Kararsızım...

kelebe_k

Kafa Nereye Ben Oraya :)
Kayıtlı Üye
1 Nisan 2010
2.277
227
163
Eskişehir
arkadaşlar merhaba...çoğunuz hamile olduğumu biliyorsunuz..doğum yapmama 1 ay filan var..
kirada 2+1 evde oturuyordum..ikiz beklediğim için 3+1 eve taşınmayı düşünüyorum..bu yüzdende uzun zamandır kiralık daire arıyordum..kayınvalidemde benim evimi sevdiği için sen çıkarsan oraya ben gelirim senin evler güzel diyordu..

bende aradığım daireyi anneme yakın arıyordum ki doğumdan sonra annemin bana faydası daha çok olur diye..geçen gün bizim marketin önünde kiralık daire yazısı gördüm..meğersem benim oturduğum apartmanın 2.katındaki daireymiş..bende 3.katta oturuyorum..ama orası 3+1 ..eşime demiş bulundum laf arasında hiç düşünmeden..oda gitmiş bakmış hoşuna gitmiş..şimdide tutalım diyip duruyor..zaten ev yok piyasada doğumunada az kaldı..filan dedi..

ama asıl sorun şu kızlar..ben oraya taşınırsam kayınvalidemde benim çıktığım yere gelecek ve haliyle aynı apartmanda oturucaz..bunu düşüncesi bile beni germeye yetiyor..kendi annem ve arkadaşlarım tut boşver aynı apartmanda olsun..hiç olmazsa kaynanan bakar çocuğuna diyolar..zaten ikiz olacak , zorlanırsın diyolar...vallahi kararsız kaldım..birde en önemli sorun şu , ben anneme yakın tutsaydım işi bırakmayı düşünüyordum servise ters olduğu için...şimdi evimin önünden geçiyor ee birde kayınvalideyle aynı apartmanda..acaba durum böyle olunca çalışmaya devam etsemmi diyorum..yani sizin anlayacağınız kafam karmakarışık ve kararsızım..

ne yapacağım bilemiyorum şaştım kaldım....

Son düzenleme:
alt kattaki ev taşın bence, bırak kaynananla altlı üstlü otur, eger istiyorsada bebeklerine de o baksın, sen de işinden olmazsın. senin için çok yi bir fırsat bence...

bence işi bırakmayın her daım sizi kurtarır derim kayınvalıdenızle aranızda bır problem yoksa bırsey olmaz neden herkes kayınvalıdeden korkuyor bırgun bızde kayınvalıde olcaz gelınımız bıze öcu gibi baksa ne düşünürüzz

bence asla aynı yerde oturma şimdi uzaktan kolay gözükür ama aynı binada oturmak çık zor herşeyin kısıtlanacak

bence işi bırakmayın her daım sizi kurtarır derim kayınvalıdenızle aranızda bır problem yoksa bırsey olmaz neden herkes kayınvalıdeden korkuyor bırgun bızde kayınvalıde olcaz gelınımız bıze öcu gibi baksa ne düşünürüzz

neden kayıvalide den korkalımki ? bir insan kayınvalidesiyle aynı apartmanda oturmak istemiyorsa. yada aynı evde oturmak istemiyorsa düzeninin bozulma endişesindendir..acaba herşey aynı olacakmı ? yada aynı apartmanda olunca iyiyken kötümü olacağız işte insanı geren bu düşünceler...yoksa bizim ileride kayınvalide olmamızla alakası yok bu durumun.. bilmem anlatabildimmi ?ama işi bırakmama konusunda 10 numara haklısın...tabi özel sektördeyim..nekadar izin verirler onuda bilemem

