızasını gözeterek arıyorum ama bi yandanda kendimi enayi yerine konmuş hissediyorum.Bu arada ablalarının ev sahipliği yaptığı bi kaç ortamda aileme oralı olmadıklarıda oldu buda ayrı kırıcı bir nokta.Ozamanda aileme karşı çok mahcup olmuştum.

Baştan samimiyetle söyleyebilirim ki iyilik güzellik olsun diye çabaladık bunca zaman annem hep boşver kızım sen ara diyen taraf oldu ne benim ne ailemin bu insanlara bir kötülüğü dokunmadı ailem kayınvalidemlere bayramlarda hediyelerini alır gelirler ama ne olur bir günde siz iadei ziyaret yapın yok. Aileme karşı oldukça kaba ve nezaketsizler ama damatlarının ailelerine hatta kızlarının dünürlerine karşı bile çok incedirler.Ailemin ve eşimin sıcak ilişki kurmasını istemezler erkekliğine zarar verir tarzda kınayıcı tarzda söylemleri var.Aramızda hiç bi problem olmamasına karşın kayınvalidem bugüne dek beni hiç aramamıştır Kızım napıyosun nasılsın vs .Ben bu insanlarla ne yapacağım iyilik güzellik bu kadar zormu el değilim ki gelinleriyim savır gösterip okuyanlara teşekkür ederim.

Sonradan Ekleme :Kızlar ben eşime nasıl bir dille yaklaşayım ki beni anlasın hor gür çıkarmadan zekice halletmek istiyorum
eşin ablalarını arayınca tuvalete git
konusma bittikten 5 dakıka sonra falan gel
karnım cok agrıdı dersın bir acayip oldum midem falan bulandı de:D

bana formalite ve alışkanlık gibi geliyor böyle şeyler
telefonumda kırk tane kandil mesajı var kopyala yapıştır ,
kimseyede cevap vermedim
bunun birinin beni hatırlayıp iyilik yaptığı anlamına geliyorsa
iyiliği kendine yapmış olur benimle ilgili değildir bu

Ama cok farkli ornekler bunlar. Evet ben de hoslanmiyorum bu tarz toplu mesajlarin atilmasindan, gonderilmesinden. Tercihte etmiyorum. Ama 5 senedir hediyemi alip evine gittigim insandan da bir sicaklik beklemem cok olagan. Karsiligi yoksa benim de yapmamam gerekiyor herhalde.

Ama cok farkli ornekler bunlar. Evet ben de hoslanmiyorum bu tarz toplu mesajlarin atilmasindan, gonderilmesinden. Tercihte etmiyorum. Ama 5 senedir hediyemi alip evine gittigim insandan da bir sicaklik beklemem cok olagan. Karsiligi yoksa benim de yapmamam gerekiyor herhalde.
Hemen hemen aynı şeyler İnan ki
Yapmak istiyor ise yapsın yapmak istemiyor ise ne anlamı var zaten böyle bir şeyin
Tırnak içerisinde ki bunlar manevi değerler
Beş yıl boyunca hediyeni alıp gidiyor isen ve karşı tarafın da sana dönmemesi zaten onemsenmediğini gösterir
Ya kesersin böyle bir iletişimi yada bu karşı tarafla ilgili değil ben yaparım iyiligimi dersin
Yani beş yıl boyunca sen ara sor hediye gönder sonra bunun karşılığıni iste bu saçma değil mi sence
Zaten karşı taraf vermiş karşılığını

