Kararsızım :(

jjesika

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Aralık 2014
825
850
48
Kızlar dövme yaptırmak istiyorum. Aileme sordum olabilir gibi konuştular . Babamda sen bilirsin dedi ama şöyle bir sen bilirsin oldu : ilerde eşin rahatsız olursa sildirme şansında yok pişman olursan geri döünüşü yok dedi ben yaptırmanı istemem ama yinede sen bilirsin dedi kısaca kafamı karıştırdı.. Çünkü gerçekten bazı erkekler çok itici buluyormuş dövmeyi . Sizce ısrar edeyim mi yoksa babamın dediği gibi biraz bekleyim evlendikten sonra falan mı yaptırayım ?

Dövme başlı başına kötü bence
Eşimde var çok eskiden yaptırmış ben istemiyorum mesela
Allahtan öyle çok abidik gubidik bişey değil ama ne gerek var yani
Bence geçicilerle idare et hevesin geçmezse yaptırırsın

bence önce geçici dövme yaptır
bak bakalım hoşuna gidiyor mu, hoşlanıyor musun, sıkılıyor musun
kalıcı dövmeyi sonra düşünürsün...

kalici dovme yaptirma bence.. ilerde sevmezsen kurtulamazsin da..

Esinizin istememe ihtimali aklinizi karistiriyorsa elbette yaptirmayin.

İnsan bir seyi gercekten istiyorsa kimseleri dusunmez.

Sizinki oylesine bir hevesmis ki henuz hayatiniza bile girmemis biri icin vazgecebiliyorsunuz.

Esinizin istememe ihtimali aklinizi karistiriyorsa elbette yaptirmayin.

İnsan bir seyi gercekten istiyorsa kimseleri dusunmez.

Sizinki oylesine bir hevesmis ki henuz hayatiniza bile girmemis biri icin vazgecebiliyorsunuz.

daha o yokken onu düşünüyorum valla tam ideal bir eşim dermişim teşekkür ederim güzel yorumunuz için :)

Yasın genç galıba..
Dovmenin yaşı mı olur dıyebılırsın ama bence 25inden sonra yaptır..
Hem nasıl bi dövme ıstediğinin kararını,hem yaptırıp yaptırmayacagının kararını net olarak verebilirsin..
Dovmeye karsı degılım ama genç yaşta abuk dovmeler yaptırılıyor..

Ayrıca fi tarihindeki koca adayın için şimdiden çalışmalara baslamakta komik..
Seni seven herseyınle sever..

Baban kendisi istemediğinden topu ılerdeki kocana atmış.

Benım dövmelerım var hıc sorun olmadı
Gercı ysptıracagınız dövmeye bağlı
Bendekıler esımle cocukların ısımlerı
Esımdekılerde öyle

çok teşekkür ederim evet 22 yaşındayım . Aslında biraz anlamlı bir dövme olacak benim için kendi ailemdekilerin hepsinin baş harfinden oluşan birşey istiyordum hem hatırası olur hemde sürekli aklımda ve kalbimde olurlar diye. Evet babam çok taraftar değil zaten sen bilirsin dedi işin içinden çıktı

Kalici dövme tercih etme çünkü şuan sana çok anlamli ve etkileyici gelen bir söz yada nesne ileride çok anlamsiz ve klişe gelebilir. Geçici kullan hem sıkıldıkça değiştirme imkanin olsun.

Benım dövmelerım var hıc sorun olmadı
Gercı ysptıracagınız dövmeye bağlı
Bendekıler esımle cocukların ısımlerı
Esımdekılerde öyle

bende anne baba kardeşlerimin baş harflerinden oluşan bişey düşünüyordum

Daha önce aynı konuda bir başkasına yazdığım ve birazdan da bir benzerini size de yazacağım mesaja gelen can sıkıcı yorumlar nedeni ile bu forumdan soğumuş ve bir süre uzaklaşmıştım.Bakalım forum kendini geliştirmiş mi :)))

"İnsanın bedenine kalıcı bir değişiklik yaptırması haramdır. Böyle bir işin Müslümanlara ait bir uygulama olmadığını da bilmemiz gerekir." ama elbette farklı bir dini görüşün varsa bu uyarıyı dikkate almazsın.

Sizin bedeniniz sizin kararınız.
Dövme yaptırmak istiyorsanız yaptırırsınız. İleride tanışacağınız adam da beğenirse dövmelerle beğenir, beğenmezse kendi bilir.

Benim 4 tane dövmem var ve beşinciyi düşünüyorum, açıkçası hiç de aklıma gelmedi ya müstakbel kocam beğenmezse diye. Beğenmezse beğenmez napabilirim, ben dövmelerimi seviyorum, bu kadar.

ablacım elhamdülillah müslümanım ama dinen bir sakıncası yok diye biliyordum abdest geçiyormuş çünkü çok araştırdım fakat herkes nefsimden üstündür belki benim bilmediğim noktalarda vardır biraz daha sorup soruşturacağım sizin için çok teşekkür ederim yorumunuz için :)

Size daha önce ne gibi yorumlar yapıldı bilemiyorum ama açılan konulara yorum yaparken, dini hassasiyetlere vurgu yapmak, inanca yönelik yorumlarda bulunmak yasak. Bu bir forum kuralı.

Sebebi de, sizinde vurguladığınız gibi, yorumlara yönelik verilen tepkiler ve bir anda konu içerisinde saçma sapan tartışmaların çıkması. Bu tartışmalar bu tip yorumlardan çıkıyor. Siz daha hassassınızdır, ben değilimdir, ama karşılıklı saygı ve hoşgörü olmadığında, iki tarafta üzülüyor.

Ayrıca, ben konu sahiplerinin bu tip konuları önceden araştırdığını düşünüyorum. Misal, konu sahibi araştırmış. Zaten farklı bir dini inancı olan ya da dine inanmayan biri için sizin yaptığınız yorumunda bir geçerliliği yok.

Bu yüzden, kendi açımdan bakarak söylüyorum, konu sahiplerine dini hatırlatmalar yapılmasına gerek yok. Gerisi sizin tasarrufunuza kalmış.

Bu konu o kadar tartışıldı ki artık ben laf anlatmaktan sıkıldım.

Buraya yazılanları bir tek konu sahibi okumuyor ,bakarsın bu konuda araştırma yapmamış biri de okuyabilir değil mi?Ona bir fikir olur.

Birde hiç dilimizden düşürmediğimiz saygı var ya işte o sadece kendimize değil başkasının görüşlerine karşı da olmalı.Niye uzatıyorsunuz ki?Ben bilgimi paylaştım önemsemeyen okur geçer dikkate almaz.

Hala anlaşılamayan şey şu:Burada propaganda yapılmıyor ama sizin konuya ısrarla mercek tutmanız dikkatleri çekiyor ve laf kalabalığı oluyor ve bu beni soğutuyor çünkü boşa yazışmış oluyoruz.Gerek yok.

Şahanesin.İşte bu.
Bende gençliğimde dövme yaptırmak istemiştim ama dini hükmünü bilmiyordum araştırdım ve vazgeçtim ve eğer yaptırdıktan sonra öğrenseydim sildirmek zor olur du diye şimdi bu konuda soru gördüğümde yazmadan duramıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…