Son düzenleme:
ikiz bebek büyütmek çok zordur , kayınvalidenin yakınında olması bence senin açından iyi olacaktır. Allah hayırlısı ile tamamına erdirsin hamileliğini

bence asla aynı yerde oturma şimdi uzaktan kolay gözükür ama aynı binada oturmak çık zor herşeyin kısıtlanacak

işte bunun endişesi beni iyice gerdi...bir taraftan arkadaşlarımın bazıları tut işte senin için biçilmiş kaftan daha ne istiyorsun diyorlar.bazıları aman aman boşver diyolar..yani anlayacağınız fena gerildim...

hiç aklımda yoktu aynı apartmanda oturma ihtimali...şimdiyse böyle bir ihtimal var..
acaba hangisi doğru bir karar olur ki ??oturmak mı oturmamak mı ?
bilemiyorum

baştan tavrını koyabileceksen yemek düzeni olsun dışarı çıkmak olsun vs. iyi olur ikiz bebeklerle işin zor çünkü ama yok rahat edemem dersen hiç düşünme çünkü bebekler doğunca ister istemez düzen bozulacak

Kayınvalidenle aran iyi ise olabilir.
Ama anlaşamıyorsanız altlı üstlü oturmak sorunlara yol açabilir.

walla bence kadın olarak ve gelın olarak eşimizin annesini hep dıs kapının mandalı hesabı yapıyoruz o olmasa evladı olmazdı o olmasa eşimiz sevecegımız kişi olmazdı düşünün bence bosuna endıse etmeyın ikiz bebeginiz olacakmıs sağlıkla olur insallah ama bence bırakın o baksın derim sizde calısın ben mesela çalısıyorum kayın valdem kapı komsum saygıda kusur etmedıkce hersey yolunda gidiyor bence sıkıntı etmeyın

Normalde "kesinlikle yapmayı"n derim, hele de yeni evleniyor olsanız. Ama sizin durmunuzda olabilir gibi geldi bana. Yani sonuçta oturmuş bir evliliğiniz var. İkiz bebek bakmak da kolay değil. Sürekli size yakın bir yardımcı çok iyi olur. Ama tabi kayınvalidenizi siz tanıyorsunuz. Sorun yaşama potansiyeli varsa herşeye rağmen uzak durun. Ama iyi niyetli biriyse bence olabilir. Anneniz de kayınvalidenizle aynı apartmanda oturmanıza sıcak baktığına göre tipik cadı kayınvalide değil demek ki.
Yalnız lohusalıkta anneler gergin ve yorgun oldukları için normalde sorun yaşamayacak insanlar bile yaşayabiliyor. Bu konuda sabırlı ve sakin olmalı, öncesinde de bunu eşinize izah etmelisiniz ki gerginlikler tatsızlaşmadan çözülsün.

kayınvalidemle sorunum yok çok şükür..öyle kurnaz bir insan modeli değildir..saf temiz kalpli namazında niyazında bir kadındır..bekar kaynımla beraber kalıyorlar..kaynımlada yok bir sorunum oda abla abla diye peşimde döner...

ama işte ne bileyim kızlar yaa.aynı apartmanda oturursak kötü olmayalım bu kezde...

Kaç yıllık evlisiniz bilmiyorum ama hamile olduğunuzdan dolayı oturmuş bir evliliğiniz olduğunu düşünüyorum.:34: Bu zamana kadar sorun olmadıysa kayınvalideniz ile aranızda bundan sonra da çok ciddi sorunlar olmaz heralde. Ufak tefek, halledilebilir olanlar herkes ile yaşanıyor.:1: Neticede İnsanlar baştan ne olduğunu gösteriyor. İkiz bebek bakması eminimki çok zordur. Yanınızda yardımcı birisi mutlaka şart. Kayınvalideniz bu görevi istekle karşılayabiliyorsa değerlendirilebilir. Yalnız siz işe gitmeyi düşünüyorsunuz bu durumda tüm gün çocuklarınıza kayınvalideniz bakabilecek mi ikisine birden yani. Çocuk bakmak ta başlı başına bir iş çünkü. Allah sağlıklı bir şekilde çocuklarını kucağına almayı nasip etsin.