Kısmen bizim ilişkimize benziyor ablalarını kandillerde falan aramam mesela toplu mesajlar arasında onlara da atarım olur biter önceden benim yanımda arardı ara alırdım tlfnu ya da selam söyle derdim yahut odadan çıkardım zaten o da anlardı şimdi yanımda aramaz hatta doğru dürüst aramaz bile Allah rızası deyip fazlasıyla verdiğimi düşünüyorum geçmişte olanlar için de eşime soyledim bir hatır sorup gönlümü almadıklari için de hakkımı helal etmiyorum dedim he görüşmüyor muyuz görüşüyoruz olduğu kadar sen yuvana bak dış kapının dış mandalı herkes karakterinde ne varsa onu verirmiş kvdem bile farkında ee evlatlarını nasıl yetiştirdiği ortada kızlarından çok gelinlerini över ameliyat oldu onları yetiştiren anneleri Allah cennetin en güzel yerine koysun dedi kimse için karakterini değiştirme aramayıver olsun bitsin olduğu kadar takma kafana bazı insanların karakteri değişmiyor ver ver karşı taraf bir kez Allah rızası için ben de yapayım demiyorsa çek kendini çünkü insanı enayi yerine koymayı sever bu tipler

Kısmen bizim ilişkimize benziyor ablalarını kandillerde falan aramam mesela toplu mesajlar arasında onlara da atarım olur biter önceden benim yanımda arardı ara alırdım tlfnu ya da selam söyle derdim yahut odadan çıkardım zaten o da anlardı şimdi yanımda aramaz hatta doğru dürüst aramaz bile Allah rızası deyip fazlasıyla verdiğimi düşünüyorum geçmişte olanlar için de eşime soyledim bir hatır sorup gönlümü almadıklari için de hakkımı helal etmiyorum dedim he görüşmüyor muyuz görüşüyoruz olduğu kadar sen yuvana bak dış kapının dış mandalı herkes karakterinde ne varsa onu verirmiş kvdem bile farkında ee evlatlarını nasıl yetiştirdiği ortada kızlarından çok gelinlerini över ameliyat oldu onları yetiştiren anneleri Allah cennetin en güzel yerine koysun dedi kimse için karakterini değiştirme aramayıver olsun bitsin olduğu kadar takma kafana bazı insanların karakteri değişmiyor ver ver karşı taraf bir kez Allah rızası için ben de yapayım demiyorsa çek kendini çünkü insanı enayi yerine koymayı sever bu tipler
Maşallah kayınvalideniz kıymet biliyor o sözü herşeyi anlatıyor benim kayınvalidem kesinlikle böyle birşey demez ben bişey yapınca kızlarını meth etmeye başlıyor. Anlatacak çok şey var da hangi birini anlatayım rabbim hepimizin gönlüne güzellik versin inşallah

Bence herşeyin farkında bir iki kez açtı bu konuyu onlara ama yinede Bildiklerini okuyorlar

Aileniz de arayıp sormasın bundan sonra.
Özel zamanlar için hayırlı olsuna tebriğe arasınlar yeterli..

Siz de eşiniz ablalarıyla konuşurken başka şeylerle oyalanın konuşmayın. Selam bile yollamam ben olsam..

Ayrıca ailesi oğlunun samimi olmasını istemiyor diye eşiniz ailenize mesafe koyacak değil ya. Siz arayı yakın tutun aileniz ve eşiniz arasında..

Maşallah kayınvalideniz kıymet biliyor o sözü herşeyi anlatıyor benim kayınvalidem kesinlikle böyle birşey demez ben bişey yapınca kızlarını meth etmeye başlıyor. Anlatacak çok şey var da hangi birini anlatayım rabbim hepimizin gönlüne güzellik versin inşallah
Ameliyat olunca gelinleri baktı da ondan

Bayramda kandilde kücükler büyükleri arar zaten
Bugun aramamanız ayıp olur
Normal günlerde ise sizde aramayın kimseyi gitsin
Eşinize dersiniz ben hamileyim beni kimse merak etmiyor üzülüyorum ondan aramıyorum vs vs

VALLAH 3 yildir evliyim, kimseyi arayip tebrik filan etmedim. Oyuzden kimse benden bir sey beklemiyor )))

Hiç kendinizi üzmeyin size nasıl davranılıyorsa aynı şekilde davranın.İnsanlar konuşunca anlamıyor aynı hareket kendilerine yapılınca bazı şeylerin farkına varıyorlar maalesef

Back
X