Kararsizim

Ailemde aynı bu şekil dio..
AMA e.arkadaşım dinine çok bgli dindar bi adam o kadar uzatmio aileside karsi

Dinle ne alakası var ki,söz kesersiniz aile arasında,zaten eşin uzun aralıklarla olmayacakmış,bu arada hazırlıklarını tamamlarsın,ailenin rızasını da almış olursun.Gelincede sıkıntısız evlenirsiniz.
Dinine çok bağlıysa sevdiği kızın anne babasına karşı gelip kaçmasınıda kabul etmemesi gerekir.

Ay yok kaçmayı aklından çıkar bence. Zamanla ailen kabullenir. Babanla erkek arkadaşın konussun bir de.

Uzun yolculukta calistiktan sonra sehir icindeki ufak isler ne maddi anlamda esinizi tatmin eder ne de sizi. Sonucta arada buyuk fark var. benim dayimda kaptandi cok yakin arkadasimda lutfen yanlis anlamayin ama gemiden geldikten sonra bakislari bile farkli oluyo. Normale donmesi 2-3 haftayi aliyor. Cok zor is. Psikolojik olarak cok yipraniyorlar. Ustune sizde kv ile kalacaksiniz ruh sagliginizi olumlu etkileyecegini sanmiyorum. Kendi aileniz yaninizda kalamaz mi yok mu oyle bir imkn ya da gelenw kdr evi kapatip sen ailene gidersin gibi. Kaptanlar aile kavramina cok duskun olur. Dayimin oz cocuklari degildi ama allahim tapardi karisina cocuklarina. E gittigi yerde parada harcayamiyo tum parasini esine yollardi. Birikim acisindan cok iyi. Artisida cok eksiside. Ayrica ben inanmiyorum her limanda sevgilisi var lafina. Arkadas gemiden bile inmiyormus inenlere ihtiyaclarini aldiriyormus. Baskada bisi diyemicem :)

Dinle ne alakası var ki,söz kesersiniz aile arasında,zaten eşin uzun aralıklarla olmayacakmış,bu arada hazırlıklarını tamamlarsın,ailenin rızasını da almış olursun.Gelincede sıkıntısız evlenirsiniz.
Dinine çok bağlıysa sevdiği kızın anne babasına karşı gelip kaçmasınıda kabul etmemesi gerekir.
Dinle çok alakası var sevgili hayatini sürdürmek günahtır ondn

Merhaba ben uzakyol kaptanı eşiyim :KK54:
Bu mesleğin aileni tedirgin etmesi çok normal.Benim ailem bu konuyu fazla sorgulamadı çünkü 10 yıllık bir flört dönemimiz olmuştu, kararımdan dönmeyeceğimi biliyorlardı.Biz oturacağımız evi annemlere yakın aldık, eşim olmadığı zamanlarda her an bana kolkanat gerebilsinler diye.Maddi açıdan çok rahat bir yaşam sürersin, gelecek kaygın olmaz.Diğer çalışanlar gibi yılda 15 gün değil isteğinize bağlı aylarca izin yapabilir, uzun tatillere çıkabilirsiniz.
Bunlar dışında en büyük problem özlem ve yalnızlık oluyor.Ama bunada çözüm var artık.Eş adayın hangi firmada bilmiyorum ama kurumsal şirketlerdeki kaptanlar isterse eşlerini yanında sefere götürebiliyorlar.Ben 2 yıldır eşimle denizlerdeyim.Birlikte dünyayı geziyoruz ve üzerine para kazanıyoruz.
Merak ettiğin başka konular varsa yardımcı olabilirim.

Back
X