ikiz bebek sahibi olunca düzenin ister istemez bozulacak
oturdugun muhiti tamamen degistirecegine aynı binada baska bir daireye tasınmak büyük avantaj
ondan da önemlisi bence isine devam edebilecek olman
bu ev annenlere cok mu uzak yardım etmek icin rahat gelemezler mi
bir de kayınvalidenle aran cok cok kotu degilse aynı apartmanda olmak cocuk bakımı konusunda avantaj olur

Kaç yıllık evlisiniz bilmiyorum ama hamile olduğunuzdan dolayı oturmuş bir evliliğiniz olduğunu düşünüyorum.:34: Bu zamana kadar sorun olmadıysa kayınvalideniz ile aranızda bundan sonra da çok ciddi sorunlar olmaz heralde. Ufak tefek, halledilebilir olanlar herkes ile yaşanıyor.:1: Neticede İnsanlar baştan ne olduğunu gösteriyor. İkiz bebek bakması eminimki çok zordur. Yanınızda yardımcı birisi mutlaka şart. Kayınvalideniz bu görevi istekle karşılayabiliyorsa değerlendirilebilir. Yalnız siz işe gitmeyi düşünüyorsunuz bu durumda tüm gün çocuklarınıza kayınvalideniz bakabilecek mi ikisine birden yani. Çocuk bakmak ta başlı başına bir iş çünkü. Allah sağlıklı bir şekilde çocuklarını kucağına almayı nasip etsin.

4 yıllık evliyiz..ben bu apartmanda kalırsam , büyük ihtimal çalışırım diyorum..servis konusunda sorunda olmayacak...hem tüm gün beraber olursak çileden çıkabiliriz..kendime adıma söyliyim ben çileden çıkabilirm..daha doğrusu ne yaşayacağımı bilemiyorum..ben bir bebek isterken Allahım iki tane verdi çok şükür..ama bunun sıkıntılarıda olacak elbette...çalışayım diyorum burdan taşınmazsam....eşim çocukları bırakıp nasıl gideceksin diyor..ama ne yapayım yani...
anneme yakın otursam çalışmayacaktım..serviste sorun olacak diye..e madem böyle olacak niye çalışmayayımki.ben her şekilde bakıcı tutmayı düşünüyordum zaten..

Canım,

yazında çok kritik bazı konular var, oralara netlik getirmen gerek..
1. K.validenle altlı üstlü oturursanız, kesinlikle çocuklarına bakar mı? İkiz bebeklere bakmayı kabul edeceğine emin misin?
2. K.validen çocuklarını emanet edebileceğin biri mi? Sen de varken ilgilenir, yardım eder. ama sen yokken, 2 çocukla baş edebilecek güçte ve sabırda mı?
3. K.validenle ilişkilerin nasıl? Altlı üstlü oturmak zaten zor, çocuk baktırmak ayrı zor.. İnan öz annenle bile tartışıyorsun konu çocuklar olunca.. "annem bakacağına, bakıcı bulsaydım en azından sözüm geçerdi, her sözüme de alınmazdı" diyen çok var etrafımda.
4. Sen doğumdan sonra çalışmayı istiyor musun, istemiyor musun? Bu çok önemli. Eğer istiyorsan k.valide veya anne bir şekilde çözüm bulunur. Ama çalışmamayı düşünüyorsan, ihtiyacın yoksa, sırf k.validene yakınsın diye çalışmayı düşünmen de anlamsız olabilir.

