- 18 Aralık 2009
- 6.507
- 7.872
- 773
Bu konu o kadar tartışıldı ki artık ben laf anlatmaktan sıkıldım.
Buraya yazılanları bir tek konu sahibi okumuyor ,bakarsın bu konuda araştırma yapmamış biri de okuyabilir değil mi?Ona bir fikir olur.
Birde hiç dilimizden düşürmediğimiz saygı var ya işte o sadece kendimize değil başkasının görüşlerine karşı da olmalı.Niye uzatıyorsunuz ki?Ben bilgimi paylaştım önemsemeyen okur geçer dikkate almaz.
Hala anlaşılamayan şey şu:Burada propaganda yapılmıyor ama sizin konuya ısrarla mercek tutmanız dikkatleri çekiyor ve laf kalabalığı oluyor ve bu beni soğutuyor çünkü boşa yazışmış oluyoruz.Gerek yok.
Elbette okuyabilir, ama dini hassasiyeti yüksekse, zaten gerekli yerlere danışmadan, okumadan, araştırmadan dövme yaptırmaz.
Ayrıca ben size saygısız bir üslupla yazmadım, uzatacağım bir şeyde yok. Daha önce kötü şeyler yaşamışsınız burda ve yorumunuzda bundan bahsetmişsiniz. Bende sizin yazdıklarınıza hitaben, kendimce düşüncelerimi yazdım. Bunda da özgürüm, aynı sizin gibi. Ve kendimce, sizin düşüncelerinizi önemsedim, yaşadığınız tartışma için üzüldüm ve yine kendimce açıklama yaptım.
Mesele, propaganda meselesi değil. İnandığınız her şeyi savunmakta özgürsünüz. Ama ben daha agresif, ve inançlara saygısız bir insanda olabilirdim. Yazılarımla sizin inancınızla dalga geçebilir, burayı okuyan insanları cidden rahatsız edecek şeylerde yazabilirdim. İşte, buna engel olmak amacıyla, forum böyle bir kural koymuş, bende bundan bahsettim size.
Her neyse, sanırım yanlış anladınız beni, konu sahibinin konusunu da sabote etmek istemiyorum. İyi forumlar.
ben de 7 tane var evde kalmam diye düşünüyorum
Teşekkür ederim beni korumaya çalıştığınız için sizin uslubunuzdan rahatsız olmadım....Yazılarımla sizin inancınızla dalga geçebilir, burayı okuyan insanları cidden rahatsız edecek şeylerde yazabilirdim. İşte, buna engel olmak amacıyla, forum böyle bir kural koymuş, bende bundan bahsettim size.
Kızlar dövme yaptırmak istiyorum. Aileme sordum olabilir gibi konuştular . Babamda sen bilirsin dedi ama şöyle bir sen bilirsin oldu : ilerde eşin rahatsız olursa sildirme şansında yok pişman olursan geri döünüşü yok dedi ben yaptırmanı istemem ama yinede sen bilirsin dedi kısaca kafamı karıştırdı.. Çünkü gerçekten bazı erkekler çok itici buluyormuş dövmeyi . Sizce ısrar edeyim mi yoksa babamın dediği gibi biraz bekleyim evlendikten sonra falan mı yaptırayım ?
Yalnız sizin babanız da iyiymiş. Ben ilk dövmemi yaptırırken babamla telefon diyalogumuz şöyleydi:
-Babacım ben dövme yaptırmak istiyorum
+Kızım, sana "izin vermiyorum, yaptıramazsın" diyemem ama ben istemiyorum, yaparsan benim onayım dışında yaptırırsın.
-İyi yaptırıyorum o zaman. Öptüm.
Sonrakilerde adamcağız da alıştığı için artık "bunun anlamı ne kızım" falan modundaydı. En son dördüncüyü gördü, "dört tane var değil mi, başka var mı" diyor
Burnumu deldirdiğimde de istememişti, şimdi yanında burnumda halkayla geziyorum, o kadar alıştı ki fark etmiyor bile
Ben çocukluk arkadaşımı kaybettiğimde ona kendi aramızda seslendiğimiz ismi ve tarihi dövme yaptırdım.Hiçte pişman olmadım.Karar değişterebileceğim bir konu değildi çünkü.Aynı şekilde çocuklarının doğum tarihini vs. yazdıran nice anne var.Takımı ile alakalı dövme yaptıranların ki de bana çok hoş geliyor açıkçası.Özellikle erkekler çok yapıyor onu.Tabii ki bu kadar derin anlamları olmak zorunda değil yapılacak her dövmenin. Ama demeye çalıştığım şey şu ; pişman olmayacağına emin olduktan sonra gönül rahatlığıyla yaptırabilirsin.Yaptırmış olmak için çiçek , kelebek çizdirenlerden olma derim ben sadece.Dönemlik beğenilerle , bi anlık heveslerle yapılanlar pişman eder ilerde.Yaptırırsan da seni seven erkek aa dövme var diye soğumaz zaten.İnsanlara göre yaşamaya gerek yok
yaaa tesekkür ederimkalmazsın ya eminim çok güzellerdir senin gibi :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?