Bu soruları bi sorar mısın cnm kendine..

ikiz bebek sahibi olunca düzenin ister istemez bozulacak
oturdugun muhiti tamamen degistirecegine aynı binada baska bir daireye tasınmak büyük avantaj
ondan da önemlisi bence isine devam edebilecek olman
bu ev annenlere cok mu uzak yardım etmek icin rahat gelemezler mi
bir de kayınvalidenle aran cok cok kotu degilse aynı apartmanda olmak cocuk bakımı konusunda avantaj olur

hayır annemlere çok uzak değil..ama bir araçla gelmeden olmaz..
annem başlarda kendi yanında oturmamı istiyordu..şimdi bu ev çıkınca..tut kızım diyor...ama bendende fazla birşey bekleme..çünkü kayınvalidenle dipdibe oturacaksın..onun daha çok faydası olmak zorunda..bana yakın olsaydın ben bakardım..ama boşver böylesi daha iyi..neticede ben hastayım..tansiyonum var şekerim var..kayınvaliden benden daha sağlam..kocasıda yok..daha rahat...diyor...birde beni yorma, biraz banada acı diyor..ben yine gelir bakarım torumun değilmi diyor..ama benim yanımda olsaydın yarın bebeklere bişey olduğunda benden bilirlerdi bakamadı edemedi derlerdi..birde hergün sende olmak zorunda kalacaktım..baban kardeşin neolcak..hem işinide bırakmazsın diyor.

Canım,

yazında çok kritik bazı konular var, oralara netlik getirmen gerek..
1. K.validenle altlı üstlü oturursanız, kesinlikle çocuklarına bakar mı? İkiz bebeklere bakmayı kabul edeceğine emin misin?
2. K.validen çocuklarını emanet edebileceğin biri mi? Sen de varken ilgilenir, yardım eder. ama sen yokken, 2 çocukla baş edebilecek güçte ve sabırda mı?
3. K.validenle ilişkilerin nasıl? Altlı üstlü oturmak zaten zor, çocuk baktırmak ayrı zor.. İnan öz annenle bile tartışıyorsun konu çocuklar olunca.. "annem bakacağına, bakıcı bulsaydım en azından sözüm geçerdi, her sözüme de alınmazdı" diyen çok var etrafımda.
4. Sen doğumdan sonra çalışmayı istiyor musun, istemiyor musun? Bu çok önemli. Eğer istiyorsan k.valide veya anne bir şekilde çözüm bulunur. Ama çalışmamayı düşünüyorsan, ihtiyacın yoksa, sırf k.validene yakınsın diye çalışmayı düşünmen de anlamsız olabilir.

Bu soruları bi sorar mısın cnm kendine..

çocukların bakımı konusunda , bakıcı düşünüyorum zaten...kayınvalidemde olsa bir bakıcıya mutlaka ihtiyaç var...kimseye yüklenmek istemem..

diğer soruna gelince çalışma fikrinden uzaklaşmıştım açıkcası..çünkü aklımda anne yakın oturma fikri vardı..serviste sorun olacaktı haliyle..alıştırmıştım kendimi işimi bırakma konusuna..

ama durum böyle olunca tekrar çalışmayı düşünmeye başladım..sadece kayınvalidemle aynı apartmanda oturacağım için değil, işe gidip gelmem konusunda sorun olmayacağı için...

yerinizde olsam ne olursa olsun kaynanamla asla yakın oturmazdım. zannediyorum ki siz hem kaynananızla hemde kendı annenızle yakın oturuyorsunuz.
egerkı boyleyse kendi annenizin yanında ev tutun bence..
kayınvalıde bebek olunca sizden cıkmayacak.. bebek bakımına karışacak. bunalacaksınız lohusalık falan derken lanet olsun dıyeceksiniz..bir başka eve geçmek için çok geç olacak.
mesafe cok uzak değilse kendı annenıze yakın bir ev tutup bir ay annenize bir ayda kaynananıza baktırabılırısnız. dönüşümlü olarak..
egerkı aynı apartmanda oturmaya baslayınca sorunlar olursa bu sefer başka bir yere geçemessiniz.. ki daha yenı tasınmış olacaksınız.
ii düşünün...dönüşü çok zor olabilir..:58:

Back
X